viataverdeviu.ro

miercuri, 2 mai 2012

12 metode de a castiga increderea unui magazin online la inceput de drum.

Metodele de mai jos sunt enumerate in articolul lui Liviu Taloi "Creste vanzarile magazinului tau online prin cresterea increderii in site":
  1. Sa ai un design profesionist, un look proaspat, curat si aerisit, web 3.0
  2. Sa nu ai un limbaj de lemn, tip marketing pur (bla-bla super comercial) cand iti descrii produsele, Pune beneficiile inaintea prezentarii specificatiilor, foloseste stilul jurnalistic, vezi piramida inversa.
  3. Sa accepti cat mai multe modalitati de plata, printre care si plata cu cardul online. Stiu ca vei spune ca ai marja prea mica si nu-ti permiti, insa daca ma contactezi iti garantez ca e suficienta. Insa pentru a creste increderea in magazinul tau online e necesar sa accepti modalitatea de plata cea mai comoda pentru client, nu pentru tine.
  4. Fa-le posibil clientilor tai demersul de a arunca cu piatra in geamul sediului unde ai firma! Da, ai sa razi, dar este extrem de important ca potentialul tau client sa te localizeze fizic in spatiu, sa-ti vada sediul in poze, sa capete incredere ca daca ceva rau se intampla are unde sa vina sa se planga, sa depuna o reclamatie, ca acolo sunt oameni si ca nu esti o firma mica de apartament.
  5. Lasa-ti clientii multumiti sa vorbeasca despre tine, incurajeaza-i sa faca asta. Clientul, chiar daca la inceput e numai unul si ti-e ruda, amic, coleg, este cel mai in masura sa-ti recomande businessul altor potentiali clienti. Foloseste social media pentru a atrage aceste testimoniale, sau dezvolta programe speciale pentru incurajarea colectarii acestor comentarii despre compania ta.
  6. Fii online! A.. daca ai un magazin online crezi ca esti online? Nu.. Daca se pune o intrebare cu/despre tine oriunde pe social media, sau pe un blog sau forum indepartat tu in cat timp raspunzi? Daca au trecut mai mult de 30 de minute, atunci da-mi voie sa-ti spun ca nu esti inca online.
  7. Fii un lider in domeniul tau, fii expert in aria produselor pe care le comercializezi! Cum? Participa la conferinte organizate in online, vorbeste in public despre acele produse si tehnologii, scrie un blog despre cum produsele sau domeniul respectiv ajuta clientii sa devina mai buni, mai eficienti, sau cum vrei tu. Dar nu fi tacut, impune-te ca si expert in respectivul domeniu, sau o va face concurenta ta.
  8. Incearca sa fii peste tot, fa-ti site (evident), fa-ti profil pe LinkedIn, fa-ti pagina pe Google+, fa-ti pagina de facebook, scrie pe twiiter, fi prezent pe Pinterest, scrie pe slidedshare, fi prezent pe forumuri, pe bloguri, fi acolo online, fi peste tot. Daca cineva cauta pe Google dupa numele brandului tau, toate cele 10 intrari de pe prima pagina ar trebui sa fie sub controlul tau.
  9. Incearca sa capeti recomandari din partea unui blogger cunoscut, o vedeta, un lider de opinie din online. Ajuta foarte mult puterea exemplului.
  10. Culege premii si distinctii la concursuri desfasurate in domeniul tau, sau nu neaparat – concursuri desfasurate intre business-uri online, intre camerele de comert etc. Pune premiile pe care produsele comercializate le-au primit in pagina de prezentare a acestora. Dar mai presus de toate culege premii pentru serviciile si business-ul pe cre il desfasori, mai ales daca vinzi pe site mai multe branduri. Conteaza foarte mult.
  11. Publica in momentele cheie ale fluxului de comanda asigurari ca totul e in ordine, fa vizibile in cosul de cumparaturi si in checkout politicile de confidentialitate, politicile de retur si garantie, siglele de trust primite etc.
  12. Diferentiaza-te! Fii diferit! Fii un pic altfel decat ceilalti, insa in acelasi timp fii consecvent si perseverent! Increderea nu se castiga peste noapte, uneori nici intr-un an de zile. Ar fi momentul insa sa incepi acum sa-ti construiesti un brand.
Liviu Taloi ofera 5 invitatii gratuite la Conferintele Nationale de E-Commerce, powered by GPeC. Mai multe detalii aici.

Niciun comentariu:

farmec.ro
floria.ro
libris.ro