viataverdeviu.ro

miercuri, 18 martie 2015

12 lucruri esentiale ..

Aproximativ 90% dintre cartile de dezvoltare personala contin aceleasi sfaturi repetate iar si iar, dar formulate intr-o alta exprimare. Nu ne crezi? Opreste-te la libraria din cartierul tau si rasfoieste cateva astfel de carti. Sfaturile pot fi formulate diferit sau orientate catre un public diferit (ex. barbati, femei, diverse grupuri sociale), dar mesajul de baza este de cele mai multe ori acelasi. Acestea sunt 12 dintre sfaturile oferite de 90% dintre cartile de dezvoltare personala:

1. Tu iti creezi propria viata
Nu esti o victima. Esti 100% responsabil pentru viata pe care o traiesti in acest moment. In cazul in care nu esti multumit cu situatia vietii tale, ai puterea de a-ti schimba atitudinea si poti actiona pentru a avea o viata mai buna. Aminteste-ti intotdeauna, in cazul in care crezi ca ai o viata grozava sau nu, in orice caz, ai dreptate.

2. Tu este cel care isi creeaza propriile stari emotionale
Ai observat vreodata cum unele persoane au abilitatea de a trece foarte usor peste insulte, in timp ce altii se enerveaza si reactioneaza aruncand injurii in stanga si in dreapta? Este foarte important sa realizezi faptul ca nimeni nu are puterea de a te face sa te simti in vreun fel. Tu esti cel care face alegerea de a se simti bine sau rau in legatura cu un anumit eveniment care are loc in viata ta.

3. Actioneaza ca si cand…
In cazul in care doresti sa fii increzator, fericit sau optimist, atunci “pretinde” ca esti deja o astfel de persoana. In cele din urma, dupa practicarea acestei mentalitati indeajuns de mult timp, vei realiza ca nu mai este necesar sa pretinzi, deoarece asa esti tu.
4. Urmeaza-ti scopul
Un scop poate fi definit ca fiind ceva ce-ti face placere sa faci, care nu te oboseste si ceva ce ai putea face pentru tot restul vietii tale. Scopul tau este acela de a scrie scenarii? Este de a-i ajuta pe cei bolnavi? Fa-ti o lista cu scopuri si alege dintre aceste pe acela care-ti vorbeste cel mai mult.

5. Stabileste-ti obiective si programeaza-ti ziua
Stabileste-ti cinci sau zece obiective pe care doresti sa le realizezi in viata. Imparte fiecare scop in obiective mult mai mici si obiectivele imparte-le in actiuni zilnice. In fiecare seara, planuieste-ti ziua urmatoare in avans. Creeaza-ti o lista zilnica cu sarcinile pe care trebuie sa le duci la bun sfarsit pentru a-ti indeplini scopurile pe termen lung.

6. Traieste in prezent
Regretul si rusinea isi fac aparitia atunci cand traiesti in trecut. Ingrijorarea si anxietatea isi fac aparita in viata ta atunci cand traiesti in viitor. Adevarata pace a mintii isi poate face aparitia doar atunci cand traiesti in momentul prezent. Cu cat esti mai constient de momentul prezent, cu atat mai mult acesta devine o parte din viata ta de zi cu zi.

7. Putererea atractiei
Puterea atractiei este un instrument mental extrem de puternic. Procesul functioneaza concentrandu-te asupra a ceea ce-ti doresti si vizualizandu-l ca si cand acesta se afla deja in viata ta. Apoi, vei avea de partea ta un nou nivel de constientizare de a recunoaste oportunitatile care isi fac aparitia peste tot in jurul tau si astfel vei atrage din ce in ce mai multe astfel de oportunitati. Aceste oportunitati te vor ajuta sa atragi ceea ce-ti doresti in realitatea fizica.

8. Extinde-ti zona de confort
Zona ta de confort se afla intotdeauna fie intr-o stare de expansiune, fie de contractare. Cu cat iesi mai mult in lume si cu cat faci ceea ce nu te simti confortabil sa faci, cu atat mai putin inhibat vei deveni. Astfel, vei putea sa traiesti o viata mult mai implinita.

9. Fii recunoscator pentru ceea ce ai
In fiecare dimineata, inainte de a-ti incepe ziua, arata-ti recunostinta pentru tot ceea ce exista in viata ta. Atunci cand suntem recunoscatori pentru ceea ce avem deja, viata ne raspunde oferindu-ne mai multe binecuvantari si abundenta pentru care sa fim si mai recunoscatori.

10. Puterea cererilor
Nu-ti fie teama sa ceri ceea ce-ti doresti. Exista un motiv pentru care cei mici le adreseaza parintilor aceeasi cerere iar si iar, deoarece acestia stiu ca la un moment dat mama sau tatal le vor indeplini dorinta. Aceasta dinamica functioneaza si la maturitate. In cazul in care iti doresti ceva cu adevarat, nu-ti fie teama sa ceri.

11. Invata de la profesionisti si copiaza ceea ce fac acestia
Este foarte important sa cunosti liderii de top si profesionistii din domeniul in care doresti sa te perfectionezi. Ia-ti notite, incearca sa le intelegi mentalitatea si felul de a vedea lucrurile. Foarte multe persoane cred ca acesti lideri nu doresc sa-si impartaseasca cunostintele pretioase cu ceilalti, dar aceasta este una dintre cele mai mari satisfactii la care un lider autentic poate aspira, cea de a-i invata pe ceilalti. Majoritatea dintre acesti oameni de succes sunt dispusi sa te invete in cazul in care le ceri sa fac asta.

12. Ingora-i pe rautaciosi
Acesti oameni care vor incerca sa te descurajeze nu merita sa fie luati in seama. Nu-i asculta. Da-ti seama ca singurul motiv pentru care acestia fac acest lucru este unul simplu. Vazandu-te pe tine ca-ti urmaresti visele, lor le este reamintit faptul ca ei nu reusesc sa-si urmeasca propriile lor vise.

Sursa: Astrodeva

Niciun comentariu:

floria.ro

Etichete

(Re)Descoperim RO 5G abonare accesorii accidentare accounting aerobic affairs Afiliat ajutor de bucatar amenda animal anticelulitic antiinflamator antrenor antreprenor anvelope aparat apicol Apple Pay aranjament argan asigurare audiobook auto autodezvoltare automatizare bebe bestseller bijuterii bila bilet bio Bloggeri: Intrebari si Raspunsuri BMW booking brad bratara BT Pay buchete. Craciunite Bucuresti burnout bursa business cadastru cadouri calatorie call calmant camera campanie canapele cancer card carduri carte carte identittate cash cazier judiciar ceai cel mai - cea mai - cei mai - cele mai celulita cilindru de spuma clienti clipuri coach coafura colectie color coltar comunicare concediu concurs contabil contactless coplata coronite Craciun creativ creative credit creier crud culturale cumparaturi curatare curs d'ale gurii dacia de testat diabet dictionar dieta din ciclul "Atzatza spiritele" Din ciclul D'ale vietii dispozitiv diuretic diurna donatie drept. Drogurile drumetie economie electric EMS engleza esarfa esential excavator facebook fara reteta fashion ficat finante Fitbit Pay fizica flexibilitate floral flori foam roller fond formator fotbal fotolii gadget galaxy note Garmin Pay GDPR germana global gps gratuit grup gym hairstylist hemoragii hot news HR Huawei ID IHTIS ilegal Ilfov imagine imbracaminte imobiliare impozit impozite imprumut incaltaminte infoSTB insuficienta cardiaca internship intima inventions n gadgets jobs joc kit la baie laptisor de matca lenjerie Lenovo magazin online management manuka mar marketing masca matase de porumb mecenat medicamente Medicina Pentru Toti mediu menopauza menstruatii miere mobilier mobilitate model momente motion mouse multigroom multimedia music natural nerambursabil neuroplasticitate newsletter ocazie ochi odihna off-road ONG online Orange par parcare Parking pastura pat permis conducere persoana PFA PFI philips piele pietre la rinichi pilates plan de afacere plata platforma pneuri polen popcorn porumb postari postura premii primul privata pro produs program prostata psoriazis radio - TV raliu rapid RCA records redirectionare reducere registrul relaxare reparare restituire resursa retur ride-sharing ridicare rochie rola romania romantice rovinieta rulou S.P.A.M. - Stire Potrivita Actiune Memorabila salariu sales saltele sampon samsung sanatate sarbatori sare scaune scoala scubadiving Seinfeld servicii set slabit smartphone smartwatch SMS Social alert social media sociale software somn spa spatiul privat virtual speciale sponsorizare sponsorizari sport spring SPV start-up nation STB supravietuire tableta talent tapiterii taxa taxe teatru tehnica tensiune terapeut tichete tombola tonic Trafic alert trainer personal trans fat tratament trekking tren tuns ulei umanitar united useful vara vedere veterinar video webinar weekend wella workshop zahar zbor zilier
pictorulfericit.ro