vineri, 27 februarie 2015

Tinzi (te indrepti) spre o viata sanatoasa? Aplica sfatul lui Geo ..


Geo Bogdan

Durerile de spate...studii arata ca 9 din 10 oameni,sedentari sau activi sufera de o forma de leziune intravertebrala,este probabil cea mai intalnita afectiune sau "boala secolului" cum a fost catalogata de jurnalul american de medicina.

Intrebarea se pune..de ce? Ce se intampla cu corpul nostru si de ce toate aceste afectiuni revolva in jurul spatelui lombar..?
Raspunsul este simplu,platim tribut gravitatiei pamantului,iar centrul corpului in special in discurile si vertebrele lombare(L234)intalnesc cele mai mari forte si presiuni in raport cu BMI-ul (indicele de masa corporala) si Gravitatia,iar cand aceste presiuni se exercita asupra unei posturi deficiente sau al unui abdomen/lombar slab...intervin degenerari graduale ale discurilor si vertebrelor.
De multe ori aceste degenerari/presiuni afecteaza nervul sciatic,cel mai abundent nerv din jurul vertebrelor lombare si se manifesta cu o durere care coboara in jos pe picior...aceste simptome neidentificate si tratate pot duce la complicatii grave si chiar interventii chirurgicale complicate...

Ce e de facut atunci...?

Este bine stiut ca practica de pilates si yoga ajuta enorm la echilibrarea biomecanica a corpului si,reducerea presiunii intravertebrale prin stretching si core control insa....e de ajuns sa te poti VINDECA doar prin aceste practici....? Raspunsul este NU.
Sa nu fiu inteles gresit...Pilates si Yoga sunt fenomenale si au rezultate documentate si parafate de stiinta medical sportiva...insa problema FUNDAMENTALA ramane...capacitatea corpului de a sustine postura corecta si intreaga coloana vertebrala...mai simplu spus....daca ai corpul slab...pilates si yoga nu sunt de ajuns...

deci....ce facem??

Raspunsul este foarte simplu....INDREPTARI!! Este probabil cel mai tare exercitiu de pe planeta,executate corect si supravizate de un antrenor personal bun,acest exercitiu iti va face un spate de fier capabil sa iti sustina colana si postura...iti va construi un centru incredibil de puternic si va influenta productia de HGH( hormon uman de crestere)
Daca le combini cu practica de Pilates si Yoga...iti vei vindeca spatele!

Ne vedem la sala..

G

Niciun comentariu: