luni, 12 martie 2018

Pietrele pretioase si semipretioase sunt asociate cu sanatatea.

Pietrele pretioase sau cele semipretioase se utilizau in terapeutica traditionala pentru ameliorarea starii de sanatate, dar si in dragoste.

In conceptia traditionala chineza, indiana, araba si mai tarziu europeana este pregnant reliefata relatia dintre pietrele pretioase si semipretioase si sanatate.

Astfel, diamantul se considera ca este un bun remediu in caz de otraviri, ocroteste organismul impotriva bolilor contagioase, a trasnetului, nalucirilor, insomniilor, ca are putere contra veninului de sarpe, ciumei si vrajitoriei, ca poate potoli mania si sa pastreze dragostea in casnicie. Acesta ar simboliza curajul, indrazneala, puterea, dar si inocenta.

Despre rubin se spune ca este "piatra fericirii", ca ii asigura persoanei care-l poarta o vigoare deosebita si o ajuta sa-si stapaneasca pasiunile. Confera o rezistenta crescuta la imbolnaviri, este datator de forta fizica, de inteligenta si de vitalitate. Intareste rolul glandelor endocrine si in mod special al hipofizei.

Safirul fereste omul de accidente ecvestre si de mania divina, combate durerile de ochi, asigura vitalitatea organismului si reface forta musculara.

Smaraldul ascute vederea, vindeca epilepsia, intareste memoria si forta fizica, asigura protectia contra cariilor dentare, muscaturilor de serpi veninosi si dizenteriei.

Topazul poate contribui la oprirea hemoragiei, risipeste mania, impiedica instalarea starii melancolice si a stresului, combate insomnia si stimuleaza procesele creatoare.

Ametistul vindeca alcoolismul si combate starea de somnolenta, ajuta la dezvoltarea talentului creator al individului, are influente linistitoare si calmante si contribuie la purificarea spiritului, detoxifica ficatul, intareste inima, combate bolile pulmonare, creste apetitul si vindeca migrenele, intareste functiile aparatului respirator in caz de boala.

Opalul este util in combaterea bolilor de ochi, dar este considerat singura piatra aducatoare de ghinion.

Jadul, denumit si nefrit, era considerat in China antica "elixirul vietii" datorita multiplelor proprietati curative pe care le-ar poseda si a longevitatii.

Perlele sunt eficiente in tratamentul variolei, al bolilor hepatice si al nebuniei, usureaza suferintele nasterii si ajuta la concentrarea atentiei si la instalarea linistii sufletesti; sub forma de pulbere intra in componenta unui elixir afrodisiac.

Pietrele galbene - chihlimbar (ambra) si unele cristale galbene - vindeca bolile faringiene si digestive (stomac, vezica biliara, ficat, pancreas), previn infectiile diverse si cresc forta fizica, ajuta nasterea si favorizeaza deopotriva fecunditatea si virilitatea.

Onixul vindeca bolile genitale si unele boli cardio-circulatorii, protejeaza impotriva muscaturilor de insecte veninoase.

Cateva dintre cele mai frumoase si mai puternice creatii ale naturii s-au adunat intr-o lucrare exceptionala, Cartea pietrelor, vol. I si II. Lumea cristalelor si a pietrelor se deschide in fata cititorilor, observatiile stiintifice imbinandu-se cu legende, superstitii, credinte stravechi si elemente de ocultism. Urmeaza o calatorie in regnul mineral.

Fiecare articol prezinta proprietatile „protagonistei“, corespondentele cu chakrele si intregul sau specific. Fiecare mineral are o istorie pe care autorii o prezinta fascinant, punandu-l in legatura cu energiile specifice si cu sensurile si intrebuintarile lui in spiritualitate.

Vindecarea fizica si emotionala cu ajutorul cristalelor si al altor pietre reprezinta un aspect esential si aceasta carte ii acorda importanta cuvenita in contextul cunoasterii de astazi.

Conceputa ca un amplu manual practic, bogat in informatii si ilustratii, Cartea pietrelor este o excelenta sursa de initiere pentru incepatori, precum si o nepretuita sursa de aprofundare pentru cei mai experimentati practicanti si practicieni.

Niciun comentariu: