joi, 11 septembrie 2014

Amenzile de circulatie pot fi platite direct de pe telefon. Cum trebuie sa procedezi?

Aplicatia "Plateste Amenda" este singura facilitate din Romania care permite plata amenzii de circulatie auto, prin card bancar, direct din telefon.

Serviciul este disponibil, in prezent, doar in resedintele de judet din tara, precum si in cele 6 sectoare din Bucuresti. Intr-o faza urmatoare, serviciul va fi extins la nivelul intregii tari.

Potrivit art. 109 din Codului Rutier, contravenientul, cu exceptia persoanei juridice, poate achita, in termen de cel mult doua zile lucratoare de la data primirii procesului-verbal de constatare a contraventiei, jumatate din minimul amenzii prevazute de lege.

Amenzile de circulatie se pot plati:
  • la casieriile autoritatilor administratiei publice locale ori a altor institutii publice abilitate sa administreze veniturile publice locale, indiferent de localitatea pe a carei raza functioneaza acestea, de cetatenia, domiciliul, sau de resedinta contravenientului ori de locul savarsirii contraventiei;
  • la ghiseul unic din punctele de trecere a frontierei de stat a Romaniei;
  • online, pe ghiseul.ro.
De-acum, insa, soferii au posibilitatea sa achite, oricand si oriunde s-ar afla, contravaloarea amenzii auto din aplicatia Auto.ro, pe care si-o pot instala gratuit pe telefonul mobil.

Niciun comentariu: