sâmbătă, 3 ianuarie 2015

Cel mai frumos dar pe care il putem darui tuturor, zi de zi, este ..


Simona Culea

Am inteles acum ceva timp ca nu exista cadoul "perfect" de Craciun. Cel mai frumos cadou de Craciun este prezent tot timpul anului, nu doar pe ultima suta de metri. Il vad atunci cand un cuplu de varstnici se tine de mana, cand un bunic isi aduce de mana nepotelul de la scoala si povestesc despre ceea ce s-a intamplat, cand o mama isi revarsa intreaga atentie si bunatate asupra copilului ei.

Cel mai frumos cadou de Craciun nu are bon fiscal si nici nu poate fi returnat. El nu poate fi primit daca nu este mai intai oferit. Este vorba despre dragostea neconditionata pe care o gasim atat in viata de zi cu zi, cat si in povesti.

***
Povestea spune ca, in urma cu un numar de ani, unui om foarte sarac i-a murit sotia, lasandu-i in grija unicul lor copil, o fetita in varsta de 5 ani.

Lunile au trecut, dupa moartea mamei si au venit sarbatorile de iarna.

Fetita s-a gandit sa-i ofere tatalui sau un mic dar, sa-i mai inveseleasca inima...

In seara de ajun, micuta i-a asezat tatalui sub bradutul sarac impodobit, o cutie impachetata intr-o hartie aurie foarte scumpa.

In ziua de Craciun, afland cadoul, in loc de multumire, tatal si-a pedepsit fetita, pentru ca a risipit banutii pe hartia aurie de impachetat, atat de scumpa.

Tatal statea rau cu banii si s-a suparat cand a vazut ca fetita a folosit o hartie scumpa ca sa decoreze o cutie si sa o puna sub bradul de Craciun.

Cu toate acestea, fetita si-a cerut iertare, cu lacrimi in ochi, spunand: "Am vrut sa-ti daruiesc un cadou special, taticule."

Tatal a fost rusinat imediat, de reactia lui furioasa si a deschis cutia.

Surprinderea lui a fost mare atunci cand a descoperit cutia goala, de aceea supararea lui s-a aratat din nou.

El i-a spus pe un ton raspicat fetitei: "Nu stiai ca atunci cand oferi un cadou cuiva, trebuie sa pui ceva in el ?"

Fetita s-a uitat in sus spre tatal sau si cu tristete in priviri i-a zis: "Dar, taticule, cutia nu este goala. Am suflat in ea atatea sarutari, pana cand s-a umplut!"

Tatal a ramas uimit de raspunsul copilului si fara sa mai poata rosti ceva, s-a asezat in genunchi, si-a imbratisat fetita, rugand-o sa-l ierte pentru supararea lui fara rost.

***
Asemenea tatalui din poveste suntem fiecare dintre noi; primim o cutie cu dragoste neconditionata de la copiii nostri, de la familie sau de la prieteni.

Oare ne dam seama de ceea ce primim? Oare putem primi altceva mai pretios decat aceasta? Oare putem darui ceva de mai mare insemnatate?

Oare daca raspundem la aceste intrebari mai avem nevoie sa alergam pe ultima suta de metri in cautarea cadoului "perfect" sau pentru a pregati cele mai bogate mese?

"Cel luminat in dragoste nu cauta atat la darul iubitorului, cat se uita la dragostea daruitorului. Se indatoreaza mai mult de bunatatea inimii ce daruieste decat de fapta buna ce o primeste."

Anul acesta daruieste dragostea ta si primestea dragostea celor dragi tie. Acestea sunt momentele care vor dainui in timp si care se vor transmite din generatie in generatie.

Eu iti trimit din inima toata dragostea mea,
Simona | www.iesidinceata.ro

Niciun comentariu: