viataverdeviu.ro

joi, 30 august 2007

Norme europene pentru frizerii si cabinete de cosmetica

Instrumentele folosite în cabinetele de cosmetică trebuie ... Personal instruit pentru acordarea primului ajutor, camere separate pentru desfăşurarea activităţilor şi prevederi stricte privind sterilizarea instrumentelor.
Acestea sunt câteva din normele europene pe care trebuie să le pună în aplicare frizeriile, cabinetele de cosmetică, piercing şi tatuaj din întreaga ţară, începând din 20 septembrie. În Bucureşti, peste mai puţin de o lună, inspectorii sanitari au declarat că vor demara controale la toate centrele de înfrumuseţare.
Din septembrie, saloanele nu mai au voie să îşi ţină clienţii să aştepte în aceeaşi cameră unde aceştia se tund sau se coafează. Ordinul 1136 din 2007 publicat în „Monitorul Oficial" pe 19 iulie 2007 arată că fiecare cabinet trebuie să aibă săli separate pentru cosmetică sau piercing, pentru păstrarea echipamentului, dar şi încăperi speciale pentru depozitarea echipamentului folosit la curăţenie. Angajaţii trebuie să aibă la dispoziţie trusă de prim ajutor, iar în cabinete trebuie să existe personal instruit care să acorde primul ajutor.
Prevederi stricte pentru tatuaj
Ordinul mai arată că persoanele sub 16 ani nu au voie să fie tatuate, indiferent dacă au acordul părinţilor şi nici nu au voie să îşi facă piercing corporal. Iar înainte de a fi tatuat, clientul trebuie supus unui test de alergie. Mai mult, arată ordinul, bolile la care este expus clientul în urma unei operaţii de tatuare trebuie să fie afişate la loc vizibil. (Delia Chilianu)

Sunt de acord cu normele europene, cu exceptia a faptului ca respectivele "saloane nu mai au voie să îşi ţină clienţii să aştepte în aceeaşi cameră unde aceştia se tund". Va dati seama ca, in prezent, multe dintre frizerii nu au spatiul necesar alocarii unui antreu, deoarece camerele sunt mici unde acestia isi desfasoara activitatea. Ce vor face in acest caz? Isi vor delimita spatiul cu niste paravane? Vor renunta la 2-3 fotolii, respectiv frizerite, pentru viitorul vestibul care sa corespunda normelor europene?

Vorba aceea, pentru toate exista un inceput.

Casele, asigurate obligatoriu

Primele anuale variaza intre 10 si 20 de euro, in functie de tipul constructiei, iar despagubirile nu vor depasi 20.000 de euro

Persoanele fizice si firmele vor fi obligate sa isi asigure locuintele impotriva dezastrelor naturale (cutremure, alunecari de teren, inundatii), in limita unei sume cuprinse intre 10.000 euro si 20.000 euro, in functie de tipul constructiei, cu plata integrala a unei prime anuale de 10-20 euro. Obligativitatea asigurarii locuintelor impotriva calamitatilor naturale a fost aprobata ieri de Guvern, printr-un proiect de lege. Dupa ce actul normativ va intra in vigoare, persoanele fizice si juridice vor trebui sa-si asigure toate constructiile cu destinatie de locuinta aflate in proprietate, inregistrate in evidentele organelor fiscale, impotriva dezastrelor naturale. Nu intra sub incidenta prezentei legi anexele, dependintele care nu sunt legate structural de cladirea in care este situata locuinta asigurata, si nici bunurile din interiorul locuintei. Contractul de asigurare obligatorie a locuintelor va fi incheiat numai cu asiguratorii asociati in Poolul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale IPAID), o structura constituita ca societate comerciala de asigurare - reasigurare, si care sunt autorizati sa incheie astfel de contracte.

Romanii saraci, asigurati de autoritatile locale
Proiectul de lege se refera la locuintele din blocuri, precum si la locuinta sociala, de serviciu, de interventie, de necesitate, de protocol si casa de vacanta, dar si coproprietatea indiviza. Suma maxima pentru care poate fi incheiata asigurarea si care poate fi acordata in cazul unei calamitati naturale este de 10.000 euro pentru constructii cu pereti exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau chimic si de 20.000 euro pentru fiecare constructie cu structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic. Suma reprezinta echivalentul in lei, la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Nationala la data incheierii contractului de asigurare obligatorie a locuintei.
Prima obligatorie - ceea ce plateste anual proprietarul pentru asigurarea unei locuinte, va fi echivalentul in lei, la cursul BNR valabil la data efectuarii platii, a 10 euro pentru constructii cu pereti din caramida nearsa si a 20 euro pentru locuinte construite din beton armat, metal ori lemn. Prima anuala va trebui achitata integral.
In cazul persoanelor fizice beneficiare de ajutor social, prima obligatorie va fi suportata din bugetele locale. Persoanele fizice si juridice care nu respecta obligatia de asigurare a locuintelor vor fi amendate cu o suma cuprinsa intre 100 si 500 lei, in timp ce asiguratorul care refuza sa incheie, la cererea unui proprietar, contractul de asigurare obligatorie a locuintei va fi amendat cu 500-1.000 lei.

Drepturi si obligatii
Persoana asigurata va avea dreptul la despagubiri in cazul in care un pericol iminent de inundatie sau alunecare de teren impune demolarea locuintei ori schimbarea amplasamentului acesteia. Asiguratorul are obligatia sa constate si sa evalueze prejudiciile create, de a stabili cuantumul despagubirii si de a plati despagubirile in termen de 15 zile lucratoare de la data primirii de la PAID a sumelor necesare. Asiguratorul va reduce, dupa plata fiecarei despagubiri, suma asigurata cu incepere de la data producerii riscului asigurat, pentru restul perioadei de asigurare, cu suma cuvenita drept despagubire. Asiguratorul va putea sa opreasca un comision de cel mult 10% din valoarea primei obligatorii incasate. De asemenea, va putea refuza plata despagubirilor in cazul in care, in termen de 30 de zile de la producerea riscului asigurat, beneficiarii nu au instiintat asiguratorul despre acest fapt si daca din acest motiv nu s-a putut determina cauza producerii riscului asigurat, respectiv marimea si intinderea prejudiciului. Despagubirea in cazul producerii unuia dintre riscurile asigurate obligatoriu se realizeaza in baza unei cereri ce poate fi depusa doar de catre beneficiarii politei de asigurare impotriva dezastrelor.
Corina SCARLAT - Ziua, Nr. 4020 de miercuri, 29 august 2007

In sfarsit, am trait ca s-o vad si pe asta.
Stie cineva care sunt asiguratorii asociati in Poolul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale IPAID?

marți, 28 august 2007

Ceapa improspateaza respiratia ..

Ceapa improspateaza respiratia
Unul din cele mai eficiente remedii naturiste pentru tratarea afectiunilor respiratorii este sucul de ceapa, cu toate ca multi evita ceapa pentru mirosul ei considerat neplacut. Leguma este bogata in saruri minerale si vitamine, acid fosforic, acetic si enzime, avand proprietati antiseptice, antiinfectioase, expectorante si antitusive. Dintr-un kilogram de ceapa se obtin aproximativ 600 de mililitri de suc, care se lasa 20 de minute sa se limpezeasca, dupa care se strecoara. Se indulceste cu miere de albine si se consuma imediat dupa stoarcere.
Articol de: A.M. Press (Iunie 2004)

Sincer, pe mine m-a surprins titlul acestui articol. O fi adevarat sau nu, sincer nu stiu. Cred ca merita incercat. Ambele plante erbacee sunt hranitoare.

Dar, ca o fi usturoi sau ceapa, tot halena se spune. Mi-am amintit ca eram la stomatolog, in sala de asteptare. Se intampla in timpul facultatii. M-am programat la dentist. Fiindca era iarna si ghetus din plin, am constatat ca, la rand, inaintea mea era doar o doamna cocheta, cu o blana aurie (Dumnezeu stie ce animalut zacea pe ea). Cand m-am asezat langa dansa, mi-a oferit o guma de mestecat. Eu am refuzat-o politicos. Atunci dansa si-a aruncat o lamela in gura si a inceput sa o mestece frenetic. Nu trecuse 3 minute si iesise pacientul ravasit de la dom' doctor. Astfel ca, doamna zvacnise de pe scaun si intra rapid la doctor. Dupa vreo 15', se deschide usa, iese doamna si dom' doctor, cu o figura ravasita, imi spune cu un glas stins: "Vali, poti astepta 5 minute sa-mi revin. Tipa care a plecat tocmai mancase un catel de usturoi cu cartofi fierti. "
floria.ro

Etichete

(Re)Descoperim RO 5G abonare accesorii accidentare accounting aerobic affairs Afiliat ajutor de bucatar amenda animal anticelulitic antiinflamator antrenor antreprenor anvelope aparat apicol Apple Pay aranjament argan asigurare audiobook auto autodezvoltare automatizare bebe bestseller bijuterii bila bilet bio Bloggeri: Intrebari si Raspunsuri BMW booking brad bratara BT Pay buchete. Craciunite Bucuresti burnout bursa business cadastru cadouri calatorie call calmant camera campanie canapele cancer card carduri carte carte identittate cash cazier judiciar ceai cel mai - cea mai - cei mai - cele mai celulita cilindru de spuma clienti clipuri coach coafura colectie color coltar comunicare concediu concurs contabil contactless coplata coronite Craciun creativ creative credit creier crud culturale cumparaturi curatare curs d'ale gurii dacia de testat diabet dictionar dieta din ciclul "Atzatza spiritele" Din ciclul D'ale vietii dispozitiv diuretic diurna donatie drept. Drogurile drumetie economie electric EMS engleza esarfa esential excavator facebook fara reteta fashion ficat finante Fitbit Pay fizica flexibilitate floral flori foam roller fond formator fotbal fotolii gadget galaxy note Garmin Pay GDPR germana global gps gratuit grup gym hairstylist hemoragii hot news HR Huawei ID IHTIS ilegal Ilfov imagine imbracaminte imobiliare impozit impozite imprumut incaltaminte infoSTB insuficienta cardiaca internship intima inventions n gadgets jobs joc kit la baie laptisor de matca lenjerie Lenovo magazin online management manuka mar marketing masca matase de porumb mecenat medicamente Medicina Pentru Toti mediu menopauza menstruatii miere mobilier mobilitate model momente motion mouse multigroom multimedia music natural nerambursabil neuroplasticitate newsletter ocazie ochi odihna off-road ONG online Orange par parcare Parking pastura pat permis conducere persoana PFA PFI philips piele pietre la rinichi pilates plan de afacere plata platforma pneuri polen popcorn porumb postari postura premii primul privata pro produs program prostata psoriazis radio - TV raliu rapid RCA records redirectionare reducere registrul relaxare reparare restituire resursa retur ride-sharing ridicare rochie rola romania romantice rovinieta rulou S.P.A.M. - Stire Potrivita Actiune Memorabila salariu sales saltele sampon samsung sanatate sarbatori sare scaune scoala scubadiving Seinfeld servicii set slabit smartphone smartwatch SMS Social alert social media sociale software somn spa spatiul privat virtual speciale sponsorizare sponsorizari sport spring SPV start-up nation STB supravietuire tableta talent tapiterii taxa taxe teatru tehnica tensiune terapeut tichete tombola tonic Trafic alert trainer personal trans fat tratament trekking tren tuns ulei umanitar united useful vara vedere veterinar video webinar weekend wella workshop zahar zbor zilier
pictorulfericit.ro