luni, 21 iulie 2014

SOS InfoCons – aplicatia care te salveaza cand calatoresti.

A.N.P.C.P.P.S Romania - InfoCons anunta lansarea aplicatiei SOS Infocons, prima aplicatie care poate fi utilizata in Romania si oriunde in lume, pentru a intra in contact imediat cu autoritatile din tara unde se efectueaza calatoria sau cu prietenii in cazul producerii unor evenimente grave.

„Copiii merg in tabere, bunicii in statiuni balneoclimaterice pentru recuperare, sau de ce nu, in excursii in strainatate. Este reconfortant sa stii ca sunt in siguranta si ca in cazul unor incidente sau chiar in cazul in care se ratacesc intr-un oras, exista intotdeauna la indemana o aplicatie care poate salva situatia. Tocmai pentru siguranta consumatorilor din Romania si din intreaga lume, A.N.P.C.P.P.S. Romania - InfoCons a gandit si lansat aceasta aplicatie.” – a declarat Sorin Mierlea, Presedintele A.N.P.C.P.P.S. Romania - InfoCons.

Creata pentru a fi utilizata pe oricare dintre cele 3 mari platforme de operare, iOS, Android si Windows Phone, platforma a fost dezvoltata pentru a putea apela instant in caz de urgenta serviciile de pompieri, politie sau salvare din peste 200 de tari. In plus, se pot defini pana la 3 numere favorite si un mesaj SMS default. In caz de urgenta, este necesara doar apasarea unui singur buton pentru a se trimite SMS cu mesajul presetat catre cele 3 numere definite, la care se adauga coordonatele GPS pentru geolocalizare.

Aplicatia SOS InfoCons este un proiect al miscarii de protectia consumatorilor din Romania sub egida Federatiei asociatiilor de consumatori si poate fi descarcata gratuit din magazinele virtuale ale fiecarei platforme in parte:
http://sos.infocons.org

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S.Romania – o9atitudine ! – InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro), unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor.

Niciun comentariu: