duminică, 8 iunie 2014

Valentin Vasile: daca sunt utile si cat de utile sunt suplimentele alimentare ..

In nutritie, pe multe subiecte, cel mai probabil nu se va ajunge niciodata la un consens. Ba dimpotriva, pe unele teme sunt opinii care se situeaza la polul opus, si ambele tabere sustin ca au dovezi stiintifice bine fundamentate.

Tema - daca sunt utile si cat de utile sunt suplimentele alimentare, este una din temele pe care opiniile sunt mai mult decat diverse.

Dupa parerea mea, da, suplimentele pot fi un ajutor util atat cand vine vorba de imbunatatirea sanatatii dar si de optimizarea compozitiei corporale dar doar in conditiile in care rolul lor ramane stric acela de a SUPLIMENTA un plan de alimentatie compus din alimente sanatoase, personalizat pe obiectivul de remodelare corporala.

Totusi o mentiune importanta este ca NU orice supliment, se potriveste oricarei persoane. Pot exista categorii de persoane care in functie de mai multi factori, sa nu raspunda deloc sau chiar sa aiba efecte adverse de la suplimente si viceversa, alte categorii de persoane pot raspunde mai mult decat pozitiv la acelasi supliment.

Va las cu un articol, care inventariaza principalele deficienti de micro-nutrienti si detaliaza cum se face suplimentarea pentru a avea cat mai multe beneficii:

Niciun comentariu: