NU mai este ceva nou faptul ca fiecare companie este inscrisa in cadrul unei competitii acerbe, incepand chiar cu primele momente din existenta sa. Competitorii in mediul business isi arata coltii in cele mai diverse feluri, astfel zilnic apar mii de site-uri cu fel de fel de servicii si produse ofertate, de la cele mai simple pana la cele mai complicate cu putinta - aici vorbim de structura site-ului si de tipul ofertei!
Tinand cont de aceste schimbari in cadrul pietei trebuie sa fim intotdeauna cu un pas inaintea concurentei si in acelasi timp sa oferim produse si/sau servicii cat mai repede, cat mai vizibil si cat mai accesibil ca pret.
Procesul de optimizare a unui site are loc cu scopul de a face fata concurentei si consta in totalitatea procedeelor aplicate asupra unei pagini web astfel incat continutul site-ului sa fie cat mai relevant pentru motoarele de cautare pentru care se face optimizarea.
Procedeul de Optimizare Web pentru un site se aplica pentru aducerea de trafic de piata, astfel incat vizitatorii site-ului sa fie persone cu adevarat interesate de serviciile sau produsele ofertate.
Vizitatorii site-ului vostru vor fi persoane cu adevarat interesate de serviciile sau produsele pe care le oferi si nu utilizatori de Internet care va acceseaza site-ul din pura intamplare sau curiozitate.
Un site este ca si inexistent daca nu poate fi gasit usor de catre publicul caruia ii este adresat.
SEO este prescurtarea de la Search Engine Optimization (Optimizare pentru Motoarele de Cautare) si reprezinta procesul prin care se urmareste imbunatatirea volumului si calitatii traficului pe un site, trafic provenit din rezultatele cautarii prin intermediul motoarelor de cautare. Pentru a realiza cu succes optimizarea unui site, trebuie intelesi mai intai algoritmii dupa care motoarele de cautare functioneaza.
Motoarele de cautare claseaza site-rile in functie de calitatea continutului paginii, cuvintele cheie alese si numarul si calitatea link-urilor externe spre respectiva pagina.
Alti factori care pot influenta clasarea unui site in motoarele de cautare sunt structura site-lui, vizibilitatea textelor, continutul ascuns al paginii (dar vizibil pentru motoarele de cautare), acuratetea codurilor si altele.
Un proces de optimizare dureaza si costa. Cu toate acestea, daca a fost bine facut poate fi extrem de profitabil: aproape toti clientii cumpara de la primii listati ca si page rank. Unele statistici indica faptul ca 60% din vanzari sunt efectuate de primele trei site-uri listate si 80% din vanzari sunt efectuate de site-urile de pe prima pagina.
In concluzie, a optimiza un site astfel incat sa se situeze intre primele rezultate in motoarele de cautare este atat o arta cat si o stiinta, fiind nevoie de mult talent creativ si spirit analitic.
Ca pasi in cadrul optimizarii unui site putem aminti:
- Un audit de site
- Audit de concurenta
- Strategia de comunicare
- Identitatea vizuala si valorile de Brand etc.
- Stabilirea cuvintelor cheie potrivite
- etc.
O optimizare reusita trebuie sa fie sustinuta de cuvinte cheie potrivite, de articole la subiect postate pe site-uri de specialitate si de interes pentru profilul target-ului vizat, submitari in portaluri si inscrieri in directoare etc. Restul de procedee surprinse in cadrul procesului de optimizare nu se mai spun, ele doar se
simt si se fac de la sine, asa ca daca vreti mai multe informatii testati-ne capacitatea cu o cerere de optimizare site :)
Iulia VESA
Online Marketing Manager.
Public Euroconsulting – Agentie de recrutare si consultanta in marketing.
Va invitam sa vizitati blogul nostru http://blog.publiceuroconsulting.ro/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu