viataverdeviu.ro

marți, 4 decembrie 2012

Batalia dintre expert si antreprenor: tu ce esti?

Andy Szekely va fi scurt azi, pentru ca are un cadou special pe care il vei gasi la finalul articolului.

Daca citesti de ceva vreme AndySzekely.Ro, atunci probabil stii ca am mai scris despre cele doua mentalitati care te pot ajuta sa castigi bani. Vorbim de mentalitatea (sau mindsetul) de expert, pe de o parte, si de cea de antreprenor, pe de alta parte. Cele doua mentalitati nu ar trebui sa se excluda! Cu toate astea, intuitiv, cumva, ne blocam pe un canal si nu mai reusim sa iesim de acolo.

Culmea este ca am vazut in viata antreprenori care sa nu fie experti si care sa castige multi bani... dar nu prea am vazut experti care sa se imbogateasca exclusiv din pasiunea lor...

Un antreprenor este un vizionar, care gandeste in termeni de profit si dorinta de crestere, de comunicare cu ceilalti oameni, de intelegere a nevoilor lor. Exista insa si reversul medaliei: Acesti antreprenori care sau nu sunt si experti au la un moment dat probleme de credibilitate in fata celorlalti, daca nu reusesc sa isi demonstreze expertiza.

In ce ii priveste pe experti.... am vazut DESEORI proprietari de firme care sa aiba probleme financiare si sa se dezvolte GREU, tocmai pentru ca nu reuseau sa iasa usor din pozitia de expert. Erau atat de "calati" pe ceea ce fac ei, nu ii mai intereseaza o a doua parere si nu ii mai intereseaza cum sa integreze ce au ei de oferit cu ce vor CEILALTI oameni.De multe ori un expert este un singuratic, bun in ce face intradevar, dar SINGUR prin ceea ce stie. Limbaj tehnic, rar, inteles greu de masele de oameni.

Din experienta mea de trainer, atunci cand vrei sa construiesti un business cele mai mari blocaje ti le da pozitia de expert. De ce? Pentru ca in aceasta pozitie vrei sa stii TOT ca sa te apuci de lucru cum trebuie. Insa un expert nu se va opri niciodata din acumulare; cu alte cuvinte .. nu va exista un moment anume in care sa stii tot pe domeniul lui... ca sa te si misti inspre pozitia de antreprenor.

Expertul este cel care stie! ... Antreprenorul este cel care face!
Expertul este cel care vrea sa aiba dreptate ... Antreprenorul este cel care vrea sa aiba profit...

Din pacate pentru expert, afacerile incipiente depind foarte mult de fluxul de numerar, asa ca a avea perfecta dreptate, desi e foarte meritoriu, nu e neaparat foarte fezabil... Mai e nevoie sa ai si o audienta interesata de "dreptatea" ta...

Dar exista o solutie la aceasta separare de roluri: Din fericire cel mai mult succes ai cand reusesti sa le imbini. Ca doua palarii pe care ti le pui, in functie de context.
Palaria antreprenorului te ajuta sa intelegi nevoia oamenilor, ca sa oferi ceea ce se cere, nu ceea ce vrei tu sa oferi ... palaria expertului te ajuta sa iti pastrezi credibilitatea, oferind ceva de valoare.

Cadoul meu pentru tine este un chestionar care iti spune la ce nivel esti si din punctul de vedere al expertului, cat si al antreprenorului. E un chestionar extrem de simplu, cu 7 intrebari, pe care il poti completa in 20 de secunde! Marele lui avantaj este faptul ca iti ofera o ORIENTARE in ce priveste locul in care te gasesti si locul pe care probabil ti-l doresti (construirea unei afaceri)

Cand il completezi, te rog sa fii sincer si spontan, pentru ca iti va oferi inclusiv sfaturi despre cum sa te dezvolti mai departe. Sfaturile urmeaza firesc, dupa ce dai cele 7 click-uri.... Asadar, afla cat la suta din rolul natural pe care ti-l asumi este cel de EXPERT si cat la suta te simti Antreprenor.

Fa chestionarul aici: http://www.andyszekely.ro/expert-vs-antreprenor

Inspiratie,
Andy

P.S. Stai pe-aproape te rog !
In zilele urmatoare te voi directiona catre o serie de resurse exceptionale atat pentru experti, cat si pentru antreprenori (cele mai bune din cate am intalnit in cei 16 ani de cand imbin rolul de expert cu cel de antreprenor)

P.S.2 Chestionarul iti ofera o orientare, nu un verdict, asa ca daca tu te stii altfel, e posibil sa ai dreptate... Important este insa altceva: vei avea posibilitatea sa te raportezi la un set de caracteristici extreme pe care le au expertii si respectiv antreprenorii, iar daca vrei sa iti construiesti afacerea, vei sti cand e mai nimerit sa iti pui palaria de expert si cand pe cea de antreprenor.

Niciun comentariu:

floria.ro

Etichete

(Re)Descoperim RO 5G abonare accesorii accidentare accounting aerobic affairs Afiliat ajutor de bucatar amenda animal anticelulitic antiinflamator antrenor antreprenor anvelope aparat apicol Apple Pay aranjament argan asigurare audiobook auto autodezvoltare automatizare bebe bestseller bijuterii bila bilet bio Bloggeri: Intrebari si Raspunsuri BMW booking brad bratara BT Pay buchete. Craciunite Bucuresti burnout bursa business cadastru cadouri calatorie call calmant camera campanie canapele cancer card carduri carte carte identittate cash cazier judiciar ceai cel mai - cea mai - cei mai - cele mai celulita cilindru de spuma clienti clipuri coach coafura colectie color coltar comunicare concediu concurs contabil contactless coplata coronite Craciun creativ creative credit creier crud culturale cumparaturi curatare curs d'ale gurii dacia de testat diabet dictionar dieta din ciclul "Atzatza spiritele" Din ciclul D'ale vietii dispozitiv diuretic diurna donatie drept. Drogurile drumetie economie electric EMS engleza esarfa esential excavator facebook fara reteta fashion ficat finante Fitbit Pay fizica flexibilitate floral flori foam roller fond formator fotbal fotolii gadget galaxy note Garmin Pay GDPR germana global gps gratuit grup gym hairstylist hemoragii hot news HR Huawei ID IHTIS ilegal Ilfov imagine imbracaminte imobiliare impozit impozite imprumut incaltaminte infoSTB insuficienta cardiaca internship intima inventions n gadgets jobs joc kit la baie laptisor de matca lenjerie Lenovo magazin online management manuka mar marketing masca matase de porumb mecenat medicamente Medicina Pentru Toti mediu menopauza menstruatii miere mobilier mobilitate model momente motion mouse multigroom multimedia music natural nerambursabil neuroplasticitate newsletter ocazie ochi odihna off-road ONG online Orange par parcare Parking pastura pat permis conducere persoana PFA PFI philips piele pietre la rinichi pilates plan de afacere plata platforma pneuri polen popcorn porumb postari postura premii primul privata pro produs program prostata psoriazis radio - TV raliu rapid RCA records redirectionare reducere registrul relaxare reparare restituire resursa retur ride-sharing ridicare rochie rola romania romantice rovinieta rulou S.P.A.M. - Stire Potrivita Actiune Memorabila salariu sales saltele sampon samsung sanatate sarbatori sare scaune scoala scubadiving Seinfeld servicii set slabit smartphone smartwatch SMS Social alert social media sociale software somn spa spatiul privat virtual speciale sponsorizare sponsorizari sport spring SPV start-up nation STB supravietuire tableta talent tapiterii taxa taxe teatru tehnica tensiune terapeut tichete tombola tonic Trafic alert trainer personal trans fat tratament trekking tren tuns ulei umanitar united useful vara vedere veterinar video webinar weekend wella workshop zahar zbor zilier
pictorulfericit.ro