luni, 13 octombrie 2014

Noi reguli pentru administrarea fiscala a sediilor secundare au intrat deja in vigoare

Contribuabilii mijlocii care au sedii secundare trebuie sa se conformeze unor noi reguli referitoare la administrarea sediilor lor.

Ordinul ANAF nr. 3001/2014, publicat in MO 733 / 07.10.2014 si care a intrat in vigoare la data publicarii, a modificat modul de organizare a activitatii de administrare a contribuabililor mijlocii.

Mai exact, actul normativ stabileste ca sediile secundare ale contribuabililor mijlocii sunt administrate de administratiile judetene ale finantelor publice si de Directia generala regionala a finantelor publice Bucuresti, prin Administratia fiscala pentru contribuabilii mijlocii, dupa caz, in a caror raza teritoriala isi are domiciliul fiscal contribuabilul care le-a infiintat.

"De exemplu, pentru o societate contribuabil mijlociu, cu sediul social in Bucuresti, ce a infiintat un sediu secundar in Iasi, administrarea fiscala a sediului secundar a fost in competenta Administratiei Financiare din Iasi. Dupa aceasta modificare, administrarea fiscala a sediului secundar se va face de catre Administratia Financiara pentru contribuabilii mijlocii din Bucuresti".

De asemenea, actul normativ se aplica atat contribuabililor ce au sedii secundare unde isi desfasoara activitatea mai mult de cinci salariati, dar si contribuabililor ce au sedii secundare fara salariati sau cu mai putin de cinci salariati.

Afla de pe AvocatNet la ce ar trebui sa fie atenti contribuabilii.

Niciun comentariu: