viataverdeviu.ro

marți, 28 octombrie 2014

Sensul vietii - O.M. Aivanhov.


Fiinţa umană caută, conştient sau inconştient, un sens în viaţa ei. Are nevoie de un motiv de a exista şi în fiecare zi încearcă să-l găsească în tot ce i se petrece, în viaţa familială, socială, profesională. Dar în realitate, nici o reuşită, nici o posesiune materială nu poate să-i dea sensul vieţii, dacă chiar e vorba de un “sens”, iar sensul nu e material, nu putem să-l găsim decât sus, în planurile subtile. Mai jos, nu găsim decât forme.

Putem să umplem formele cu un conţinut care e dat de sentiment, de senzaţia pe care o încercăm atunci când iubim un obiect, o fiinţă sau o activitate. Dar sentimentul e trecător, într-o zi sau alta vom simţi un gol şi vom suferi. Trebuie, deci să căutăm un lucru deasupra conţinutului: sensul. Când am atins sensul, posedăm plenitudinea. Un exemplu vă va face să înţelegeţi mai bine ce vreau să vă explic. Ieri aţi mâncat excelent, dar asta a fost ieri, şi astăzi aveţi din nou nevoie de mâncare, amintirea mesei de ieri nu vă potoleşte stomacul. La fel citind o carte, privind un tablou, ascultând muzică simţiţi uneori că atingeţi un adevăr care vă transformă viziunea asupra lucrurilor, această revelaţie va dura pâna mâine şi poimâine. Pentru că prin intermediul cărţii, tabloului, muzicii spiritul vostru s-a ridicat foarte sus şi a găsit un sens. E ca şi cum un element etern care a intrat în voi, nu vă mai părăseşte.

Când aţi găsit sensul lucrurilor, îl aveţi pentru totdeauna. Dar pentru a-l găsi trebuie să urcaţi să vă hrăniţi, să vă gândiţi, să iubiţi, să acţionaţi în planurile superioare. Când căutaţi mai jos, nu găsiţi nimic. Nimic din ceea ce e material nu vă va aduce acest sens. În timp ce cu un adevăr pe care îl sesizaţi sau care vi se dă, puteţi lucra şi trăi cu el tot timpul având rezultate.

Desigur, nu e suficient să aveţi timp de meditat şi un moment de inspiraţie, lumină, pentru a da un sens vieţii; trebuie să învăţaţi să faceţi să dureze acest moment până devine o stare de conştiinţă permanentă care purifică, ordonează şi restabileşte totul în voi. Din păcate, sunteţi destul de des nepăsători, treceţi uşor, în câteva minute, din lumea divină în preocupările cele mai prozaice şi stupide, ca şi cum s-ar şterge totul. Ei bine, nu ştiţi ce pierdeţi, pentru că această stare are puterea de a acţiona asupra fiinţei voastre pentru a o linişti şi a-i armoniza mişcările; dacă aveţi puterea să o menţineţi, ea e capabilă să împiedice stările negative care vin să se instaleze în voi. Iată, aţi făcut schimbări, şi după ce aţi meditat, v-aţi rugat, aveţi nevoie să vă gândiţi la lucruri nesemnificative, răzbunări, plăceri.

Veţi spune ”Dar ne cereţi ceva imposibil. În viaţă nu putem menţine continuu stările divine.” Da, în aparenţă aveţi dreptate, trăiesc în aceeaşi lume cu voi şi ştiu cum e. Dar ştiu de asemenea că, în ciuda oboselii, descurajării, necazurilor, discipolul luminii nu se descurajează, din contră el se agaţă de ce a cucerit, de experienţele care i-au dat, în anumite momente privilegiate, un veritabil sens al vieţii.

Deci, chiar dacă în existenţă e imposibil să nu suferim, să nu plângem, trebuie să conservaţi în voi acest sens al vieţii;şi nu numai să-l conservaţi, ci să utilizaţi dificultăţile vieţii cotidiene pentru a-l întări, amplifica. Aşa lucrează adevăraţii spiritualişti. Niciodată, orice s-ar întâmpla, nu întrerup lucrul divin pe care l-au întrerprins înainte. Chiar în mijlocul încercărilor grele, ei îşi spun:”Iată o bună ocazie de a mobiliza toate forţele ostile în serviciul muncii mele.” În timp ce majoritatea oamenilor, chiar dacă nu li se întâmplă nimic rău, vor face în aşa fel încât vor demola prin indiferenţa lor tot ceea ce au cîştigat bun. Atunci iată, creem, distrugem, creem, distrugem…şi de aceasta nu obţinem nici un rezultat. Pentru a obţine rezultate, trebuie să fim perseverenţi în munca spirituală pe care am început-o, adică trebuie să punem totul în serviciul acestei munci: binele, răul, bucuriile, suferinţele, speranţele, descurajarea, da, totul în slujba acestei munci. Iată ce înseamnă cu adevărat a construi, cum fiecare zi aduce elemente noi. Sensul vieţii, nu-l găsiţi din plin nici în familie, nici în profesie, nici în artă, nici în călătorii, etc. Acestea pot fi mijloace care vă ajută să vă apropiaţi acest sens, dar nu îl conţin. Proba: familia, meseria, călătoriile sau arta nu au împiedecat niciodată un bărbat sau o femeie să se sinucidă.

Dacă ne decidem să participăm la realizarea Împărăţiei Domnului şi Dreptăţii Sale, vom găsi sensul vieţii. Pentru că aşa, orice vi se întâmplă, ştiţi că sunteţi un lucrător pe pământul Domnului şi vă simţiţi arhiplin, fericit, susţinut, pentru că participaţi la o muncă uriaşă. Nu sunteţi singur, nu sunteţi abandonat. Toţi pot, de astăzi, să găsească sensul vieţii, pentru că, de astăzi, în loc să muncească pentru ei înşişi, pentru nevoile lor, satisfacţiile lor, ei pot spune:”De acum înainte, vreau să lucrez pentru Împărăţia Domnului şi Dreptatea Sa”. Şi chiar dacă numele lor nu e cunoscut pe Pământ, el este scris în Cartea Vieţii şi sunt răsplătiţi cu binecuvântările Cerului. Nimic nu e mai glorios decât să te angajezi în această muncă. Da, în fiecare zi trebuie mers mai departe, să ai aspiraţii mai largi, mai vaste: aceasta dă cu adevărat un sens vieţii.

Continuarea pe Astrodeva.

Începe programul O săptămână la munte. 5 nopţi de cazare, de la 160 lei / persoană ..

Acum este momentul să mergeţi la munte! Pe lângă zăpadă, veţi găsi şi cazare mai ieftină cu 50% la hoteluri şi pensiuni, iar copiii nu vor plăti deloc. Acest lucru este posibil prin programul „O săptămână la munte”, care va începe pe 2 noiembrie.

Programul special „O săptămână la munte” se va derula în perioada 2 noiembrie - 19 decembrie 2014 iar tarifele la cazare vor fi cu până la 50% mai mici faţă de tariful de recepţie din această perioadă, potrivit patronatelor din turism.

Astfel, cei care vor merge la hotel, vilă sau cabană de 2 stele, pentru un sejur de 5 nopţi, vor plăti aproximativ 160 de lei de persoană.

La un hotel, vilă sau cabană de trei stele, tariful ajunge la aproape 300 de lei de persoană per sejur. Turiştii care preferă unităţile de cazare de patru stele, vor plăti în jur de 370 lei de persoană, pentru toată perioada de cazare.

Preţurile nu includ însă masa. Atenţie, sistemul de vânzare a programului „O săptămână la munte” este primul venit, primul servit.

Inregistrarea marcii: Cum ajuta la dezvoltarea afacerii si la vanzari mai bune.

Fundamentul relatiei producator-consumator este, intr-o oarecare masura, comunicarea, intrucat producatorul trebuie sa „comunice” in asa fel incat sa-si atraga consumatorii si sa-i pastreze de-a lungul timpului. Sarcina se dovedeste a fi destul de grea, avand in vedere evolutia pietei din ultimii ani sau, mai precis, multitudinea de produse ce apar constant pe rafturile magazinelor. Cu alte cuvinte, secretul unei bune relatii nu sta doar in cantitatea de produse pe care producatorul o ofera, ci si in felul in care face acest lucru, de modul lui de a se detasa de competitie si de a fideliza consumatorul. Astfel ca, indiferent de domeniul in care activeaza, o companie trebuie sa protejeze produsul pe care il scoate pe piata, iar cea mai buna cale de urmat in acest sens este cea referitoare la proprietatea intelectuala.

Pentru domeniul FMGC anul 2014 continua sa fie unul dificil din perspectiva deciziilor strategice ce trebuie luate pentru ca bunurile oferite sa ajunga in casele clientilor.

Provocarea este in continuare de a ramane in mintea consumatorului si nu doar de a intra.Se stie ca in acest domeniu nu este important ca un client sa te aleaga prima data ci dupa ce te-a ales o data sa o faca de fiecare data.

Privind lucrurile din perspectiva juridica imi propun sa raspund la intrebarea “ce rol are marca in decizia consumatorului final”?

Potrivit art. 2 din legea 84/1990 privind marcile si indicatiile geografice:”Poate constitui marca orice semn susceptibil de reprezentare grafica cum ar fi: cuvinte, desene, litere (…) cu conditia ca aceste semne sa permita a distinge produsele sau serviciile unei intreprinderi de cele ale altor intreprinderi”

Asadar, marca este un semn susceptibil de reprezentare grafica care serveste la deosebirea produselor unei intreprinderi de cele apartinand altei intreprinderi.

De ce este necesar sa imi deosebesc produsele prin marca?
Deosebirea produselor unei intreprinderi de cele ale altei intreprinderi este importanta din doua motive:
Marca este un mijloc de atragere al consumatorului
Individualizarea produslui prin marca apara intreprinderea de actele de concurenta neloiala

Marca ajuta mai mult decat la deosebirea produselor unei intreprinderi de cele ale altei intreprinderi, marca reprezinta cartea de vizita a intreprinderii, sursa de informare a consumatorului, instrumentul de publicitate dar si mijlocul prin care intreprinderea isi recupereaza investitiile facute in calitate.

Este necesara inregistrarea marcii?

Prin art. 8 din legea 84/1998, legislatia nationala a adoptat sistemul atributiv in cadrul caruia dreptul la marca se dobandeste prin prioritate de inregistrare. Dreptul la marca apartine persoanei care inregistreaza prima un semn distinctiv.

Actele anterioare de folosire nu sunt opozabile, in masura in care nu s-a efectuat inregistrarea lor. Prin depunerea cererii inregistrare si constituirea depozitului se urmareste informarea publicului cu privire la proveninta produsului protejat.

In conformitate cu dispozitiile legale prevazute in art. 36 din legea 84/1998, inregistrarea marcii confera titularului sau dreptul exclusiv de exploatare si dreptul de a interzice tertilor sa foloseasca marca in activitatea comerciala fara consimtamantul sau.

Deci este necesar sa inregistram marca pentru a inlatura tentatia utilizarii ilicite. Este dificil de gestionat situatia in care o intreprindere utilizeaza semnul distinctiv (marca) in activitatea comerciala fara a-l inregistra iar o alta intreprindere merge si il inregistrareaza chiar daca nu il foloseste.

Exemplul celebru in Romania este Divizia A de fotbal. Acesteia i s-a schimbat denumirea in Liga 1 doar pentru ca cineva a inregistrat marca Divizia A si a interzis Ligii Profesioniste de Fotbal sa mai utilizeze aceasta marca.

Cum ma ajuta marca sa imi dezvolt afacerea?
Mai intai, intreprinderea trebuie sa se gandeasca la marca inainte de a lansa produsul pe piata deoarece marca reprezinta prezenta produsului in mintea consumatorului, iar daca marca nu este prezenta in mintea consumatorului, intreprinderea nu are niciun fel de prezenta in piata si daca nu are niciun fel de prezenta in piata, produsul/afacerea va rezista foarte putin.

Apoi, degeaba intreprinderea incearca sa ofere consumatorului tot ce are mai bun daca nu are in spate o marca puternica deoarece consumatorul va privi produsul ca pe o marfa, iar singurul criteriu de diferentiere intre marfuri este pretul.

In concluzie, marca ofera consumatorului garantia referitoare la produsele sale fara de care orice strategie de promovarea sau de vanzare este sortita esecului.

sâmbătă, 25 octombrie 2014

Samsung ...

SafeDrive, premiata de AT&T la New York ..

în cadrul competiției Connected Intersections privind siguranța în trafic.

Recent,
  • SafeDrive a câștigat premiul I la secțiunea Mobile Applications la Webstock Awards 2014
  • SafeDrive a fost nominalizată în finala Get in the Ring România
SafeDrive este o aplicație care îi recompensează pe șoferi atunci când nu folosesc telefonul la volan. Cu punctele câștigate, șoferii beneficiază de reduceri la produsele oferite de partenerii aplicației. În acest moment SafeDrive are ca parteneri MOL Romania si evoMAG.ro.

Folosirea telefonului mobil și, în special, scrierea mesajelor, implică trei tipuri de distragere a atenției: la nivel fizic – prin folosirea mâinilor pentru tastare, la nivel vizual – prin lecturarea ecranului, scăzând astfel puterea de concentrare, și la nivel cognitiv. Studii recente arată că, în timpul trimiterii unui SMS, șoferul se deconcentrează pentru aproximativ 5 secunde - la o viteză de 80 km/h asta înseamnă că a parcurs o distanţă de aproximativ 100 de metri fără a avea contact vizual cu şoseaua. De altfel, studiile mai arată că un șofer care folosește telefonul mobil la volan se supune unui risc de 8 ori mai mare de a fi implicat într-un accident decât o persoană care este atentă constant la drum.

Cum funcționează SafeDrive?
SafeDrive acordă puncte șoferului care nu-și foloseste telefonul în trafic la o viteză de peste 10 km/h. Cu un algoritm unic, se iau în calcul viteza, timpul și distanța pentru a acorda un anumit număr de puncte. Dacă utilizatorul iese din aplicație, din diverse motive, punctele câștigate în cursa respectivă sunt pierdute - astfel, utilizatorii sunt încurajați să conducă responsabil. Totuși, șoferul are posibilitatea să declare că a terminat cursa atunci când mașina staționează, iar punctele alocate cursei respective sunt salvate. În final, cu cât șoferii parcurg mai mulți kilometri responsabili, cu atât acumulează mai multe puncte. Beneficiul utilizatorilor constă în posibilitatea de a cumpăra produse și servicii cu reducere din partea companiilor partenere SafeDrive, pe lângă creșterea siguranței personale si a altor participanți la trafic.



www.getsafedrive.ro

Ai dreptul să te opui, gratuit și fără vreo justificare ...

prelucrării datelor în scop de marketing direct. Chiar dacă ți-ai dat acordul inițial!

Vrei sa afli cum sa scapi de oferte nedorite de marketing prin telefon?

Informeaza-te aici:

Programul Comert: Firmele trebuie sa depuna cererea pentru alocatia financiara nerambursila pana pe 28 noiembrie 2014.

Firmele participante in programul Comert, care semneaza contractele de finantare dupa 14 octombrie 2014, sunt obligate:
1. sa realizeze activitatile pentru care au solicitat finantare
2. sa depuna cererea de eliberare a alocatiei financiare nerambursabile pana cel tarziu pe 28 noiembrie 2014.

Aceste reguli sunt cuprinse intr-un act normativ care a intrat in vigoare in aceasta saptamana.

"Incurcatura la nivel inalt!", de Ray Cooney!


joi, 23 octombrie 2014

Vrei o invitatie gratuita la un eveniment AvocatNet.ro?

Miercuri, 29 octombrie, AvocatNet organizeaza la sediul sau din Bulevardul Iuliu Maniu nr. 7, Corp U, Etaj 2, un eveniment cu tema "Masuri si actiuni fiscale cu impact in 2014. Exemple si spete practice."

Lectorul evenimentului este Cristian Rapcencu, lector universitar la Departamentul de Contabilitate si Audit din cadrul ASE Bucuresti, lector CECCAR, expert contabil autorizat CECCAR si expert contabil judiciar.

Tematica detaliata a seminarului:
  • Reducerea CAS-ului cu 5 puncte procentuale
  • Neimpozitarea profitului reinvestit Impozitul pe constructii (inclusiv tratamentul lucrarilor de modernizare realizate de chirias la cladiri)
  • Tratamentul cheltuielilor cu sponsorizarea incepand cu 2014
  • Tratamentul veniturilor din dividende incepand cu 2014
  • CASS pentru veniturile din cedarea folosintei bunurilor
  • TVA la incasare – optional Impozitul pe venitul microintreprinderilor: modificari in 2014
  • Modificarea anului fiscal (diferit de anul calendaristic)
  • Aspecte privind inchiderea exercitiului fiscal 2014 (tratament protocol, sponsorizare, rezerve din reevaluare etc.)
  • Ajustarea TVA-ului privind bunurile pierdute, distruse sau furate
  • Limitarea platilor/incasarilor in numerar – proiect de lege
  • Cesiunea de creante – tratament contabil şi fiscal de la 1 ianuarie 2014
Participarea la eveniment se face pe baza unei invitatii din partea AvocatNet.ro. Vrei sa participi? Trimite un mail la adina@avocatnet.ro sau suna la telefonul 021 321 29 99 si spune-ne cateva cuvinte despre tine. Ulterior, in procesul de selectie a invitatilor, vom tine seama de aceasta prezentare.


Click aici pentru a trimite mail la adina@avocatnet.ro

duminică, 19 octombrie 2014

Code EU: Viitorul nostru e scris in codul de programare

20 de organizatii non-profit din Romania au invatat cum sa construiasca o aplicatie mobila, folosind o foaie de hartie si un creion, in cadrul unui eveniment organizat de TechSoup Romania si Simplon Romania, cu sprijinul Microsoft Romania.

Evenimentul a avut loc in cadrul EU Code Week si a reunit 20 de ONG-uri care isi doresc sa foloseasca si sa inteleaga mai bine tehnologia. ”Ce inseamna sa programezi? Ce trebuie sa-i ceri unui programator si cum construiesti mecanismul din spatele unei aplicatii mobile?”, iata doar cateva dintre intrebarile la care Roxana Rugina, co-fondator Simplon Romania si Petru Jucovschi, evanghelist Microsoft, au raspuns in cadrul intalnirii cu ONG-urile.

”Nu are rost sa te apuci de facut un site daca nu stii ce vrei sa faci cu el”, este sfatul oferit de Roxana Rugina pentru organizatiile non-profit. Tocmai de aceea, ea sfatuieste ONG-urile sa raspunda la cele 7 intrebari inainte de a incepe un proiect digital: Ce? De ce? Pentru cine? Unde? Cum? Cand? Cat?

“Abilitatile digitale sunt esentiale astazi si cu atat mai mult in viitor. Prin YouthSpark, initiativa Microsoft de a crea oportunitati pentru tineri, ne asumam suportul pe care il acordam dezvoltarii competentelor digitale, in sens larg, si a skill-urilor de programare, in particular”, a spus Petru Jucovschi, evanghelist Microsoft, in cadrul evenimentului. Elevii interesati de o cariera in IT sunt invitati sa se inscrie in programul national de mentorat, Opening Opportunities. Tinerii interesati sa scrie prima linie de cod pot accesa www.microsoft.com/computerscience pentru a descarca gratuit instrumente de programare si pentru a avea acces la training.

Abilitatile digitale sunt abilitati de viata
90% dintre joburile din Europa solicita abilitati digitale si angajarea specialistilor in IT&C a crescut cu 4% in ultimii 15 ani, potrivit datelor furnizate de Comisia Europeana. Dincolo de acest lucru, exista prea multe locuri de munca in domeniul digital si prea putini oameni calificati pentru ele – un deficit ce va ajunge la 900.000 de locuri de munca neocupate in 2020.

Mai mult, doua treimi din joburile in IT&C sunt in industrii conexe – de la manufactura la masini si de la medicina la comert – si abilitatile creative si transferabile invatate prin codare se aplica in multe profesii. Tocmai de aceea este important ca si organizatiile non-profit sa se adapteaze si sa intelega noile tehnologii pentru a interactiona mai usor cu viitorii donatorii si sustinatorii.

Evenimentul organizat de TechSoup Romania pune tara noastra pe harta europeana a programarii, alaturi de alte 2000 de evenimente care au avut loc in aceasta saptamana. Detalii suplimentare despre EU Code Week sunt disponibile aici: www.codeweek.eu.

Un video de la evenimentul organizat de TechSoup Romania este disponibil aici - http://goo.gl/QwRNVI

Sursa: TechSoup

miercuri, 15 octombrie 2014

Gerry Robert: seminar gratuit de marketing ..

Gerry Robert, declarat de New York Times drept “cel mai bine vandut autor” pentru cartea sa, The Millionaire Mindset, va sutine pentru prima data la Bucuresti un seminar GRATUIT care va avea loc pe 12 noiembrie, la Marshal Garden Hotel. Gerry va impartasi romanilor idei si strategii de marketing descoperite si testate pe parcursul carierei sale de peste 40 de ani.

Seminarul se adreseaza atat oamenilor de marketing si vanzari, cat si tuturor antreprenorilor, expertilor in dezvoltare personala si tuturor celor care vor sa afle mai multe despre cum isi pot creste notorietatea, domina piata locala si construi un brand puternic.

Evenimentul cu participare gratuita sustinut la Bucuresti face parte dintr-o serie de seminarii pe care Gerry Robert le sustine in aceasta toamna in toata lumea. Fondatorii platformei de dezvoltare personala Born2Succeed au reusit sa adauge capitala Romaniei pe lista oraselor incluse in seria de evenimente semnate Gerry Robert, alaturi de Londra, Amsterdam, Toronto, Chicago, San Diego si Texas.

Toti participantii vor primi la finalul seminarului instrumente si materiale de marketing in valoare de peste 700 euro. Acestea constau in cursul online semnat de Gerry Robert “How to Publish a Book & Grow Rich” si acces la programul online “Fully Booked in 30 Days Challenge”, oferit de Born2Succeed, structurat in 4 module care includ tutoriale video de Facebook marketing.

Evenimentul este gratuit, insa numarul de locuri este limitat. Inscrierile la eveniment se pot face pe www.born2succeed.net/gerryrobertlive unde se gasesc si mai multe informatii.

Pentru succesul vostru!
Echipa Empower

marți, 14 octombrie 2014

Aplicaţia Uber, spaima taximetriştilor din marile capitale ale lumii ..

va fi funcţională şi în ţara noastră.

Orice şofer va putea să devină taximetrist, să răspundă online comenzilor, iar contravaloarea călătoriei îi va fi automat achitată de pe cardul pasagerului.

Firma de peste Ocean pune la dispoziţie o aplicaţie pentru smartphone care permite oricărui şofer să transporte persoane şi să fie plătit online pentru asta.

Cum funcţionează aplicaţia 
Oricine are un smartphone poate utiliza aplicaţia Uber pentru a călători.

Software-ul pune automat clientul înscris în program în legătură cu cel mai apropiat şofer recrutat de companie. La destinaţie, pasagerul nu achită fizic nimic. Tariful este calculat de program în funcţie de distanţă, viteză şi condiţiile de trafic. Serviciile nu se plătesc fizic, contravaloarea călătoriei este reţinută în mod automat de pe cardul clientului prin intermediul contului de client.

Şoferii îşi primesc banii într-un depozit şi au dreptul la o anumită cotă din nota de plată, restul rămânând companiei. Şoferii înscrişi în aplicaţie pot munci când vor şi cât vor.

Aplicația poate fi descarcata de pe:


Citeste mai mult: adev.ro/ndcbst

luni, 13 octombrie 2014

Doar pentru cei interesati de investitii ...

Te salut,

Ti-am spus acum 2 saptamani ca l-am invitat la Cluj pe Robert Rolih, un expert din zona investitiilor pe care mi l-a recomandat Brian Tracy.

Asa cum ti-am promis atunci, am revenit sa iti ofer mai multe detalii despre eveniment si despre Robert.

Inainte de asta, as vrea sa iti spun cateva lucruri despre "relatia mea cu banii", ca sa intelegi mai bine de ce organizam aceste eveniment.

Dupa cum probabil observi, afacerile noastre cresc vazand cu ochii si rezultatele, inclusiv cele financiare, sunt frumoase.
Au fost cateva etape in viata mea (d.p.d.v. financiar) care au testat la maxim flexibilitatea si rabdarea mea.

In primii ani de afaceri am avut perioada de SUPRAVIETUIRE.

Singurul meu scop financiar era sa nu "mor".

A fost cea mai grea perioada si, daca treci pe acolo, pot sa iti spun ca pare un tunel fara capat. Dar nu este.

Mai apoi a venit momentul STABILITATII.

Aceea perioada in care incasam suficienti bani ca sa traim stabil si sa nu fie nevoie sa ma stresez de fiecare data cand se apropia data de 25 a lunii.

Am depasit si acel moment si am ajuns in perioada ECONOMISIRII.

Am inceput sa pun banuti deoparte pentru confortul meu financiar. Tinta a fost sa economisesc suficient incat, daca ma opresc din munca, sa pot trai cel putin un an cu stilul de viata actual.

In momentul in care m-am vazut cu bani in cont, au inceput sa apara tot felul de "oportunitati" de investitii.

Imobiliare, actiuni, firme si alte forme de a "pune banii la lucru". :)

Insa, in afara de investitii in firme, nu am avut curajul sa misc nimic.

Frica aceasta vine din lipsa de cunostinte. Daca as sti sa investesc pe bursa, probabil ca as face-o. Dar nestiind, imi este frica sa pierd banii.

Din fericire, frica mea are solutie: Nu stii? Inveti. :)

Asa am inceput sa caut informatii despre acest subiect. Si pentru ca orice samanta plantata, da la un moment dat rod, Brian mi l-a recomandat pe Robert la momentul potrivit. :)

Daca as fi putut sa invat aceste lucruri inca de la inceput era excelent, dar nici acum nu e tarziu.

Daca ai bani pusi "la ciorap" (mult sau putin) si vrei sa investesti, aceste informatii te vor ajuta si pe tine. Daca vrei in viitor sa faci acest pas, iti recomand sa inveti cat mai repede.

Despre Robert si seminar
Motivul pentru care Brian l-a recomandat cu atat de multa incredere a fost acela ca Robert vorbeste despre domeniul investitiilor in urma unei experiente reale si dureroase. Sincer, asta m-a convins cel mai mult si pe mine, astfel incat i-am propus sa vina in Romania.

Seminarul va avea loc in 13 Noiembrie si vom invata de la Robert in ce sa investim astfel incat sa ii depasim pe 95% din investitori, avand siguranta ca nu vom pierde banii investiti.

Robert este primul coach acreditat de Brian Tracy in Europa si partener de afaceri cu acesta, a sustinut evenimente in peste 10 tari si a colaborat in diverse proiecte cu traineri renumiti din domeniul dezvoltarii personale si de business (Chet Holmes - partenerul de afaceri al lui Tony Robbins, Robert G. Allen, Andy Harrington si altii).

Acum mai bine de 7 ani a avut incredere intr-un agent de investitii care i-a pierdut, cu gratie, toti banii investiti - mai mult de 100.000 de Euro, in total.

Din acel moment a inceput sa studieze partea mai putin vazuta a domeniului financiar si a hotarat sa impartaseasca experienta lui cat mai multor persoane posibil. Practic, si-a dedicat viata acestui domeniu.

De ce? Pentru ca atunci cand treci printr-o experienta negativa si reusesti sa gasesti modalitati prin care poti sa eviti acea “durere”, ceva in tine se schimba si simti ca vrei sa dai insemnatate acelei experiente.

Si de cele mai multe ori iti dai seama ca aceea este chemarea ta si cariera pe care vrei sa o urmezi.

Am devenit usor emotional :), dar m-a impresionat sincer experienta lui Robert si cum a reusit sa se redreseze si sa faca din asta o modalitate prin care ajuta oamenii. Doar in 2013, peste 7500 de persoane au participat la seminariile si workshop-urile lui Robert.

Unul dintre participanti i-a scris:
“Folosind sfaturile si sistemul de la seminar si jucand exact dupa regulile pe care le-am invatat, am adus un profit de 38,1% in 4 luni.” - Andrej Stesl, Director fundatie umanitara

De ce e potrivit pentru tine acest seminar?
Acest seminar este potrivit pentru tine doar daca iti doresti sa castigi bani pasiv din investitii fara sa risti banii investiti si fara sa dai cea mai mare parte celor care iti “administreaza” investitia (fonduri de pensii, de asigurari, consultanti financiari etc).

Mai multe detalii despre eveniment si rezervarea locului aici.

Care este investitia ta?Seminarul costa in mod normal 98 de Euro pentru pachetul Standard si 198 de Euro pentru cel VIP.

Dar, asa cum ti-am spus data trecuta, pentru ca faci parte din aceasta comunitate si, cel mai probabil ai fost clientul meu macar o data, pentru tine am o surpriza.

Foloseste codul LSS1 si ai acces GRATUIT la pachetul Standard. Iar pentru cel VIP platesti doar 58 de euro.

Intra aici si rezerva locuri pentru tine si prieteni despre care stii ca ii intereseaza acest domeniu.

Seminarul este foarte valoros si vei pleca cu claritate si informatii pretioase pentru viata ta financiara.
Voi fi foarte sincer de la inceput si iti spun ca dupa seminar, Robert te va invita la un workshop in care vei putea invata mult mai multe despre cum sa investesti fara pierderi. Va fi, bineinteles, alegerea ta daca vei vrea mai mult sau nu. Oricum, seminarul in sine deja o sa merite investitia de timp.

Motivul pentru care iti spun asta este ca imi place onestitatea si, intrucat locurile sunt limitate, imi doresc sa participe oameni care chiar isi doresc sa investeasca si au nevoie de aceasta cunoastere.

Ne vedem la eveniment!
Lorand (care vrea sa invete despre investitii) Soares Szasz

Cartile de identitate trebuie eliberate, chiar daca solicitantii au impozite si amenzi neplatite.

Emiterea buletinelor NU poate fi conditionata de plata taxelor locale.

Mai multe primarii din tara conditioneaza eliberarea actelor de identitate de plata taxelor si impozitelor locale, astfel ca cetatenii care vor sa isi reinnoiasca buletinele nu o pot face decat daca isi achita integral impozitele si taxele locale sau eventualele amenzi.

Practica este ilegala, dupa cum a confirmat pentru AvocatNet.ro, Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Noi reguli pentru administrarea fiscala a sediilor secundare au intrat deja in vigoare

Contribuabilii mijlocii care au sedii secundare trebuie sa se conformeze unor noi reguli referitoare la administrarea sediilor lor.

Ordinul ANAF nr. 3001/2014, publicat in MO 733 / 07.10.2014 si care a intrat in vigoare la data publicarii, a modificat modul de organizare a activitatii de administrare a contribuabililor mijlocii.

Mai exact, actul normativ stabileste ca sediile secundare ale contribuabililor mijlocii sunt administrate de administratiile judetene ale finantelor publice si de Directia generala regionala a finantelor publice Bucuresti, prin Administratia fiscala pentru contribuabilii mijlocii, dupa caz, in a caror raza teritoriala isi are domiciliul fiscal contribuabilul care le-a infiintat.

"De exemplu, pentru o societate contribuabil mijlociu, cu sediul social in Bucuresti, ce a infiintat un sediu secundar in Iasi, administrarea fiscala a sediului secundar a fost in competenta Administratiei Financiare din Iasi. Dupa aceasta modificare, administrarea fiscala a sediului secundar se va face de catre Administratia Financiara pentru contribuabilii mijlocii din Bucuresti".

De asemenea, actul normativ se aplica atat contribuabililor ce au sedii secundare unde isi desfasoara activitatea mai mult de cinci salariati, dar si contribuabililor ce au sedii secundare fara salariati sau cu mai putin de cinci salariati.

Afla de pe AvocatNet la ce ar trebui sa fie atenti contribuabilii.

duminică, 12 octombrie 2014

Devino doctorul de suflete al romanilor!

Te asigur ca vei avea parte de un torent de emotii si invataminte puternice generate de echipa Academiei deFitness Prozone, incepand cu 01 Nov. 2014:

http://www.prozonefitnessacademy.com/curs-acreditat-personal-trainer.php


luni, 6 octombrie 2014

Cum poti obtine bani de la stat pentru a-ti finanta afacerea sau pentru a mai scadea costurile cu angajatii?

Antreprenorii pot beneficia de mai multe tipuri de programe – unele in care pot primi finantari nerambursabile de la stat, altele in care statul garanteaza creditele obtinute de IMM-uri la banci sau subventioneaza dobanzile, dar si anumite facilitati la angajarea anumitor categorii de salariati.

Programe prin care poti primi bani nerambusabili de la stat
Cele mai importante programe prin care antreprenorii pot beneficia de sume nerambursabile de la stat sunt: Programul START, Programul COMERT SERVICII 2014, Programul FEMEIA MANAGER si Programul TINERI DEBUTANTI.

Desi pentru anul 2014, toate cele patru programe si-au incheiat deja sesiunile de inscriere si si-au stabilit beneficiarii, ele se vor deschide din nou si anul urmator. Pentru a fi la curent cu datele la care se fac inscrieri pentru finantari trebuie sa urmariti site-ul Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii ,unde se anunta toate aceste informatii.

Va prezentam mai jos o sinteza a regulilor care guverneaza cele patru programe mentionate.

Debutantii in afaceri pot primi credite nerambursabile de pana la 10.000 de euro
Unul dintre cele mai cunoscute programe derulate de stat este Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri, lansat in urma cu 3 ani, prin OUG nr. 6/2011. Desi pana anul acesta numai intreprinzatorii cu varste de pana la 35 de ani puteau aplica pentru acest program, incepand din luna iulie 2014, toti cei care isi deschid o afacere pentru prima data, indifferent de varsta, pot accesa beneficiile puse la dispozitie de stat.

In cadrul acestui program, firmele infiintate de debutanti in afaceri pot primi o alocatie financiara nerambursabila reprezentand cel mult 50%, dar nu mai mult de 10.000 euro, din valoarea totala a cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri, pentru care face vor dovada surselor de cofinantare.

Alocatiile financiare nerambursabile se acorda in lei, in limita plafonului aprobat de Ministerul Economiei.

Totodata, Fondul National de Garantare al Creditelor pentru IMM acorda garantii pentru creditele contractate de „SRL-D” in vederea realizarii planurilor de afaceri acceptate de Agentie, pana la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, in limita sumei de 80.000 euro, echivalentul in lei.

Firmele SRL-D sunt scutite de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori, potrivit legii, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 salariati, angajati pe perioada nedeterminata. Aceasta perioada constituie stagiu de cotizare in sistemul public de pensii, iar pentru stabilirea si calculul drepturilor prevazute de Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare, se utilizeaza castigul salarial mediu brut lunar, pentru care asiguratul plateste contributia individuala de asigurari sociale. Pentru fiecare salariat, scutirea nu se acorda pentru veniturile salariale lunare care depasesc cuantumul castigului salarial mediu brut pe economie din anul anterior.

De asemenea, pentru operatiunile de inmatriculare efectuate la Oficiile Registrului Comertului, pentru inregistrarea microintreprinderii nu sunt datorate taxe.

Debutantii in afaceri in cadrul programului primesc consiliere, instruire si sprijin din partea OTIMMC, in a carui raza de competenta isi are sediul social.
In vara anului 2013, Guvernul a decis sa prelungeasca acest program pana in anul 2020, pentru ca un numar de cel putin 550 de debutanti in afaceri sa beneficieze anual de sprijin financiar din partea statului.

Programul START poate aduce firmelor pana la 100.000 de lei
Lansat in 2013, Programul pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea accesului la finantare – START este menit sa incurajeze dezvoltarea IMM-urilor si cresterea performantelor acestora.

In cadrul programului, firmele pot beneficia de pana la 100.000 de lei (care sa reprezinte o contributie de maximum 80% din valoarea proiectului), urmand ca restul de 20% din valoarea proiectului, sa fie suportati de catre intreprinzator.

Banii obtinuti astfel de la stat pot fi cheltuiti in mai multe feluri, printre cheltuielile eligibile numarandu-se achizitiile de:
  • Echipamente tehnologice
  • Aparate si instalatii de masura
  • Mijloace de transport in stricta legatura cu activitatea pe care s-a accesat programul
  • Licente, brete, francize, software
  • Echipamente IT (inclusiv licente necesare desfasurarii activitaii si sisteme audio-video)
  • Spatii de lucru, de productie sau prestari servicii
  • Mobilier, aparatura birotica, sistem de protectie a valorilor umane si materiale
  • Instalatii specifice in scopul obtinerii unei economii de energie
De asemenea, finantarile obtinute de la stat pot fi folosite si pentru realizarea unui site de prezentare (inclusiv costul domeniului si achizitionarea softului pentru comertul online), promovarea online a activitatilor, elaborarea si productie de materiale de promovare (nu mai mult de 15% din totalul cheltuielilor) sau pentru consultanta necesara intocmirii documentatiei de inscriere in program (a planului de afaceri).

Pentru accesarea programului START, firmele solicitante trebuie sa indeplineasca mai multe conditii cumulativ. Astfel, firmele trebuie:
  • sa fie organizate ca SRL sau SRL-D
  • sa aiba cel multe 2 ani de inregistrarea la Registrul Comertului la data completarii online a formularului de preselectie
  • sa aiba un administrator cu cel putin studii medii definitivate
  • sa nu aiba datorii la bugetul general consolidat si la bugetele locale
  • sa nu fi beneficiat de ajutor financiar in cadrul programului START, si nici sa nu aiba in componenta, un asociat sau adminstrator care sa fi facut parte dintr-o firma care a beneficiat in trecut de programul START.
Programul Comert, destinat firmelor care vor sa-si dezvolte activitatile de comercializare a produselor si a serviciilor de piata
In cadrul acestui program, firmele care au ca obiect de activitate comercializarea produselor si serviciilor de piata pot obtine o finantare de pana la 80.000 de lei pentru a-si dezvolta si moderniza afacerile.

Procentul de contributie din partea statului diferit, in functie de tipul de intreprindere. Astfel, cei 80.000 de lei, pot reprezenta 80% din valoarea proiectului in cazul unei microintreprinderi (maximum 9 angajati si cifra de afacere de maximum 2 milioane de euro) , 70% pentru intreprinderi mici si 60% pentru intreprinderi mari. Diferenta, de pana la 100%, precum si TVA-ul sunt suportate de catre beneficiar.

Categoriile de cheltuieli eligibile, sunt asemanatoare cu cele de la Programul START si cuprind:
  • Echipamente IT
  • Cititoare de cod de bare
  • Cantare electronice
  • Aparate de marcat electronice fiscale
  • Echipamente tehnologice masini, utilaje
  • Electro si motostivuitoare
  • Active necorporale: brevete, licente, francize, software comert online
  • Certificarea unui sistem de management al calitatii
  • Realizarea unui site
  • Echipamente specifice in scopul obtinerii unei economii de energie
  • Promovarea online a activitatilor de comercializare
  • Consultanta pentru intocmirea documentatiei
Pentru obtinerea finantarii, firmele solicitante trebuie fie organizate ca SRL-uri sau SRL-D-uri, sa aiba o vechime de cel putin 1 an pe piata, iar obiectul lor de activitate trebuie sa fie comercializarea produselor si serviciilor de piata. Mai mult decat atat, codul CAEN pentru care se solicita finantarea trebuie sa fie autorizat la Registrul Comertului cu cel putin 3 luni inainte de a depune cererea pentru finantare.

Femeile care conduc IMM-uri pot primi pana la 41.500 de lei, bani nerambursabili
Programul national multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in randul femeilor manager din sectorul IMM este destinat microintreprinderilor SRL sau SRL-D, , in care o femeie detine cel putin 50% din partile sociale, dar si PFA-urilor sau intreprinderilor individuale ale caror reprezentanti legali sunt femei.

In cadrul programului, statul roman ofera un ajutor financiar nerambursabil de 41.500 lei, ce reprezinta o contributie de 90% din valoarea intreaga a proiectului. Diferenta de 10% trebuie sa o reprezinta contributia proprie a intreprinzatoarei.

Banii obtinuti de la stat pot fi cheltuiti pe achizitionarea de: echipamente tehnologice, masini si utilaje, software si licente, mobilier si aparatura de birotica, echipamente IT, mijloace de transport marfa, realizarea unui site, promovare online, consultanta pentru realizarea planului de afaceri, precum si pe cursuri de competente antreprenoriale.

Pentru a putea accesa acest program, agentii economici trebuie sa fie infiintati, in momentul in care se inscriu pentru finantare, de cel putin trei ani, dar si sa fie la zi cu datoriile catre stat.

Programe prin care statul inlesneste acordarea de credite IMM-urilor
Majoritatea antreprenorilor tineri romani se orienteaza spre creditul bancar ca sursa de finantare, insa, in ultimii ani, institutiile financiare au inceput sa acorde tot mai greu astfel de imprumuturi.

Statul vine in ajutorul antreprenorilor prin intermediul unor programe care vizeaza subventionarea dobanzilor aferente unui credit bancar sau garantarea acestuia.

Firmele pot contracta credite de pana la 5 milioane de lei, garantate de stat.

Anul trecut, in luna octombrie, statul a lansat Programul de garantare a creditelor pentru IMM-uri, aprobat prin OUG nr. 92/2013.

Potrivit acestui act normativ, intreprinderile mici si medii pot contracta un credit de maximum 5.000.000 lei, pe o perioada de pana la doi ani, care va fi garantat de stat in proportie de 50% din valoarea finantarii, bani ce pot fi folositi numai pentru finantarea capitalului de lucru, neputand fi utilizate pentru refinantarea altor credite in derulare.

De asemenea, imprumutul contractat poate fi prelungit pe o perioada de pana la un an.

Potrivit OUG nr. 92/2013, programul se va desfasura pe o perioada de trei ani, de la data intrarii in vigoare a normelor de aplicare, adica pana in 2016, iar garantiile pentru imprumuturile contractate de firme vor fi acordate in limita unui plafon de doua miliarde de lei, prin intermediul Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

Totusi, pentru obtinerea imprumutului garantat de stat in procent de 50%, IMM-urile au si unele obligatii.

Mai exact, IMM-urile se obliga sa constituie, in favoarea statului roman reprezentat prin MFP, o ipoteca mobiliara asupra soldurilor creditoare ale tuturor conturilor deschise la banca finantatoare, valabila pana la achitarea creditului contractat.

Contractul de ipoteca mobiliara urmeaza sa fie inscris la Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare (AEGRM) de catre banca finantatoare, care va primi un mandat special in acest sens.

In continuare, intre institutia de credit finantatoare, IMM si MFP se va incheia o conventie prin care se va stabili ca banca, fara consimtamantul firmei, va urma instuctiunile prin care ministerul dispune de sumele aflate in cont.

Mai mult decat atat, administratorii si actionarii/asociatii care detin cel putin 50% din capitalul firmei care contracteaza imprumutul, precum si intreprinzatorul persoana fizica care desfasoara activitati economice in mod independent, in calitate de fideiusor (n.r. - persoana care garanteaza pentru cineva, obligandu-se sa ii plateasca datoriile), vor garanta cel putin un angajament personal creantele rezultate din plata garantiilor acordate de FNGCIMM in numele si in contul statului.

Conform OUG nr. 92/2013, IMM-urile sunt eligibile in cadrul programului, daca indeplinesc cumulativ urmatoarele criterii:
  • nu se afla in dificultate conform liniilor directoare ale Comisiei Europen,(adica firmele aflate in dificultate nu sunt capabile, din resurse proprii sau cu fonduri pe care le pot obtine de la proprietarul/actionarii sau creditorii sai, sa opreasca pierderile care, fara interventia din exterior a autoritatilor publice, le vor condamna, aproape sigur, la iesirea din afaceri in termen scurt sau mediu);
  • nu se afla in litigiu, in calitate de parati, cu MFP si/sau institutia de credit partenera;
  • nu figureaza cu credite in baza de date a Centralei Riscurilor de Credit (C.R.C) sau figureaza cu credite care nu prezinta riscuri de rambursare;
  • nu figureaza cu incidente majore cu cecuri si bilete la ordin in ultimele 12 luni in baza de date a Centralei Incidentelor de Plati (C.I.P.);
  • impotriva lor nu s-a deschis procedura insolventei;
  • prezinta institutiei de credit finantatoare garantii colaterale, care impreuna cu garantia de stat acordata prin program, acopera in proportie de cel putin 100% valoarea finantarii;
  • au cel putin 3 ani de la infiintare si au realizat bunuri si/sau servicii si au intocmit bilanturi contabile in ultimele doua exercitii financiare consecutive incheiate;
  • inregistreaza profit din exploatare in ultimul exercitiu financiar incheiat;
  • nu inregistreaza restante la plata impozitelor, taxelor, contributiilor si a altor sume datorate bugetului general consolidat.
Nu sunt eligibile pentru acordarea de garantii in cadrul programului, IMM-urile din urmatoarele sectoare de activitate: intermedieri financiare si asigurari, tranzactii imobiliare, activitati de jocuri de noroc si pariuri, productie sau comercializare de armament, munitii, explozibili, tutun, alcool, substante aflate sub control national, plante, substante si preparate stupefiante si psihotrope, activitati de inchiriere si leasing, activitati de investigare si protectie, se arata in reglementarile nou-publicate.

Bancile care s-au inscris ca finantator in cadrul Programului de garantare a creditelor pentru IMM, aprobat prin OUG nr. 92/2013, sunt Banca Transilvania, BRD, CEC, ING, Banca Romaneasca, Bancpost, BCR, Banca Comerciala Carpatica, Intesa Sanpaolo, preciza Ministerul de Finante, intr-un comunicat transmis redactiei in luna ianuarie.

Dobanda mai mica pentru IMM-urile care fac imprumuturi pentru investitii
O alta schema de ajutor de minimis pentru IMM-uri a fost lansata in ianuarie 2014, dupa ce Ordinul Ministerului Economiei nr. 2499/2014 pentru aprobarea schemei transparente de ajutor de minimis, denumita "Schema transparenta de ajutor de minimis sub forma de imprumuturi cu subventie partiala de dobanda" a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 46, din 20 ianuarie 2014.

Astfel, reglementarile deja in vigoare instituie o schema transparenta de ajutor de minimis pentru IMM-uri, sub forma de imprumuturi cu subventie partiala de dobanda, ca parte integranta a implementarii initiativei JEREMIE in Romania, administrata de Fondul European de Investitii.

JEREMIE ("Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises") este un instrument de creditare cu subventie partiala de dobanda prin care intreprinderile mici si mijlocii pot accesa imprumuturi pentru investitii si capital de lucru beneficiind de o dobanda redusa semnificativ fata de nivelul pietei si de cerinte reduse de garantii.

Suma totala maxima alocata ajutoarelor de minimis sub forma de imprumuturi cu subventie partiala de dobanda va fi de maximum 150 milioane euro (echivalent lei), iar suma maxima a fiecarui credit acordat catre un IMM eligibil se va situa la nivelul la care echivalentul-subventie brut ar atinge suma de 200.000 euro per intreprindere (respectiv 100.000 euro pentru operatorii economici care activeaza in domeniul transporturilor).

Conform dispozitiilor, beneficiarii trebuie sa fie inregistrati in Romania, sa nu fie in stare de faliment ori lichidare, sa nu aiba afacerile administrate de un judecator-sindic sau activitatile lor comerciale sa fie suspendate ori sa faca obiectul unui aranjament cu creditorii sau sa fie intr-o situatie similara cu cele anterioare, reglementata prin lege.

De asemenea, beneficiarii trebuie sa isi fi indeplinit obligatiile de plata a impozitelor, taxelor si contributiilor de asigurari sociale catre bugetele componente ale bugetului general consolidat (buget de stat, bugete speciale, bugete locale) si sa nu fie obiectul unui ordin de recuperare in urma unei decizii anterioare a Comisiei Europene privind declararea unui ajutor de stat ca fiind ilegal si incompatibil cu piata comuna.

In plus, reprezentantul legal al fiecarui beneficiar trebuie sa nu fi fost condamnat in ultimii 3 ani, prin hotarare definitiva a unei instante judecatoresti, pentru o fapta care a adus atingere eticii profesionale sau pentru comiterea unei greseli in materie profesionala.

Important! Ajutorul de minimis acordat in cadrul acestei scheme nu se cumuleaza cu alte ajutoare de stat acordate in legatura cu aceleasi costuri eligibile.

sâmbătă, 4 octombrie 2014

Contribuabilii vor putea plati cu cardul, la ghiseele Fiscului, toate taxele si impozitele.

Trezoreria Statului va fi autorizata ca acceptator de plata cu cardul bancar, astfel ca taxele si impozitele vor putea fi platite direct la ghiseele Fiscului cu cardul, se arata in OUG nr. 146/2002 privind formarea si utilizarea resurselor derulate prin Trezoreria Statului.

Comisionul nu va depasi cumulat 0,3% din valoarea tranzactiei, fara a fi acceptate alte costuri suplimentare. Acest comision este corelat cu Proiectul de Regulament privind comisioanele interbancare pentru operatiunile de plata utilizand cardul, care prevede plafonarea comisioanelor interbancare pentru tranzactii la 0,2% din valoarea tranzactiei pentru cardurile de debit si 0,3% pentru cele de credit. Proiectul de Regulament este elaborat de Comisia Europeana.

"Toti contribuabilii persoane fizice, care detin carduri apartinand unui sistem de plata ce va accepta autorizarea (Mastercard, VISA sau altele), isi vor putea achita printr-un punct unic toate impozitele si taxele administrate de catre ANAF, primarii si alte institutii. Masura pe care MFP o propune Guvernului face parte dintr-un pachet mai amplu de masuri promovate in scopul imbunatatirii conformarii voluntare prin modernizarea si facilitarea modalitatilor de plata a obligatiilor fiscale, fara costuri suplimentare pentru contribuabili. Am anuntat proiectul de act normativ cu prilejul lansarii unui alt proiect: Spatiul Privat Virtual, aplicatie electronica prin care contribuabilii persoane fizice isi pot verifica online propria situatie fiscala", a declarat ministrul Finantelor Publice, Ioana-Maria Petrescu.

"Un important avantaj este ca vom putea conecta la acest sistem toate institutiile publice, adica aproximativ 5000 – vorbim de primarii, ANAF, toate institutiile publice", a mai spus ministrul de resort.

Conform MFP, in prezent, comisioanele interbancare reprezentand platile realizate intre bancile acceptante şi bancile emitente pentru tranzactiile care presupun utilizarea cardurilor de plata sunt de aproximativ 0,5% + 2,50 lei (0,58 euro) pentru tranzactiile ATM, in care comisionul este platit de banca emitenta bancii acceptante (proprietara ATM-ului), si 1,00 % (standard), 1,50 % (e-commerce) si 0,7% (petrol) pentru tranzactiile POS, in care comisionul este platit de banca acceptanta bancii emitente. Aceste comisioane, in cazul sumelor achitate catre comercianti, sunt recuperate de catre bancile acceptante de la beneficiarii sumelor.

video Lorand Soares Szasz: Cum sa angajezi oameni talentati.

Te salut,

Exista cateva intrebari pe care le primesc constant si pentru care am acelasi raspuns.
“Lorand, cum poti sa organizezi atat de multe evenimente?”
“Cum poti sa te ocupi de atatea proiecte simultan?”
Si asa mai departe...

Raspunsul este simplu:
Angajez oamenii potriviti. :-)

Pentru ca ei cresc productivitatea intr-o firma.
Pentru mine, oamenii potriviti inseamna prosperitate pe termen lung.

De ce?
Pentru ca daca o persoana se potriveste unui post, tinde sa ramana mai mult intr-o companie.
Astfel, se creeaza si o relatie de incredere.
Iar angajatorul nu mai pierde timp cu recrutari si pregatire tot la cateva luni.

Intrebarea este:
Cum poti sa descoperi astfel de oameni talentati, potriviti?

Video-ul de mai jos iti raspunde la aceasta intrebare si iti ofera:
- 3 trucuri despre o recrutare eficienta
- metoda de interviu STAR
- 2 intrebari neobisnuite prin care sa descoperi adevarul despre o persoana

Acest video este un cadou pentru tine.

El face parte din cel mai recent produs pe care l-am lansat - Magicianul Productiv.

“Magicianul” cuprinde 23 de astfel de video-uri, ca cel de mai sus, care iti ofera tehnici prin care sa faci lucrurile mai bine si mai usor, in cel mai scurt timp.

In masura in care ti-a placut video-ul despre recrutare, te invit sa investesti in acest material, acum la un pret special: 245 de lei (TVA inclus).

Cu prietenie,
Lorand (care a invatat sa angajeze oameni talentati) Soares Szasz

P.S: Pretul special (de lansare) va mai fi valabil doar pana pe 7 octombrie. Ia o decizie buna in timp util (in stilul Magicianului productiv :)

Soferii vor fi penalizati pentru o noua abatere in trafic. Regulile se aplica deja.

Ìn conformitate cu OG nr. 21/2014, soferii vor trebui, in primul rand, sa-si informeze pasagerii cu privire la obligatia legala de a purta centura de siguranta in timpul circulatiei pe drumurile publice.

Totodata, soferii vor avea obligatia sa se asigure ca, pe timpul conducerii vehiculului, minorii poarta centurile de siguranta sau sunt transportati numai in dispozitive de fixare in scaune pentru copii omologate.

Este vorba despre scaune speciale prevazute cu sisteme de fixare si asigurare gandite pentru confortul si siguranta celui mic. Scaunelele se fixeaza de bancheta din spate, cu ajutorul unor centuri speciale sau a celei de siguranta a masinii. Scaunele destinate copiilor sunt de mai multe tipuri, fiind adaptate in functia de varsta si greutatea celor mici.

Mai mult chiar, va fi interzis transportul copiilor in varsta de pana la 3 ani in autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranta. Exceptie de la aceasta regula vor face autovehiculele destinate transportului public de persoane, precum si taxiurile, daca in acestea din urma copilul ocupa orice alt loc decat cel de pe scaunul din fata.

Soferii care nu se vor asigura ca persoanele minore poarta centuri de siguranta sau sunt transportate in dispozitive de fixare in scaune pentru copii omologate vor primi 3 puncte de penalizare.

Aceeasi sanctiune se va acorda si pentru nerespectarea dispozitiilor privind transportul copiilor in autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranta.

Cum se acorda punctele de penalizare?
Punctele de penalizare reprezinta una dintre sanctiunile contraventionale complementare stabilite de Codul rutier. La acumularea a 15 puncte de penalizare se suspenda dreptul de a conduce pe o perioada de 30 zile.

Mai mult chiar, permisul poate fi retinut pentru o perioada mai mare, de 60 de zile, daca titularul permisului de conducere cumuleaza din nou cel putin 15 puncte de penalizare in urmatoarele 12 luni de la data expirarii ultimei suspendari a exercitarii dreptului de a conduce.

Punctele de penalizare se anuleaza la implinirea termenului de 6 luni de la data constatarii contraventiei. In acelasi timp, potrivit normelor, suspendarea exercitarii dreptului de a conduce anuleaza toate punctele de penalizare acumulate pana in acel moment.

Transportul copiilor de pana la 12 ani pe locurile din fata ale masinilor este interzis in prezent.

Afla cuantumul amenzilor de pe AvocatNet.

seminar gratuit Lead Your Life in Bucuresti.

Salutare,
 
Astazi vreau sa-ti recomand un seminar organizat de un prieten cu care am rezonat mereu. L-am vazut cum a crescut enorm in ultimii 4 ani si chiar merita sa vezi un eveniment cu el.

Dragos Barbalata lanseaza din nou seminarul gratuit  Lead Your Life, de data asta versiunea 7.0

Dacă te-ai întrebat vreodată „Ce îmi doresc cu adevărat în viaţa mea? Cum îmi ating obiectivele? Cum pot fi mai productiv?” , vino pe 8 octombrie, ora 19:00, la Hotel Marshal Garden 5*.

Şi pentru că nu e un proces uşor, Dragoş Barbălată ne va ghida şi ne va ajuta să vedem 
lucruri pe care în mod obişnuit alegem să le ascundem.

Pentru detalii, acceseaza http://www.dragosbarbalata.ro/lyl

Înscrierile se fac aici: https://docs.google.com/a/youngprofessionals.ro/forms/d/1TU8RRhgJ9E3BcVALG8NpajfblGWAI3pWXmlR263LZnM/viewform

Sa ai o zi excelenta,
Dragos Stoian

Peste 1.400 de soluţii şi aplicaţii vor fi prezentate la IMWorld 2014.

Companiile participante la Internet & Mobile World 2014 (IMWorld 2014), cel mai important eveniment „business to business”, dedicat soluțiilor digitale, mobile și software, care va avea loc la Romexpo în perioada 8 - 9 octombrie, vor prezenta peste 1.400 de soluții de business şi aplicaţii.

Numărul soluțiilor şi aplicaţii prezentate în acest an va depăși cu minimum 5% recordul înregistrat anul trecut, de circa 1.400, iar unele dintre acestea vor putea fi testate în premieră în cadrul evenimentului.

O secțiune de interes în cadrul ediției din acest an a IMWorld 2014 va fi dedicată automatizării, prin prezentarea de către Telekom Romania, a soluţiilor de tip machine to machine (M2M) dezvoltate de companie.

Pe lângă soluţiile M2M prezentate de Telekom Romania, cele 110 companii expozante la IMWorld 2014 vor prezenta și supune testării şi platforme de comerț electronic, soluții de Data Center, aplicații complete pentru managementul afacerilor, servicii cloud sau programe integrate de automatizare, securitate și mobilizare.

În plus, MasterCard va prezenta, pentru prima dată în România, portofelul electronic MasterPass, iar reprezentanții companiei vor discuta și despre alte soluții inovatoare de plată, precum cele prin QR Codes sau mPOS-uri.

Totodată, Avandor va lansa ”Avandor Consumer Profiling”, o platformă de big data care se integrează foarte ușor cu activitățile de marketing digital.

O altă soluție inovatoare va fi prezentată de ANYMEDIA. Este vorba despre „FreeWiFi”, un instrument de marketing direct prin care companiile pot să își creeze propria bază de date cu clienți reali și să comunice personalizat cu aceștia.

În plus, vizitatorii IMWorld 2014 vor avea ocazia să afle mai multe informații despre cel mai recent serviciu al GTS Telecom, GTS Anti DDoS, care asigură monitorizare și protecție împotriva atacurilor DDoS (Distributed Denial of Service).

Una dintre premierele IMWorld 2014 va fi prezentarea şi noi divizii B2B a Samsung Electronics - Samsung Enterprise Business Division.

Un accent deosebit se va pune și pe soluțiile de stocare și procesare a datelor, în condițiile în care avansul tehnologic și încercarea de reducere a costurilor au schimbat modul în care sunt privite datele aflate la dispoziția companiilor.

Pe lângă numele mari ale industriei, evenimentul din acest an se va bucura și de participarea unor start-up-uri care au inovat pe piața locală. Un exemplu este compania SocialEyes, care va prezenta oferta sa de servicii specializate în community management.

De asemenea, pentru ediţia din 2014, organizatorii au lărgit şi gama de gadget-uri care vor fi testate în «Future Corner», unde printre produsele expuse se vor afla şi renumiţii Google Glass oferiţi de QuickMobile, unul dintre cei mai importanţi distribuitori de device-uri din România.

Accesul la IMWorld 2014 se face pe bază de înregistrare prealabilă, iar biletele pot fi cumpărate online până la data de 7 octombrie 2014, accesând www.imworld.ro.

La ediţia din acest an, sunt aşteptate 110 companii expozante din domeniile digital şi software, 120 de speakeri (dintre care 30 internaţionali) şi 6.500 de vizitatori. Evenimentul este organizat de Universum Events.

Mai multe informaţii găsiţi pe www.imworld.ro şi pe www.universum.ro.

Am adaugat alte 25 de noi documente in Superlege.ro. Afla noutatile din aceasta saptamana!

Printre noutatile din saptamana 29 septembrie – 3 octombrie se numara 15 fise de post pentru urmatoarele ocupatii:
  • Macaragiu,
  • Maistru,
  • Manager financiar,
  • Manipulant marfuri,
  • Medic sef sectie,
  • Medic specialist - pediatru,
  • Pompier,
  • Recruitment & Training Manager,
  • Redactor – desktop publisher,
  • Referent de specialitate marketing,
  • Referent specialitate salarizare / financiar contabilitate,
  • Registrator medical,
  • Șef birou calificare și recalificare,
  • Sef departament - Calitate tesaturi,
  • Sef sala restaurant.
De asemenea, am actualizat baza de materiale cu urmatoarele 10 noi documente din zona de sanatate si securitate a muncii, care nu trebuie decat personalizate pentru a fi folosite:
  • Instructiuni speciale privind sanatatea si securitatea in munca in acest domeniu,
  • Instructiuni privind securitatea si sanatatea in munca a lucratorilor care deservesc instalatia de exhaustare,
  • Instructiuni privind securitatea si sanatatea in munca a lucratorilor care executa instalatii de gaze, Instructiuni privind securitatea si sanatatea in munca a lucratorilor (altii decat electricieni) care desfasoara activitati la locuri de munca prevazute cu instalatiile electrice de distributie de joasa tensiune,
  • Instructiuni privind securitatea si sanatatea in munca a lucratorilor (altii decat electricieni) care desfasoara activitati la locuri de munca prevazute cu instalatii electrice de iluminat,
  • Instructiuni privind securitatea si sanatatea in munca a lucratorilor care executa instalatii tehnico – sanitare si de incalzire,
  • Instructiuni privind securitatea si sanatatea in munca a lucratorilor care efectueaza activitati de intretinere, revizii, reparatii si interventii la echipamentele de munca,
  • Instructiuni privind securitatea si sanatatea in munca a lucratorilor care executa activitati de izolatii hidrofuge, la conducte ingropate si constructii diverse,
  • Instructiuni privind securitatea si sanatatea in munca a lucratorilor care executa activitati de izolatii termice si izolatii frigorifice la conducte si constructii diverse,
  • Instructiuni privind securitatea si sanatatea in munca a lucratorilor care executa activitati de izolatii si protectii anticorozive la constructii.
Acestea sunt toate documente noi, publicate in aceasta saptamana. Nu uitati ca in Superlege exista deja alte sute de pagini cu informatii utile, a caror valoare de piata depaseste 2000 de lei: contracte, regulamente de ordine interioara, sfaturi de optimizare a costurilor salariale, proceduri de urmat in relatia cu angajatii.

Bineinteles, la toate acestea se adauga si legislatia Romaniei din 1989 pana in prezent si acte normative relevante actualizate la zi.

Ai acces la tot si vei primi saptamanal materiale si acte normative noi cu doar 190 de lei + TVA/ an. 

De joi, Trezoreria Statului percepe un comision lunar de 5 lei pentru serviciile prestate anumitor clienti.

Ordinul ministrului delegat pentru buget nr. 1338/2014, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 724 din 2 octombrie 2014 si care a intrat in vigoare la data publicarii stabileste ca Trezoreria Statului percepe comisioane pentru plati derulate prin intermediul sistemelor de decontare a platilor de mica si mare valoare in relatia cu institutiile de credit si pentru alte servicii prestate la solicitarea titularilor urmatoarelor conturi:
  • cont 50.69 “Disponibil al operatorilor economici”;
  • cont 50.98 “Disponibil al operatorilor economici si al organismelor neguvernamentale nonprofit aferent proiectelor finantate din fonduri externe nerambursabile postaderare”;
  • cont 53.01 “Disponibil din sume reprezentand garantie de buna executie”;
  • cont 80.F.98 “Excedent al bugetului institutiilor publice din administratia publica centrala finantate integral din venituri proprii”;
  • cont 82.F.98 “Excedent al bugetului institutiilor publice din administratia publica locala finantate integral din venituri proprii”;
  • cont 23 F “Cheltuieli ale bugetului institutiilor publice din administratia publica centrala finantate integral din venituri proprii”;
  • cont 24 F “Cheltuieli ale bugetului institutiilor publice din administratia publica locala finantate integral din venituri proprii”.
Pentru operatiunile de plati dispuse din aceste conturi se percep comisioane care ..

Citeşte mai mult pe AvocatNet.

vineri, 3 octombrie 2014

Ne vedem la Social Media Essentials?

Bună,

Poate nu te așteptai să primești un e-mail astăzi de la noi, insă știu că îți place social media și m-am gândit că te-ar putea interesa faptul că am început înscrierile pentru o nouă ediție Social Media Essentials. :)

Așa cum probabil știi deja, este 
singurul training intensiv de social media din România. Social Media Essentials își propune să te poziționeze în primii 25% dintre specialiștii în social media, și asta datorită know how-ului pe care îl vei deprinde pe parcursul celor 3 zile de training.

Programul conține sesiuni de teorie aplicată, studii de caz și exerciții de grup sau individuale, la care au participat peste 150 de companii până acum.

Traineri vor fi Alexandru Negrea, Head of Facebook Dept. la Spada și Andrei Roșca, general manager Spada.

Programul complet și formularul de înscriere sunt 
aici, însă grăbește-te, locurile se ocupă foarte rapid. :)

Cu prietenie,
Cătălina

joi, 2 octombrie 2014

Reducerea CAS modifica si contributiile platite de PFA.

Din 1 octombrie, angajatorii beneficiaza de reducerea contributiei de asigurari sociale (CAS) cu cinci puncte procentuale, ca urmare a aplicarii dispozitiilor Legii nr. 123/2014. Astfel, pentru salariile de dupa 1 octombrie, angajatorii vor aplica cote reduse de CAS.

Concret, potrivit noilor reglementari, cotele CAS valabile din 1 octombrie sunt urmatoarele:
  • 26,3% pentru conditii normale de munca, din care 10,5% pentru contributia individuala si 15,8% pentru contributia datorata de angajator;
  • 31,3% pentru conditii deosebite de munca, din care 10,5% pentru contributia individuala si 20,8% pentru contributia datorata de angajator;
  • 36,3% pentru conditii speciale de munca si pentru alte conditii de munca, din care 10,5% pentru contributia individuala si 25,8% pentru contributia datorata de angajator.
Reducerea CAS se aplica si PFA
 In conditiile in care persoanele fizice autorizate au calitatea de contribuabili la sistemul public de pensii si la cel de asigurari sociale de sanatate, conform articolului 296^21 din Codul fiscal, reducerea CAS cu cinci puncte procentuale se aplica nu doar firmelor, ci si persoanelor fizice autorizate.

"Cu alte cuvinte pentru CAS platita de persoanele care realizeaza venituri din activitati independente se preiau aceleasi cote prevazute la art. 296^18 alin. (3) din Codul fiscal. Astfel, persoanele care platesc CAS pentru veniturile pe care le realizeaza din activitati independente vor aplica incepand cu 1 octombrie 2014 un procent de 26,3% la calculul contributiei de asigurari sociale in loc de 31,3%. In acest sens, ar trebui ca ANAF-ul sa regularizeze deciziile 610 emise pentru PFA-urile care platesc CAS".

Mai multe detali cu privire la:
  • Cum se va declara venitul asigurat la sistemul de pensii, dupa reducerea CAS? CAS pentru trimestrul patru se va plati in decembrie
  • Din 2014, si sotul sau sotia unei PFA poate plati CAS
  • Ce categorii de PFA nu datoreaza contributii la pensii?
le regasiti pe AvocatNet.

Verifica-ti darul !

Bun gasit!

Mesajul de astazi este al treilea in seria celor pe care le consider "bune de pus panou" si banuiti ca nu pentru valoarea literara, ci pentru ca intregeste "trusa de Prim ajutor".

Primul din aceasta serie a fost Acceptarea si Iubirea de sine - materii obligatorii de studiu, ce ar trebui predate viitorilor parinti - atunci cand decid sa aiba un copil. Apoi lectia Ma predau este de asemenea, un punct de cotitura in viata noastra si invatarea ei timpurie ne-ar scuti de multa suferinta.

Acestea reprezinta intr-adevar, panaceu pentru toate situatiile in care dorim rezolvare - indiferent ca se refera la relatii, cariera, sanatate sau bunastare. Totusi niciodata nu mi-a fost atat de clar ca in ultimele doua saptamani, ca Iertarea sta la baza oricarei Vindecari si ca pana nu reusim sa traim ceea ce se numeste "Iertare autentica", nu aducem cu-adevarat in "muschi si oase" bucuria rezolvarii.

Pentru ca am exersat foarte mult rolul Observatorului, pot sa vad cu claritate care au fost darurile blocajelor pe care le-am simtit de-a lungul timpului. Sigur ca au fost momente in care mi-as fi dorit o cale mai blanda, dar acum, ca totul devine din ce in ce mai usor - de inteles, de acceptat, de integrat, de trait si de bucurat, sunt aproape sigura ca nu as schimba nici una dintre aceste experiente.

Asa se face ca onorez alegerea fiecaruia de a urma o cale grea sau usoara - dupa cum are nevoie sufletul lui. Nu pot sa ma abtin insa, atunci cand observ tipare de suferinta care STIU ca ar putea fi depasite cu ajutorul unor practici simple - si nu "depasite" in sensul de ocolite, ci integrate, dizolvate si invatate.

Cateodata imi vine sa spun "Uite, faci exercitiul x si y de atatea ori, in ritmul asta" la fel cum preotul ne indruma la biserica, sa ne spunem rugaciunile. Insa vorbele nu invata. Orice nevoie de transformare vine din interior si eu doar ma rog sa nu smintesc oamenii, oferind atatea resurse - care de cele mai multe ori, atunci cand sunt date gratuit, pot fi trecute cu vederea.

Suntem obisnuiti sa pretuim mai mult lucrurile pentru care platim, indiferent daca prin bani sau alt tip de efort, desi cele mai valoroase sunt cele pe care le-am primit in Dar: Viata, Aerul, Natura.

Imi asum insa, responsabilitatea de a pune la vedere tot felul de instrumente care pe mine m-au ajutat, exact asa cum ademenim copiii cu dulciuri, atunci cand ne dorim sa faca ceva pentru binele lor. Si asta nu pentru ca as sti ce e mai bine pentru ceilalti - oricum cred ca in fiecare clipa traim Binele care ne trebuie - ci pentru ca e posibil ca una din "prajiturile" oferite, sa fie chiar cea de care aveti mai multa nevoie la un moment dat.

Ceea ce consideram in general, despre iertare este ca o facem in momentul in care reusim sa eliberam pe cineva care ne-a gresit. Privind lucrurile in acest fel totusi, ramanem in dualitate, corect - gresit, pastrand la un anumit nivel starea de victima sau chiar de suferinta si judecata impotriva acelei persoane.

Iertarea autentica inseamna de fapt, ca in ultima instanta, nu e nimic de iertat. Ne mutam doar atentia de la punctul de vedere al mintii, catre cel al sufletului - de la starea de judecata, la faptul ca fiecare experienta ne ajuta sa ne extindem nivelul de constiinta.

Care sunt deci, darurile pe care le-ai primit ca urmare a provocarilor din viata ta? Ce iese la suprafata din toata zbaterea, ce te inspira sa cresti, sa te maturizezi si astfel, sa evoluezi? Alegand sa lucram cu Iertarea autentica, incepem inainte de toate cu iertarea propriei persoane - oricat ar parea de ciudat sau greu de digerat - si asa crestem considerabil sansele de rezolvare in viata noastra, iar intrebarile de mai sus isi gasesc sensul si raspunsurile, in cel mai scurt timp, cu gratie si usurinta.

Nu pot sa accentuez destul de mult importanta exercitiului pe care vi l-am pregatit astazi. Felul in care s-au legat lucrurile in timp ce lucram la el, mesajele primite, confirmarea faptului ca este EXACT ce trebuie sa fac, ma bucura nespus. Am ales sa combin doua dintre cele mai puternice metode, cea numita Radical Forgiveness - fondator Colin D. Tipping cu un mod de exprimare propriu lui Stacey Vornbrock - practician EFT care lucreaza in principal pentru performante in sport, drept pentru care se adreseaza intr-un mod special, corpului fizic.

Gasiti exercitiul pregatit, in varianta script AICI si audioAICI (dati click-dreapta pe link/ si alegeti "save as"/salveaza, pentru descarcare in computer).

Atelierele de lucru in care ne intalnim pentru a lucra impreuna, raspunzandu-va intrebarilor si sustinandu-va in ceea ce aveti de rezolvat, sunt ca de obicei postate pe pagina Calendar evenimente.

In Octombrie, acestea au loc pe data de 11 la Iasi, 12 - Suceava si 18 in Bucuresti. Participantii la Atelierul de lucru primesc ulterior, varianta digitala a cursului, respectiv TOATE materialele prezentate, continutul detaliat al informatiilor - fisiere pdf, audio, video si au acces in grupul dedicat cursantilor, pentru a fi sustinuti ulterior in aplicarea tehnicilor. Gasiti AICI detalii complete.

Astept cu drag, sa lucram impreuna!

Dati mai departe, oricui credeti ca acest articol poate ajuta.

Sa va fie cu folos, bucurii si spor in toate bune!
Liliana
http://eliberareemotionala.ro/
https://www.facebook.com/liliana.stanciu
www.facebook.com/EliberareEmotionala
floria.ro

Etichete

(Re)Descoperim RO 5G abonare accesorii accidentare accounting aerobic affairs Afiliat ajutor de bucatar amenda animal anticelulitic antiinflamator antrenor antreprenor anvelope aparat apicol Apple Pay aranjament argan asigurare audiobook auto autodezvoltare automatizare bebe bestseller bijuterii bila bilet bio Bloggeri: Intrebari si Raspunsuri BMW booking brad bratara BT Pay buchete. Craciunite Bucuresti burnout bursa business cadastru cadouri calatorie call calmant camera campanie canapele cancer card carduri carte carte identittate cash cazier judiciar ceai cel mai - cea mai - cei mai - cele mai celulita cilindru de spuma clienti clipuri coach coafura colectie color coltar comunicare concediu concurs contabil contactless coplata coronite Craciun creativ creative credit creier crud culturale cumparaturi curatare curs d'ale gurii dacia de testat diabet dictionar dieta din ciclul "Atzatza spiritele" Din ciclul D'ale vietii dispozitiv diuretic diurna donatie drept. Drogurile drumetie economie electric EMS engleza esarfa esential excavator facebook fara reteta fashion ficat finante Fitbit Pay fizica flexibilitate floral flori foam roller fond formator fotbal fotolii gadget galaxy note Garmin Pay GDPR germana global gps gratuit grup gym hairstylist hemoragii hot news HR Huawei ID IHTIS ilegal Ilfov imagine imbracaminte imobiliare impozit impozite imprumut incaltaminte infoSTB insuficienta cardiaca internship intima inventions n gadgets jobs joc kit la baie laptisor de matca lenjerie Lenovo magazin online management manuka mar marketing masca matase de porumb mecenat medicamente Medicina Pentru Toti mediu menopauza menstruatii miere mobilier mobilitate model momente motion mouse multigroom multimedia music natural nerambursabil neuroplasticitate newsletter ocazie ochi odihna off-road ONG online Orange par parcare Parking pastura pat permis conducere persoana PFA PFI philips piele pietre la rinichi pilates plan de afacere plata platforma pneuri polen popcorn porumb postari postura premii primul privata pro produs program prostata psoriazis radio - TV raliu rapid RCA records redirectionare reducere registrul relaxare reparare restituire resursa retur ride-sharing ridicare rochie rola romania romantice rovinieta rulou S.P.A.M. - Stire Potrivita Actiune Memorabila salariu sales saltele sampon samsung sanatate sarbatori sare scaune scoala scubadiving Seinfeld servicii set slabit smartphone smartwatch SMS Social alert social media sociale software somn spa spatiul privat virtual speciale sponsorizare sponsorizari sport spring SPV start-up nation STB supravietuire tableta talent tapiterii taxa taxe teatru tehnica tensiune terapeut tichete tombola tonic Trafic alert trainer personal trans fat tratament trekking tren tuns ulei umanitar united useful vara vedere veterinar video webinar weekend wella workshop zahar zbor zilier
pictorulfericit.ro