vineri, 9 ianuarie 2015

ANAF a publicat calendarul obligatiilor fiscale pe 2015.

Ce declaratii trebuie sa depuneti in luna ianuarie la Fisc?
Calendarul obligatiilor fiscale pe intreg anul 2015 a fost publicat pe site-ul ANAF. Conform documentului, contribuabilii trebuie sa depuna la Fisc in luna ianuarie mai multe formulare decat intr-o luna obisnuita. In plus, pe langa taxele si impozitele aferente lunii decembrie care trebuie achitate in ianuarie, persoanele impozabile mai au de indeplinit cateva obligatii in plus.

Calendarul obligatiilor fiscale pe anul 2015 a fost afisat de catre Fisc si este disponibil AICI
Conform acestui calendar, in ianuarie contribuabilii trebuie sa depuna declaratiile fiscale la ANAF pana la termenele de mai jos:

Vineri, 9 ianuarie, este termenul pentru:
Declaratia de mentiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA care utilizeaza trimestrul calendaristic ca perioada fiscala si care efectueaza o achizitie intracomunitara taxabila in Romania, Formularul 092. Se depune de contribuabilii inregistrati in scop de TVA care utilizeaza ca perioada fiscala trimestrul si care au efectuat o achizitie intracomunitara taxabila in Romania, fiind astfel obligati sa si modifice perioada fiscala, devenind platitori de TVA lunar.

Urmatoarele declaratii trebuie depuse pana pe 12 ianuarie:
Declaratia de inregistrare fiscala/de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica, Formularul 010. Se depune de catre persoanele juridice, care au obligatia sa se inregistreze ca platitori de TVA in urma depasirii plafonului legal de scutire.

Declaratia de inregistrare fiscala/Declaratia de mentiuni pentru persoane fizice romane, Formularul 020. Se depune de persoanele fizice, altele decat persoanele fizice romane care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere, care au obligatia sa se inregistreze ca platitori de TVA in urma depasirii plafonului legal de scutire.

Declaratia de inregistrare fiscala/Declaratia de mentiuni pentru persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere (OMFP nr. 250/2013), Formularul 070. Se depune de catre contribuabilii persoane fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere. Sunt exceptati contribuabilii care desfasoara exclusiv activitati intr-o forma de asociere.

Declaratia de mentiuni privind anularea inregistrarii in scopuri de TVA, in vederea aplicarii regimului de scutire prevazut la art.152 din Codul fiscal, Formularul 096.Se depune de catre persoanele impozabile, inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal, care nu au depasit plafonul de scutire si care doresc sa fie scoase din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA.

Pana pe 15 ianuarie trebuie efectuate raportarile de mai jos:
Declaratia pentru inregistrarea gospodariei individuale care realizeaza bauturi alcoolice destinate consumului propriu, Formular anexa nr. 31. Se depune de catre gospodariile individuale care produc pentru consumul propriu bere, vinuri si bauturi fermentate, altele decat bere si vinuri.

Declaratia privind ...

Citeste mai mult pe AvocatNet.

Niciun comentariu: