viataverdeviu.ro

vineri, 31 mai 2019

Comisioanele suplimentare la tranzacțiile online vor fi interzise.

România, obligată de UE să transpună măsura în legislația națională.

În momentul de față, există o practică a comercianților să impună consumatorilor suportarea costurilor pe care le au pentru folosirea unor sisteme de plată (care implică folosirea de carduri de credit sau de debit). Din cauza aceasta, cei care cumpără bunuri (online, de exemplu) cu un card trebuie, de multe ori, să plătească mai mult. În schimb, în curând acest lucru nu va mai fi posibil, odată ce România va transpune noua directivă europeană privind serviciile de plată.

E vorba de Directiva europeană 2015/1.366. Aceasta nu se aplică, deocamdată, în România. Mai întâi, ea trebuie transpusă în dreptul intern (printr-o lege sau ordonanță) și, apoi, să intre în vigoare, în urma publicării în Monitorul Oficial. Având în vedere, însă, că termenul de transpunere a expirat și că, mai mult, Comisia Europeană i-a solicitat oficial României (în martie) să transpună directiva, s-ar putea ca obligațiile privind interzicerea practicii comercianților de a percepe comsionul plătit pentru servicii de plată de la consumatori să fie în curând efective.

În concret, comercianții care folosesc servicii de plată nu vor mai putea, în anumite situații, să pretindă consumatorilor să suporte comisionele plătite de primii pentru folosirea serviciilor de plată (care implică folosirea de carduri de credit sau de debit). Pentru ca această interdicție să se aplice, este necesară îndeplinirea a două condiții:
  • furnizorul de servicii de plată a comerciantului și banca (sau emitentul cardului) ale cărei servicii le folosește consumatorul să fie localizați în Spațiul Economic European (statele membre ale Uniunii Europene plus Islanda, Liechtenstein și Norvegia) și
  • consumatorul să facă o plată pe baza unui card de credit sau de debit sau un transfer bancar în Euro.
Bineînțeles, consumatorul va trebui să plătească el, în continuare, comisioanele la care este obligat în baza folosirii serviciilor furnizorului său de servicii de plată. Dar nu va mai trebui să suporte comisioanele la care este obligat comerciantul față de furnizorul acestuia.

Motivul pentru care s-a ajuns la modificarea aceasta a fost explicat în cadrul preambulului directivei. Mai exact, conform acesteia, comerțul transfrontalier online ar putea fi afectat, din cauză că se ajunge ca unii comercianți stabiliți în state membre ale Uniunii Europene unde este permisă „suprataxarea” (suportarea de către consumator a comisioanelor plătite de către comerciant pentru folosirea unui serviciu de plată) să impună această suprataxare cumpărătorilor din state membre unde aceasta e interzisă.

În același timp, există cazuri când comercianții le impun consumatorilor să plătească mai mult decât au plătit ei, inițial (comisionul), pentru folosirea unor servicii de plată.

Sursa: AvocatNet

Cum invata creierul tau? Sau cum scapam din capcana prezentarilor ucigator de plictisitoare?

Intrebari deloc usoare: Cum atragem atentia oamenilor? Mai important, cum le pastram atentia? Si, poate cel mai important, cum ii facem sa retina mesajul nostru?

Aceste intrebari ne-au condus catre o discutie extrem de interesanta despre modul in care creierul nostru proceseaza informatia si despre cat de departe se afla majoritatea prezentatorilor, vorbitorilor in public sau profesorilor de un stil de prezentare sau predare care sa fie cu adevarat placut si memorabil. Una dintre cele mai interesante sinteze ale modului in care creierul invata este facuta de John Medina in cartea sa, Brain Rules, unde sunt amintite descoperiri legate de functionare a creierului care au inceput sa revolutioneze modul in care ne comunicam ideile, fie ca e vorba de scoala, universitate sau corporatie.

Iata trei dintre principiile pe care Medina le propune:
1. Creierului ii plac povestile si metaforele, nu principiile abstracte
Nu este intamplator ca din frageda copilarie iubim povestile. Creierul invata din povesti si adora metaforele. Din pacate, ulterior mergem la scoala si ne lovim de cruntul sistem de invatare traditionala, mecanica. Creierul nostru e bombardat cu tomuri de informatie bruta care trebuie memorata si reprodusa de dragul unor note. Mai tarziu, acest blestem al plictiselii pare sa ne urmareasca si in viata profesionala. Cate ore ati pierdut asistand la prezentari inutil de lungi, complicate si construite intr-un limbaj de lemn, cand doar efortul de a ramane treji va consuma intreaga energie? Cati prezentatori cunoasteti care aleg sa spuna povesti si sa dea exemple concrete pentru a exprima o idee, in loc sa va plictiseasca cu nesfarsite idei abstracte? De ce oare sunt atat de putini?

2. Creierul prefera imaginile cuvintelor
“O imagine face cat 1000 de cuvinte” nu este doar un slogan. Este stiinta. Creierul pare sa proceseze limbajul scris ca o succesiune de imagini – fiecare litera reprezentand o imagine. Ganditi-va doar cate „imagini” sunt pe un slide PowerPoint aglomerat, cu 10 fraze scrise marunt? 200? 400? Poate mai multe? Creierul audientei trebuie sa munceasca enorm pentru a procesa toata informatia inghesuita de prezentator pe slide – a citi si intelege ce este scris reprezinta deja un efort, iar a fi atenti la prezentatorul care vorbeste si se asteapta sa-l ascultam intimp ce citim este practic imposibil! Astfel de prezentari sunt adevarata tortura! Care ar fi solutia? Sa reducem numarul de imagini cu care creierul trebuie sa lucreze. Cum? Inlocuind, de cate ori este posibil, cuvintele cu „poze” sau „desene”. Ca in exemplul de mai jos.


Nu cred ca mai e nevoie de prea multe cuvinte ca sa intelegeti care este mesajul aici, nu-i asa?

3. Oamenii au un interval de atentie de 10 minute
Cand erati elevi, in ce momente aveati cea mai mare energie la scoala? Probabil in pauze, in primele minute ale orei si apoi iar cand suna clopotelul anuntand urmatoarea pauza. Sigur, cei mai norocosi isi pot aminti macar un profesor care reusea sa pastreze acea energie pe parcursul orei. Daca ati avut un astfel de profesor, va mai amintiti cum reusea sa va tina treji si activi timp de 50 de minute? Pentru mine acel profesor, de care imi amintesc cu drag, preda engleza. Si iubea dialogul. Ne implica mereu in discutii, ceea ce alti profesori faceau rareori (mai putin atunci cand ne ascultau pentru a pune note). Dar profesorul de care povestesc era diferit. Ne spunea povesti pentru a ilustra originea unui cuvant, ne dadea jocuri de cuvinte pe care sa le rezolvam in echipe sau ne povestea intamplari interesante din viata marilor scriitori ale caror romane trebuia sa le citim pentru scoala. Nu cred ca m-am plictisit vreodata la ora lui, pentru ca nu exista monotonie. Tot timpul schimba ritmul si varia activitatile. Pur si simplu nu aveam timp sa ne plictisim!

John Medina explica succesul acestui profesor prin prisma ultimelor cercetari despre creier. El sugereaza ca exista o „regula de 10 minute” conform careia este foarte dificil sa ramanem concentrati mai mult de 10 minute, daca intre timp nu se intampla nimic interesant care sa ne recapteze atentia. Atunci cand e nevoie sa faci o prezentare, aceasta regula implica nevoia unei ruperi de ritm la fiecare 10 minute – in loc sa vorbesti in continuu, incearca sa provoci audienta cu o intrebare si sa lansezi o discutie, pune un videoclip care sa ilustreze o idee sau spune o gluma – ori gandeste-te la orice alta activitate care poate rupe monotonia si readuce atentia publicului catre tine. Chiar si prezentarile pe teme tehnice pot deveni mai placute daca aceste trei principii sunt respectate. Cu siguranta exista o imagine interesanta pe care o poti folosi ca sa ilustrezi o idee si sa inlocuiesti nesfarsitele fraze care populeaza majoritatea slide-urilor PowerPoint. Si sunt sigur ca publicul iti va fi foarte recunoscator daca nu il mai torturezi citind de pe slide si folosesti timpul angajandu-l in discutii interesante si utile sau dand un exemplu care sa ilustreze si sa sustina ceea ce e deja scris. In aceeasi masura, sunt sigur ca toti elevii sau studentii ar fi tare fericiti daca profesorii ar inceta sa-i mai trateze ca pe niste reportofoane umane, al caror unic rol este sa retina si sa reproduca cat mai fidel informatia, exact asa cum le-a fost predata.

Ce ar fi daca prezentatorii ar face efortul sa includa povesti si exemple concrete de viata, care sa ilustreze ideile pe care vor sa le transmita? Cum ar arata o scoala in care toti profesorii respecta regula de 10 minute si isi folosesc creativitatea pentru a rupe ritmul si a include mai multa interactivitate in invatare? Daca mai exista vreun dubiu ca asta e posibil, va invit sa urmariti pe internet cel mai popular curs din istoria universitatii Harvard, „Justice”, predat de Michael Sandel (cursul e disponibil gratuit online si e o adevarata lectie in arta predarii).


Concluzie: Acest profesor a reusit sa transforme un subiect extrem de greu si potential plictisitor, filozofia politica, intr-un adevarat thriller care tine cu sufletul la gura 900 de studenti in fiecare saptamana. Mai mult, desi pare incredibil, Sandel reuseste sa construiasca un dialog cu sala – un dialog cu 900 de studenti!!! Si nu exista macar un singur minut in cursurile lui de 1 ora care sa poata fi considerat plictisitor. Daca Michael Sandel a reusit sa faca mii de studenti sa iubeasca filozofia politica, de ce n-ai putea si tu (profesor, trainer sau prezentator de ocazie) sa construiesti o comunicare reala cu audienta ta si sa-ti transformi cursul sau prezentarea dintr-un chin pentru ambele parti intr-o experienta placuta din care toti cei implicati sa aiba de castigat?

marți, 28 mai 2019

Sindromul ''burnout'', încă nu a fost recunoscut ca maladie de către OMS.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) consideră că sindromul "burnout" este "un fenomen asociat muncii" şi nu o maladie, a declarat marţi un purtător de cuvânt al instituţiei, aducând astfel precizări suplimentare în urma unui anunţ făcut luni de această agenţie specializată din cadrul ONU, informează AFP.

OMS anunţase luni că burnout, un concept adeseori tradus prin "epuizare profesională", a fost inclus în noua sa Clasificare internaţională a maladiilor, care serveşte drept bază pentru stabilirea tendinţelor şi a statisticilor în domeniul sanitar.

Însă marţi, un purtător de cuvânt al instituţiei a adus o corectură acelui anunţ, precizând că burnout era deja inclus în clasificarea precedentă, la capitolul "Factori care influenţează starea de sănătate".

"Includerea în acest capitol înseamnă tocmai faptul că burnout nu este conceptualizat ca o afecţiune medicală, ci mai degrabă ca un fenomen asociat muncii", a precizat acelaşi purtător de cuvânt într-o notă explicativă adresată companiilor mass-media.

El a precizat că doar definiţia burnout "a fost modificată prin prisma cercetărilor actuale".

Burnout este descris drept "un sindrom (...) ce rezultă din stresul cronic la locul de muncă, ce nu a fost administrat cu succes" şi care se caracterizează prin trei elemente: "un sentiment de epuizare", "cinism sau sentimente negativiste asociate cu munca" şi "o eficienţă profesională redusă".

Registrul OMS precizează că burnout "face în mod specific referinţă la fenomene asociate contextului profesional şi nu trebuie să fie utilizat pentru a descrie experienţe în alte domenii ale vieţii".

Noua clasificare, denumită CIP-11 şi deja publicată anul trecută, a fost adoptată oficial de statele membre în cadrul celei de a 72-a reuniuni mondiale a OMS, care se încheie marţi la Geneva. Ea va intra în vigoare la 1 ianuarie 2022.

Această listă, alcătuită de OMS, se bazează pe concluziile experţilor din domeniul sănătăţii din lumea întreagă.

Clasificarea internaţională a maladiilor, document întocmit de OMS, furnizează un limbaj comun graţie căruia profesioniştii din domeniul sănătăţii pot să facă schimb de informaţii sanitare peste tot în lume.

Sursa: Agerpres

Homo Deus. Scurta istorie a viitorului.

Sapiens ne-a aratat de unde venim. Homo deus ne arata incotro ne indreptam.

De-a lungul istoriei, omenirea s-a confruntat constant cu trei probleme cruciale: razboiul, foametea si molimele. In secolul XX, a reusit sa le rezolve in mare masura. Razboiul nu mai are aceeasi putere de distrugere: in prezent numarul celor care se sinucid e mai mare decit al celor morti in conflicte armate. Foametea dispare: oamenii sufera mai degraba din cauza obezitatii decit din cauza malnutritiei. Molimele nu mai fac ravagii: mai multi oameni mor de batrinete decit in urma bolilor infectioase. Ce anume va lua insa locul razboiului, foametei si molimelor in agenda omenirii? Ce destin vom alege pentru noi insine, ce scopuri ne vom stabili? Yuval Noah Harari exploreaza proiectele, visurile si cosmarurile care ne vor marca viitorul. Omul va incerca sa devina asemenea zeilor, invingind moartea si creind viata artificiala. Este chiar urmatorul stadiu al evolutiei – Homo deus.

O carte remarcabila, cu perspective si reinterpretari profunde ale lucrurilor pe care credeam ca le stim despre noi si despre istoria noastra. O carte foarte inteligenta, plina de observatii patrunzatoare si ironie muscatoare... O carte neobisnuita, o carte cool. - The Guardian

Asemenea marilor epopei, Sapiens avea nevoie de o continuare. Aceasta este Homo deus, in care viitorul dupa toate probabilitatile apocaliptic este imaginat in detaliu. E un scenariu fascinant al nenumaratelor moduri in care am putea sa dam gres din cauza ca vrem prea mult. - The Observer

Provocatoare... Opera unui ginditor inzestrat. - The New York Times

Harari are abilitatea de a condensa memorabil mari idei si de a le imbina cu umorul. El ne ofera nu doar lectii de istorie, ci o lectie de metaistorie. - The Washington Post

O carte extraordinara... Nu doar schimba felul in care vezi lumea dupa ce o citesti, ci infatiseaza trecutul intr-o lumina diferita. - Mail on Sunday

Istoria a inceput cind oamenii au inventat zeii si se va sfirsi cind oamenii vor deveni zei. - Yuval Noah Harari

Cat dureaza cautarea locuintei mult visate.

In Romania, de la intentie si pana la decizia de achizitie a unei locuinte trec in medie circa 100 de zile, in contextul in care potentialii cumparatori tind sa isi aloce acest timp pentru identificarea proprietatii potrivite. Un studiu pe aceasta tema realizat de OLX Imobiliare, arata, de asemenea, ca cei mai multi romani desi declara ca stiau la ce sa se astepte atunci cand au inceput sa caute o locuinta, au ajuns sa vada peste 10 locuinte fara sa o gaseasca pe cea dorita. Problema este data de diferenta dintre asteptari si realitate.

Aproape jumatate dintre romanii (47%) inclusi in studiul "De la intentie la achizitia unei locuinte", realizat de catre OLX Imobiliare, au vazut deja peste 10 posibile locuinte, fara a lua decizia de achizitie, in timp ce 22%dintre acestia nu au vizionat niciuna, desi se afla in pline cautari. Intrebati care este diferenta dintre asteptari si realitate atunci cand vine vorba despre cautarea unei locuinte, jumatate dintre respondenti au declarat ca procesul de achizitie a decurs asa cum se asteptau (50%), 36% dintre acestia sunt mai nemultumiti, iar 14% - mai multumiti decat se asteptau.

In ceea ce priveste nivelul de satisfactie in legatura cu perioada de cand isi cauta o locuinta, respondentii au declarat ca, pe o scara de la 1 la 10, se pozitioneaza astfel:
· In cazul celor care cauta de mai putin de o luna - 6,63
· In cazul celor care cauta de 1-6 luni - 5,80
· In cazul celor care cauta de 7-12 luni - 6,17
· In cazul celor care cauta de 13-24 luni - 6,05
· In cazul celor care cauta de peste 2 ani - 5,25

Barbatii sunt mai multumiti decat femeile de felul in care decurge acest proces - barbatii au declarat ca nivelul de satisfactie este de 6,24 pe o scara de la 1 la 10, in timp ce femeile au notat cu 5,63. Persoanele care cauta o locuinta de unele singure au spus ca nivelul de satisfactie este de 5,98 pe o scara de la 1 la 10, in timp ce persoanele care cauta impreuna cu partenerul - de 6,10.

Procesul de cautare a inceput de mai putin de o luna pentru 21%, de 1-6 luni pentru 39% dintre respondenti, de 7-12 luni pentru 15%, de 13-24 luni pentru 11% si de peste doi ani pentru 14%.

Aspecte pozitive vs. aspecte negative in cautarea unei locuinte
Intrebati care sunt aspectele pozitive cu care s-au intalnit pe parcursul cautarii unei locuinte, respondentii le-au amintit pe urmatoarele, in ordinea importantei:
1. "ma atrage ideea de a avea o noua locuinta"
2. "platformele imobiliare imi usureaza procesul de cautare"
3. "e o activitate care imi face placere"
4. "exista multe oferte pe piata"
5. "am gasit locuinte care se pliaza nevoilor mele"
6. "colaborez cu un agent imobiliar competent".

Pe de alta parte, cele mai amintite aspecte negative intalnite pe parcursul cautarii unui apartament sunt, in ordinea importantei, urmatoarele:
1. "preturile sunt mai mari decat ma asteptam"
2. "proprietatile bune dispar repede de pe piata"
3. "unele oferte se repeta"
4. "mi-am dat seama ca bugetul meu nu va fi suficient pentru ce imi doresc"
5. "tot procesul dureaza mai mult decat ma asteptam"
6. "uneori proprietatea nu corespunde intocmai cu anuntul".

"Studiul ne confirma faptul ca pentru multi dintre romanii care isi cauta o proprietate, procesul este unul indelungat si ca, in multe cazuri, experienta nu este in conformitate cu asteptarile initiale", a declarat Mihai Sava, real estate business manager OLX Group.

Studiul a fost derulat in perioada martie - aprilie 2019 pe OLX.ro si a implicat 1.064 respondenti, barbati si femei, cu varste de peste 18 ani, din diferite zone ale Romaniei.

Dintre respondenti, 61% stau in propria locuinta (nivelul de satisfactie - 5,99 pe o scara de la 1 la 10), 21% in chirie (nivelul de satisfactie - 5,80 pe o scara de la 1 la 10), iar 14% cu parintii, familia sau alti membri ai familiei (nivelul de satisfactie - 6,46 pe o scara de la 1 la 10)

Intrebati daca au mai facut achizitii de locuinte, 43% dintre romanii inclusi in studiu au declarat ca se afla la prima achizitie, 34% la a doua, iar 22% dintre acestia au spus ca au achizitionat mai multe locuinte pana acum. Aproape 60% dintre respondenti intentioneaza sa achizitioneze o locuinta impreuna cu partenerul de viata, iar 34% - singuri.

Casa ta este mai mult decât o investiție – este căminul tău, locul unde te simți acasă. Asigură-te că o protejezi cu cea mai avantajoasă asigurare obligatorie pentru locuință. Dureaza doar 2 minute sa obtii cele mai bune preturi pentru asigurarea ta PAD!

marți, 21 mai 2019

3.782 de lei reprezinta valoarea medie a unui impru­mut ..

acordat de Provident, una dintre cele mai cunoscute institutii financiare nebancare (IFN) din Romania.

Aceasta valoare este de peste patru ori mai mare decat va­loarea medie a unui credit acordat in 2006, primul an de ac­tivitate a IFN-ului pe piata locala.

Provident acor­da credite de con­sum pe termen scurt la dobanzi semni­fi­ca­tiv mai mari decat ale bancilor, in conditiile in care se adreseaza unei categorii de clienti care nu pot lua credite de la banci din cauza riscului mare.

Astfel ca multitudinea de clienti apeleaza la IFN-uri precum Provident pentru imprumu­turile de mica valoare, echivalen­tul a 2 - 3 salarii minime, finan­tari de regula folosite pentru aco­perirea cheltuielilor imprevizibile.

Pana la 28 mai, toti clientii si potentialii clienti sunt invitati sa participe la o noua promotie si anume Prinde imprumutul castigator Provident.

Asadar, cei care solicita si obtin un imprumut cu sumele cuprinse intre 500 si 15.000 lei pot castiga, prin tragere la sorti, unul dintre premiile puse in joc:
✔ 10x Smartphone Dual Sim;
✔ 10x Smart TV 4K;
✔ Marele premiu: 15.000 de lei;

Conditiile minime de acordare a unui imprumut Provident sunt:
✔ persoana cu cetatenie romana care a implinit 18 ani
✔ venit fix minim de 300 de lei/luna dovedibil
✔ adresa de domiciliu/resedinta sa fie pe teritoriul Romaniei
✔ un numar de telefon valabil

provident.ro

Lansarea.

Formula secreta a unui milionar pe internet pentru a vinde aproape orice online, pentru a-ti dezvolta afacerea pe care o iubesti si a trai viata pe care o visezi.

Lansarea (Launch), de Jeff Walker explica formula de succes pentru lansarea unei afaceri in mediul online, care sa vanda un produs sau un serviciu. Aceasta formula implementata de autor este o reteta eficienta care genereaza venituri si succes, oferind totodata mobilitate si tractiune afacerii.

Carte axata pe dezvoltarea afacerii, Lansarea, vine cu informatii si detalii din lumea antreprenorilor care activeaza in mediul online si care reusesc sa confere valoare si sa obtina profituri substantiale din lansari, prin diferite canale de comunicare. Aceasta formula arata calea spre rezultate rapide, fiind propice atat afacerilor deja existente, cat si celor aflate la inceput de drum. Formula eficientizeaza timpul de lucru si aduce un impact semnificativ asupra mediului de afaceri.

Jeff Walker mizeaza pe o lansare in forta care sa maximizeze sansele de reusita rapida si de profitabilitate. Modul in care o afacere demareaza este foarte important si definitoriu pentru activitatile ulterioare ale companiei. De cele mai multe ori, antreprenorii se concentreaza pe deschiderea efectiva a afacerii, fara a se gandi la organizarea unei lansari bine gandite.

Inca din 1996, Jeff Walker organizeaza si dezvolta afaceri de succes in mediul online, avand o experienta vasta in domeniu, reusind sa puna la punct un proces care sa aduca rezultate rapide. Formula sa a fost adoptata si utilizata de un numar mare de antreprenori la nivel global, generand rezultate pozitive pentru fiecare dintre acestia. Ce s-a intamplat dupa a fost extraordinar: afaceri pornite de oameni in apartamentele au avut lansari cu vanzari de zeci, sute sau milioane de dolari in doar cateva zile.

Formula de lansare a unui produs (FLP) presupune mai multe etape. De la stadiul creativ al construirii de continut, texte, concept creativ, clipuri video de prezentare, la activitatile de planificare si stabilire a detaliilor tehnice si logistice, pana la afiliati, proces de prelansare, lansare efectiva si urmarire a rezultatelor pentru stabilirea directiei strategice ulterioare.

Fie ca va ocupati de o afacere bazata pe un anumit serviciu si vreti sa propuneti anumite produse, controlandu-va timpul de lucru si impactul, fie ca sunteti chiar in faza de inceput, aceasta este cartea de care aveti nevoie pentru a demara in forta. Aceasta este formula care va permite sa atingeti un succes rasunator.

Pe parcursul acestei carti autorul prezinta o lume despre care cei mai multi oameni nu stiu ca exista, o lume in care oameni comuni creeaza afaceri iesite din comun. O lume in care oamenii incep afaceri aproape fara nicio investitie sau niciun capital. Veti afla inca de la inceput ceea ce este de facut pentru a infiinta o afacere si a genera profituri.

Va veti intreba daca aceasta formula poate sa functioneze pentru voi. Raspunsul autorului acestei carti este „un DA emfatic”. Va vor fi impartasite unele dintre povestile oamenilor care au reusit.

LISTA
A avea o lista de adrese de e-mail este cel mai apropiat lucru de o tiparnita de bani. Ce tip de oferta puteti face oamenilor din lista voastra pentru a aduna bani?

Alcatuirea listelor este unul din pasii de baza asupra caruia Jeff Walker se concentreaza intotdeauna in orice afacere pe care o detine. Daca nu luati din aceasta carte nimic altceva decat o concentrare obsesiva asupra alcatuirii listei, aceasta tot ar valora de zece mii de ori mai mult decat ati dat pe ea.

Aceasta lista reprezinta pur si simplu totalitatea oamenilor care s-au abonat la e-mailurile voastre. De regula, exista un formular pe site-ul vostru, unde oamenii pot sa-si introduca adresele de e-mail pentru a se abona. Desigur ca trebuie sa le oferiti un motiv sa se aboneze. Fie ca ar putea sa primeasca un newsletter sau actualizari zilnice despre oferte speciale.

Aceasta baza de date cu clienti potentiali sau clienti fideli este unul dintre cele mai importante atuuri pentru afacerea voastra.

Universul online are tendinta sa accelereze si sa intensifice totul. Asa se intampla si cu lista. In universul online, lista este totul.

O mentiune importanta este ca aceasta lista NU se refera la trimiterea de e-mailuri de tip spam.

Un lucru esential pentru ca lista sa fie eficienta il reprezinta gradul de receptivitate. Este mai buna o lista de 100 de oameni dintre care 60% deschid e-mailurile pe care le trimiteti, decat o lista de 1000, dintre care doar 1% deschid e-mailurile.

Exista si alte tipuri de liste, precum cele alcatuite din abonati de pe site-urile de socializare, insa tot cele de e-mail au o valoare mai mare.

Mai multe detalii despre liste si alcatuirea lor, gasiti in interiorul cartii.

SCRISOAREA DE VANZARI RASTURNATA
De zeci de ani, exista un instrument traditional in marketingul direct, numit „scrisoare de vanzari”. Aceasta este o reclama lunga, tiparita, avand forma unei scrisori. Aceste scrisori pot avea intre 8 si 24 de pagini sau chiar mai mult. Acest format de scrisori de vanzari a fost folosit timp indelungat si a generat miliarde de dolari pentru tot felul de produse. Aparitia Internetului a facut ca aceste scrisori de vanzari sa se „mute” in mediul online. Pot fi mai lungi si nu trebuiesc tiparite.

Secretul scrisorii de vanzari consta in impartirea ei pe etape. In loc de o scrisoare de vanzari de zece pagini, se foloseste o secventa de zece zile. Cu un continut bun, se inlocuieste un monolog foarte lung cu o conversatie (de lansare).

Scrisoarea de Vanzari Rasturnata este o secventa de Continut de Prelansare (Prelaunch Content- PLC). Continutul este reprezentat, de cele mai multe ori, de videoclipuri online, dar poate lua si alte forme. Continutul trebuie sa fie captivant, valoros, iar asta duce in mod natural la vanzarea produselor.

DECLANSATORII MENTALI
Utilizarea Formulei de Lansare a unui Produs pentru dezvoltarea afacerii voastre, va ofera posibilitatea de a activa declansatorii mentali (armele de influentare in masa). Acestia reprezinta pietrele de temelie ale unei lansari de succes.

In Lansarea, Jeff Walker prezinta si analizeaza noua dintre declansatorii sai mentali preferati:
• Autoritatea • Reciprocitatea • Increderea • Anticiparea • Caracterul placut • Evenimente si ritualuri • Comunitatea • Caracterul rar • Testarea sociala

FORMULA CARE A LANSAT O MIE DE AFACERI
„Formula de Lansare a unui Produs (FLP) este un sistem pentru a face piata tinta sa fie atat de dedicata produsului vostru incat aproape ca va implora sa i-l vindeti.” FLP functioneaza pe toate tipurile de piete si cu tot felul de produse si este adaptabila pentru orice situatie in care lansati un nou produs sau incepeti o afacere.

Uneori, lansarea unui produs devine un eveniment in si prin sine, precum productia unui film de la Hollywood. Inainte cu sase luni apare trailer-ul, apoi spoturile publicitare la TV, dupa care actorii se lanseaza intr-un turneu mergand pe la diverse talk-show-uri. Acest gen de campanii creeaza un volum urias de rumoare si entuziasm. O anticipare uriasa inconjoara lansarea, iar oamenii devin dedicati si atenti. Probabil veti spune ca nu aveti un buget de milioane sau ca nu aveti talentul celor de la Hollywood, insa acesta este momentul in care FLP schimba situatia prin cei trei factori: costurile scazute de comunicare, viteza crescuta a comunicarii si interactivitatea mult imbunatatita.

Nu va puteti baza pe un singur mesaj de marketing, trebuie in schimb sa ganditi in „secvente”. In loc sa va bazati pe o singura comunicare, veti folosi o secventa de comunicari care se cladesc una peste cealalta.

Iata secventele principale:
Pre-Prelansarea (folosita pentru a estima cat de receptiva va fi piata la oferta voastra);
Prelansarea (se lanseaza continutul de prelansare – clipuri video, fisiere audio, postari pe blog, prezentari scrise pdf etc.);
Lansarea (ziua in care produsele sau serviciile sunt expuse si se asteapta preluarea comenzilor);
Postlansarea (este secventa de curatare, in care sunt urmariti cu atentie atat noii clienti, cat si cei potentiali, care nu au cumparat inca).

Ideea pre-prelansarii este sa incepeti sa va activati „tribul”. Apoi testati nivelul de interes al pietei, incercati sa scoateti la iveala eventualele obiectii, strangeti informatii care sa va ajute sa finalizati oferta de produs. In aceasta carte de dezvoltare a afacerii, Jeff Walker numeste pre-prelansarea ca fiind „Focul de avertizare”. Prezentarea detaliata a pre-prelansarii, cu exemple si analize o gasiti structurata in interiorul cartii.

Secventa de prelansare va contine trei parti de Continut de Prelansare. Fiecare parte a continutului are o anumita functie. Pe parcursul acestei secvente veti suprapune toti declansatorii mentali. Prima parte a continutului trebuie sa capteze atentia potentialilor clienti si sa ii atraga. In cea de-a doua parte veti invata cum sa creati un impact asupra potentialilor clienti. Dupa ce ati prezentat produsul si posibila transformare sau schimbare in viata oamenilor, ei inca nu inteleg cum vor avea parte de aceea schimbare. Apoi le oferiti raspunsul final, care consta in achizitionarea produsului vostru.

Modalitatea prin care puneti cap la cap o secventa de prelansare foarte buna este sa oferiti pietei voastre o valoare foarte mare. Daca va concentrati doar asupra unui singur lucru, acesta ar trebui sa fie crearea de valoare pentru toti potentialii clienti care parcurg secventele lansarii voastre.

Asadar, ati avut o prelansare puternica ce a condus catre ziua cea mare. Lansarea sau „ziua cosului deschis” este momentul in care incepeti sa preluati comenzi. Odata ce ati pregatit pagina de vanzari, infiderent daca folositi un videoclip sau o scrisoare de vanzare, urmatorul pas presupune trimiterea unui e-mail catre lista de lansare, pentru a-i anunta ca sunteti in direct si ca sunteti deschisi pentru afaceri.

Fiecare dintre aceste secvente sunt prezentate cu tot cu explicatii si exemple.

Multi oameni cladesc afaceri pe care doar le tolereaza. Altii creeaza afaceri care chiar nu le plac sau pe care ajung sa le urasca. Ca sa ajungeti la afacerea pe care o iubiti, trebuie sa intelegeti motivatia din spatele ei. Indiferent care ar fi aceasta, trebuie sa existe una.

Nu va asteptati sa faceti milioane cu prima voastra lansare. Nu va comparati cu lansarile altor oameni cu experienta. Sunteti la inceput. Asteptati-va sa faceti unele greseli si sa invatati mult din ele. Asteptati-va sa fie mai multa munca decat ati anticipat. Si asteptati-va ca prima lansare sa fie de neuitat.

vineri, 17 mai 2019

Statele UE, obligate sa limiteze acizii trans din alimente ..

reprezinta cea mai buna decizie a Comisiei Europene (CE).

Regulamentul CE prevede ca toate statele membre ale Uniunii Europene sunt obligate sa limiteze cantitatea de acizi trans la maximum 2 grame la 100 de grame de grasime din continutul produselor alimentare.

Acizii trans sunt cele mai nocive grasimi din alimente, considerate responsabile pentru declansarea unor afectiuni (boli cardiovasculare, accident vascular cerebral, diabet, cancer, Alzheimer) ce provoaca anual 50.000 de decese in Europa. 

Masura vizeaza alimentele bogate in grasimi procesate:
  • margarina,
  • produsele de tip fast food,
  • mezelurile,
  • produsele de patiserie,
  • prajiturile,
  • biscuitii,
  • popcornul pentru microunde,
  • chipsurile,
  • mancarea semi-preparata.
  • supele la plic,
  • maioneza,
  • cremele tartinabile,
  • diferitele tipuri de sosuri,
  • etc
Acizii grasi trans nesaturati (AGTN) sunt cele mai nocive grasimi din alimente, fiind substante obtinute pe cale industriala, nefiind folosite niciun fel de surse naturale.

Regulamentul CE devine obligatoriu in toate statele membre la finalul acestei luni.

Produsele alimentare care nu sunt conforme mai pot fi comercializate pana cel tarziu la data de 1 aprilie 2021. Dupa aceasta data, introducerea lor pe piata va fi interzisa.

Sursa: HotNews

marți, 14 mai 2019

Summer Internship Program, editia a 2a, a fost lansat de Global ..

cea mai mare platforma de artisti si influenceri din Romania.

Cei care se vor califica in acest program vor avea sansa de a lucra trei luni alaturi de profesionisti din domeniul industriei muzicale, dar si a advertising-ului, talent management-ului si productiei audio-video: https://internship.weglobal.ro/

Nu conteaza varsta sau studiile!

Alege unul dintre cele patru module propuse in cadrul programului de internship platit:
inscrie-te online pana la 31 mai 2019 si molipseste-i pe toti cu entuziasmul tau!


Platforma Global este formată din Global Records, casă de discuri, Global Booking, agenție de impresariat și organizare de evenimente, și Global Talent United, agenție de talente care reprezintă artiști de top precum INNA, Antonia, Carla's Dreams, Delia, Irina Rimes, The Motans, Mark Stam, Nicoleta Nucă, Vanotek, Alina Eremia, AMI și influenceri de referință precum BRomania, Laura Giurcanu, Alina Ceușan, Carmen Grebenișan, Laura Mușuroaea, Selly, Vlad Munteanu, Cristi Munteanu și mulți alții.

Restituirea taxelor auto pana la 30 iunie 2019.

Astazi m-am dus la ANAF Buftea pentru a intreba ce se mai intampla cu rambursarea taxei auto. Am fost si in noiembrie, dar si in februarie. Pentru ca ma gandeam ca sunteti ingrijorati, vorba unei prietene.  Toate acestea dupa ce am depus copii dupa acte in 02 august 2018 si doamna de la respectivul departament m-a asigurat ultima data ca pana in martie a.c. vor intra banii in cont si anume taxa auto si ulterior dobanda aferenta taxei. Ei bine, astazi, doamna de la registratura mi-a spus verde in fata ca in prezent nu au niciun leu alocat pentru restituirea acestei taxe.

Ajung acasa si citesc urmatoarele:

Eugen Teodorovici, Ministrul Finanțelor Publice, a anunțat luna in care va fi restituita taxa auto: iunie 2019.

Cu sau fără somaţia Comisiei Europene, noi am prevăzut, în Ordonanţa 114 (…) un termen până în iunie anul acesta să fie banii rambursaţi. De ce am pus iunie? Ca să fie un termen mai larg. Cel târziu până în iunie am pus noi legal, dar să nu înţeleagă cei care ne urmăresc că dăm banii tocmai în iunie. Nu. Cum se aprobă bugetul imediat începem să rambursăm tot ce s-a depus de către cei în speţă. Sper ca domnul preşedinte să nu de înapoi bugetul pentru că ia multe astfel de probleme şi pe zona de alocaţie şi pe zona de taxa auto şi pe alte cheltuieli”, a declarat Eugen Teodorovici postului TV Antena 3.


In iunie 2018, România a primit o somație din partea Uniunii Europene privind restituirea acestei taxe.

Oficialii UE au solicitat României să îşi alinieze taxele de înmatriculare pentru vehiculele auto la normele europene, manifestându-și îngrijorarea vis-a-vis de întârzierile în rambursarea taxei de înmatriculare.

Dat fiind că normele româneşti aplicabile restituirii taxelor nu respectă principiile cooperării loiale, echivalenţei şi efectivităţii, este încălcată legislaţia UE (articolul 110 din TFUE).


În cazul în care România nu ia măsuri în următoarele două luni, Comisia poate transmite un aviz motivat autorităţilor române”, se arată într-un comunicat al CE remis în luna mai a anului trecut.

Autoritățile vor restitui următoarele taxe:
  • taxa specială pentru autovehicule,
  • taxa pe poluare pentru autovehicule,
  • taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule
  • timbrul de mediu pentru autovehicule.
După efectuarea restituirii sumelor reprezentând taxa speciala pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule și timbrul de mediu pentru autovehicule, potrivit pct. 3 subpct. 3.1 – 3.17, organul fiscal central competent calculează dobânda cuvenita contribuabilului, în cel mult 15 zile de la data restituirii, dar nu mai târziu de termenul stabilit prin ordonanța de urgenta pentru restituirea taxelor/timbrului”, se anunță într-un comunicat al Trezoreriei.

luni, 6 mai 2019

Cu anvelopele runflat ajungi in timp util la service!

Anvelopele sunt cruciale atunci cand te referi la siguranta si confortul unei masini. Pentru ca zilnic, acestea suporta cele mai multe ciocniri si lovituri mai ales pe drumurile din Romania.

Producatorii de anvelope au raspuns nevoilor soferilor prin cercetari ample in vederea imbunatatirii longevitatii cauciucurilor.

Mai stii de momentul in care ai facut o pana cand ai fost cu sotia pe un drum de tara? Ei bine, producatorii de anvelope au dezvoltat recent anvelope care mentin temporar mobilitatea unui vehicul chiar si in momentul in care sunt perforate, permitand soferilor sa aleaga service-ul potrivit pentru a-si repara anvelopa.

Acestea se numesc anvelope runflat pe care le poti regasi si sub denumirea data de producator: SSR, ZP, RFT, EMT, ROF, samd.

autohut.ro
Astăzi, pe vehicule sunt folosite trei tehnologii pentru a menține mobilitatea vehiculului chiar și atunci când pneul este perforat. Acestea sunt anvelopele susținute de un sistem auxiliar, anvelope cu auto-etanșare și anvelope autoportante.

Anvelope susținute de un sistem auxiliar
În acest sistem, există un inel de susținere suplimentar atașat pe roată, care poate susține greutatea vehiculului în eventualitatea unei pierderi de presiune. Inserția de rulare are o capacitate de a transporta încărcături grele pe distanțe lungi la viteze mari.

Michelin dezvoltă un nou sistem de anvelope numit PAX. Sistemul necesită o roată modificată și un inel de suport din poliuretan pentru a funcționa. Roata este proiectată pentru a menține anvelopa pe jantă, chiar dacă este îndepărtat tot aerul și se circulă cu 90km/h. Inserția împiedică anvelopa să se prăbușească total pe jantă.

Inelul de sprijin care se potrivește în jurul centrului jantei, susține anvelopa atunci când este dezumflată, astfel încât vehiculul să poată fi condus mai departe. Pentru a putea folosi acest tip de anvelopă este nevoie de un sistem de monitorizare presiune TPMS, care indică pierderea de presiune, astfel încât șoferul să știe că există o problemă.

Pe anvelopele Michelin Runflat ZP se găsește acest tip de tehnologie, ce menține presiunea în siguranță în anvelopă, chiar și în urma unei puncții, până ajungi la destinație.

Sistemele auxiliare permit o manevrabilitate mai bună a mașinii și un șofat mai relaxat indiferent de drum.

Anvelope cu auto-etanșare
Concepute pentru a fixa permanent fisurile de pe banda de rulare, anvelopele cu auto-etanșare prezintă o construcție normală a pneurilor, cu excepția unei garnituri de etanșare în interiorul anvelopei.

Aceste anvelope conțin o garnitură suplimentară în interiorul anvelopei care se sigilează în mod automat în cazul unei găuri mici, datorită unui cui sau a unui șurub. În acest fel, pierderea de aer este împiedicată încă de la început, astfel încât pneul să fie autoreparat permanent sau cel puțin să piardă aerul foarte încet.

Pneurile cu auto-etanșare asigură o sigilare a perforației apărute umplând gaura din banda de rulare odată ce obiectul a fost scos din anvelopă. Aceste anvelope se etanșează imediat ce sunt perforate, atât de mult încât șoferul de multe ori nu conștientizează că anvelopele au avut vreodată vreo problemă.

Tehnologia se numește ContiSeal si a fost dezvoltată de Continental pentru a sigila daunele cauzate de obiectele ascuțite preluate de pe șosea.

ContiSeal e un strat vâscos și lipicios ce se aplică pe interiorul anvelopei în cazul unei perforări, astfel încât schimbarea roții să nu fie necesară, găurile rămânând închise chiar dacă obiectul se desprinde și fisurează anvelopa.

În acest mod, cu anvelopele Runflat Continental, vei putea ajunge la un service auto în timp util.


autohut.ro Anvelope autoportante
Tehnologia se bazează pe un perete lateral armat autoportant. În cazul unei perforări, acest lucru împiedică zdrobirea peretelui lateral între jantă și drum, iar anvelopa nu alunecă de pe margine.

Anvelopele dispun de o structură interioară rigidă capabilă să mențină greutatea vehiculului chiar și atunci când pneul și-a pierdut din presiunea aerului.
Anvelopele runflat Bridgestone si Pirelli sunt realizate cu acest tip de tehnologie, ce sunt special concepute pentru a rezista pe o distanță de 80 de km la o viteză de până la 80km/h cu un sistem autonom de rulare în cazul unei pene.

Anvelopele runflat sunt echipamente standard pentru 12% din vehiculele noi, potrivit datelor oficiale. În timp ce numărul de vehicule disponibile cu anvelope de tip "runflat" s-a triplat în ultimul deceniu, mulți șoferi nu știu de existența lor, de aceea numărul de 12 procente nu s-a schimbat în ultimii patru ani. Anvelope runflat se găsesc ca echipament original pe majoritatea vehiculelor produse de BMW, Mercedes-Benz și Mini.

Cel mai des întâlnit tip de tehnologie runflat folosit astăzi este anvelopa autoportantă. Peretele lateral al anvelopei este puternic întărit pentru a susține autovehiculul atunci când presiunea aerului este scăzută sau anvelopa și-a pierdut totă presiunea.

Afla daca ti se potrivesc masinii tale dupa producator si Latime - Inaltime - Raza - Index viteza.

Poti dona haine la Promenada Mall pana duminica, 19 mai.

Conform datelor Eurostat, Romania se numara printre tarile cu cele mai ridicate rate ale saraciei din Europa, peste 35,7% dintre romani fiind afectati de acest flagel. De asemenea, Romania are si cel mai ridicat nivel de copii saraci de pe continent, procentul fiind direct legat de o rata de abandon scolar ingrijoratoare, de 18%. Alte efecte negative ale saraciei sunt: excluziunea sociala, abandonul scolar si copii care traiesc in conditii dure.

Astfel ca lipsa hainelor se afla printre motivele care ii impiedica pe copiii din comunitatile sarace sa mearga la scoala. Aceasta realitate din viata lor nu poate fi cosmetizata, dar poate fi, in schimb, transformata intr-una mai buna si care le va oferi mai multe sanse de a reusi in viata.

Din acest motiv, The Empty Shop, primul magazin gol din Romania unde se doneaza haine, un proiect initiat de Promenada Mall, s-a redeschis.


Pana duminica, 19 mai, cei care vor sa doneze haine pentru oamenii nevoiasi, sunt asteptati pentru a umple rafturile The Empty Shop, aflat la etajul 1 al Promenada Mall.

Proiectul se afla la a doua editie dupa ce, in 2018, a inregistrat performanta celei mai mari colecte de haine din Romania, cu 73 de tone de articole de imbracaminte donate in doua saptamani. De acestea au beneficiat peste 6.700 de familii, din 12 judete. Hainele au ajuns la 28.000 de persoane din zone sarace si cu risc de abandon scolar, multumita celor peste 10.000 de donatori din toata tara.

Campania, menita sa schimbe vieti si sa ajute persoanele in nevoie prin donarea de haine, este initiata de Promenada Mall, in parteneriat cu Unilever (OMO, Cocolino) si Crucea Rosie Romana.

STB a majorat amenzile de peste 3 ori fara sa anunte, la inceputul lui 2019.

Datele comunicate de STB la solicitarea Ziare.com indica tocmai faptul ca, nestiind de ele, bucurestenii nu s-au temut deloc de noile amenzi, la inceput de an. Mai exact, informeaza STB, in lunile ianuarie si februrie 2019 - primele in care s-au aplicat amenzile in cuantum de 500 lei (aproape 2.000 la numar) - numarul de contraventii constatate in autobuze si in tramvaie, in loc sa scada, a crescut cu 13% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 21.221.

Concret, STB a alimentat cu sume mai mari bugetele primariilor de sector (in care se varsa banii rezultati din incasarea amenzilor) . In schimb, nu i-a educat pe calatori si nu i-a convins sa se comporte, macar de teama amenzii, mai civilizat in timpul deplasarii in Bucuresti.

Informatii cu privire la comportamentul neadecvat din timpul calatoriei ar fi fost normal sa fie mediatizate in presa si afisate atat in statii, cat si in mijloacele de transport in comun.

Din datele comunicate de STB la solicitarea Ziare.com, un calator poate fi amendat cu 500 lei, in autobuz, troleibuz sau tramvai, daca:
- impiedica angajatii STB sa sa-si exercite atributiile de serviciu sau ii agreseaza fizic sau verbal;
- ii cer soferului sa deschida usille autobuzului, troleibuzului sau tramvaiului intre statii sau la semafoare;
- incep o conversatie cu soferul in timp ce acesta conduce;
- refuza sa se legitimeze, la solicitarea controlorilor;
- incearca sa intervina asupra instalatiilor si aparatelor din autobuz, troleibuz sau tramvai;
- actioneaza semnalul de alarma fara sa constate un pericol real;
- creeaza dezordine in timpul calatoriei si ii deranjeaza pe ceilalti calatori;
- lipesc afise in mijlocele de transport in comun si in statii, fara sa aiba autorizatie;
- strica sau murdaresc autobuzul, troleibuzul sau tramvaiul;
- incearca sa vanda obiecte sau servicii in autobuz, troleibuz sau tramvai sau in statii;
- fumeaza sau beau alcool in mijloacele de transport in comun;
- arunca obiecte pe usa sau pe geamurile autobuzului, troleibuzului sau tramvaiului;
- urca in mijlocul de transport in comun cu bagaje care ii deranjeaza pe ceilalti calatori (din cauza ca miros urat, murdareasc sau deranjeaza in alte moduri);
- transporta cu autobuzul, troleibuzul sau tramvaiul pasari si animale vii, cu exceptia cainilor tinuti in lesa si a animalelor mici care pot fi tinute in brate;
- transporta in autobuz, troleibuz sau tramvai materiale inflamabile (butelii de aragaz sau cu oxigen, bidoane cu benzina sau carbit, arme de foc etc.) sau bagaje voluminoase (lazi, saci, mobilier, bare metalice etc).

Calatorii care nu au cartela incarcata cu titluri de calatorie valabile sau nu au abonament risca sa fie amendati cu 500 lei (daca nu platesc, pe loc, suprataxa de 50 lei).

Cei care au cartela incarcata, dar n-au validat-o, risca amenzi de 150 de lei.

Calatorii pot plati toate aceste amenzi la jumatate, dar numai daca le achita in primele 15 zile de la momentul primirii.
floria.ro

Etichete

(Re)Descoperim RO 5G abonare accesorii accidentare accounting aerobic affairs Afiliat ajutor de bucatar amenda animal anticelulitic antiinflamator antrenor antreprenor anvelope aparat apicol Apple Pay aranjament argan asigurare audiobook auto autodezvoltare automatizare bebe bestseller bijuterii bila bilet bio Bloggeri: Intrebari si Raspunsuri BMW booking brad bratara BT Pay buchete. Craciunite Bucuresti burnout bursa business cadastru cadouri calatorie call calmant camera campanie canapele cancer card carduri carte carte identittate cash cazier judiciar ceai cel mai - cea mai - cei mai - cele mai celulita cilindru de spuma clienti clipuri coach coafura colectie color coltar comunicare concediu concurs contabil contactless coplata coronite Craciun creativ creative credit creier crud culturale cumparaturi curatare curs d'ale gurii dacia de testat diabet dictionar dieta din ciclul "Atzatza spiritele" Din ciclul D'ale vietii dispozitiv diuretic diurna donatie drept. Drogurile drumetie economie electric EMS engleza esarfa esential excavator facebook fara reteta fashion ficat finante Fitbit Pay fizica flexibilitate floral flori foam roller fond formator fotbal fotolii gadget galaxy note Garmin Pay GDPR germana global gps gratuit grup gym hairstylist hemoragii hot news HR Huawei ID IHTIS ilegal Ilfov imagine imbracaminte imobiliare impozit impozite imprumut incaltaminte infoSTB insuficienta cardiaca internship intima inventions n gadgets jobs joc kit la baie laptisor de matca lenjerie Lenovo magazin online management manuka mar marketing masca matase de porumb mecenat medicamente Medicina Pentru Toti mediu menopauza menstruatii miere mobilier mobilitate model momente motion mouse multigroom multimedia music natural nerambursabil neuroplasticitate newsletter ocazie ochi odihna off-road ONG online Orange par parcare Parking pastura pat permis conducere persoana PFA PFI philips piele pietre la rinichi pilates plan de afacere plata platforma pneuri polen popcorn porumb postari postura premii primul privata pro produs program prostata psoriazis radio - TV raliu rapid RCA records redirectionare reducere registrul relaxare reparare restituire resursa retur ride-sharing ridicare rochie rola romania romantice rovinieta rulou S.P.A.M. - Stire Potrivita Actiune Memorabila salariu sales saltele sampon samsung sanatate sarbatori sare scaune scoala scubadiving Seinfeld servicii set slabit smartphone smartwatch SMS Social alert social media sociale software somn spa spatiul privat virtual speciale sponsorizare sponsorizari sport spring SPV start-up nation STB supravietuire tableta talent tapiterii taxa taxe teatru tehnica tensiune terapeut tichete tombola tonic Trafic alert trainer personal trans fat tratament trekking tren tuns ulei umanitar united useful vara vedere veterinar video webinar weekend wella workshop zahar zbor zilier
pictorulfericit.ro