marți, 4 noiembrie 2014

Din 2015, bancile vor fi obligate sa afiseze comisioanele la tranzactiile cu cardul pe ecranul bancomatelor.

Bancile vor avea obligatia de anul viitor sa afiseze, pe ecranul bancomatelor, comisioanele pe care le percep clientilor pentru tranzactiile pe care acestia le efectueaza cu cardul de debit si credit la ATM-uri, se mentioneaza intr-un ordin al ANPC, publicat ieri in Monitorul Oficial.

Costurile operatiunilor vor fi afisate in procent pentru fiecare operatiune si nu in suma exacta, asa cum prevedea documentul in forma lansata in dezbatere publica.

Acest lucru vine in contextul in care bancherii au avertizat ca bancile nu vor putea sa afiseze comisioanele pe ecranul bancomatelor, in valoare absoluta, din cauza limitarilor tehnice.

Mai multe detalii pe AvocatNet.

In plus, Fiscul va putea sa verifice conturile bancare din strainatate ale romanilor.
Agentia Nationala de Administrare Fiscala va putea sa verifice conturile bancare din strainatate ale contribuabililor rezidenti in Romania.

Acest lucru va fi posibil ca urmare a faptului ca ministerul Finantelor, Ioana Petrescu, a semnat ieri la Berlin impreuna cu alti ministri de finante un document pentru schimbul automat de informatii financiare intre tari, se mentioneaza intr-un comunicat al MFP, remis redactiei.

Niciun comentariu: