sâmbătă, 28 iunie 2014

O școală la care merită să mergeți chiar dacă e vacanță.

Fundația pentru o societate deschisă, Asociația Arhipera și Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” organizează cea de-a treia ediție a Școlii de vară ARHIPERA dedicată arhitecturii sociale participative în perioada 14-19 iulie 2014, la Belciugatele, în județul Călărași.
Școala de vară ARHIPERA 3.0 îmbină teoria și practica arhitecturii sociale participative, prin prelegeri și lucru pe șantier într-un sat în care mulți oameni trăiesc în sărăcie extremă, facilitează întâlnirea studenților viitori arhitecți cu beneficiarii locuințelor și provoacă participanții să găsească soluții de construcție cu resursele disponibile în zonă.
Cursurile Școlii de vară vor fi susţinute de dr.arh. Lorin Niculae, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM), Directorul Departmentului de Construire Comunitară al Fundației pentru o societate deschisă şi preşedintele Asociaţiei Arhipera, dr.arh. Alexandru Călin, UAUIM, arh. Anca Rusuconf. dr. arh. Ştefan Ghenciulescu, ing. Bogdan Horezeanu, avându-l ca invitat special pe prof.dr.arh. Augustin Ioan, director al Școlii doctorale UAUIM.
Participarea la Școala de vară se face prin trimiterea unui CV în format Europass și a unei Scrisori de intenție, pe adresa info@fundatia.ro, până pe data de 4 iulie 2014. 
La edițiile anterioare ale Școlii de vară au participat 45 de studenți ai facultăților de arhitectură, urbanism, antropologie, din România, Olanda, Marea Britanie, Mexic și 9 profesori din România și Olanda.  
Prima ediție a Școlii, cea din 2012, a fost premiată în cadrul Galei Societății Civile din 2013, în cadrul secțiunii „Educație și Cercetare”, iar ediția 2013 a Școlii a fost nominalizată la Gala Radio România Cultural. 
Partenerii celei de-a treia ediții ai Școlii de vară ARHIPERA sunt firma RockwoolRegistrul Urbaniștilor din România,IMDBonec ConsultZeppelinARHITECTURA.

Niciun comentariu: