viataverdeviu.ro

sâmbătă, 29 iunie 2019

Lăptişorul de matcă pur apreciat pentru cele 8 sisteme vitale. Partea a doua.

Haide să vedem în continuare cum acţionează lăptişorul de matcă pur şi ce beneficii are acesta asupra întregului nostru organism, ajutând la buna funcţionare şi chiar la reglarea tuturor sistemelor din corpul nostru.

1. Beneficii pentru sistemul imunitar
Sistemul imunitar reprezintă linia de apărare a organismului nostru împotriva agenţilor patogeni care pot provoca diverse afecţiuni.

Lăptişorul de matcă pur reprezintă unul dintre cele mai eficiente tratamente naturiste pentru imunitate scazută.

Datorită compoziţiei sale complexe (vitamine, aminoacizi, minerale, oligoelemente, lipide și acizi grași esențiali), lăptişorul de matcă pur este considerat un “hiperaliment”, care acţionează preventiv întărind sistemul imunitar al întregii familii. Lăptişorul de matcă pur oferă organismului cele mai importante substanţe nutritive de care acesta are nevoie sau de care duce lipsă. Un organism care deţine toate substanţele nutritive necesare este un organism puternic, care poate face faţă în lupta cu agenţii patogeni. Din multitudinea de substanţe active prezente în lăptişorul de matcă pur, cele mai importante pentru fortificarea sistemului imunitar sunt:

Gammaglobulina - stimulează sistemul imunitar și ajută organismul să lupte împotriva infecţiilor sau virusurilor.
Royalisin - ajută organismul să-şi întărească sistemul imunitar, să omoare bacteriile, să vindece rănile şi să combată alergiile.
Acidul 10-hydroxydecanoic, pe scurt 10-HDA - principalul modulator al sistemului imunitar, având o acţiune directă asupra celulelor T. Acesta reprezintă cheia esenţială în apărarea organismului.

Lăptişorul de matcă pur este foarte indicat şi în cazul copiilor, pentru a preveni îmbolnăvirile dese sau pentru a grăbi însănătoşirea.

2. Beneficii pentru sistemul nervos
Sistemul nervos coordonează activitatea mușchilor, monitorizează organele, primește și prelucrează informațiile primite prin organele de simț și inițiază acțiuni. Cu alte cuvinte, sistemul nervos este responsabil pentru menținerea homeostaziei (echilibrul intern al corpului).

Lăptişorul de matcă pur îmbunătăţeşte capacitatea cognitivă, precum şi alte funcţii ale creierului.

Acetilcolina, prezentă şi în compoziţia lăptişorului de matcă pur, este unul dintre cei mai importanţi neurotransmiţători din organismul uman, care intervine în procesele fiziologice corelate cu memoria. Prin intermediul acetilcolinei se transmit mesajele de la o celulă nervoasă la alta. Fiind o sursă importantă de acetilcolină, lăptişorul de matcă pur are proprietatea de a conferi creierului flexibilitatea de adaptare optimă la situaţii noi, fără a experimenta stări de stres. Această formă de adaptare facilitează învăţarea, deoarece absenţa stresului ne face să ne simţim relaxaţi şi să reţinem mai uşor informaţiile necesare.

Lăptişorul de matcă pur este un excelent stimulent intelectual.

Prin prezenţa anumitor oligoelemente esenţiale (fosfor, magneziu), a anumitor vitamine (vitaminele B1, B2, B6), a aminoacizilor (fenilanalină, triptofan), lăptişorul de matcă pur s-a dovedit a fi extrem de util pentru îmbunătăţirea stării psihice, tratarea anorexiei, a depresiei, pentru creşterea randamentului intelectual şi pentru îmbunătăţirea memoriei.
Lăptişorul de matcă pur contribuie la eliminarea manifestărilor de hiperactivitate la copii.

Datorită acidului glutamic, lizinei şi vitaminei B12 aflate în compoziţia sa, lăptişorul de matcă pur are un efect calmant considerabil, elimină hiperactivitatea la copii şi îi ajută să aibă energie, fără a fi, însă, agitaţi.

Lăptişorul de matcă pur ajută în calmarea durerile de cap, tratarea anxietății și combaterea stresului.

Multe persoane care se confruntau frecvent cu dureri de cap au raportat ulterior, că pe parcursul administrării lăptişorului de matcă au înregistrat diminuarea migrenelor.

Deoarece conţine niacină şi piridoxină, ambele calmante naturale foarte eficiente, care nu dau niciun fel de dependenţă, lăptişorul de matcă pur este foarte util în tratamentul anxietăţii şi depresiei, în combaterea oboselii, a stresului cotidian şi a insomniei.

Lăptişorul de matcă pur este un bun adjuvant în tratarea bolilor neuro-psihice.

Lăptişorul de matcă pur este un tonic natural care încetineşte procesele de îmbătrânire şi de senilitate, reface celula nervoasă şi îmbunătăţeşte memoria. Astfel, acesta reprezintă un ajutor important în tratamentul bolilor neuro-psihice precum: Parkinson, Alzheimer, scleroză multiplă, demenţă senilă.

3. Beneficii pentru sistemul cardio-vascular
Sistemul cardiovascular/circulator permite circularea sângelui și limfei în corp pentru a transporta nutrienți, oxigen, dioxid de carbon etc. Acesta este compus din inimă și vase de sânge, artere, vene și capilare, ce sunt răspândite într-o rețea deasă prin tot corpul.

Lăptişorul de matcă pur este util în prevenirea şi tratarea bolilor cardio-vasculare.

Bolile cardiovasculare sunt foarte răspândite în societatea contemporană. Nivelul ridicat al trigliceridelor şi al grăsimilor este caracteristic acestui tip de afecţiuni. La sfârşitul anilor 1980, la Spitalul Sf. Maria din New York s-au desfăşurat o serie de teste clinice pentru a stabili care este influenţa lăptişorului de matcă pur asupra nivelului lipidelor din organism. În urma studiilor, s-a înregistrat la toţi pacienţii o reducere semnificativă a valorii grăsimilor din sânge. Tocmai de aceea, lăptişorul de matcă pur a ajuns să fie recomandat în terapia bolilor cardiovasculare. Consumul constant al acestui produs apicol a fost util în reducerea crizelor de stenocardie, a duratei lor şi a intensităţii lor. S-a constatat că acesta stabilizează şi chiar diminuează hipertensiunea arterială, care este o cauză comună a bolilor cardiace; în caz de ateroscleroză şi angiospasme, diminuează afectarea vasculară.

Lăptişorul de matcă pur reglează tensiunea arterială.

În anul 1964, cercetătorul rus Beslekoev a demonstrat că lăptişorul de matcă pur reduce hipertensiunea arterială, favorizează creşterea numărului de eritrocite (celule sanguine roşii, fără nucleu), precum şi cantitatea de hemoglobină, menţinând în acelaşi timp numărul de leucocite (globule albe). De asemenea, s-a constatat că administrarea sa scade nivelul colesterolului şi are un efect favorabil asupra bolnavilor cu insuficienţă coronariană cronică.

Un alt studiu realizat de omul de ştiinţă sovietic, Mişcenko, a arătat că lăptişorul de matcă creşte tensiunea arterială la hipotensivi şi o scade la hipertensivi. Acesta are, aşadar, chiar un efect reglator asupra sistemului cardiovascular şi este foarte util în prevenirea şi tratamentul bolilor cardiovasculare. Mai mult, lăptişorul de matcă amplifică starea generală de bine în cazul pacienţilor cu probleme ale sistemului cardiovascular, tocmai datorită acţiunii sale vasodilatatoare şi hipotensive.

Lăptişorul de matcă pur scade nivelul colesterolului din sânge.

Lăptişorul de matcă pur are capacitatea să scadă colesterolul mărit şi lipidele din sânge, fiind un adjuvant foarte util şi în tratamentul arteriosclerozei (boală care se manifestă prin îngustarea arterelor şi formarea în interiorul lor a unor depozite de grăsime, care favorizează apariţia cheagurilor de sânge sau a trombozei şi creează riscul unui atac de cord sau al unui accident vascular cerebral).

Lăptişorul de matcă pur este un remediu eficient împotriva anemiei.

Lăptişorul de matcă pur este foarte eficient şi în cazul anemiei, deoarece conţine minerale şi vitamine esenţiale pentru sinteza hemoglobinei – fier, vitamina B12 şi acid folic. Acidul 10-hidroxi-2-decanoic conţinut de lăptişorul de matcă pur are acţiune reglatoare asupra sângelui.

4. Beneficii pentru sistemul respirator
Sistemul respirator are rolul de a asigura organismul cu oxigen, indispensabil vieții celulelor, şi de a elimina din organism dioxidul de carbon rezultat din oxidări. Acesta este format din căile respiratorii (cavitate nazală, faringe, laringe, trahee și bronhii) şi plămâni.

Lăptişorul de matcă pur previne şi ameliorează afecţiunile respiratorii.

Lăptişorul de matcă pur face parte din grupa produselor apicole folosite frecvent pentru a trata majoritatea afecţiunilor respiratorii, începând cu bronşitele uşoare şi încheind cu afecţiunile persistente ale aparatului respirator.

Bronşita acută însoţeşte adesea o răceală sau este debutul unei gripe, când organismul este deja slăbit de infecţia virală, lăsându-l vulnerabil şi faţă de infecţiile bacteriene care apar. Prin proprietăţile antibiotice ale acidului 10-hidroxi2-decanoic, lăptişorul de matcă pur poate ajuta la prevenirea bronşitei sau la vindecarea celei deja instalate.

Mulţi dintre cei care au urmat un asemenea tratament împotriva bronşitei au observat că le-a crescut simţitor rezistenţa la răceli şi la gripe, iar dacă apoi s-au confruntat cu probleme similare de sănătate, bolile au durat foarte puţin, iar vindecarea a fost relativ uşoară şi fără complicaţii. Practic, lăptişorul de matcă pur reduce considerabil incidenţa bronşitelor.

Încearcă lăptişorul de matcă pur ca remediu natural împotriva răcelii şi gripei!

Lăptişorul de matcă pur este un bun remediu natural împotriva astmului.

În cazul astmului, tulburare caracterizată de dispnee paroxistică de tip expirator, urmată, de regulă, de expectoraţie mucoasă, lăptişorul de matcă pur acţionează mai ales prin efectul calmant asupra mucoaselor bronşice.

Un atac de astm poate fi indus de diferiţi stimuli, fiind provocat de stres, de bronşită sau de diverşi agenţi alergeni. Lăptişorul de matcă pur este de ajutor şi în ameliorarea alergiilor asociate, tocmai pentru că are câţiva compuşi care reduc stresul şi stimulează imunitatea generală şi locală, făcându-l foarte folositor şi ca remediu natural antiastmatic.

5. Beneficii pentru sistemul digestiv
Sistemul digestiv reprezintă ansamblul organelor care realizează digestia şi absorbţia alimentelor ingerate, precum şi evacuarea reziduurilor neasimilabile. Acesta este format din tubul digestiv (alcătuit din: cavitatea bucală, faringe, esofag, stomac, intestin subţire şi intestin gros) şi glandele anexe (glande salivare, ficat, pancreas).

Lăptişorul de matcă pur are o serie întreagă de benefiicii pentru sistemul digestiv. Atunci când este folosit ca supliment alimentar, acesta are capacitatea de a regla activitatea aparatului digestiv, pornind de la îmbunătăţirea poftei de mâncare şi mergând până la efectele bactericide şi antiiritative de la nivelul mucoasei gastrice şi intestinale.

Lăptişorul de matcă pur este foarte util în tratamentul gastroenteritelor.

Lăptişorul de matcă pur prezintă un efect vindecător în cazurile de gastroenterită. În urma unor studii de specialitate s-a demonstrat că acidul 10-hidroxi-2-decanoic, care după cum ştim există în mod natural doar în lăptişorul de matcă pur, poate elimina cele mai puternice bacterii asociate cu gastroenterita şi, chiar mai mult decât atât, prezintă o acţiune bactericidă mai largă, ce îl face util în cazul majorităţii enteritelor.

Lăptişorul de matcă pur previne şi ameliorează ulcerul duodenal.

Ulcerul duodenal poate rezulta ca urmare a unui deficit sever de vitamina B5, numită şi acid pantotenic. Deoarece este considerat cea mai bogată sursă de vitamina B5, lăptişorul de matcă pur poate preveni deteriorarea duodenului şi poate oferi o apreciabilă protecţie. Dacă ulcerul a fost indus de stres, lăptişorul de matcă pur va acţiona mai ales ca un sedativ natural, datorită conţinutului său de fosfor, iar acidul glutamic pe care îl conţine va calma iritaţia.

Lăptişorul de matcă pur are efecte benefice în tratarea hepatitei.

De asemenea, lăptişorul de matcă pur face posibilă tratarea pe cale naturală, prin apiterapie, a hepatitei. Există multe cauze pentru declanşarea hepatitei, tulburare al cărei nume înseamnă literal „inflamaţia ficatului”. În instituţiile medicale în care se practică apiterapia, lăptişorul de matcă pur este un tratament standard pentru orice tip de tulburări hepatice, dar mai ales pentru hepatită. Posibilitatea de a examina clinic cu rigurozitate rezultatele determinate de administrarea de lăptişor de matcă pur în caz de hepatită a trezit interesul mai multor cercetători din domeniul medical, astfel că se prefigurează realizarea în viitorul apropiat a numeroase cercetări în această direcţie.

6. Beneficii pentru sistemul osteo-articular
Bază a arhitecturii corpului uman, sistemul osteo-articular reprezintă un complex de structuri vii şi solide, interconectate prin articulaţii şi tesuturi specifice, care asigură un cadru organismului nostru, protecţie, mobilitate şi anumite resurse. Acesta este format din oase (craniu, coloană vertebrală, coaste, stern, oasele umărului, ale braţului etc), cartilaje, articulaţii şi ligamente.

Lăptişorul de matcă pur ameliorează simptomele artritei.

Lăptişorul de matcă pur are o serie întreagă de efecte benefice şi asupra sistemului osteo-articular. Recunoscutul studiu britanic, desfășurat în anul 1960 de doctorul în biochimie Barton-Wright şi W.A. Elliott, medic şef al Clinicii de reumatologie din cadrul Spitalului St. Alfege din Londra, a analizat evoluţia unui grup de pacienţi cu artrită trataţi cu lăptişor de matcă pur şi a ajuns la rezultate impresionante. Oamenii de ştiinţă au descoperit că bolnavii de artrită aveau dificultăţi cu reţinerea în organism a acidului pantotenic, aşa că au căutat o soluţie şi au decis să le facă injecţii cu lăptişor de matcă pur, deoarece, aşa cum am amintit, această substanţă naturală este cea mai bogată sursă naturală de acid pantotenic. Pentru că injecţiile zilnice erau destul de incomode pentru pacienţi, s-a mers mai apoi pe tratamentul oral, care s-a dovedit la fel de eficient. Concluzia generală a acestui studiu a fost că printr-un regim alimentar vegetarian şi prin tratamentul zilnic cu lăptişor de matcă pur, simptomele artritei pot fi ameliorate aproape în totalitate.

Lăptişorul de matcă pur elimină durerile şi redă mobilitatea articulară.

Există relatări ale unor pacienţi pentru care problemele articulare însemnaseră un mare disconfort, iar pe unii dintre ei ajunseseră chiar să-i imobilizeze la pat, dar, după mai mulţi ani de administrare a lăptişorului de matcă pur, au constatat, la un moment dat, că nu mai aveau dureri şi că şi-au recăpătat mobilitatea articulară.

Lăptişorul de matcă are rezultate remarcabile în cazurile de artrită reumatoidă.

În cadrul unui studiu publicat în 2010 în revista Journal of Ethnopharmacology, câţiva cercetători au descoperit că acidul 10-hidroxi-2-decanoic (10HDA), un important compus prezent în lăptişorul de matcă pur, blochează calea de semnalizare pro-inflamatorie. Rezultatul studiului ne arată că unul dintre beneficiile majore ale lăptişorului de matcă pur este acela că ajută la stoparea semnalului pe care organismul uman îl emite în mod eronat în cazul bolilor autoimune, şi care îi transmite trupului să genereze o inflamaţie. Acesta este un răspuns natural şi necesar pentru vindecare atunci când trupul este lezat. În boli precum artrita reumatoidă şi în alte boli autoimune nu există, însă, o leziune de reparat, astfel că nu este necesară o inflamaţie excesivă. Prin acest proces, organismul îşi atacă în mod eronat propriile ţesuturi şi, în timp, îşi distruge articulaţiile. Prevenirea acestui răspuns al sistemului imunitar este vitală, iar lăptişorul de matcă îndeplineşte un rol important în menţinerea unei imunităţi optime.

Lăptişorul de matcă pur ameliorează durerile de spate.

Sciatica, lombosciatica şi hernia de disc sunt deosebit de supărătoare şi necesită frecvent concedii medicale. Unul dintre efectele majore ale lăptişorului de matcă pur este că poate ameliora o gamă largă de dureri de spate. Acest aspect se datorează faptului că lăptişorul de matcă pur acţionează simultan pe diferite direcţii – prin oxigenarea sângelui, accelerând în felul acesta vindecarea muşchilor sau a ligamentelor afectate, prin relaxarea musculaturii tensionate şi prin reducerea stresului.

Lăptişorul de matcă pur prezintă evidente efecte benefice şi în tratamentul osteoporozei.

Un grup de cercetători japonezi au descoperit că lăptişorul de matcă pur poate preveni osteoporoza prin facilitarea absorbţiei intestinale a calciului. Ei au ajuns la concluzia că, dacă avem osteoporoză, este important să consumăm lăptişor de matcă pur împreună cu plante medicinale şi alimente care conţin calciu (de exemplu, smochinele), şi cu remedii naturale bogate în vitamina D. Conform acestui studiu, lăptişorul de matcă pur amplifică în mod natural capacitatea corpului de a absorbi calciul, de a-l depozita în oase şi de a rezolva pe cale naturală problema uzurii lor.

7. Beneficii pentru sistemul reproducător
Aşa cum îi spune şi numele, acest sistem din organismul nostru are rolul de a asigura reproducerea. Sistemul reproducător feminim este diferit de cel masculin.

Infertilitatea este o problemă de sănătate ce afectează circa 15% din cupluri şi poate avea cauze foarte diverse. Lăptişorul de matcă pur combate infertilitatea atât la femei, cât şi la bărbaţi prin reglarea nivelurilor hormonale, reducerea inflamaţiilor aparatului reproducător şi creşterea apetitului sexual.

Lăptişorul de matcă pur restabileşte echilibrul hormonal atât la femei, cât şi la bărbaţi.

Lăptişorul de matcă pur este un bun reglator al hormonilor ovarieni, hipofizari şi hipotalamici la femei, iar pentru bărbaţi este recomandat datorită capacităţii de normalizare a funcţiei glandelor suprarenale, responsabile de producerea de androgeni şi a efectelor pozitive asupra testiculelor care produc testosteron. Acesta stimulează atât ovulaţia şi fecundarea, cât şi performanţele sexuale ale femeii şi bărbatului, conducând astfel la o viaţă sexuală de cuplu echilibrată şi fericită.

Lăptişorul de matcă pur creşte fertilitatea.

Lăptişorul de matcă pur îmbunătăţeşte fertilitatea prin stimularea sistemului imunitar, prin reducerea inflamaţiilor la nivelul aparatului reproductiv şi prin combaterea factorilor care conduc la îmbătrânirea organismului.

Lăptişorul de matcă pur nu conţine hormoni artificiali. Acesta ajută la depăşirea problemelor de fertilitate prin stimularea funcţionării corecte a organismului şi a secreţiei hormonilor esenţiali proprii, implicaţi în procesul de reproducere. Astfel, acesta nu are efecte secundare şi reprezintă unul dintre cele mai complete suplimente naturale cu efecte benefice pentru întregul organism.

Lăptişorul de matcă pur ameliorează tulburările cauzate de menstruaţie sau menopauză.

Consumul lăptişorului de matcă pur este recomandat şi în timpul sarcinii şi apoi în timpul alăptării, deoarece stimulează producţia de lapte şi ajută la restabilirea echilibrului hormonal.
De asemenea, acesta ameliorează tulburările cauzate de menstruaţie şi afecţiunile asociate sindromului post-menopauză.

8. Beneficii pentru sistemul tegumentar (piele, păr, unghii)
Sistemul tegumentar este format din piele şi anexele sale glandulare (sudoripare, sebacee, mamare) şi cornoase (firul de păr şi unghia). Acesta îmbracă toate organele, scheletul şi muşchii, protejându-le de factori nocivi din exterior.

Lăptişorul de matcă pur regenerează pielea, părul şi unghiile.

Unul dintre primele efecte remarcate de cei care iau în mod sistematic lăptişor de matcă pur este faptul că starea pielii, a unghiilor şi a părului lor se îmbunătăţeşte simţitor. Acest fapt îmbucurător a dus la introducerea lăptişorului de matcă în creme şi alte produse cosmetice.

Lăptişorul de matcă pur conţine numeroşi nutrienţi care ajută la regenerare – flavonoizi, acizi nucleici, acid decanoic, enzime şi hormoni, dar şi vitamine şi minerale, cum sunt vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, acetilcolină şi zinc. Studiile au indicat faptul că acizii prezenţi în lăptişorul de matcă pur contribuie la producerea de colagen. Aşadar, acesta are un efect de regenerare a pielii, părului sau unghiilor, îmbunătăţind considerabil aspectul acestora.

Datorită aminoacizilor aflaţi în compoziţia sa, lăptişorul de matcă pur previne şi combate căderea părului. Căderea excesivă a părului este asociată cel mai adesea cu stresul, iar lăptişorul de matcă pur, prin acţiunea sa calmantă, înlătură totodată şi cauza problemei, nu doar efectul.

Lăptişorul de matcă pur este un remediu eficient în tratamentul psoriazisului, al eczemelor, acneei şi al herpesului.

Lăptişorul de matcă pur are un puternic efect de vindecare şi de îmbunătăţire a aspectului pielii şi, astfel, ajută la vindecarea rapidă a leziunilor. În acelaşi timp, acesta stimulează sistemul imunitar şi conferă rezistenţă la infecţii.

Cum se consumă lăptişorul de matcă pur?
Lăptişorul de matcă pur poate fi administrat atât intern, cât şi extern, în funcţie de nevoi sau afecţiunea pe care vrei să o tratezi. Medicii apifitoterapeuţi recomandă ca tratamentul să fie precedat de testarea posibilelor reacţii adverse sau a alergiilor. De aceea, la început se administrează o cantitate foarte mică de lăptişor de matcă pur şi, dacă produsul este tolerat bine de organism, se creşte treptat doza până la cantitatea zilnică ce trebuie consumată.

Intern, cele mai bune efecte terapeutice se obţin prin consumul în cure de 6 – 8 săptămâni. Lăptişorul de matcă pur se administrează sublingual până la dizolvare totală, dimineața, cu 20 - 30 minute înainte de masă. Doza recomandată este de 0,5 g/zi pentru copii şi 1-2 g/zi pentru adulţi.

Se poate consuma şi omogenizat în miere 2% (ex: 10g lăptișor de matcă pur combinat cu 500g miere crudă). În acest caz, doza recomandată este de 1-2 lingurițe/zi, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi.

În cazuri excepţionale se pot administra şi doze mai mari, dar numai la recomandarea medicului apifitoterapeut.

Extern, lăptişorul de matcă pur poate fi folosit sub formă de măşti pentru întreţinerea sănătăţii pielii, părului sau unghiilor.

Lăptișorul de matcă se păstrează la frigider, la temperaturi cuprinse între 2ºC și 6ºC, în ambalajul original.

Prim parte a articolului aici.

Niciun comentariu:

floria.ro

Etichete

(Re)Descoperim RO 5G abonare accesorii accidentare accounting aerobic affairs Afiliat ajutor de bucatar amenda animal anticelulitic antiinflamator antrenor antreprenor anvelope aparat apicol Apple Pay aranjament argan asigurare audiobook auto autodezvoltare automatizare bebe bestseller bijuterii bila bilet bio Bloggeri: Intrebari si Raspunsuri BMW booking brad bratara BT Pay buchete. Craciunite Bucuresti burnout bursa business cadastru cadouri calatorie call calmant camera campanie canapele cancer card carduri carte carte identittate cash cazier judiciar ceai cel mai - cea mai - cei mai - cele mai celulita cilindru de spuma clienti clipuri coach coafura colectie color coltar comunicare concediu concurs contabil contactless coplata coronite Craciun creativ creative credit creier crud culturale cumparaturi curatare curs d'ale gurii dacia de testat diabet dictionar dieta din ciclul "Atzatza spiritele" Din ciclul D'ale vietii dispozitiv diuretic diurna donatie drept. Drogurile drumetie economie electric EMS engleza esarfa esential excavator facebook fara reteta fashion ficat finante Fitbit Pay fizica flexibilitate floral flori foam roller fond formator fotbal fotolii gadget galaxy note Garmin Pay GDPR germana global gps gratuit grup gym hairstylist hemoragii hot news HR Huawei ID IHTIS ilegal Ilfov imagine imbracaminte imobiliare impozit impozite imprumut incaltaminte infoSTB insuficienta cardiaca internship intima inventions n gadgets jobs joc kit la baie laptisor de matca lenjerie Lenovo magazin online management manuka mar marketing masca matase de porumb mecenat medicamente Medicina Pentru Toti mediu menopauza menstruatii miere mobilier mobilitate model momente motion mouse multigroom multimedia music natural nerambursabil neuroplasticitate newsletter ocazie ochi odihna off-road ONG online Orange par parcare Parking pastura pat permis conducere persoana PFA PFI philips piele pietre la rinichi pilates plan de afacere plata platforma pneuri polen popcorn porumb postari postura premii primul privata pro produs program prostata psoriazis radio - TV raliu rapid RCA records redirectionare reducere registrul relaxare reparare restituire resursa retur ride-sharing ridicare rochie rola romania romantice rovinieta rulou S.P.A.M. - Stire Potrivita Actiune Memorabila salariu sales saltele sampon samsung sanatate sarbatori sare scaune scoala scubadiving Seinfeld servicii set slabit smartphone smartwatch SMS Social alert social media sociale software somn spa spatiul privat virtual speciale sponsorizare sponsorizari sport spring SPV start-up nation STB supravietuire tableta talent tapiterii taxa taxe teatru tehnica tensiune terapeut tichete tombola tonic Trafic alert trainer personal trans fat tratament trekking tren tuns ulei umanitar united useful vara vedere veterinar video webinar weekend wella workshop zahar zbor zilier
pictorulfericit.ro