miercuri, 18 iunie 2014

Asociatia ViitorPlus a inaugurat prima padure infiintata de un ONG din Romania!

ViitorPlus - asociatia pentru dezvoltare durabila a inaugurat, sambata, 14 iunie, padurea de la Dragos-Voda, din judetul Calarasi, prima padure infiintata de un ONG din Romania. Plantarea celor 8 hectare a inceput in anul 2010 prin programul de impaduriri al organizatiei, „Padurea Copiilor – Adopta un copac!” iar apoi padurea a fost ingrijita pana cand a atins stadiul de masiv.

Evenimentul de inaugurare, in premiera in tara noastra, a avut loc in comuna Dragos-Voda, in vecinatatea proaspetei paduri. Pe langa membrii comunitatii locale si voluntarii ce au contribuit la plantarea si ingrijirea padurii, evenimentul a beneficiat de prezenta autoritatilor publice centrale, locale si regionale, care au venit sa taie panglica inaugurarii, printre care si Doina Adriana Pana, Ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura din cadrul Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice.

Padurea Copiilor este programul ViitorPlus care are ca scop impadurirea terenurilor degradate din sudul Romaniei si care si-a propus plantarea si ingrijirea unui puiet pentru fiecare nou nascut din tara noastra. In cadrul acestui program, ViitorPlus a plantat si ingrijit 37 de hectare de padure (peste 227.000 de puieti) pe terenuri degradate din sudul tarii, dintre care 8 hectare au ajuns la stadiul de masiv.

Aici cateva fotografii de la eveniment.

Detalii direct de la sursa aici.

Niciun comentariu: