viataverdeviu.ro

miercuri, 29 decembrie 2010

Gadgeturi de sezon pentru sufletul tau.

Esti dependent de proaspatul tau laptop ASUS care iti poate aduce premii la tombola evoMAG? Vrei sa-l iei sus, la munte, chiar si in vacantele de iarna?

Ei bine, ai la dispozitie patru Unelte Super Benefice:
Mouse-pad-ul cu incalzire. Voluntar iti vei introduce mana in interiorul acestei manuse in forma unui rechin simpatic. Produsul este confectionat din lana si bumbac. Potrivit oricarui tip de mouse, temperatura creste la 15 grade doar in 5 minute.

Manusi USB. Perechea de manusi este facuta din lana, dexteritatea degetelor tale iti apartine, fiind libere de a se juca piano - piano oriunde vrei mata.

Papucei USB. Placuti la atingere (blanita moale este cauza), sunt ideali partenerelor cu circulatia periferica mai putin placuta. In 5 minute se obtin 46 de grade. Perimetrul in care iti poti desfasura activitatea este de 2 metri.

Paturica USB. Te poti infasura in dansa sau o poti pune pe picioare. Important este faptul ca se atinge temperatura de 35 de grade.

Caffe Cinema 3D la cinematograful Patria!.



Salonul numara 50 de locuri, fiind dotat cu aer conditionat, bar, canapele si echipament 3D.

Conceptul de caffe-cinema 3D este marca inregistrata a RADEF Romania, urmand a fi implementat in alte 20 de cinematografe din tara in decursul anului 2011.

Salile caffe-cinema 3D vor gazdui si evenimente speciale, premiere cinematografice, conferinte de presa, spectacole de stand-up comedy.

Primul film care poate fi vizionat este “O poveste de Craciun” cu Jim Carrey.

Sursa: RADEF Romania Film

Cartelele METROREX vor fi platite si cu cardul de la 01 ian. 2011 ..

in urmatoarele 24 de statii de metrou:
- 1 Decembrie 1918
- Aparatorii Patriei
- Crangasi
- Constantin Brancoveanu
- Costin Georgian
- Dristor 1
- Eroii Revolutiei
- Eroilor
- Gara de Nord 1
- Gorjului
- Lujerului
- Nicolae Grigorescu1
- Obor
- Pacii
- Piata Iancului
- Piata Muncii
- Piata Romana
- Piata Sudului
- Piata Unirii 1 si 2
- Pipera
- Timpuri Noi
- Titan
- Universitate.

Echipamentele POS accepta carduri bancare emise sub sigla Visa si Master Card.

Sursa: Metrorex

12 ponturi pentru şofatul în sezonul rece.

Iată câteva ponturi pentru supravieţuirea la volan în sezonul rece:
- Înainte de a pleca la drum, eliberaţi toată gheaţa şi zăpada de pe maşină. Altfel, veţi arunca zăpadă pe şosea şi pe maşinile celorlalţi participanţi la trafic. Nu uitaţi să nu blocaţi locul de parcare adiacent sau şoseaua cu zăpada pe care aţi eliberat-o de pe maşină.

- Utilizaţi în permanenţă luminile de întâlnire. Nu rulaţi niciodată doar cu luminile de poziţie sau cu luminile de poziţie şi proiectoarele! Sunt şanse să nu vă vadă nimeni. Curăţaţi blocurile optice cu o cârpă curată înainte să porniţi la drum. Asiguraţi-vă că toate luminile funcţionează înainte de a porni la drum.

- Conducerea în sezonul rece este mai obositoare, iar metabolismul corpului este oricum încetinit. Acordaţi-vă mai mult timp pentru parcurgerea unei distanţe pe timp de iarnă. Nu încălcaţi limita de viteză recomandată pentru vreme proastă, riscaţi să produceţi un accident de proporţii. Măriţi distanţa faţă de autovehiculul din faţă pentru a evita orice situaţie neprevăzută. Încercaţi să priviţi "înainte cu 30 secunde" şi să preîntâmpinaţi ce va fi în locul în care veţi ajunge peste 30 de secunde şi să vă dozaţi reacţiile cu calm, dar să gândiţi rapid pentru a gestiona situaţia cu uşurinţă.

- Nu uitaţi să le faceţi loc autovehiculelor de deszăpezire. Fie că împrăştie material antiderapant sau dau zăpada la o parte, vehiculele respective trebuiesc lăsate să treacă. Păstraţi o distanţă mai mare faţă de acestea deoarece ar putea opri aparent fără niciun motiv, şoferii fiind concentraţi mai mult pe eliberarea drumului decât de obstacolele din faţă.

- Chiar dacă suprafaţa drumului pare să fie în stare bună, reduceţi viteza în apropierea unui pod sau a unei intersecţii, s-ar putea să întâlniţi suprafeţe cu gheaţă.

- Nu folosiţi sistemul de cruise control, în special atunci când plouă şi temperaturile sunt aproape de punctul de îngheţ al apei.

Urmatoarele 6 ponturi le puteti lectura pe Automarket.

luni, 27 decembrie 2010

Canalul video Empower a fost lansat ..

in parteneriat cu Trilulilu.

Toate clipurile video din canal sunt si vor ramane gratuite.

Mihai Stanescu, unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati executiv coachi din Romania, Coach of The Year 2007, vorbeste despre coaching, despre diferentele consilier-consultant-coach si despre procesul de coaching.

Mihai Stanescu: Cum sa traiesti ca un invingator (I)

Vezi mai multe video din cultura

Mihai Stanescu: Cum sa traiesti ca un invingator (II)

Vezi mai multe video din cultura

Mihai Stanescu: Cum sa traiesti ca un invingator (III)

Vezi mai multe video din cultura

Sursa: Newsletter Empower

Noua indemnizatie pentru cresterea copilului, valabila de la 01 ian 2011 ..

potrivit OUG 111/2010, a fost publicata in MO 830/10dec2010.

Parintii pot alege intre doua pachete de masuri privind durata concediului si cuantumul indemnizatiei acordate pentru cresterea si ingrijirea copilului.

Primul pachet de masuri prevede un cuantum al indemnizatiei cuprins intre 600 si 3400 de lei, reprezentand 75% din media veniturilor salariale nete pe ultimele 12 luni, pentru o perioada de concediu de 1 an.

Dupa expirarea anului in care parintele beneficiaza de acest tip de concediu, se poate acorda concediu fara plata in intervalul de pana la 24 de luni de la nasterea copilului. De asemenea, statul va acorda parintelui o prima de reintoarcere la munca, daca acest lucru are loc inainte de expirarea primelor 12 luni de concediu.

Prima este in valoare de 500 de lei si se acorda lunar, pe perioada cuprinsa intre momentul reintoarcerii la munca si implinirea a 2 ani de la nasterea copilului.

Cel de-al doilea pachet de masuri se refera la acordarea unui concediu de 2 ani, cu o indemnizatie reprezentand 75% din media veniturilor salariale nete pe ultimele 12 luni, care nu poate fi mai mica de 600 si nici mai mare de 1200 lei lunar. In aceasta situatie, prima de reintoarcere la munca nu se acorda.

In cazul copiilor cu dizabilitati, concediul parintiilor care indeplinesc conditiile de eligibilitate prevazute de lege se acorda pentru o perioada de 3 ani, iar indemnizatia aferenta, in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni, va fi cuprinsa intre 600 lei si 3.400 lei. Totodata, acordarea primei de reintoarcere la munca se realizeaza oricand, pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani.

Masuri suplimentare aplicabile oricarei situatii le puteti lectura de pe AvocatNet.ro.

Suna ieftin in Romania din strainatate ..

in 3 pasi usori:
1. Testeaza gratis chiar acum!
Poti vorbi gratis 5 minute cu un numar de Cosmote.

2. Vrei si tu?
Iti faci cont gratis pe site si testezi mai mult daca vrei.
Primesti inca 10 minute catre Cosmote daca spui adresa ta de e-mail.

3. Cumpara credit
Cu doar 5 Euro vorbesti:
- 50 minute pe mobil,
- 1000 minute in romtelecom,
- 1000 minute in alte retele fixe,
- nelimitat pe Cosmote.
Pare greu de crezut?



Mai multe detalii pe http://www.tesuneu.ro/

Sursa: Newsletter Fax2Mail

63 de ani la femei si 65 de ani la barbati este varsta standard de pensionare ..

prevazuta in Legea 263/2010 care a fost publicata in MO 852/20dec2010.

Stagiul minim de cotizare este, potrivit legii, de 15 ani, atat pentru femei, cat si pentru barbati, in timp ce stagiul complet de cotizare este de 35 de ani.

Legea 263/2010 poate fi consultata aici.

Persoanele care beneficiaza de aceste prevederi sunt enumerate pe portalul AvocatNet.ro.

luni, 20 decembrie 2010

Vrei sa afli Secretele Vorbitorilor Publici ?

In acest caz, Andy Szekely a lansat un nou pachet educational de 4 CD-uri si 4 DVD-uri numit Speaker Secrets.

Click aici sa vezi prezentarea »

In plus, daca achizitionezi pachetul Speaker Secrets ai sanse sa castigi o sedinta de coaching gratuit cu Andy ... in ianuarie 2011.

Tragerea la sorti este miercuri (23 decembrie).

O oferta rasunatoare de la Elefant.ro de duduie intreaga Romanie!



In prezent, Elefant.ro gazduieste sapte promotii si oferte speciale de care oricine poate fi interesat.

Elefant.ro, cel mai nou portal online din Romania, include o librarie virtuala, un blog literar si o comunitate, redefinind cu originalitate experienta de shopping cultural.

Pe langa discount-urile substantiale (5% - 50%), pentru aproximativ 15.000 de titluri aflate in stoc propriu, ai drept de retur in 10 zile de la primirea cartilor precum si de asistenta la cumparare prin intermediul unui call center profesional.

Si te rog retine faptul ca in prezent ...

Elefant.ro

O linie de finantare pentru ONG-uri ..

prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Capacitatii Administrative, poate fi accesata acum pe http://www.fonduriadministratie.ro/ONG-uri_cu_activitate_relevanta_pentru_administratia_publica/Cererea_de_proiecte_nr_1_din_2010

Data limita de depunere a proiectelor: 31 ianuarie 2011.

Sursa: Elena Coman | Manager Comunicare Fundatia Soros

Te poti bucura de Acer Aspire One Happy si mai mult ..

daca participi la ...
















Mini laptop-ul Acer Aspire One Happy se remarca prin culorile sale pastel care iti insufla o stare de bine, de fericire si relaxare de-a lungul zilei.

In afara de caracteristicile tehnice pe masura, culorile disponibile sunt:
- movul (Lavender Purple) inspira eleganta, rafinament si originalitate;
- rozul (Candy Pink) este jucaus si aduce un plus de feminitate;
- verdele (Lime Green) explodeaza de energie si vitalitate;
- albastrul (Hawaii Blue) te trimite cu gandul la apele oceanului si libertatea cerului.

Concret, un accesoriu de care nu te poti dezlipi o clipa.

duminică, 19 decembrie 2010

Regulile noi pentru obtinerea permisului de conducere ..

au fost reglementate prin Ordinul MAI nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obtinerea permisului de conducere, care a fost publicat in MO 843/16.12.2010.

Persoanele care vor sa obtina permisul de conducere vor sustine proba teoretica si proba practica in zile diferite, in timp ce intrarea in examen se va face pe baza unui bilet de ordine cu un cod de bare.

Candidatii isi pot verifica cunostintele printr-o aplicatie pusa gratuit la dispozitia publicului de catre DRPCIV.

Proba teoretica va fi diferentiata prin intrebari particularizate pentru fiecare categorie/subcategorie, criteriile de promovabilitate fiind:
a) pentru categoriile A si A1, testul cuprinde 20 de intrebari, timpul de solutionare fiind de 20 minute. Pentru a promova examenul teoretic, candidatul trebuie sa raspunda corect la cel putin 17 intrebari;
b) pentru categoriile B, B1, C, C1, Tr, D, D1, Tb sau Tv testul cuprinde 26 de intrebari, timpul de solutionare fiind de 30 minute. Pentru a promova examenul teoretic, candidatul trebuie sa raspunda corect la cel putin 22 intrebari;
c) pentru categoriile BE, C1E, CE, D1E si DE, testul cuprinde 11 de intrebari, timpul de solutionare fiind de 15 minute. Pentru a promova examenul teoretic, candidatul trebuie sa raspunda corect la cel putin 9 intrebari.

La sustinerea probei teoretice, testul propriu-zis este precedat de 3 intrebari de acomodare. Indiferent de corectitudinea raspunsurilor la cele trei intrebari de acomodare, candidatul va trece la solutionarea testului. Candidatul poate raspunde la fiecare intrebare afisata in ordinea aparitiei acestora, sau poate amana raspunsurile, revenind ulterior asupra lor.

Pe timpul desfasurarii probei teoretice, sistemul informatic va prelua 3 imagini faciale ale candidatului, care vor fi tiparite pe anexa la testul de examen.

Candidatii declarati respinsi se vor putea prezenta in vederea programarii pentru o noua examinare numai dupa o perioada de cel putin 15 zile de la data declararii ca respins, dar nu mai tarziu de un an de la absolvirea cursurilor.

Proba teoretica se poate sustine in orice zi, pana in ziua anterioara sustinerii probei practice.

Atunci cand se solicita permise de conducere pentru mai multe categorii si/sau subcategorii, probele se sustin in zile diferite, pentru fiecare categorie si/sau subcategorie de permis de conducere solicitata.

Proba practica se va sustine numai dupa o programare realizata in acest scop, in poligoane. Mijloacele logistice necesare examinarii la proba practica sunt asigurate de scoala unde au fost efectuate cursurile de pregatire a candidatului.

Minorii (16-18 ani) vor fi examinati in prezenta unui martor, care poate fi unul dintre parinti, tutore, curator sau persoana in ingrijirea ori supravegherea caruia/careia acesta se afla.

Traseele folosite la proba practica vor fi stabilite de catre politia rutiera urmand a fi, de regula, altele decat cele folosite in procesul de instruire practica a cursantilor.

Timpul alocat probei practice trebuie sã fie de minim 25 de minute pentru categoriile B, BE si subcategoria B1 si de minim 45 de minute pentru celelalte categorii si subcategorii, iar distanta parcursa trebuie sa fie suficienta pentru ca examinatorul sa poata aprecia aptitudinile si comportamentul candidatilor.

“Neindeplinirea obligatiilor si neexecutarea corecta a manevrelor prevazute de actul normativ se penalizeaza de catre examinator prin consemnarea, pe fila "verso" a anexei la testul de examen, a literei "I" in casutele corespunzatoare regulii incalcate, ori de cate ori s-a constatat acea greseala”.

Candidatul care cumuleaza cel mult 20 de puncte penalizare este declarat "Admis" la proba practica.

Mai multe detalii despre proba teoretica si practica aflati de pe AvocatNet.ro.

miercuri, 15 decembrie 2010

Premiera nationala: etichete ecologice pentru telefoanele Orange.

Echipa ResponsabilitateSociala.ro are placerea sa-ti prezinte o premiera absoluta adusa de partenerul nostru Orange Romania si WWF.

Este vorba de un sistem de etichetare ecologica a telefoanelor.

Introducerea etichetelor ecologice este o noua initiativa prin care Orange isi incurajeaza clientii sa i se alature in eforturile de conservare a mediului.

Daca protectia mediului este importanta si pentru tine, de acum vei putea lua o decizie corecta inainte de a cumpara un telefon din oferta Orange. Pe majoritatea vei gasi etichete care iti prezinta in mod obiectiv performanta lor de mediu.

Te invit sa afli ce sunt aceste etichete si unde le poti gasi:
Orange introduce in premiera etichete ecologice pentru telefoane

Cu prietenie,

Dragos Dehelean
Coordonator ResponsabilitateSociala.ro
Director General Selenis

Web: http://www.responsabilitatesociala.ro/
Blog: http://www.dragosdehelean.ro/

Nu mai e nevoie de asigurarea obligatorie pentru casa daca o ai pe cea facultativa ..

"(8) Nu intra sub incidenta prezentei legi persoanele fizice si juridice care si-au incheiat o asigurare facultativa a locuintelor care sa acopere toate riscurile prevazute in asigurarea obligatori” a fost stipulat in Legea pentru modificarea si completarea Legii nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor, care a fost promulgata luni de presedintele Romaniei si care urmeaza sa fie publicata in Monitorul Oficial.

Potrivit reglementarilor din prezent, proprietarii care aveau polite facultative pentru locuinte erau obligati ca la expirarea contractelor in cauza sa incheie mai intai o polita obligatorie a locuintei impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau a inundatiilor in limita a 20.000 de euro, restul sumei pana la valoarea totala a locuintei urmand sa fie acoperit printr-o asigurare facultativa.

Asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor se poate incheia pana la data de 15 ianuarie 2011, potrivit prevederilor legale. Proprietarii locuintelor care nu incheie o polita de asigurare risca amenzi de pana la 500 de lei.

Locuinta de tip A = constructie cu structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic | Suma asigurata obligatorie = c/v a 20.000 EUR | Prima de asigurare = c/v a 20 EUR.

Locuinta de tip B = constructie cu pereti exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau chimic | Suma asigurata obligatorie = c/v in lei a 10.000 EUR | Prima de asigurare = c/v a 10 EUR.

Polita de asigurare va fi valabila pe o perioada de 12 luni, cu incepere de la ora zero a zilei urmatoare celei in care s-a platit prima obligatorie.

Asiguratori autorizati
La data de 23 septembrie 2009, s-a constituit Pool-ul de asigurare impotriva dezastrelor (PAID) prin exprimarea acordului de vointa a unui numar de 13 asiguratori, dintre care 4 detin fiecare participatia maxima admisa de lege, respectiv 15%, ceilalti 9 fondatori participand fiecare cu suma minima de 250.000 euro, avand un procent de 5,5% din capitalul social total al PAID.

Companiile care vor putea incheia astfel de polite de asigurare sunt:
• ABC Asigurari
• Astra Asigurari
• Ardaf
• Carpatica Asig
• Certasig
• City Insurance
• Credit Europe Asigurari
• Euroins Romania
• Generali, Grawe Romania
• Groupama Romania
• Uniqa Asigurari
• Platinum Asigurari

Info suplimentare despre riscuri acoperite si ~ excluse pe AvocatNet.

Update la http://ditoatepentrutotzi.blogspot.com/2010/07/din-15-iulie-este-obligatorie.html

luni, 13 decembrie 2010

Noul Mers de Tren 2010 - 2011 ..

este valabil in perioada 12 dec. 2010 - 10 dec. 2011.

Brosura „Mersul Trenurilor de Calatori 2010-2011” costa 12 lei.

Exista:
- 7 modalitati de cumparare a biletelor.
- 4 oferte pentru discounturi.

Informatii legate de orare, tarife, circulatia trenurilor, oferte, numerele de telefon de la agenţiile de voiaj CFR din tara, samd sunt disponibile pe http://www.cfrcalatori.ro/ sau la telefon 021/9521 (pentru circulatia trenurilor in trafic local).

Noutatile referitoare la trenurile de rang superior si a traficului international le descoperiti aici.

14 dec. Conferinta de presa de lansare a Anului European de Voluntariat.

Dragii nostri,

Va invitam in data de 14 decembrie la conferinta de presa pentru lansarea oficiala in Romania a Programului Comunitar „Anul European al Activitatilor de Voluntariat care Promoveaza Cetatenia Activa – 2011” al carui slogan va fi, tradus in toate limbile cele 23 de limbi ale Comunitatii Europene: „Ofera-te voluntar! Schimba ceva!”. Anul european al voluntariatului va reprezenta in toate statele membre un prilej de a aduce in atentie activitatile de voluntariat care pun in practica valorile europene ale solidaritatii, tolerantei si diversitatii, aducand beneficii atat persoanelor care se implica voluntar cat si comunitatilor in care acestia traiesc.

Conferinta inaugurala in Romania va avea loc incepand de la ora 11.00, in Sala Multimedia a Ministerului Culturii si Patrimoniului National. In numele autoritatii de implementare care este Ministerul Culturii si Patrimoniului National, domnul secretar de stat, Vasile Timis, va rosti cuvantul de deschidere. Va interveni in cadrul reuniunii: Simona Tanasescu, consilier de stat in Guvernul Romaniei.

Vor prezenta principalele evenimente si actiuni inscrise in Planul de Actiune al Romaniei menite sa concretizeze obiectivele stabilite pentru acest Program European conform Deciziei nr.37 din 2010 a Consiliului European membri ai Grupului de lucru constituit pe langa Organismul National de Coordonare: Cristina Rigman, Presedinte al Federatiei Organizatiilor care Sprijina Dezvoltarea Voluntariatului in Romania – VOLUM, Andrei Popescu, coordonator al Programului Tineret in Actiune din cadrul Agentiei Nationale pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale si Vladimir Simon, coordonatorul national pentru Anul European al Voluntariatului.

Va rugam sa confirmati participarea la conferinta de presa pana luni 13 decembrie la comunicare@provobis.ro sau telefon 0755 045 102, Carmen Marcu – Manager comunicare.

O zi frumoasa,
Carmen Marcu
Manager Comunicare

Pro Vobis Centrul National de Resurse pentru Voluntariat
Str. Boteanu, nr 3B, etaj III, ap 9, sector 1, Bucuresti
Tel/Fax: 031 805 81 65
Mobil: 0755 045 102
E-mail: comunicare@provobis.ro, provobis@provobis.ro
Web: http://www.provobis.ro/
http://www.voluntariat.ro/
http://www.voluntareropean.ro/
http://www.eyv2011.eu/
http://www.eyvolunteering.eu/

2011 - Anul European al Voluntariatului

Pro Vobis este o organizatie non-profit, non-guvernamentala si neafiliata politic sau religios, a carei misiune este de a promova voluntariatul ca o resursa viabila si de neinlocuit in solutionarea problemelor cu care se confrunta societatea romaneasca si de a dezvolta voluntariatul prin activitati de instruire, consultanta, cercetare si facilitarea colaborarii tuturor factorilor interesati.

via Elena Coman | Manager Comunicare Fundatia Soros

Google Street View. Acum si in Romania.

Acesta ofera imagini panoramice 360 la nivelul strazii.



si poate fi accesat prin Google Maps direct de pe mobil.



Update la http://ditoatepentrutotzi.blogspot.com/2008/10/in-curand-google-street-view-pentru.html

duminică, 12 decembrie 2010

ANAF: Rezumat privind Ghid fiscal al PFA.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala intocmeste un Ghid privind impunerea veniturilor din activitati independente.

In Titlul III - Impozitul pe venit din Legea nr. 571/2010 - privind Codul fiscal si in Normele metodologice de aplicare a acestui, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 44/2004 este reglementata impunerea veniturilor din activitati independent.

Doriti sa aveti o afacere proprie ca persoana fizica autorizata sau ca asociatie familiala, atunci, trebuie sa (...)

Citeste tot articolul aici

vineri, 10 decembrie 2010

Recunoasterea produselor modificate genetic.

Cum putem afla daca fructele / legumele de pe rafturile marilor magazine sunt sau nu modificate genetic.

Nu este deloc greu sa inveti sa le recunosti insa problema e ca si in cazul E-urilor: sunt trecute niste cifre pe ambalaj iar daca nu esti bine informat in ceea ce priveste continutul lor, risti sa cumperi alimente imbibate de chimicale.

Asadar, intregul secret consta in citirea etichetei, adica acel autocolant lipit direct pe coaja legumei/fructului sau, dupa caz, pe punga in care sunt ambalate acestea (de ex. la portocale).

Orice eticheta are intre 4-5 cifre:
- daca produsul are 4 cifre (de ex. 4021) inseamna ca a fost crescut intr-un mediu normal, insa nu BIO. Produsul insa NU a fost modificat genetic.
- daca produsul are 5 cifre iar prima cifra incepe cu 9 (de ex. 96584) inseamna ca este BIO.
- daca produsul este format din 5 cifre iar prima cifra este 8 (de ex. 86584) inseamna ca acesta a fost modificat genetic.

Asadar tineti minte aceste amanunte atunci cand cumparati fructe sau legume din hypermarket:
NU cumparati produse cu cod de cinci cifre, din care prima cifra este 8.

Aveti grija de sanatatea voastra - de voi depinde.

via Adrian Duran

joi, 9 decembrie 2010

Cele mai importante 10 modificari ale Codului muncii explicate la Seminarul National Extraordinar ..

"Modificarile Codului muncii 2011. Probleme si rezolvari", vineri, 17 decembrie. Acesta va avea loc in Sala de conferinte a Hotelului Crowne Plaza, Bucuresti, cu incepere de la ora 09:30.

1) Angajatorul poate obliga salariatul sa plateasca pagube materiale. Pentru pagubele materiale inregistrate din vina angajatului, firma poate retine contravaloarea acestora din salariu, intr-un termen care porneste de la 30 de zile de la data comunicarii. Asta in cazul in care angajatul refuza sa achite de bunavoie suma.

2) Durata timpului de munca ramane la 48 de ore pe saptamana. Prin exceptie insa, durata timpului de munca, ce include si orele suplimentare, poate fi prelungita peste 48 de ore pe saptamana, cu conditia ca media orelor de munca, calculata pe o perioada de referinta de 4 luni calendaristice, sa nu depaseasca 48 de ore pe saptamana.

3) Abaterea disciplinara nu mai poate fi sanctionata cu suspendarea contractului de munca pe o perioada de pana la 10 zile. Noul Cod al muncii prevede ca sanctiunile care vor fi aplicate sunt: avertismentul scris, retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea - pentru o durata ce nu poate depasi 60 de zile - reducerea salariului de baza pe o durata de la o luna la trei luni cu 5 - 10%, reducerea salariului de baza si/sau, dupa caz, si a indemnizatiei de conducere pentru aceeasi perioada de timp si cu aceleasi procente sau desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.

4) Sarcina probei in conflictele de munca revine reclamantului, nu angajatorului. In actualul Cod al muncii, angajatorul trebuie sa probeze conflictele. Din 2011, reclamantul este cel care va fi obligat sa aduca probe.

5) Valabilitatea contractelor de munca pe perioada determinata creste cu un an. Astfel, perioada pentru care poate fi incheiat un contract individual de munca pe durata determinata va creste de la cel mult doi ani la trei ani. Important este ca un astfel de contract va putea fi prelungit si dupa expirarea termenului, "pentru perioada realizarii unui proiect, program sau lucrari".

6) Se prelungeste perioada in care poate fi compensata munca suplimentara. Perioada in care munca suplimentara poate fi compensata prin ore libere platite va fi prelungita de la 30 la 60 de zile.

7) Se extinde perioada de proba la angajare. In plus, pe acelasi post pot fi verificate mai multe persoane. O schimbare importanta: perioada de proba in care sunt verificate aptitudinile angajatului va fi extinsa,. De asemenea, contractul de munca poate inceta fara preaviz pe durata sau la sfarsitul acestei perioade, angajatorul avand dreptul sa incadreze succesiv mai mult de trei persoane pentru acelasi post in intervalul de proba.

8) Reprezentantii salariatilor au dreptul sa negocieze contractul colectiv de munca. Acolo unde nu exista organizatii sindicale, reprezentantii salariatilor vor putea sa negocieze contractul colectiv de munca.

9) Angajatorul este obligat sa preia demisia. Se extinde preavizul salariatului demisionar. Termenul de preaviz impus angajatului care demisioneaza va fi extins de la maximum 15 zile la cel putin 20 zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie. Pentru salariatii cu functii de conducere, acest termen se extinde de la 30 la 45 zile. De asemenea, noul Cod al muncii stabileste ca angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului, iar refuzul va da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.

10) Scade perioada de concediu neintrerupt. Va fi redusa de la 15 la 10 zile perioada in care angajatorul trebuie sa asigure fiecarui salariat concediul de odihna neintrerupt, pentru situatiile in care concediul este programat fractionat.

Mai multe detalii despre agenda, inscriere aici.

marți, 7 decembrie 2010

Raport PNUD: Societatea Civila in Romania 2010.

Atasat Raportul PNUD ”Civil Society Engagement in the Framework of the UNDP Romania Country Programme 2010-2012” elaborat de Dna. Vesna Ciprus, consultant regional UNDP in domeniul dezvoltarii Societatii Civile.

Studiul a fost elaborat la cererea PNUD Romania pentru a asigura o baza solida si profesionista in sustinerea unei colaborari mai eficiente intre PNUD si organizatiile non-guvernamentale din Romania.

Raportul identifica principalele probleme in finantarea si incadrarea legislativa a ONG-urilor si propune o serie de recomandari prin care aceste aspecte sa fie solutionate in vederea dezvoltarii societatii civile din Romania.

Anca Stoica
Programme Manager a.i., Democratic Governance Section
UNDP Romania
http://www.undp.ro/

Sursa: Elena Coman | Manager Comunicare Fundatia Soros

Cauti motoare de cautare europene? :)

Iata o lista de site-uri de acest gen:
http://www.cryer.co.uk/resources/searchengines/european.htm

Cum sa vorbesti unui sceptic? (sef, sotie, sot etc.)

L.A.B. Profile (III)

Andy Szekely obisnuieste sa spuna in prezentarile sale ca este cel mai mare sceptic pe care il cunoaste.

Scepticismul este atat de o "calitate" (atunci cand te fereste de necazurile pe care manipulatorii ti le-au pregatit) cat si un "defect" (atunci cand te opreste sa profiti de oportunitatile din viata ta).

Oricum ar fi, eu imi iubesc rasa de sceptic, iar daca ne vom intalni vreodata... ar fi bine sa stii cum sa-i vorbesti unui sceptic incurabil :)

Despre asta este filmul de mai jos!

Este despre tiparul scepticului. Cum sa ii vorbesti astfel incat sa nu simti ca vorbesti cu zidurile si chiar sa il motivezi catre o actiune benefica pentru amandoi.

Vizionare placuta:

» click aici pentru video-ul lui Andy ...

duminică, 5 decembrie 2010

Un antrenament benefic antistres ..

Parlamentul Tinerilor – Editia a IV-a

Asociatia Pro Democratia (APD) si Camera Deputatilor organizeaza, la Palatul Parlamentului, in perioada 10 – 12 decembrie 2010, Parlamentul Tinerilor – editia a IV-a , o simulare a procesului decizional din cadrul Parlamentului Romaniei, pe grupuri si comisii parlamentare, precum si in plen.

Prin acest proiect, organizatorii isi propun sa ofere tinerilor posibilitatea intelegerii importantei, rolului si functiilor Parlamentului in cadrul celorlalte institutii democratice, familiarizarea cu doctrinele partidelor politice parlamentare, oferirea unei viziuni practice asupra a ceea ce reprezinta in mod real activitatea parlamentara.

Evenimentul se adreseaza tinerilor liceeni si studenti cu varsta de cel mult 21 de ani (100 de persoane) si este organizat in cadrul proiectului „Ghidul Democratiei”, implementat de APD si finantat de Fundatia Hanns Seidel din Romania.

Tinerii care doresc sa participe la acest eveniment se pot inscrie pe pagina web a Asociatiei Pro Democratia (http://www.apd.ro/parlament2010/) pana la data de 7 decembrie 2010, ora 23:59. Selectia candidatilor se va face in functie de punctajul obtinut pe baza CV-ului si a unei initiative legislative pe care tinerii trebuie sa o propuna in momentul inscrierii la eveniment.

APD va asigura cazarea si transportul pentru participantii din afara Bucurestiului.

Pentru mai multe informatii va rugam sa o contactati pe Diana Frentescu, Asistent proiect, la numărul de telefon 0751.194.715.

Asociatia Pro Democratia
Tel/Fax:021 222.82.45, 021 222.82.54
Mobil: 0744 688 163, 0723 152 493, 0788 251 048
Bd Maresal Al. Averescu nr. 17, Pavilion F, Et. 3
Sector 1, Bucuresti
E-mail: apd@apd.ro
Web: http://www.apd.ro/

Misiunea Asociatiei Pro Democratia este de a intari democratia la nivel national si international prin stimularea participarii civice.

Sursa: John Proud

Testul pentru cunoasterea mai buna a angajatilor tai ..

apartine dr. Phil.

Este un test cu rezultate bune, folosit de catre departamentele de resurse umane din cadrul unor companii importante, cu durata de maxim 2 minute.

invitatie eveniment Ziua Drepturilor Omului.

ART Fusion impreuna cu Ambasada Regatului Tarilor de Jos si Adminstratia Nationala a Penitenciarelor va invita la un eveniment inedit cu ocazia Zilei Internationale a Drepturilor Omului in data de 10 Decembrie 2010, incepand cu ora 11.00.

Evenimentul va avea loc in incita penitenciarului Jilava, in fostele celule pentru detinutii politici din perioada comunista, ocazie cu care se va prezenta filmul documentar “Doamnelor si Domnilor, bine ati venit la Jilava!” – un film despre experienta fostilor detinuti politici din Romania. Alaturi de proiectia filmelor, veti avea ocazia sa intalniti o parte dintre supravietuitorii inchisorilor politice din Romania. Evenimentul se va incheia la ora 13.00.

Persoana contact: Raluca Baciu | Asociatia A.R.T. Fusion
art_fusion_romania@yahoo.com / 0757847765
http://www.artfusion.ro/, http://www.teatruforum.ro/

Misiunea ART Fusion este dezvoltarea competentelor sociale ale copiilor, adolescentilor si tinerilor. Scopul asociatiei consta in implicarea si identificarea in solutionarea problemelor sociale ale comunitatii folosind metode ale artei participative si metode de educatie non-formala prin diverse programe si actiuni pentru sprijinirea copiilor, studentilor, tinerilor, persoanelor in varsta, familiilor in dificultate sau in dezvoltare, tratand contexte sociale cum ar fi: activismul social, dezvoltarea comunitatii, educatia, responsabilitatea globala si a cetateniei active.

vineri, 3 decembrie 2010

[L.A.B. Profile] Revolutionar? Evolutionist? sau Traditionalist?

L.A.B. Profile (Language and Behaviour Profile) este un instrument lingvistic care iti perminte sa prezici si sa influentezi comportamentul oamenilor.

In acest video de 2 minute afli cum te poate ajuta LAB Profile sau metaprogramele lingvistice sa afli:
> Cum evolueaza in timp motivatia unui angajat ?
> Cum eviti starea de "plictiseala" in echipa ?
> Cum segmentezi "piata tinta" pornind de la motivatia revolutionarilor, evolutionistilor si traditionalistilor ?

» click aici pentru video-ul lui Andy Szekely ...

5 sugestii pentru o traducere adecvata ..

1. este bine sa fiti familiarizati cu termenii utilizati in mod frecvent de birourile/ agentiile ce ofera astfel de servicii. De exemplu: traducere autorizata/ legalizata/ notariala; incheiere simpla/ notariala; pagina standard etc.

2. trebuie sa comunicati inca de la inceput in ce scop veti utiliza traducerea (traducatorul trebuie sa cunoasca carui grup tinta ii este destinata traducerea, astfel incat sa poata adapta stilul, registrul etc) si sa stabiliti ce tip de traducere doriti sa vi se livreze, pentru a evita posibilele neintelegeri: traducere simpla, autorizata sau legalizata, traducere exacta, cu caracter informativ sau rescriere si adaptare a textului, in scopul publicarii materialului, de exemplu?

3. in momentul in care stabiliti impreuna cu traducatorul termenul de predare a lucrarii, incercati sa fiti realisti, indiferent de presiunea care – de cele mai multe ori – apasa pe umerii dumneavoastra: Cate pagini poate o persoana sa traduca pe ora? Cat timp a durat redactarea documentului original de catre dumneavoastra/ colegii dumneavoastra? De cat timp va avea nevoie traducatorul pentru a se documenta inainte de a incepe procesul propriu-zis de traducere?

4. daca este posibil, mai ales atunci cand limbajul este specializat (tehnic sau medical, de exemplu), puneti la dispozitie traducatorului un glosar de termeni. Daca acesta nu exista, solicitati intocmirea unuia, pentru a asigura coerenta traducerilor ulterioare.

5. alocati-va timpul necesar pentru a tine legatura in mod constant cu traducatorul, caci acesta este cel care, analizand totul pana la cel mai mic detaliu, poate descoperi eventualele puncte slabe ale textului sursa. Caci, dupa cum spunea si Alberto Manguel, “cititorul ideal este traducatorul”.

Sursa: Centrul de Limbi Straine A_BEST via Comunicate de presa

Noua declaratie de impozit pe profit, valabila din 2011.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a aprobat, prin Ordinul nr. 2689/2010. noul model al declaratiei de impozit pe profit, modificata ca urmare a eliminarii impozitului minim, incepand cu 1 octombrie 2010.

Ordinul ANAF 2689/2010 a fost publicat in MO 789 / 25.11.2010.

Prin OUG 22/2010 au fost aduse modificari Legii 571/2003 privind Codul fiscal, referitoare la modul de stabilire a impozitului pe profit pentru anul 2010, in cazul contribuabililor care au fost obligati la plata impozitului minim. Simultan, potrivit OUG 87/2010 pentru modificarea si completarea Legii 571/2003 privind Codul fiscal, dispozitiile referitoare la plata impozitului minim si-au incetat aplicabilitatea.

Mai multe detalii despre calculul celor doua perioade fiscale pe Avocatnet.ro.

Cum iti repari masina gratuit daca te-a lovit un autoturism fara RCA ?

Gandul tau iti desluseste itele acesteia aici.
floria.ro

Etichete

(Re)Descoperim RO 5G abonare accesorii accidentare accounting aerobic affairs Afiliat ajutor de bucatar amenda animal anticelulitic antiinflamator antrenor antreprenor anvelope aparat apicol Apple Pay aranjament argan asigurare audiobook auto autodezvoltare automatizare bebe bestseller bijuterii bila bilet bio Bloggeri: Intrebari si Raspunsuri BMW booking brad bratara BT Pay buchete. Craciunite Bucuresti burnout bursa business cadastru cadouri calatorie call calmant camera campanie canapele cancer card carduri carte carte identittate cash cazier judiciar ceai cel mai - cea mai - cei mai - cele mai celulita cilindru de spuma clienti clipuri coach coafura colectie color coltar comunicare concediu concurs contabil contactless coplata coronite Craciun creativ creative credit creier crud culturale cumparaturi curatare curs d'ale gurii dacia de testat diabet dictionar dieta din ciclul "Atzatza spiritele" Din ciclul D'ale vietii dispozitiv diuretic diurna donatie drept. Drogurile drumetie economie electric EMS engleza esarfa esential excavator facebook fara reteta fashion ficat finante Fitbit Pay fizica flexibilitate floral flori foam roller fond formator fotbal fotolii gadget galaxy note Garmin Pay GDPR germana global gps gratuit grup gym hairstylist hemoragii hot news HR Huawei ID IHTIS ilegal Ilfov imagine imbracaminte imobiliare impozit impozite imprumut incaltaminte infoSTB insuficienta cardiaca internship intima inventions n gadgets jobs joc kit la baie laptisor de matca lenjerie Lenovo magazin online management manuka mar marketing masca matase de porumb mecenat medicamente Medicina Pentru Toti mediu menopauza menstruatii miere mobilier mobilitate model momente motion mouse multigroom multimedia music natural nerambursabil neuroplasticitate newsletter ocazie ochi odihna off-road ONG online Orange par parcare Parking pastura pat permis conducere persoana PFA PFI philips piele pietre la rinichi pilates plan de afacere plata platforma pneuri polen popcorn porumb postari postura premii primul privata pro produs program prostata psoriazis radio - TV raliu rapid RCA records redirectionare reducere registrul relaxare reparare restituire resursa retur ride-sharing ridicare rochie rola romania romantice rovinieta rulou S.P.A.M. - Stire Potrivita Actiune Memorabila salariu sales saltele sampon samsung sanatate sarbatori sare scaune scoala scubadiving Seinfeld servicii set slabit smartphone smartwatch SMS Social alert social media sociale software somn spa spatiul privat virtual speciale sponsorizare sponsorizari sport spring SPV start-up nation STB supravietuire tableta talent tapiterii taxa taxe teatru tehnica tensiune terapeut tichete tombola tonic Trafic alert trainer personal trans fat tratament trekking tren tuns ulei umanitar united useful vara vedere veterinar video webinar weekend wella workshop zahar zbor zilier
pictorulfericit.ro