marți, 4 noiembrie 2014

Tinerii care vor accesa credite prin programul "Prima Masina" ar putea plati un avans de minimum 5%

Tinerii cu varsta intre 18 si 35 de ani, care isi vor cumpera un autotusim nou prin programul "Prima Masina", ar putea accesa credite garantate de stat in proportie de 50%, insa vor trebui sa plateasca un avans de minimum 5%, se mentioneaza intr-un proiect de normativ privind normele de aplicare ale programului. De asemenea, beneficiarii ar putea fi obligati sa asigure autoturismul nou achizitionat printr-o polita de asigurare de tip full Casco.

Ministerul Finantelor a lansat vineri in dezbatere publica, pe pagina sa de internet, un proiect de act normativ privind normelor de aplicare la OUG nr. 66/2014 privind aprobarea Programului de stimulare a cumpararii de autoturisme noi.

Documentul cuprinde conditiile pe care vor trebui sa le indeplineasca tinerii care isi vor cumpara un autoturism nou, prin programul "Prima Masina", reglementat prin OUG nr. 66/2014.

Conform dispozitiile aflate in dezbatere publica, pentru anul 2014, plafonul total al garantiilor care vor fi emise ar putea fi de 50.000.000 lei.

De asemenea, creditele acordate prin "Prima Masina" se vor intinde pe o perioada de maximum sapte ani, avand o dobanda compusa din indicele ROBOR la 6 luni plus o marja de maximum 3% pe an. Aceasta marja va include si nivelul total al comisioanelor percepute de catre finantator in toate etapele creditarii, insa nu va include comisionul de administrare datorat FNGCIMM si recuperate de la beneficiar si taxele aferente operatiunilor conexe activitatii de finantare (de exemplu: costurile aferente asigurarii autoturismului, costurile legate de efectuarea inregistrarilor in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare etc.), se mentioneaza in proiectul de act normativ.

Ce conditii urmeaza sa indeplineasca beneficiarii programului?
Citeste mai mult pe Avocatnet

Niciun comentariu: