duminică, 18 februarie 2018

Calculator online bonus-malus RCA.

In functie de incidentele avute in trafic, persoanele care au incheiat asigurari obligatorii de raspundere civila auto RCA sunt incadrate, conform legislatiei in vigoare, ori la o clasa de bonus (in vederea recompensarii), sau la o clasa de malus (in vederea penalizarii).

Noutatea este ca persoanele care au incheiat asigurari auto pot afla direct online la ce clasa bonus-malus se incadreaza, prin folosirea unei aplicatii a Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

Conform Normei ASF nr. 20/2017, un sofer poate obtine, la reinnoirea asigurarii RCA, o reducere de pret de pana la 50%, daca acesta n-a provocat accidente. In schimb, in cazul in care acesta a avut incidente in trafic, pretul asigurarii poate creste cu pana la 80%.

Pentru a afla in ce clasa de bonus/malus se situeaza, soferii pot folosi aplicatia online a ASF, disponibila aici: https://asfromania.ro/consumatori/informare-bonus-malus

In formular, soferii trebuie sa completeze numarul de inmatriculare si seria de caroserie ale autovehiculului si sa aleaga data verificarii politei RCA.


rca-ieftin.ro

Si pentru siguranta maxima in trafic si o experienta inedita, demareaza cu incredere alaturi de echipa Academiei Titi Aur (ATA), care a lansat recent primul si singurul curs online de conducere defensiva din RO.

Niciun comentariu: