Regulamentul CE prevede ca toate statele membre ale Uniunii Europene sunt obligate sa limiteze cantitatea de acizi trans la maximum 2 grame la 100 de grame de grasime din continutul produselor alimentare.
Acizii trans sunt cele mai nocive grasimi din alimente, considerate responsabile pentru declansarea unor afectiuni (boli cardiovasculare, accident vascular cerebral, diabet, cancer, Alzheimer) ce provoaca anual 50.000 de decese in Europa.
Acizii trans sunt cele mai nocive grasimi din alimente, considerate responsabile pentru declansarea unor afectiuni (boli cardiovasculare, accident vascular cerebral, diabet, cancer, Alzheimer) ce provoaca anual 50.000 de decese in Europa.
Masura vizeaza alimentele bogate in grasimi procesate:
- margarina,
- produsele de tip fast food,
- mezelurile,
- produsele de patiserie,
- prajiturile,
- biscuitii,
- popcornul pentru microunde,
- chipsurile,
- mancarea semi-preparata.
- supele la plic,
- maioneza,
- cremele tartinabile,
- diferitele tipuri de sosuri,
- etc
Acizii grasi trans nesaturati (AGTN) sunt cele mai nocive grasimi din alimente, fiind substante obtinute pe cale industriala, nefiind folosite niciun fel de surse naturale.
Regulamentul CE devine obligatoriu in toate statele membre la finalul acestei luni.
Regulamentul CE devine obligatoriu in toate statele membre la finalul acestei luni.
Produsele alimentare care nu sunt conforme mai pot fi comercializate pana cel tarziu la data de 1 aprilie 2021. Dupa aceasta data, introducerea lor pe piata va fi interzisa.
Sursa: HotNews
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu