duminică, 6 aprilie 2014

11-12 aprilie. Prima Școală de Date din România pentru jurnaliști, activiști și programatori.

Instituțiile publice dețin seturi importante de date în formate neprelucrabile, de tipul PDF, care nu permit copierea sau extragerea anumitor informații din documente. Pentru a afla cum se cheltuiește bugetul sau cine deține o companie, activiștii, jurnaliștii sau cetățenii interesați trebuie să piardă foarte mult timp pentru a căuta informația de care au nevoie. Cu ajutorul noilor tehnologii, aceste demersuri pot deveni mai ușoare, fără a consuma foarte mult timp, iar date relevante pot fi prezentate într-o manieră prietenoasă, cu impact mare asupra cititorului.

Dacă vrei să înveți despre instrumentele care te ajută să procesezi date, să prezinți informații într-un mod cât mai util și atrăgător, vino la prima Școală de date din România.

Școala de date este un training introductiv pentru activiști, jurnaliști și programatori, care vor învăța de la experți naționali și internaționali să analizeze și să prezinte date, folosind software-uri libere pentru a curăța și pentru a vizualiza date din bugete și date despre achiziții publice.

Subiecte: cheltuirea banilor publici, achiziții publice

Când și unde?
11-12 aprilie 2014, Fundația pentru o societate deschisă, Str. Căderea Bastiliei, nr. 33, sector 1, București

Înregistrare
Trimite un CV pe adresa andra.bucur@fundatia.ro

Termen limită de înregistrare
9 aprilie 2014

Afla cine sunt trainerii si criteriile de participare direct de la sursa.

Niciun comentariu: