duminică, 10 august 2014

De-acum, locuintele ANL pot fi cumparate si in rate lunare, cu garantia statului

Tinerii chiriasi ai locuintelor ANL, destinate inchirierii, au posibilitatea, pe viitor, de a le cumpara in rate lunare, se mentioneaza intr-un act normativ care a intrat ieri in vigoare.

Pana acum, pentru a deveni proprietarii acestor locuinte, tinerii trebuiau sa achite integral pretul, la data incheierii contractului de vanzare-cumparare.

Conform Legii nr. 152/1998, locuintele pentru tineri de pana in 35 de ani, destinate inchirierii pot fi vandute titularilor contractelor de inchiriere dupa expirarea a minimum un an de inchiriere neintrerupta.

Acelasi act normativ stabilea, pana acum, ca pretul locuintei se achita integral la data incheierii contractului de vanzare-cumparare, din sursele proprii ale beneficiarului si/sau din credite contractate de acesta de la institutii financiare autorizate.

Aceste prevederi au fost, insa, modificate, printr-un act normativ publicat marti in Monitorul Oficial. Este vorba despre Ordonanta Guvernului nr. 6/2014, publicata in Monitorul Oficial, nr. 562, din 29 iulie, ce a intrat in vigoare la data publicarii.

Concret, prin actul normativ publicat, s-a creat cadrul legal pentru vanzarea cu plata in rate lunare a locuintelor construite prin programul “Locuinte pentru tineri, destinate inchirierii”, implementat de Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL).

Niciun comentariu: