joi, 28 august 2014

Un nou aviz pentru incadrarea in munca, valabil pentru anumiti salariati.

Guvernul a adoptat, in sedinta de marti, o ordonanta privind incadrarea in munca si detasarea strainilor pe teritoriul Romaniei si pentru modificarea si completarea unor acte normative privind regimul strainilor in Romania, ce vizeaza armonizarea legislatiei nationale privind incadrarea in munca a strainilor pe teritoriul Romaniei cu o serie de reglementari europene.

Concret, documentul ar urma sa abroge reglementarile in materie actualmente in vigoare, prevazute de OUG nr. 56/2007, introducand, in schimb, noi reguli pentru angajatori.

Mai precis, proiectul de ordonanta instituie, ca regula generala pentru angajatori, obligatia de a obtine un aviz de angajare pentru a putea incadra in munca un strain si, in acelasi timp, stabileste situatiile in care strainii pot fi incadrati in munca fara aviz de angajare.

"Strainii cu sedere legala pe teritoriul Romaniei pot fi incadrati in munca numai in baza avizului de angajare, obtinut de angajatori", se arata in noile dispozitii propuse.

Avand in vedere ca a fost aprobata deja de guvernanti, ordonanta mai trebuie doar publicata in Monitorul Oficial pentru a putea produce efecte.

Afla:
  • pentru ce salariati NU este nevoie de avizul de angajare,
  • ce documente sunt necesare pentru obtinerea avizului,
  • faptul ca pentru detasarea strainilor in Romania se impune un alt tip de aviz
  • cat costa un aviz de angajare

Niciun comentariu: