duminică, 30 martie 2014

Premiul “EXTEMPORAL LA INCLUZIUNE” – a V-a ediție a Galei Premiilor Participării Publice..

“Dincolo de limite, incepe excelenta”– Centrul de Resurse pentru Participare Publică – CeRe – s-a născut din convingerea că participarea publică nu este un moft, ci un principiu, care, dacă este folosit în adevăratul sens, poate aduce un câștig important comunităților din țara noastră. În viziunea CeRe, participarea publică reprezintă suma tuturor eforturilor oamenilor preocupați pentru a corecta decizii nepotrivite, greşite sau injuste.

An de an, CeRe premiază acei oameni pe care îi reprezintă determinarea, lupta, libertatea și demnitatea, oameni care reușesc să aducă, prin implicare civică, schimbarea în comunitățile pe care le reprezintă. Simpli cetățeni, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale sau instituțiilor publice, dovedesc că atunci când există interes şi perseverență, se pot produce schimbări care să fie în folosul unei comunităţi întregi.

În acest an, dintre 61 de campanii înscrise, membrii juriului au selectat 12 proiecte, nominalizate pentru implicarea oamenilor, valorilor și principiilor care au adus în prim plan participarea publică din România.

Campania ABSENT – dar – NU DIN VINA MEA, înscrisă în competiție la Categoria “Proiecte de consultare publică” a ajuns în finală.

Diploma “EXTEMPORAL LA INCLUZIUNE”, acordată aseară Asociației IHTIS, ilustrează aprecierea juriului pentru activitatea voluntarilor botoşăneni, care au semnalat comunității timp de o săptămână, 13-19 mai 2013, încălcarea dreptului la educație a copiilor și tinerilor nedeplasabili, rămași în afara sistemului educațional.

“Școala este locul unde fiecare se formează ca OM. Tinerii cu dizabilități fizice (considerați a fi “speciali”) nu vor solicita niciodată unui profesor motivarea absențelor. Eliminarea “corsetului” înseamnă șansa de a fi lăsați de toți cei din jur să răspundă în fiecare zi… PREZENT“.

Acesta a fost mesajul IHTIS adresat unui numeros și distins public.

Mai multe detalii pe blogul Asociatiei IHTIS.

Si un articol excelent din partea moderatorului Galei, Mircea Toma, aici:
Mircea Toma: „Acum suntem o naţie handicapată moral”

Niciun comentariu: