viataverdeviu.ro

joi, 2 octombrie 2014

Verifica-ti darul !

Bun gasit!

Mesajul de astazi este al treilea in seria celor pe care le consider "bune de pus panou" si banuiti ca nu pentru valoarea literara, ci pentru ca intregeste "trusa de Prim ajutor".

Primul din aceasta serie a fost Acceptarea si Iubirea de sine - materii obligatorii de studiu, ce ar trebui predate viitorilor parinti - atunci cand decid sa aiba un copil. Apoi lectia Ma predau este de asemenea, un punct de cotitura in viata noastra si invatarea ei timpurie ne-ar scuti de multa suferinta.

Acestea reprezinta intr-adevar, panaceu pentru toate situatiile in care dorim rezolvare - indiferent ca se refera la relatii, cariera, sanatate sau bunastare. Totusi niciodata nu mi-a fost atat de clar ca in ultimele doua saptamani, ca Iertarea sta la baza oricarei Vindecari si ca pana nu reusim sa traim ceea ce se numeste "Iertare autentica", nu aducem cu-adevarat in "muschi si oase" bucuria rezolvarii.

Pentru ca am exersat foarte mult rolul Observatorului, pot sa vad cu claritate care au fost darurile blocajelor pe care le-am simtit de-a lungul timpului. Sigur ca au fost momente in care mi-as fi dorit o cale mai blanda, dar acum, ca totul devine din ce in ce mai usor - de inteles, de acceptat, de integrat, de trait si de bucurat, sunt aproape sigura ca nu as schimba nici una dintre aceste experiente.

Asa se face ca onorez alegerea fiecaruia de a urma o cale grea sau usoara - dupa cum are nevoie sufletul lui. Nu pot sa ma abtin insa, atunci cand observ tipare de suferinta care STIU ca ar putea fi depasite cu ajutorul unor practici simple - si nu "depasite" in sensul de ocolite, ci integrate, dizolvate si invatate.

Cateodata imi vine sa spun "Uite, faci exercitiul x si y de atatea ori, in ritmul asta" la fel cum preotul ne indruma la biserica, sa ne spunem rugaciunile. Insa vorbele nu invata. Orice nevoie de transformare vine din interior si eu doar ma rog sa nu smintesc oamenii, oferind atatea resurse - care de cele mai multe ori, atunci cand sunt date gratuit, pot fi trecute cu vederea.

Suntem obisnuiti sa pretuim mai mult lucrurile pentru care platim, indiferent daca prin bani sau alt tip de efort, desi cele mai valoroase sunt cele pe care le-am primit in Dar: Viata, Aerul, Natura.

Imi asum insa, responsabilitatea de a pune la vedere tot felul de instrumente care pe mine m-au ajutat, exact asa cum ademenim copiii cu dulciuri, atunci cand ne dorim sa faca ceva pentru binele lor. Si asta nu pentru ca as sti ce e mai bine pentru ceilalti - oricum cred ca in fiecare clipa traim Binele care ne trebuie - ci pentru ca e posibil ca una din "prajiturile" oferite, sa fie chiar cea de care aveti mai multa nevoie la un moment dat.

Ceea ce consideram in general, despre iertare este ca o facem in momentul in care reusim sa eliberam pe cineva care ne-a gresit. Privind lucrurile in acest fel totusi, ramanem in dualitate, corect - gresit, pastrand la un anumit nivel starea de victima sau chiar de suferinta si judecata impotriva acelei persoane.

Iertarea autentica inseamna de fapt, ca in ultima instanta, nu e nimic de iertat. Ne mutam doar atentia de la punctul de vedere al mintii, catre cel al sufletului - de la starea de judecata, la faptul ca fiecare experienta ne ajuta sa ne extindem nivelul de constiinta.

Care sunt deci, darurile pe care le-ai primit ca urmare a provocarilor din viata ta? Ce iese la suprafata din toata zbaterea, ce te inspira sa cresti, sa te maturizezi si astfel, sa evoluezi? Alegand sa lucram cu Iertarea autentica, incepem inainte de toate cu iertarea propriei persoane - oricat ar parea de ciudat sau greu de digerat - si asa crestem considerabil sansele de rezolvare in viata noastra, iar intrebarile de mai sus isi gasesc sensul si raspunsurile, in cel mai scurt timp, cu gratie si usurinta.

Nu pot sa accentuez destul de mult importanta exercitiului pe care vi l-am pregatit astazi. Felul in care s-au legat lucrurile in timp ce lucram la el, mesajele primite, confirmarea faptului ca este EXACT ce trebuie sa fac, ma bucura nespus. Am ales sa combin doua dintre cele mai puternice metode, cea numita Radical Forgiveness - fondator Colin D. Tipping cu un mod de exprimare propriu lui Stacey Vornbrock - practician EFT care lucreaza in principal pentru performante in sport, drept pentru care se adreseaza intr-un mod special, corpului fizic.

Gasiti exercitiul pregatit, in varianta script AICI si audioAICI (dati click-dreapta pe link/ si alegeti "save as"/salveaza, pentru descarcare in computer).

Atelierele de lucru in care ne intalnim pentru a lucra impreuna, raspunzandu-va intrebarilor si sustinandu-va in ceea ce aveti de rezolvat, sunt ca de obicei postate pe pagina Calendar evenimente.

In Octombrie, acestea au loc pe data de 11 la Iasi, 12 - Suceava si 18 in Bucuresti. Participantii la Atelierul de lucru primesc ulterior, varianta digitala a cursului, respectiv TOATE materialele prezentate, continutul detaliat al informatiilor - fisiere pdf, audio, video si au acces in grupul dedicat cursantilor, pentru a fi sustinuti ulterior in aplicarea tehnicilor. Gasiti AICI detalii complete.

Astept cu drag, sa lucram impreuna!

Dati mai departe, oricui credeti ca acest articol poate ajuta.

Sa va fie cu folos, bucurii si spor in toate bune!
Liliana
http://eliberareemotionala.ro/
https://www.facebook.com/liliana.stanciu
www.facebook.com/EliberareEmotionala

Niciun comentariu:

floria.ro

Etichete

(Re)Descoperim RO 5G abonare accesorii accidentare accounting aerobic affairs Afiliat ajutor de bucatar amenda animal anticelulitic antiinflamator antrenor antreprenor anvelope aparat apicol Apple Pay aranjament argan asigurare audiobook auto autodezvoltare automatizare bebe bestseller bijuterii bila bilet bio Bloggeri: Intrebari si Raspunsuri BMW booking brad bratara BT Pay buchete. Craciunite Bucuresti burnout bursa business cadastru cadouri calatorie call calmant camera campanie canapele cancer card carduri carte carte identittate cash cazier judiciar ceai cel mai - cea mai - cei mai - cele mai celulita cilindru de spuma clienti clipuri coach coafura colectie color coltar comunicare concediu concurs contabil contactless coplata coronite Craciun creativ creative credit creier crud culturale cumparaturi curatare curs d'ale gurii dacia de testat diabet dictionar dieta din ciclul "Atzatza spiritele" Din ciclul D'ale vietii dispozitiv diuretic diurna donatie drept. Drogurile drumetie economie electric EMS engleza esarfa esential excavator facebook fara reteta fashion ficat finante Fitbit Pay fizica flexibilitate floral flori foam roller fond formator fotbal fotolii gadget galaxy note Garmin Pay GDPR germana global gps gratuit grup gym hairstylist hemoragii hot news HR Huawei ID IHTIS ilegal Ilfov imagine imbracaminte imobiliare impozit impozite imprumut incaltaminte infoSTB insuficienta cardiaca internship intima inventions n gadgets jobs joc kit la baie laptisor de matca lenjerie Lenovo magazin online management manuka mar marketing masca matase de porumb mecenat medicamente Medicina Pentru Toti mediu menopauza menstruatii miere mobilier mobilitate model momente motion mouse multigroom multimedia music natural nerambursabil neuroplasticitate newsletter ocazie ochi odihna off-road ONG online Orange par parcare Parking pastura pat permis conducere persoana PFA PFI philips piele pietre la rinichi pilates plan de afacere plata platforma pneuri polen popcorn porumb postari postura premii primul privata pro produs program prostata psoriazis radio - TV raliu rapid RCA records redirectionare reducere registrul relaxare reparare restituire resursa retur ride-sharing ridicare rochie rola romania romantice rovinieta rulou S.P.A.M. - Stire Potrivita Actiune Memorabila salariu sales saltele sampon samsung sanatate sarbatori sare scaune scoala scubadiving Seinfeld servicii set slabit smartphone smartwatch SMS Social alert social media sociale software somn spa spatiul privat virtual speciale sponsorizare sponsorizari sport spring SPV start-up nation STB supravietuire tableta talent tapiterii taxa taxe teatru tehnica tensiune terapeut tichete tombola tonic Trafic alert trainer personal trans fat tratament trekking tren tuns ulei umanitar united useful vara vedere veterinar video webinar weekend wella workshop zahar zbor zilier
pictorulfericit.ro