Fundatia Soros Romania relanseaza competitiile de proiecte pentru finantari sub 25.000 USD din „Fondul de Urgență”. Competitia pentru acest tip de finantari va fi deschisa din 6 iunie 2011, ora 15.00 pana in 19 iunie 2011, ora 24.00.
Organizatiile interesate sa obtina o finantare sub 25.000 USD din „Fondul de Urgenta” pot trimite cel mult doua proiecte redactate in conformitate cu specificatiile din formularul de aplicatie: http://www.soros.ro/fondul-de-urgenta/?q=node/add/project-2
Nu exista o restrictie tematica, insa incurajam aplicatiile din partea organizatiilor care deruleaza activitati de incluziune sociala a copiilor si tinerilor.
Un element foarte important in procesul de selectie este cel al impactului proiectului asupra grupului tinta, alaturi de caracterul de urgenta al proiectului.
Va reamintim ca programul de finantare „Fondul de Urgenta” se adreseaza in special grupurilor vulnerabile afectate de criza si incurajeaza interventiile inovatoare, de sprijinire a valorilor societatii deschise si care contribuie la coagularea solidaritatii sociale.
Intrebări frecvente:
1. Ce tipuri de organizații sunt eligibile pentru înscrierea de proiecte, în vederea obținerii de finanțări sub 25.000 usd?
Organizațiile eligibile sunt cele non-guvernamentale (asociații, fundații). Pot aplica pentru finantare si organizatiile non-guvernamentale aflate in impas financiar, organizatii ce risca sa fie inchise, dar care au un portofoliu de proiecte de impact si cu un numar considerabil de beneficiari.
2. Cum se trimit proiectele?
Proiectele vor fi trimise prin completarea formularului electronic disponibil aici, pana la data de 19 iunie 2011, ora 24.00: http://www.soros.ro/fondul-de-urgenta/?q=node/add/project-2
Proiectele vor fi evaluate, cel mai probabil, in cursul lunii august 2011.
3. Cum se confirmă primirea proiectului de către finanțator?
După trimitere, solicitantul va primi un e-mail automat de confirmare a primirii proiectului.
4. Câte proiecte pot fi trimise de către o organizație?
O organizație poate să trimită cel mult două proiecte.
5. Cât durează procesul de evaluare a proiectului?
Evaluarea proiectului se realizează atât în România și, în funcție de numărul de proiecte primite, procesul de evaluare durează între 2 și 3 luni.
6. Ce se întâmplă după evaluarea proiectului?
Organizația va fi înștiințată prin e-mail în cazul în care proiectul a fost evaluat pozitiv, situatie in care va fi incheiat un contract de finantare cu Fundatia Soros.
7. De unde pot obține informații referitoare la redactarea proiectelor de finanțare?
Toate informațiile referitoare la redactarea și structura proiectelor sunt prezentate mai sus, precum si in formularul de aplicare.
8. În ce limbă trebuie redactate proiectele si documentele ce vor fi atașate?
Proiectele vor fi redactate în limba română. Fiecare proiect va avea atașate trei tipuri de documente: un buget, redactat, de asemenea, în limba română, în Excel, cu costurile defalcate pe categorii și cu precizarea surselor de finanțare (finanțare solicitată Fundației Soros și co-finanțare, dacă există, respectiv sursa co-finanțării), iar moneda de referință pentru buget este dolarulamerican; un CV al managerului de proiect, în format pdf; acorduri de parteneriat încheiate cu organizațiile care se vor implica, alături de solicitant, în implementarea proiectului – maxim 2 acorduri de parteneriat, grupate intr-un singur document, în format pdf.
Mai multe informatii: http://soros.ro/ro/program_articol.php?articol=285
via Elena Coman | Manager comunicare Fundatia Soros
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu