sâmbătă, 4 octombrie 2014

Peste 1.400 de soluţii şi aplicaţii vor fi prezentate la IMWorld 2014.

Companiile participante la Internet & Mobile World 2014 (IMWorld 2014), cel mai important eveniment „business to business”, dedicat soluțiilor digitale, mobile și software, care va avea loc la Romexpo în perioada 8 - 9 octombrie, vor prezenta peste 1.400 de soluții de business şi aplicaţii.

Numărul soluțiilor şi aplicaţii prezentate în acest an va depăși cu minimum 5% recordul înregistrat anul trecut, de circa 1.400, iar unele dintre acestea vor putea fi testate în premieră în cadrul evenimentului.

O secțiune de interes în cadrul ediției din acest an a IMWorld 2014 va fi dedicată automatizării, prin prezentarea de către Telekom Romania, a soluţiilor de tip machine to machine (M2M) dezvoltate de companie.

Pe lângă soluţiile M2M prezentate de Telekom Romania, cele 110 companii expozante la IMWorld 2014 vor prezenta și supune testării şi platforme de comerț electronic, soluții de Data Center, aplicații complete pentru managementul afacerilor, servicii cloud sau programe integrate de automatizare, securitate și mobilizare.

În plus, MasterCard va prezenta, pentru prima dată în România, portofelul electronic MasterPass, iar reprezentanții companiei vor discuta și despre alte soluții inovatoare de plată, precum cele prin QR Codes sau mPOS-uri.

Totodată, Avandor va lansa ”Avandor Consumer Profiling”, o platformă de big data care se integrează foarte ușor cu activitățile de marketing digital.

O altă soluție inovatoare va fi prezentată de ANYMEDIA. Este vorba despre „FreeWiFi”, un instrument de marketing direct prin care companiile pot să își creeze propria bază de date cu clienți reali și să comunice personalizat cu aceștia.

În plus, vizitatorii IMWorld 2014 vor avea ocazia să afle mai multe informații despre cel mai recent serviciu al GTS Telecom, GTS Anti DDoS, care asigură monitorizare și protecție împotriva atacurilor DDoS (Distributed Denial of Service).

Una dintre premierele IMWorld 2014 va fi prezentarea şi noi divizii B2B a Samsung Electronics - Samsung Enterprise Business Division.

Un accent deosebit se va pune și pe soluțiile de stocare și procesare a datelor, în condițiile în care avansul tehnologic și încercarea de reducere a costurilor au schimbat modul în care sunt privite datele aflate la dispoziția companiilor.

Pe lângă numele mari ale industriei, evenimentul din acest an se va bucura și de participarea unor start-up-uri care au inovat pe piața locală. Un exemplu este compania SocialEyes, care va prezenta oferta sa de servicii specializate în community management.

De asemenea, pentru ediţia din 2014, organizatorii au lărgit şi gama de gadget-uri care vor fi testate în «Future Corner», unde printre produsele expuse se vor afla şi renumiţii Google Glass oferiţi de QuickMobile, unul dintre cei mai importanţi distribuitori de device-uri din România.

Accesul la IMWorld 2014 se face pe bază de înregistrare prealabilă, iar biletele pot fi cumpărate online până la data de 7 octombrie 2014, accesând www.imworld.ro.

La ediţia din acest an, sunt aşteptate 110 companii expozante din domeniile digital şi software, 120 de speakeri (dintre care 30 internaţionali) şi 6.500 de vizitatori. Evenimentul este organizat de Universum Events.

Mai multe informaţii găsiţi pe www.imworld.ro şi pe www.universum.ro.

4 comentarii:

Valentin Duran spunea...

participanţii la IMWorld 2014 vor avea posibilitatea să cumpere bitcoins, moneda virtuală faimoasă în întreaga lume, pentru că, în cadrul IMWorld 2014, va fi amplasat un ATM pentru bitcoin, cu ajutorul căruia se vor putea face tranzacţii, atât din lei în bitcoins, cât şi invers.

Valentin Duran spunea...

În cadrul evenimentului, vor fi expuse şi mai multe imprimante 3D: Makerbot Replicator 2, Ultimaker 2, UP Plus, UP!Mini, o imprimantă 3D industrială, dar şi tehnologii inovative de imprimare cu cerneală solidă. De asemenea, se vor regăsi şi două modele de 3Doodler.
3Doodler este primul stilou cu ajutorul căruia se poate „desena” 3D, din plastic, orice obiect, fără ca cel care îl foloseşte să deţină cunoştinţe tehnice. Dipozitivul este foarte uşor de utilizat şi practic, iar cu acesta se pot realiza schiţe 3D, desene, machete, sculpturi etc.
Cu ajutorul imprimantelor 3D, se poate „printa” orice, de la jucării, la piese de înaltă calitate, precum cele folosite la construcţia rachetelor. De exemplu, de curând, a fost lansată în spaţiu prima rachetă care deţine componete făcute cu ajutorul unei imprimante 3D, iar Airbus a anunţat, de asemenea, că va folosi aceste dispozitive pentru a „construi” părţi din noile avione ale companiei.


Citeste mai mult: Prima tabletă Mozilla şi drone profesionale, prezentate în premieră la IMWorld 2014

Valentin Duran spunea...

Dintre dispozitivele Mozilla, tableta menţionată mai sus nu este singurul produs prezent la IMWorld 2014. În cadrul evenimentului, va fi prezentat şi Smartphone Flame, un telefon destinat în special dezvoltatorilor, dar care poate fi achiziționat și de consumatori.

Citeste mai mult: Prima tabletă Mozilla şi drone profesionale, prezentate în premieră la IMWorld 2014

Valentin Duran spunea...

Alte produse care vor putea fi testate sunt și smartphone-urile proaspăt lansate ale celor de la Lenovo, care au atras atenția publicului datorită autonomiei bateriei de până la trei zile. De asemenea, Withings Aura - sistem inteligent de monitorizare și îmbunătățire a somnului și Jawbone UP 24- o brățară care permite monitorizarea mișcării, având ca funcție principală controlul greutătii, sunt alte câteva device-uri din categoria « Lifestyle » care vor fi expuse în cadrul evenimentului.