duminică, 22 februarie 2015

Fise fiscale 2015. Cum declari in acest an impozitul retinut pentru fiecare beneficiar de venit?

Declararea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit se face, incepand din 2013, in formularul 205. Declaratia se depune de platitorii de salarii pentru impozitul pe salarii precum si platitorii altor categorii de venituri, acolo unde exista obligatia retinerii la sursa a impozitului, pana in ultima zi a lunii februarie a anului curent, pentru anul fiscal expirat. In 2015, 28 februarie este intr-o zi de sambata, astfel ca termenul-limita pentru transmiterea declaratiei se amana pana luni, 2 martie.

Formularul 205 poate fi depus si online, spre deosebire de vechile fise fiscale, care puteau fi depuse doar direct la organul fiscal competent in format electronic, pe suport magnetic sau optic.`

Declaratia 205 trebuie depusa la organul fiscal competent, adica la cel la care platitorii de venituri sunt inregistrati in evidenta fiscala.

In cazul sediilor secundare inregistrate ca platitori de impozit pe veniturile din salarii, declaratia corespunzatoare activitatii sediilor secundare, se depune de contribuabilul care le-a infiintat, pe codul de inregistrare fiscala al acestuia, la organul fiscal in a carui evidenta fiscala este inregistrat contribuabilul.

Pentru salariatii care au fost detasati la o alta unitate, declaratia se completeaza de catre unitatea care a incheiat contractele de munca cu acestia.

"In situatia in care plata venitului salarial se face de unitatea la care salariatii au fost detasati, angajatorul care i-a detasat comunica angajatorului la care acestia sunt detasati date referitoare la deducerea personala la care este indreptatit fiecare salariat, precum si eventualele modificari ale acesteia aparute in cursul anului. Pe baza acestor date unitatea la care salariatii au fost detasati intocmeste statele de salarii, calculeaza impozitul si transmite lunar unitatii de la care au fost detasati informatii privind venitul brut realizat, alte deduceri, venitul baza de calcul, precum si impozitul retinut pentru angajat, in scopul completarii declaratiei", se arata in instructiunile de completare a declaratiei 205.

Concret, cine trebuie sa depuna formularul 205?

Niciun comentariu: