joi, 17 aprilie 2014

Forte noi in forme noi.

Esti mereu obosita? Cafeaua nu mai are nici un efect? Multivitaminele nu te ajuta? Ceaiul verde nu face decit sa te agite? Linisteste-te, exista multe alte solutii.

Am citit un studiu facut de British Medical Journal care m-a alarmat: 60% dintre femei sint dispuse sa-si sacrifice sanatatea pentru a avea succes in cariera! Majoritatea fumeaza, beau nenumarate cafele si accepta sa renunte la orele de masa sau cele de antrenament in favoarea orelor de serviciu. „Se cred un soi de Melanie Griffith in filmul Working Girl si toate confunda cariera cu fericirea si bunastarea. Isi consuma rezervele de energie si sfirsesc prin a face orice si a inghiti orice le promite un surplus de adrenalina“, era concluzia specialistilor.
Marea problema a zilelor noastre e lipsa de energie. Cu totii sintem super-stresati, epuizati si cautam cu disperare cura perfecta, care sa ne redea vitalitatea. Exista cristale energizante, masaje energizante, prafuri sau ceaiuri de plante energizante, programe de hipnoza energizante… La hotelul Hempel din Londra te poti servi fara probleme cu o canistra de oxigen pur, energizant, de la mini-bar. In Japonia e si mai simplu: iti poti cumpara o doza de oxigen, asa cum iti cumperi un bilet la film. Pina si Madonna se plinge de epuizare si urmeaza un tratament pe baza de ceai verde, vitamine B,C,D si E, ulei de ficat de cod si ulei de musetel. Uneori mai incearca un amestec de suc de morcovi, patrunjel, mere si ghimbir, care e recomandat pentru purificarea si oxigenarea singelui.
Gloria Estefan, care se bucura de o energie debordanta, e devotata pastilelor „royal jelly“ si guarana (se gasesc in farmacii) combinate cu mega-doze de vitamina C. Elixirul acesta a ajutat-o sa-si revina dupa nefericitul accident de acum citiva ani. Dar cele mai „super-trendy“ metode au reusit sa ne uimeasca.
Pe Internet se comercializeaza niste placute care promit sa te incarce de energie pozitiva. Sint facute din aluminiu si au fost supuse unui tratament sofisticat, care „le-a incarcat energetic, in perfecta rezonanta cu Universul“. Noi nu le-am testat, dar i-auzi ce spune site-ul: „sint lipsite de contraindicatii, nu au termen de garantie si energia lor dureaza la infinit. Poti dormi cu ele sub perna pentru un somn mai odihnitor sau le poti lasa 15 minute in frigider, iar mincarea devine mai hranitoare si mai sanatoasa. Unii le-au experimentat virtutile la un pahar cu vin. Nu se stie din ce motiv vinul ieftin a devenit mai aromat, iar vinul rar, de colectie, s-a transformat in otet. Altii au asezat o placuta deasupra unui pahar de votca si bautura s-a transformat in apa.“
Tot pe Internet, la adresa www.energymedicinewoman.com, poti urma un curs despre „ingrijirea energetica a sinilor“. „Corpurile noastre au o memorie energetica a resentimentelor emotionale (gelozie, invidie) mostenite de la mame, bunici, strabunici, care e localizata in sini.“ Acesta e punctul de pornire, dupa care ti se explica in amanunt cum sa identifici tipul de resentiment mostenit si cum sa te eliberezi de energia lui negativa, sa scapi de frica si sa te simti minunat.
Din fericire, exista si modalitati mai putin extravagante pentru a-ti recapata energia. Cercetarile efectuate la Loughbourough University’s Sleep Research Laboratory au demonstrat ca „lipsa de somn ne afecteaza capacitatea de exprimare, sintem distrasi de informatii lipsite de importanta si nu reusim sa gasim solutii inovatoare.“ Asa ca recomandarea specialistilor pentru a compensa lipsa de energie prin somn pare cea mai justa.
„Exista, insa, o problema“, intervine Dr. Rajendra Sharma, autor al cartii „The Element Family Encyclopaedia of Health“. „Vad zilnic o multime de pacienti care lucreaza 15 ore pe zi cu spaima ca, daca reduc ritmul, altcineva le va lua locul. Pentru ei o ora de somn in plus nu e in nici un caz o solutie pe care s-o accepte. De aceea eu le recomand eliberarea de stres prin kick boxing, si apoi, dupa ce energiile negative au fost eliminate, ii indemn sa incerce meditatia. E un remediu mult mai eficient chiar decit somnul insusi. Douazeci de minute de meditatie valoreaza cit o ora de somn.“

Niciun comentariu: