duminică, 8 iunie 2014

Pentru companiile din România, Google Drive rezolvă definitiv problema stocării în siguranţă a datelor.

Multe companii din România se confruntă cu problemele generate de siguranța îndoielnică și fiabilitatea scazută a metodelor clasice de stocare și partajare a documentelor, însă puțini antreprenori știu că soluția optimă este mai accesibilă ca oricând. Google Drive este un serviciu de stocare online a fișierelor care permite accesarea acestora de pe orice calculator, tabletă sau telefon mobil.

Google Drive a fost conceput pentru a oferi siguranță și fiabilitate prin caracteristici precum conexiune criptată cu serverele Google, salvare în timp real, replicarea simultană a documentelor stocate, sistem de recuperare în caz de dezastru și setări detaliate pentru permisiuni. Toate acestea vă ajută să partajați documentele atât cu oameni din interior, cât și cu oameni din exteriorul organizației, fără a mai fi nevoie să trimiteți atașamente. Google Drive face parte din suita de aplicații Google Apps for Business, alături de Gmail, Google Calendar, Hangouts, Google Sites, Admin și Vault.


Google Apps for Business este un serviciu găzduit online, ceea ce înseamnă că il puteți accesa în orice moment, oriunde aveți o conexiune la Internet. Se poate să fi auzit de acest tip de tehnologie fiind menționată ca "SaaS" (software-as-a-service) sau "Cloud Computing". "Cloud computing" sau "SaaS" este un model de calcul în care sunt furnizate aplicații IT "ca serviciu", care permit utilizatorilor să acceseze aceste aplicații de pe Internet ("in the cloud"), fără să fie nevoia de a întreține infrastructura pe care funcționează. Un exemplu simplu de a înțelege modul în care funcționează acest model este felul în care oamenii apelează la companiile furnizoare pentru gestionarea de energie electrică, mai degrabă decât să se ocupe cu producerea și gestionarea acestor resurse acasă sau la birou. Cu Google Apps for Business, datele și aplicațiile sunt furnizate de centre de date foarte sigure, scalabile și fiabile ale Google. Google își construiește propriile centre de date de la zero, astfel încât dispune de cele mai mici costuri de infrastructă din lume, iar aceste economii sunt transmise la clienții Google Apps for Business. Spre exemplu, chiar daca ne raportăm strict la zilele lucrătoare dintr-un an, costul zilnic per angajat al acestei suite de aplicații rămâne mai mic decât cel al unei cafele. Afacerea dumneavoastră scapă de costurile de infrastructură și efortul necesar pentru a menține o astfel de soluție, și veti putea să direcționați aceste economii pe alte initiative strategice.

Preturi Pentru Tine, una din companiile pentru care Atlas Networking a implementat Google Apps for Business, are pe lângă magazinul online și o rețea de 132 de magazine aflată în plină expansiune și localizată pe teritoriul României și al Republicii Moldova.

Niciun comentariu: