viataverdeviu.ro

duminică, 16 martie 2014

20 de chestii pe care mintile puternice NU le fac.

Adesea citim – unii mai si scriem – despre ceea ce credem ca ar fi de facut sa ne optimizam succesul si fericirea. Una este sa citim, alta sa-ntelegem ce si cum este cu fericirea si succesul, conceptele astea atat de simple, dar cuprinzatoare, dorite dar prea simplificate – ati prins ideea, ok?

Bine. Treaba sta insa putin diferit: de cele mai multe ori, nu lucrurile alea ce ar trebui sa le facem fac diferenta cea mare. Nu, diferenta si efectele cele mari le aduc lucrurile alelalte, alea pe care tot amanam sa le mai facem.

Ca si fiinte umane, avem cu totii o aversiune mare, daca nu chiar maxima la “ a NU face”. Asa suntem noi programati, sa “simtim” ca avem nevoie de o actiune initiala pentru a produce vreun fel de rezultate.

Oricum, pentru ca mai mereu facem cate ceva, rezulta o gramada din ce in ce mai mare de chestii din astea pe care le facem – iar gramada asta, mereu in crestere, are de fapt efecte negative.

Si uite asa am ajuns la povestea din titlu: oamenii aia puternici, apreciati si pe care ni-i dam sau ii dam mai mereu exemplu, au niste secrete. Trucuri. Tips & tricks, daca doriti. Oamenii aia evita sa faca niste chestii, tocmai ca sa produca beneficii maxime in cel mai scurt timp.

Mai jos e o lista. Stiu ca listele nu-s chiar asa cool, dar… cumva trebuia sa le enumar:

1. A trai in trecut
Asta e simpla: concentrarea trebuie sa fie pe momentul prezent si pe viitorul apropiat. Oamenii aia cu minti puternice si cu succes au inteles deja ca trecutul nu se mai poate controla – sau chiar romaneste zis, nu se mai intoarce. Deci, tot un fel de a spune ca nu se mai poate controla, deci schimba. Pe partea cealalta, viitorul – la modul “a la longue” – e la fel de predictibil ca si vremea aia probabila pentru iarna urmatoare. De ce credeti ca-i zice vremea “probabila”?!

2. A ramane in zona de confort
Zona de confort este un loc tare periculos. E locul ala unde te complaci si te complaci si uite-asa curand te pierzi pur si simplu. Pe scurt, sa stai numai acolo, in locsorul ala caldut si confortabil al tau este un fel de a renunta sa mai traiesti…

3. A nu asculta opiniile altora
Aia care se cred suficienti in orice si in toate nu-s decat niste prosti. La brainstorming, smecheria nu este sa fortezi ideile sa apara, ci sa le prinzi din zbor, pe masura ce apar. O idee buna este buna, indiferent ca vine de la tine sau de la oricine altcineva. Nu lasa propriul ego sa te stapaneasca. Daca cineva are un sfat bun, ia-l si fa-l sa fie perfect pentru tine.

4. A evita schimbarile
Diferenta intre mintile puternice si cele slabe este ca primele inteleg ca schimbarea este un proces inevitabil. Iar a evita inevitabilul este stupid. Deci, a evita schimbarea, este stupid – e doar o pierdere de energie si de timp, ok?

5. A nu mai invata lucruri noi
Nu stiu totul. Nici tu nu stii totul. Nimeni nu stie totul, de fapt. Chestia faina este ca pana si ce crezi tu sau eu ca stim foarte bine, s-ar putea sa nu fie chiar cu totul adevarat sau corect. Daca iti inchizi mintea, nu mai inveti nimic nou. Daca nu mai inveti chestii, iarasi se cheama ca nu mai traiesti.

Niciun comentariu:

floria.ro

Etichete

(Re)Descoperim RO 5G abonare accesorii accidentare accounting aerobic affairs Afiliat ajutor de bucatar amenda animal anticelulitic antiinflamator antrenor antreprenor anvelope aparat apicol Apple Pay aranjament argan asigurare audiobook auto autodezvoltare automatizare bebe bestseller bijuterii bila bilet bio Bloggeri: Intrebari si Raspunsuri BMW booking brad bratara BT Pay buchete. Craciunite Bucuresti burnout bursa business cadastru cadouri calatorie call calmant camera campanie canapele cancer card carduri carte carte identittate cash cazier judiciar ceai cel mai - cea mai - cei mai - cele mai celulita cilindru de spuma clienti clipuri coach coafura colectie color coltar comunicare concediu concurs contabil contactless coplata coronite Craciun creativ creative credit creier crud culturale cumparaturi curatare curs d'ale gurii dacia de testat diabet dictionar dieta din ciclul "Atzatza spiritele" Din ciclul D'ale vietii dispozitiv diuretic diurna donatie drept. Drogurile drumetie economie electric EMS engleza esarfa esential excavator facebook fara reteta fashion ficat finante Fitbit Pay fizica flexibilitate floral flori foam roller fond formator fotbal fotolii gadget galaxy note Garmin Pay GDPR germana global gps gratuit grup gym hairstylist hemoragii hot news HR Huawei ID IHTIS ilegal Ilfov imagine imbracaminte imobiliare impozit impozite imprumut incaltaminte infoSTB insuficienta cardiaca internship intima inventions n gadgets jobs joc kit la baie laptisor de matca lenjerie Lenovo magazin online management manuka mar marketing masca matase de porumb mecenat medicamente Medicina Pentru Toti mediu menopauza menstruatii miere mobilier mobilitate model momente motion mouse multigroom multimedia music natural nerambursabil neuroplasticitate newsletter ocazie ochi odihna off-road ONG online Orange par parcare Parking pastura pat permis conducere persoana PFA PFI philips piele pietre la rinichi pilates plan de afacere plata platforma pneuri polen popcorn porumb postari postura premii primul privata pro produs program prostata psoriazis radio - TV raliu rapid RCA records redirectionare reducere registrul relaxare reparare restituire resursa retur ride-sharing ridicare rochie rola romania romantice rovinieta rulou S.P.A.M. - Stire Potrivita Actiune Memorabila salariu sales saltele sampon samsung sanatate sarbatori sare scaune scoala scubadiving Seinfeld servicii set slabit smartphone smartwatch SMS Social alert social media sociale software somn spa spatiul privat virtual speciale sponsorizare sponsorizari sport spring SPV start-up nation STB supravietuire tableta talent tapiterii taxa taxe teatru tehnica tensiune terapeut tichete tombola tonic Trafic alert trainer personal trans fat tratament trekking tren tuns ulei umanitar united useful vara vedere veterinar video webinar weekend wella workshop zahar zbor zilier
pictorulfericit.ro