luni, 28 iulie 2014

Dana Badea – explozie de energie.

Despre Dana Badea nu stiu sa va spun prea multe in afara de faptul ca publica pe facebook cele mai amuzante si creative poze si mesaje prin care promoveaza sportul si ca a fost cu noi la Miscarea Face Bine.

Dincolo de raspunsurile pe care le veti gasi mai jos, mi-a placut mult acest pasaj, unde creioneaza viata de instructor, extras dintr-un articol de pe blog-ul sau, www.danabadea.com: “Realitatea din spatele culorii este ca atunci cand muzica se opreste, cand sala ramane goala, sunt zile cand capul cade in pamant cu tristete, cu durere, cu boala si singuratate. Mai abitir decat in orice industrie, pentru ca lumea sportului este salbatica, guvernata de prea putine legi si prea multe intrigi, contre si tradari. Ca si politica.”

Scurta descriere:
Scurta? Sunt o fiinta complicata, construita din contraste. Cea mai scurta definitie pe care mi-o pot da. Sau, intr-o varianta mai lunga, ca tot m-am oprit din iures cat sa beau o cafea, ti-as spune ca sunt un amalgam de discrepante, de experiente, de personalitati, de vicii si virtuti, de forta si slabiciune, pasiune si indiferenta, aroganta si timiditate, boala si leac.

Vorba cu esentele tari care se tin in sticlute mici mi se potriveste manusa. Pentru ca am un metru jumate si 44 de kile, ajung in general pana la buricul oamenilor alaturi de care apar in poze, si am totusi convingerea neclintita ca-s cel mai mare om de pe planeta. In fiecare dimineata in care ma trezesc apta fizic, functionala trup-minte-suflet, am senzatia ca e justificat sa ma uit de sus la oricine ar indrazni sa-mi strice feng-shui-ul pozitiv. Am senzatia ca pot sa pocnesc la pamant si sa fac sa muste din tarana pe oricine ar vrea sa-mi fure clipele de zambet, punand in loc batjocura, lacomie si rautate. Juma de buletin, cum se zice, dar juma de buletin cu energie atomica, trasa din pasiune. Pasiune pentru viata, pentru sport, pentru schimbare si evolutie.

Varsta: 35,5 ani

Zodie: Sagetator, mama lui de firestarter, cu ascendent tot acolo

Inaltime si greutate: 1.55 m, 44 kg. Numai forta, pot sa sap o groapa de 2 m singura, intr-o zi.

De cand faci sport si ce sporturi ai facut de-a lungul timpului?
Toata viata. Am inceput cu gimnastica ritmica la Sala Polivalenta cand aveam vreo 6 ani si am continuat tot acolo cu gimnastica artistica, in paralel cu fotbalul din fata blocului si competitiile de gimnastica de pe maidanul Vacaresti. Apoi am facut inot, probabil intr-o incercare disperata a familiei de a ma ridica de la nivelul solului, am luat la rand disciplinele din zona aerobic-fitness in calitate de client, apoi le-am luat la rand in calitate de instructor.

Cate ore de sport faci zilnic? Ce tipuri de clase predai?Cate doua sau trei ore pe zi predau efectiv, o data la doua zile adaug antrenamentul meu de fitness si cand pun mana pe cate o ora libera repet domol, creez coregrafiile, studiez teoretic si incerc practic, calaresc aparatele si accesoriile ca sa le gasesc toate functionalitatile posibile, sacai medicii prieteni cu intrebari… de-ale sportului. Predau doar ce-mi place, ce ma face sa ticai, ce-mi permite sa modific, sa cresc, sa-mi provoc clientele. Acum tin clase de Kangoo Jumps, Zumba, Bokwa si antrenamente functionale. Pot preda aerobic, step, fitball si pilates. Dar cand am tinut pilates clientele au facut un musuroi intr-un colt si-au trimis un sol sa ma intrebe daca mi-e rau.

Ce ai in geanta cu care mergi la antrenament?
<< Continuarea articolului pe getfit.ro >>

Niciun comentariu: