viataverdeviu.ro

sâmbătă, 9 februarie 2013

Power Yoga cu Geo Bogdan, puterea maiestriei la ONE Fitness!

Cand spui Yoga, gandul te duce la controlul armonios intre minte, corp si spirit. Cand te referi la Power Yoga, doua dintre beneficii sunt cele care vizeaza cresterea rezistentei fizice, dar si celei pshice. Concret, Power Yoga este o combinatie a exercitiilor de Ashtanga Yoga si miscari de mobilitate de baza. Ora va incepe cu o incalzire si se va finaliza cu exercitii de stretching.

Ce anume te va izbi la Power Yoga?
Disconfortul. Am observat ca multi dintre tineri evita disconfortul, dand bir cu fugitii dupa primul contact cu Power Yoga. Pentru ca disconfortul este indus de frica. Pentru ca ti-e frica de necunoscut, de provocarile fizice si mentale pe care le vei intalni aici. Pentru ce anume ti se poate intampla cand vei sta intr-o postura mai putin obisnuita tie sau chiar inimaginabila. Pentru ca tu „vei cauta cu disperare priviri complice care sa-ti confirme faptul ca esti in agonie”. Pentru ca tot Geo ne spune ca „piticii din capul tau iti spun ca nu mai poti”, desi in realitate poti.

Mai mult decat atat, oricarei persoane i-ar prinde bine un asemenea disconfort. Intrucat, cu siguranta, va experimenta cele mai neobisnuite senzatii. Pentru inceputul unei vieti mai frumos aspectate din punct de vedere corporal si mental.

In contrast cu pozitiile statuare in care ne edificam in restul antrenamentului, o parte din clasa va consta intr-o succesiune fluida de posturi pe care le vei executa intr-un ritm mai rapid si care presupun o flexibilitate mai mare. Sincronizand respiratia cu miscarea, poti urma o serie de posturi de genul „child pose – half plank – downward dog – child pose – half plank – upward facing dog – downward dog – child pose”, in care mainile, respectiv picioarele (intr-o oarecare masura), nu se vor clinti deloc pe saltea, acestea fiind punctele de sprijin.

Posturile de Yoga sunt clasice, dar tehnicile lui Geo de descriere a exercitiilor, respectiv de aplicare a acestora, sunt memorabile.

De exemplu, a face spagatul, multora li se poate parea un chin. Cu aceasta ocazie, am descoperit anumiti muschi pe care nici nu credeam vreodata ca ii am. Dar cu Geo alaturi de noi este o adevarata maiestrie de a-l face step by step. Mai ales ca la aceasta clasa se lucreaza cu picioarele goale, folosindu-te doar de o saltea de Yoga sau doua saltele normale de fitness.

Ce-mi place la Geo este ca empatizeaza cu noi la maxim si chiar ne transmite inainte, in timpul sau in urma acelor exercitii solicitante, ce parti ale corpului ne-ar putea jena. Din cand in cand, cand ai putea sa arzi in flacari musculare, vei mai auzi cate un oftat, un geamat sau un sunet aleatoriu din partea noastra.

Pozitia „back bending” este potrivita chiar si pentru cei cu dureri de spate. Cu picioarele apropiate si mainile in sus si cu index-urile afara (ca si cum ai tine un pistol in mana), incordezi muschii fesieri intens (care actioneaza ca o siguranta asupra coloanei vertebrale). Lasand gatul relaxat, ridici barbia sus. Cu privirea spre tavan, mainele vor aluneca spre spate intr-o miscare fluida. Este similar indoirii unei lame de barbierit folosita inainte de 1989.

Dupa acest exercitiu urmeaza opusul acestuia. Si anume, te asezi cu picioarele pe saltea, indoi genunchii, lipesti trunchiul de coapse si bagi din spate (nu din lateral) ambele maini sub calcaie in asa maniera incat antebratele tale sunt lipite de gambe in spate. Lipesti barbia sub genunchi si impingi picioarele fara a lasa trunchiul sa se dezlipeasca de coapse, chiar daca esti mai putin flexibil. Vei simti cum femuralii si fesierii se intind la maximum.

A propos, stii care este esenta filizofiei Yoga?
Aceea de a-ti gasi linistea interioara (calmul) in furtuna de disconfort pe care o resimti in acel moment.

Geo este unul dintre cei mai exigenti traineri in privinta executarii corecte a fiecarei posturi, a fiecarei miscari. Este atent la cele mai mici detalii pe care le faci. De multe ori, iti transmite verbal ce anume trebuie sa modifici sau vine direct la tine pentru a-ti arata efectiv miscarea, ajutandu-te sa ajungi in pozitia respectiva.

Geo ne indeamna mereu sa zambim fals. De ce? S-a demonstrat stiintific faptul ca vei invata sa simti fericirea practicand zambetul, fortat ce-i drept, in timp ce esti in zona de disconfort total. Nimic mai simplu .. Incearca si tu! :)

O alta pozitie care-mi place (este a doua oara in cele 5 luni de Power Yoga) o reprezinta pozitia lacustei in care stai pe burta, mainile intinse sunt complet asezate sub bazin, cu podul palmelor lipite de saltea si picioarele pe sol. Vor urma trei secvente: prima in care vei inalta piciorul drept cat mai sus posibil, a doua oara piciorul stang, ultima data ridicand ambele picioare de la sol. Vei simti cum muschii trapezului, cei din zona lombara, bicepsii si tricepsii, muschii fesieri, femurali, cei ai gambei si nu numai, se vor contracta la maxim.

Iar in pozitia lumanare respiri intens, foarte adanc, nu sacadat, aceasta fiind ideala pentru oxigenarea creierului, toate exercitiile de Power Yoga efectuandu-se intr-o maniera calma, linistit/a.

Geo Bogdan, acest om cu suflet dumnezeiesc, a fost predestinat sa aduca multa sanatate si veselie in viata noastra. Chiar initialele numelui sau o dovedesc:
Din fericire pentru alti semeni care adopta un stil de viata sanatos, Geo mai preda 1K (am avut parte de o experienta extraordinara la ONE Fitness cu ocazia Halloween-ului), Army Circuit si Spinning la doua cluburi (Moving Club si Atlantis Fitness).

Si pentru ca nu exista posibilitatea clonarii lui Geo pentru ca lumea sa devina mai buna la suflet, mai puternica, mai frumoasa, te rog nu deznadajdui! Da, pentru ca o poti face chiar tu! Astfel ca mai ai o sansa de a te bucura de timpul optim petrecut alaturi de Geo. La cursurile Fitness Scandinavia in cazul in care vrei sa imbratisezi cariera de trainer, unde Geo iti va impartasi din experientele sale, teoretic si practic, alaturi de colegii sai, Iulia Popa si Alexandru Valah.

Sau in calitate de participant la cele doua traininguri pe care Geo le va sustine in cadrul Conventiei Internationale de Fitness Editia a III-a si anume:
  • Funky Nutrition | Sâmbătă, 23 mar - 11:30 - 12:30 [update SOLD OUT]
  • Functional Training Phenomenon | Duminică, 24 mar - 12:45 - 13:45

Niciun comentariu:

floria.ro

Etichete

(Re)Descoperim RO 5G abonare accesorii accidentare accounting aerobic affairs Afiliat ajutor de bucatar amenda animal anticelulitic antiinflamator antrenor antreprenor anvelope aparat apicol Apple Pay aranjament argan asigurare audiobook auto autodezvoltare automatizare bebe bestseller bijuterii bila bilet bio Bloggeri: Intrebari si Raspunsuri BMW booking brad bratara BT Pay buchete. Craciunite Bucuresti burnout bursa business cadastru cadouri calatorie call calmant camera campanie canapele cancer card carduri carte carte identittate cash cazier judiciar ceai cel mai - cea mai - cei mai - cele mai celulita cilindru de spuma clienti clipuri coach coafura colectie color coltar comunicare concediu concurs contabil contactless coplata coronite Craciun creativ creative credit creier crud culturale cumparaturi curatare curs d'ale gurii dacia de testat diabet dictionar dieta din ciclul "Atzatza spiritele" Din ciclul D'ale vietii dispozitiv diuretic diurna donatie drept. Drogurile drumetie economie electric EMS engleza esarfa esential excavator facebook fara reteta fashion ficat finante Fitbit Pay fizica flexibilitate floral flori foam roller fond formator fotbal fotolii gadget galaxy note Garmin Pay GDPR germana global gps gratuit grup gym hairstylist hemoragii hot news HR Huawei ID IHTIS ilegal Ilfov imagine imbracaminte imobiliare impozit impozite imprumut incaltaminte infoSTB insuficienta cardiaca internship intima inventions n gadgets jobs joc kit la baie laptisor de matca lenjerie Lenovo magazin online management manuka mar marketing masca matase de porumb mecenat medicamente Medicina Pentru Toti mediu menopauza menstruatii miere mobilier mobilitate model momente motion mouse multigroom multimedia music natural nerambursabil neuroplasticitate newsletter ocazie ochi odihna off-road ONG online Orange par parcare Parking pastura pat permis conducere persoana PFA PFI philips piele pietre la rinichi pilates plan de afacere plata platforma pneuri polen popcorn porumb postari postura premii primul privata pro produs program prostata psoriazis radio - TV raliu rapid RCA records redirectionare reducere registrul relaxare reparare restituire resursa retur ride-sharing ridicare rochie rola romania romantice rovinieta rulou S.P.A.M. - Stire Potrivita Actiune Memorabila salariu sales saltele sampon samsung sanatate sarbatori sare scaune scoala scubadiving Seinfeld servicii set slabit smartphone smartwatch SMS Social alert social media sociale software somn spa spatiul privat virtual speciale sponsorizare sponsorizari sport spring SPV start-up nation STB supravietuire tableta talent tapiterii taxa taxe teatru tehnica tensiune terapeut tichete tombola tonic Trafic alert trainer personal trans fat tratament trekking tren tuns ulei umanitar united useful vara vedere veterinar video webinar weekend wella workshop zahar zbor zilier
pictorulfericit.ro