duminică, 20 iulie 2014

Situatia firmelor insolvente din UE poate fi verificata gratuit. Afla acum!

Potrivit unui comunicat al Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC) remis redactiei AvocatNet, cetatenii si reprezentantii mediului de afaceri au acum acces rapid, in limba romana, la informatiile gratuite privind entitatile aflate in insolventa din sapte state membre ale Uniunii Europene.

Serviciul este disponibil prin intermediul portalului european e-Justice si a fost dezvoltat in cadrul unui proiect derulat de Comisia Europeana, in colaborare cu registrele de insolventa din Austria, Republica Ceha, Estonia, Germania, Olanda, Romania (prin ONRC) si Slovenia.

Cum functioneaza serviciul?
Prin noul serviciu online, cetatenii, oamenii de afaceri, creditorii sau investitorii care doresc sa deruleze activitati economice in Uniunea Europeana, pot consulta si verifica situatia partenerilor de afaceri, potentiali si actuali, accesand rapid, printr-un punct unic, informatii actualizate in timp real, se mentioneaza in documentul de presa.

Noua functionalitate a portalului e-Justice permite utilizatorilor obtinerea informatiilor gratuite cu privire atat la debitorii persoane juridice, cat si persoane fizice (conform legislatiilor nationale), supusi procedurilor de insolventa, inregistrati in registrele nationale ale statelor participante la proiect.

Astfel, pentru a putea verifica situatia unei firme insolvente, dar care se afla in Austria, Republica Ceha, Estonia, Germania, Olanda sau Slovenia, contribuabilul din Romania trebuie sa ..

Niciun comentariu: