viataverdeviu.ro

joi, 29 noiembrie 2012

Geo Bogdan. Antistress @ ONE Fitness.

Din intamplare / curiozitate ...
  • Ai dureri de cap sau de stomac, palpitatii sau ameteala?
  • Inima ta pompeaza din greu si respiri neasteptat de accelerat?
  • Ai dureri musculare in zona lombara sau cervicala?
  • Ai multe sarcini de rezolvat la birou, intr-un timp inuman de scurt, de-ti vine sa-ti faci harakiri profesional?
  • Adormi destul de greu chiar si in conditii ambientale faine?
  • Ai gura uscata, greata sau palmele transpirate?
  • Esti apatic, iritat sau capricios?
  • Crizele lumbago si lombosciatice sunt din ce in ce mai dese in ultima perioada?
  • Ai un sentiment de vinovatie fata de timpul acordat celor dragi?
  • Ai nevralgii intercostale sau dureri in zona dorsala?
  • Esti inflexibil, ai lapsus-uri dese sau uneori gandesti mai greu?
  • Dupa o despartire de partener/a, inima iti da ghes sa-ti faci un seppuku emotional?
  • Ai senzatia ca timpul curge prea repede?
  • Prezinti dificultatea de a lua decizii rapid?
  • Plangi usor, din orice?
  • Esti perturbat de gandurile izvorate la servici, ganduri ce ti se par foarte importante, desi nu sunt?
  • Ai un apetit alimentar neobisnuit (bulimie sau anorexie)?
  • Fumezi sau bei exagerat de mult in ultima perioada?
  • Nu te poti deconecta de la gandurile care revin intotdeauna preocuparilor initiale?
Ei bine, daca te regasesti in cateva dintre cazurile sus-mentionate, permite-mi sa-ti spun ca esti stresat/a, un pic sau mai mult peste cota admisa. Pentru ca, in general, poporul roman inghite de toate. De la medicamente sintetice pana la capriciile sefului. Nesabuit de mult. Astfel ca disconfortul tau la nivel psihic il determina pe cel fizic, incat iti doresti la sfarsitul saptamanii de lucru ca, in weekend, sa dormi cel putin pana la pranz. Este indicat sa dormi cel mult 7 - 8 ore zilnic. Gandeste-te ca oricine are oportunitatea de a se bucura de odihna vesnica la un moment dat. Asadar, profita de timpul disponibil si bucura-te de viata cat mai mult!

Cu aceasta ocazie, afla ca ONE Fitness a avut ideea geniala de a insera in fiecare vineri seara o clasa speciala de antistress. Cu un trainer special pe nume Geo Bogdan. Pentru eliminarea sigura a stresului tau acumulat din plin in timpul saptamanii.

Ce tehnici se aplica?
De Ashtanga Yoga sau cum i se mai spune „yoga cu opt ramuri”. Concret, cele opt ramuri sunt: morala, studiul, postura, controlul respiratiei, controlul simturilor, concentratia, meditatia si contemplarea. Si sunt extrem de multe exercitii pe care le vei dobandi in cadrul acestei clase.

Unul dintre cele mai importante aspecte pe care il vei invata de la Geo il reprezinta alinierea corpului. Spune-mi te rog cum stai in acest moment la birou? Depinde de fiecare persoana in parte. Dar practicand aceste tehnici, in timp, cu siguranta vei deveni mai constient/a de corpul tau, mentinandu-l intr-o postura naturala in care te vei simti excelent. De exemplu, Geo ne propune sa ne imaginam ca suntem agatati cu o sfoara de crestetul capului, avand gatul si umerii relaxati, si sa simtim cum fluxul de energie circula liber prin coloana dreapta, ajungand prin intermediul picioarelor bine priponite la sol.

Al doilea aspect il reprezinta sincronizarea respiratiei cu miscarea. Si asa mai departe.

Dar care este scopul acestei clase?
De a-ti controla perfect mintea, corpul si spiritul tau.

Te asigur ca la finalul clasei te vei bucura de frumusetea vietii.

Asadar, noteaza-ti in agenda. Clasa speciala de Antistress, in fiecare vineri, de la ora 20:30, numai la ONE Fitness. Cu Geo Bogdan.

miercuri, 28 noiembrie 2012

Trucuri si tehnici testate ale marketingului direct.


Afla secretele Marketingului Direct!!
Vino la seminar pe 12 Decembrie 2012, Bucuresti, Crystal Palace Ballrooms
  
Ce vei invata? Marketingul direct are caracteristicile sale specifice. Este foarte diferit de abordarile traditionale de marketing si publicitate. S-a dovedit a fi un instrument de succes printre managerii de marketing; un instrument care, daca este folosit corect, poate avea un impact rentabil enorm asupra oricarei afaceri.
  • Pregatirea - inainte de a incepe crearea mesajelor publicitare;
  • Cum sa gandesti si sa organizezi procesul de creatie a unei campanii de succes;
  • Copywriting – reguli de baza, structura, aspect si design; detalii care fac diferenta, care capteaza atentia si usureaza parcurgerea mesajului publicitar
  • Marketing digital – cum sa creati anunturi productive si memorabile;
  • Marketing direct offline – cele mai bune practici. Ce ar trebui si ce nu ar trebui sa se aplice;
  • Etichetele care determina reactiile scontate;
  • Pliantele promotionale si impactul acestora - unul dintre cele mai bine pazite secrete ale marketingului direct;
  • Garantii si recomandari – de ce ar trebui folosite intotdeauna;
  • Redactare – ce fonturi sunt cele mai potrivite si de ce;
  • Cum poti testa Ads-urile pentru a fi sigur de succesul acestora inainte de a demara campania de promovare;
Si multe alte trucuri si tehnici testate ale marketingului direct care, daca sunt utilizate, asigura un impact puternic si determina raspunsuri din partea potentialilor clienti. Mai multe detalii despre tematica workshopului puteti gasi AICI.

Speaker – Andy Owen: :
Andy Owen este unul dintre expertii de influenta ai generatiei sale din domeniul marketingului direct. Andy s-a nascut in Anglia si lucreaza in marketing direct de 29 de ani. In fiecare zi, el si echipa sa creeaza si testeaza campanii publicitare pentru companii din intreaga lume.

Andy Owen & Associates este o companie de consultanta in marketing direct, cu activitati in Dubai, Bucuresti si Moscova. Pe langa activitatea de manager al unei companii de marketing, Andy Owen este speakerul pe care il putem intalni la nenumarate conferinte, seminarii si workshopuri pe tema marketingului direct pe care le sustine in diferite colturi ale lumii.

Andy este o personalitate foarte respectata in domeniul sau si contribuie regulat la scrierea de articole despre arta contemporana a marketingului si publicitate pentru diferite publicatii, cum ar fi: Admap, Marketing Week, Gulf Marketing Review, Direct Response, Direct Marketing Week, Direct Marketing International, Precision Marketing, Directory, AdAsia and Adline.

Beneficii:
In cadrul seminarului veti invata cum sa cresteti eficienta mesajelor dumneavoastra, cum sa utilizati diferite metode, tehnici si trucuri de marketing direct (online si offline) care s-au dovedit a fi moduri de lucru eficiente si ce greseli nu sunt permise. Vor fi tratate si prezentate peste 60 de exemple reale din tari diferite, cu rezultatele si interpretarile corespunzatoare.

Seminarul se adreseaza:
•    Marketing managers
•    Administratori IMM
•    Manageri de produs si vanzari
•    Copywriters si Art managers
•    Specialisti in marketing online
•    Antreprenori

BONUS SPECIAL: Cartea Marketing direct pe intelesul tuturor, scrisa de renumitul Drayton Bird

Important!  Discount de 66 EUR pana la data de 30.11.2012  

Detalii suplimentare si Inregistrare: www.andyowen.eu/ro

Noul model al decontului de TVA a fost publicat luni, 26 nov., si declaratia 096 marti.

Decontul de TVA a fost modificat prin Ordinul ANAF 1790/2012 in MO 791 / 26 nov. 2012.

In formular a fost introdusa o noua sectiune, astfel ca cei care sunt obligati sa-l depuna vor avea de completat in decont si mai multe informatii decat pana acum.


Afla detalii de pe AvocatNet.

De vineri declaratia 096 va avea noi intrebuintari.


Agentia Nationala de Administrare Fiscala a modificat, printr-un ordin publicat marti, declaratia 096 prin care se solicita anularea inregistrarii in scopuri de TVA pentru contribuabilii care nu depasesc plafonul de scutire de 65.000 de lei.


Una dintre cele mai importante schimbari este aceea ca, incepand din 30 noiembrie, formularul va avea noi intrebuintari.


Citeste mai mult de pe AvocatNet.

luni, 26 noiembrie 2012

Mersul Trenurilor 2012-2013, valabil de la 09 decembrie.

CFR Călători informează că, începând cu data de 9 decembrie a.c., va intra în vigoare Noul Plan de Mers al Trenurilor 2012-2013, care va fi valabil până la 14 decembrie 2013.

Zilnic se vor afla in circulaţie 1378 de trenuri, cu 60 de trenuri mai mult decât in planul de mers 2011-2012.

In Traficul intern s-a implementat mersul de tren cadenţat pentru persoanele care fac naveta intre: Bucureşti N.- Roşiori, Roşiori - Craiova, Constanţa - Mangalia, Bucureşti N - Ploieşti, Ploieşti Sud - Urziceni, Buzău - Mărăşeşti, Iaşi - Ungheni Prut.

In Traficul international au fost introduse doua noi trenuri cu destinatia Budapesta, de la Bucuresti Nord si de la Sighetu Marmaţiei.

Pentru fluidizarea traficului feroviar cu Ungaria, se va utiliza o singură locomotivă între Bucureşti şi Budapesta.

In 2013 vor continua lucrările de reabilitare a liniei pe coridorul IV PANEUROPEAN, diminuand capacitatea de circulaţie (până la 50% pe zonele cu lucrări). Totodata, se vor deschide noi şantiere pentru reabilitarea podurilor pe tronsonul Feteşti-Saligni şi a tronsoanelor de cale ferată: Curtici - Simeria, Simeria - Coslariu şi Coşlariu - Sighişoara. Realizarea acestor lucrări, absolut necesare pentru reabilitarea infrastructurii feroviare, va conduce la mărirea duratelor de parcurs şi a limitării rutelor de circulatie.

CFR Călători va menţine ofertele comerciale existente, prin care acordă reduceri la transportul feroviar atât în traficul intern cât şi în cel international (Minigrup 2-5, biletul dus-întors, cartea VSD, biletul de weekend, procurarea cu anticipaţie a biletelor de tren, abonamente, facilităţi copii, reduceri la cumpărarea online, reduceri la cumpărara cu anticipație, cardul TrenPlus etc.).

Broşura „Mersul Trenurilor de Călători 2012-2013” costa 13 lei. Deoarece conţinutul poate fi actualizat, rugăm călătorii să solicite informaţii cu privire la mersul trenurilor de la staţiile şi agenţiile CFR sau să acceseze site-ul www.cfrcalatori.ro.

duminică, 25 noiembrie 2012

12 dec. Gala Nationala a Voluntarilor ..

va avea loc la Bucuresti.

Mihaela Mihaescu, presedinta IHTIS, preciza ca aceasta "este singura competitie nationala care aduce voluntariatul in atentia publicului larg si a mass-mediei, premiind voluntarii, proiectele de voluntariat, coordonatorii de voluntari si centrele de voluntariat. Evenimentul ofera o binemeritata recunoastere publica oamenilor din intreaga tara care isi daruiesc constant din timpul, energia si abilitatile lor pentru a-i ajuta pe cei aflati in nevoie, pentru a proteja mediul sau pentru a-si dezvolta comunitatile.

Asociatia IHTIS va intra in competitie la categoria „Proiectul de Voluntariat in Domeniul Activism Civic si Drepturile Omului”, cu proiectul „Solidaritate pentru diz/abilitate”, proiect implementat fara finantare. La aceeasi Categorie a competitiei, alaturi de Asociatia IHTIS, se afla: ”Comunitatea in haina noua” – World Vision Dolj; “123 days” - Centrul de Voluntariat Cluj Napoca; “Cluburile de film Manifesto” - Asociatia Oricum; “Campania GATA” - Asociatia Go Free.

Ambasadorii evenimentului sunt nume care nu mai au nevoie de vreo prezentare, precum: Margareta Pislaru, actorul Marius Manole, muzicienii Damian Draghici, Călin Goia si Zoli Toth, Ministrul Sanatatii Raed Arafat, Valeria Racila – campioana olimpica la Canotaj.
"

joi, 22 noiembrie 2012

Cand arcurile cedeaza, dragostea celuilalt te apropie ..

Studiile arata ca respectivele contraste se atrag intotdeauna. Vezi amanunte aici.

Mai mult, acum poti afla secretul longevitatii unui cuplu.

Daca esti meloman, cu drag te invit sa propagi sunetul muzicii mai departe via Rapsodie Rurala, un nou proiect de intervenţie comunitară prin artă derulat de Fundaţia Soros România în parteneriat cu Fundația Culturală Remember Enescu.

Muncesti ca un robot de dimineata pana seara? Pentru destinderea atmosferei,  iti sugerez un Robot de birou, programabil prin mobil.

Am descoperit portalul on line de managementul proiectelor www.laprojectmanager.ro util echipelor de proiect din societati comerciale, institutii, companii de consultanta si proiectare, firme de software, furnizori de formare profesionala, etc.

Si pentru mentinerea sanatatii tale, incepand de astazi pana duminica ai patru oferte incitant de sanatoase din partea ONE Fitness!

Folosit inca din anul 475 in medicina traditionala, fructul Goji numit si fructul longevitatii sau stiintific Lycium Barbarum, este o comoara din Tibet. Asadar, infrupta-te din fructul Goji, pentru longevitatea ta!

Aluneci cumva? Ei bine, nu aluneca! Acesta este indemnul lui Geo Bogdan, specialist in educatie, pe care il revad de fiecare data cand particip la clasele sale de ISO, Pilates, Power Yoga si AntiStress. Ai patru solutii la indemana ta, 2 indoor si 2 outdoor.

In plus, poti investi cu incredere intr-un produs cand aspiri la un mediu sanatos de curat.

Si ca sa iti mearga bine in 2013... 14... 15... etc, Andy Szekely te invita sa citesti o serie de 12 legi imuabile ale succesului si implinirii, asa cum le-a cules de la mentori si din experienta, in ultimii 15 ani de cariera.

Descarca ghidul oficial despre aplicarea sistemului TVA la incasare, elaborat de Ministerul Finantelor Publice, care contine toate prevederile legale si explicatiile oficiale referitoare la noul sistem aplicabil de la 1 ianuarie 2013. In plus, Finantele organizeaza doua sesiuni gratuite de instruire a contribuabililor pentru a le aduce la cunostinta modul de aplicare a sistemului TVA la incasare. Cele doua sesiuni vor avea loc in zilele de 27 noiembrie si 4 decembrie. Termenul limita pentru event-ul din 27 nov este maine, 23 nov. ora 14:00.

Si pentru a descoperi cum sa intri sub epiderma unui varsator, poti afla detalii aici.

Ai patru oferte incitant de sanatoase din partea ONE Fitness! De astazi pana duminica...

Clubul ONE Fitness activeaza azi ofertele de mai jos pe care le mentin pana duminica (in limita abonamentelor disponibile):

Day Time Acest abonament va ofera acces zilnic si nelimitat, ca numar de sedinte, la toate facilitatile salii pana la ora 16:00.
Facilitati: Fitness, Aerobic, Sauna.
3 Luni - 70 EUR
6 Luni - 125 EUR
12 Luni - 210 EUR

Fitness Acest abonament va ofera acces zilnic si nelimitat, ca numar de sedinte, in sala de fitness la orice ora din program.
Facilitati: Fitness, Sauna.
3 Luni - 80 EUR
6 Luni - 150 EUR
12 Luni - 250 EUR

Aerobic Acest abonament va ofera acces zilnic si nelimitat, ca numar de sedinte, la toate clasele de aerobic si la sauna.
Facilitati: Aerobic, Sauna.
3 Luni - 105 EUR
6 Luni - 195 EUR
12 Luni - 370 EUR

Fitness & Aerobic Acest abonament va ofera acces zilnic si nelimitat, ca numar de sedinte, la toate facilitatile salii oricand in orele de program. Facilitati: Fitness, Aerobic, Sauna.
3 Luni - 110 EUR
6 Luni - 200 EUR
12 Luni - 380 EUR

Daca vrei sa ne intalnim la sala de fitness sau in cadrul claselor de aerobic, te invit sa aplici acum. Din experienta a 11 luni de abonament la acest club, stiu ca numarul acestor abonamente se epuizeaza rapid.

Daca doresti sa afli info despre acesti traineri remarcabili, te invit sa accesezi rubricile Sanatate / Gym.

Rapsodie Rurală ...

este un nou proiect de intervenţie comunitară prin artă derulat de Fundaţia Soros România în parteneriat cu Fundația Culturală Remember Enescu.

Proiectul își propune să aducă muzica clasică mai aproape de comunitățile vulnerabile din România prin organizarea de concerte în trei sate: Dor Mărunt (Călărași), Dumbrava (Prahova) și Luciu (Buzău). Activităţile proiectului îi vor ajuta pe tineri să descopere în muzică sursa nesecată de emoţie şi inspiraţie dar şi să înveţe să organizeze şi să promoveze evenimente culturale.

Pentru a strânge fondurile necesare implementării proiectului ”Rapsodia Rurală”, Fundația Soros și Fundația Remember Enescu organizează în București trei concerte de fundraising, susținute de tineri artiști de la Colegiul Naţional de Muzică „George Enescu”, Liceul de Muzică Sigismund Toduță Cluj Napoca, Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti” și Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti.

Contribuţia dumneavoastră îi poate ajuta pe copiii din cele trei sate să asiste la un concert de muzică clasică, poate primul din viața lor. Suntem siguri că împreună putem aduce muzica clasică mai aproape de tinerii din comunitățile vulnerabile din România.

Următorul concert de strângere de fonduri pentru proiectul Rapsodie Rurală va avea loc la Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului București ArCuB, marți, 27 noiembrie, ora 18:00.

În program lucrări de: J.S. Bach, L.van Beethoven, Fr. Chopin, H. Wieniawski, P. de Sarasate, Fr. Liszt, C. Stefănescu, G.Enescu.

Pentru donații puteți folosi contul deschis la Raiffeisen Bank RO77RZBR0000060002408002
Beneficiar Fundația Soros
Cod Fiscal: 9730297
Pentru donaţii directe, în cadrul concertului sau la Sediul Fundaţiei Soros România, îl puteți contacta pe: Vladimir Ştefănescu, Manager Proiect tel: 0723 373 718, e-mail: vstefanescu@soros.ro

miercuri, 21 noiembrie 2012

Descarca ghidul oficial despre aplicarea sistemului TVA la incasare ..

elaborat de Ministerul Finantelor Publice, care contine toate prevederile legale si explicatiile oficiale referitoare la noul sistem aplicabil de la 1 ianuarie 2013.

Ghidul este un instrument util oferit contribuabililor datorita faptului ca este structurat astfel incat sa ofere, pe langa selectia si gruparea coerenta a prevederilor referitoare doar la TVA la incasare existente in Codul fiscal si in normele metodologice, si explicatii, comentarii, exemplificari, in situatia in care intelegerea textelor legale este mai dificila sau necesita coroborari intre diferite articole din cod si din norme.

Puteti descarca documentul direct pe calculatorul vostru pentru a-l consulta oricand aveti nevoie.

Sesiuni de instruire gratuite cu specialistii MFP
Finantele organizeaza doua sesiuni de instruire a contribuabililor pentru a le aduce la cunostinta modul de aplicare a sistemului TVA la incasare. Cele doua sesiuni vor avea loc in zilele de 27 noiembrie si 4 decembrie, in intervalul orar 10::00 - 13:00, in sala Amfiteatru din cadrul Institutului National de Statistica.

Accesul contribuabililor este gratuit.

Participarea la acest eveniment se va realiza in limita celor 250 de locuri disponibile si in ordinea inscrierii. Pentru inscriere, contribuabilii trebuie sa isi transmita datele de identificare (nume, societate, asociatie, telefon, e-mail, fax, etc.) la adresa cristian.marin@mfinante.ro.

Termenele-limita pentru inscriere sunt:
  • 23 noiembrie 2012, ora 14:00, pentru evenimentul din data de 27 noiembrie;
  • 30 noiembrie 2012, ora 14:00, pentru evenimentul din data de 4 decembrie.
Actiuni similare de instruire a contribuabililor vor avea loc in toate judetele tarii, in zilele de 27 noiembrie, respectiv 4 decembrie 2012, si vor fi organizate de catre Directiile finantelor publice judetene in municipiile resedinta de judet.

Template Gratuit: Facebook Publishing Schedule.

Acum două săptămâni, agentia Spada mi-a trimis un "ghid gratuit despre cum să îţi creezi şi dezvolţi pagina de Facebook".

O parte importantă din acel ghid era crearea planului editorial şi a unui calendar în care să îţi organizezi şi monitorizezi activităţile de pe Facebook.

Aşa că astăzi îmi dă gratuit Facebook Publishing Schedule, un calendar pe 12 luni care să ma ajute să îmi ating mai uşor obiectivele paginii de Facebook.

Descarcă ghidul gratuit de aici şi organizează-ţi activitatea de pe Facebook!

Atenţie, însă, link-ul e valabil pana maine!

marți, 20 noiembrie 2012

ManagementDeProiectOnLine ..

Portalul on line de managementul proiectelor www.laprojectmanager.ro se adreseaza echipelor de proiect din societati comerciale, institutii, companii de consultanta si proiectare, firme de software, furnizori de formare profesionala, etc.

Portalul www.laprojectmanager.ro este conceput ca o platforma centralizata si organizata de urmarire a managementului unui proiect , fiind in acelasi timp o alternativa inteligenta la varianta utilizarii telefonului mobil si email-ului.

Deoarece functioneaza ca o platforma web de managementul proiectelor, va puteti loga de oriunde din tara si din lume, la orice ora, pentru a afla starea proiectului dvs.

În varianta on-line a managementului de proiect , față de varianta clasică prin e-mail, se elimină scurtcircuitele de comunicare, fiecare membru al echipei de proiect cunoscând în orice moment discuțiile ce au avut loc între ceilalți membri.

Utilizand versiunile și istoria unui document se știe în orice moment stadiul documentului și cine este responsabil pentru acesta.

www.laprojectmanager.ro va pune la dispoziție mijloace moderne și diverse de comunicare:
  • sedinta de proiect on line /video conferința;
  • chat-ul proiectului;
  • screen-sharing-ul, etc.
Astfel, nu este nevoie să vă deplasați la fiecare ședință de proiect, acestea pot avea loc și on-line.

Costul utilizarii acestui portal
Preturile variaza in functie de numarul de utilizatori intr-un proiect si de numarul de luni de utilizare a portalului. Exemplu: pentru un proiect cu o durata de 12 luni si 3 utilizatori, pretul este de 64 lei/luna/utilizator sau 192 lei/luna pentru 3 utilizatori.

Avantajele utilizarii portalului
- un loc unic , transparent si organizat in care apar toate informatiile despre proiectul dvs.;
- cunoasterea in orice moment a stadiului proiectului;
- evitarea unor pagube de mii de euro datorita comunicarii deficitare in cadrul echipei de proiect;
- gestionarea cu succes a mai multor proiecte in acelasi timp;
- evitarea disparitiei documentelor.

Intrati chiar ACUM pe www.laprojectmanager.ro apasati pe butonul din dreapta "Incearca gratis", completati informatiile cerute si testati GRATUIT timp de 30 zile portalul.

Catalin-Lucian LUNGU | Manager www.laprojectmanager.ro

Astazi. Pray the Devil Back to Hell @ Centrul Public.

Documentarul aduce în atenție un model atipic de activism în timp de război, al cărui succes transcende limitele diplomației tradiționale. Un grup de femei din Liberia reușește să schimbe istoria unei națiuni.

Îmbrăcate în alb, de vârste și religii diferite, femeile liberiene protestează non-violent în piața publică, reușind să îndepărteze de la putere un conducător autocrat, Charles Taylor.

Cu un portofoliu generos de premii (Best Documentary Feature, Tribeca Film Festival, Aprilie 2008,Wilbur Award, Best Film Documentary, Martie 2009, Gold Audience Award, Vancouver Amnesty International Film Festival, Noiembrie 2010) Pray the Devil Back to Hell este al doilea documentar din seria Women, War & Peace, pe care, din 13 noiembrie o proiectăm la Centrul Public.

Intrarea la proiecții este liberă.

Deoarece sala poate găzdui doar 35 de spectatori, centrulpublic@soros.ro așteaptă confirmările voastre.

P. S.: Ceaiul e din partea casei!

Ca sa iti mearga bine in 2013... 14... 15... etc.

Andy Szekely remarca in ultimii ani un fel de moda a mailurilor de sfarsit de an...

A inceput deja... cu titluri de genul:
"7 pasi ca sa ai un 2013 minunat..."
"5 metode ca sa te bucuri mai mult de viata in 2013..."
"Cum sa ai un 2013 prosper..."
... si tot asa...

Ii plac aceste mesaje ! Sunt pline de sugestii utile si practice.

Singurul lucru care i se pare amuzant e calitatea lor nemuritoare...

In fiecare an sunt cam aceleasi mesaje:

In fiecare an e bine sa iti stabilesti obiective...
In fiecare an e bine sa te tii de ele...
In fiecare an e de dorit sa te bucuri de viata mai din plin...
... sa aloci timp celor dragi tie...
... sa te ingrijesti mai mult de sanatate...
etc....

In afara de cazul in care iti cade cerul in cap... situatie care oricum nu necesita mari pregatiri din partea ta (decat poate de natura spirituala)... sfaturile sunt cam aceleasi pentru fiecare nou an.

In consecinta, nu iti va oferi astazi un mesaj care sa te ajute sa duci o viata mai implinita in 2013, ci unul care iti poate transforma gradual viata in tot restul timpului pe care il mai ai de trait.

Sunt idei pe care le poti aplica si in 2014, 15... 25...........95, pentru simplul motiv ca succesul are aceleasi principii de mii de ani si va continua sa le aiba.

Nu principiile sunt cheia succesului, ci reamintirea si aplicarea lor !

Andy Szekely te invita asadar sa citesti o serie de 12 legi imuabile ale succesului si implinirii, asa cum le-a cules de la mentori si din experienta, in ultimii 15 ani de cariera.

Mesajul care urmeaza e atat de important, incat te roaga sa il printezi si sa il pui pe un perete (poate pe usa de la biroul tau).

Daca il citesti in fiecare zi in urmatoarele 30 de zile, el crede ca vei simti schimbari importante de perspectiva asupra vietii !

Cum să recunoşti un nativ din Vărsător.

Tuturor le plac curcubeele. Copiii îşi pun o dorinţă cînd văd unul, visătorii aleargă după ele, pictorii le pun pe pînză, dar Vărsătorul locuieşte într-unul. Mai mult, el l-a demontat şi a examinat fiecare bucăţică, fiecare culoare, şi tot crede în el. Nu e uşor să crezi în ceva după ce ai aflat exact cum e acel lucru, dar Vărsătorul e în esenţă un realist, deşi adresa lui e ziua de mîine, privită cu ochelari roz.
Ca şi buimăcita Alice, dusă prin Lumea Minunilor de Vărsătorul Lewis Caroll, va trebui să fii mereu pregătit pentru neprevăzut cînd e vorba de uranieni. În general amabili şi liniştiţi, Vărsătorilor le place, însă, să sfideze opinia publică şi sînt extrem de încîntaţi în sinea lor cînd şochează din cînd în cînd oamenii mai convenţionali cu comportamentul lor iraţional. Aceşti oameni în general blînzi şi politicoşi te pot zgudui brusc cu cele mai uluitoare afirmaţii exact cînd te aştepţi mai puţin. Uranianul tipic e pe jumătate Albert Schweitzer şi jumătate Mickey Mouse. Poate fi încălţat în sandale, bocanci, pantofi eleganţi sau adidaşi şi rareori îşi va bate capul să verifice dacă ceea ce poartă se potriveşte ocaziei. Va apărea la uşa ta desculţ, dacă aşa îi vine cheful, şi va rîde de tine fiindcă rîzi de el. Vărsătorii deseori adoptă o ţinută bizară, pentru a-şi demonstra refuzul de a se conforma normelor.
Poţi recunoaşte deseori oamenii născuţi în această zodie fixă, de aer, după cît de des folosesc cuvîntul "prieten". Întrebarea tipic uraniană după ruperea unei legături amoroase este "Nu putem rămîne prieteni?". Vărsătorul nu e nici obtuz, nici naiv, nici entuziast, nici blazat. Experimentările permanente nu-l fac decît să fie curios în legătură cu următorul mister pe care-l are de descifrat. Şi următorul mister poţi fi tu. Persoana care pare cînd complet absentă cînd te studiază ca sub un microscop invizibil e probabil un Vărsător. Poate fi derutant să descoperi, după toată curiozitatea lui intensă, care te-a flatat, că manifestă acelaşi interes pentru viaţa personală a poliţistului din colţ, a barmanului sau a cîntereţei din bar. Politica îl fascinează, sporturile îi interesează, iar copiii îl intrigă. Acelaşi lucru e valabil pentru cai, maşini, bătrîni, descoperiri medicale, scriitori, astronauţi, alcoolici, piane etc. Renunţă la orgoliu, ori abordarea lui distantă, impersonală ţi-l va răni.
Ochii Vărsătorului au de obicei o privire, vagă, absentă, visătoare şi sînt deseori deschişi la culoare, dar nu întotdeauna. Părul e de obicei drept şi mătăsos, deseori blond sau şaten deschis; tenul e palid şi de obicei are o înălţime peste medie (ascendentul poate duce la modificări în aspectul general). Vei observa o nobleţe a profilului. Trăsăturile uraniene sînt fine şi bine definite, amintind de cele ale împăraţilor romani de pe monedele de aur. Adevăraţii nativi vor adopta deseori o poziţie cu capul plecat de la baza gîtului cînd cugetă la o problemă sau imediat după ce au pus o întrebare. Capul le cade brusc în faţă sau se înclină într-o parte, aşteptîndu-ţi reacţia. În mod ciudat, datorită sexualităţii duale a uranienilor, trupurile masculine au deseori caracteristici feminine (cum ar fi şoldurile late), iar cele feminine au cîte o trăsătură masculină (cum ar fi umerii laţi).
Nativii iubesc libertatea şi pot fi deseori extrem de amuzanţi, perverşi, originali, îngîmfaţi şi independenţi, dar pot fi şi diplomaţi, blînzi, înţelegători şi timizi. Ei vor căuta aproape cu disperare sentimentul de siguranţă pe care li-l dau mulţimile, aglomerările de oameni şi se va înconjura cu prieteni. Apoi vor cădea într-o pasă mohorîtă, pesimistă şi vor dori să fie lăsaţi singuri. În oricare dintre aceste faze ar fi, nativul îşi păstrează percepţiile acute, care sînt mai profunde şi mai rapide decît ale altora. Uranus face din el un rebel înnăscut, care crede că toate vechile obiceiuri sînt greşite şi că oamenii şi lumea au nevoie de schimbări drastice şi revoluţionare mai mult decît de orice altceva (deşi, dacă e implicat în politică, va fi suficient de inteligent încît să nu-şi facă publice opiniile prea devreme, distrugîndu-şi strategia).
Vărsătorii analizează constant situaţii, prieteni şi străini. Poate fi deranjant cînd se apucă să-ţi pună întrebări directe, fără pic de tact, ţintind exact spre cele mai intime sentimente ale tale. Cînd descoperă că puzzle-ul nu era deloc prea complicat, se plictisesc şi uneori chiar se supără. Nu e nimic mai jignitor decît un Vărsător care se satură de acest joc de-a examinarea sub microscop şi se orientează spre alt subiect tocmai cînd te-a convins că pentru el eşti cea mai importantă fiinţă de pe planetă. E foarte dureros!
În ciuda obsesiei lor pentru prietenie, nativii nu au prea mulţi apropiaţi. Ei caută cantitatea şi nu calitatea în relaţiile lor şi rareori întemeiază o legătură pentru o perioadă mai lungă de timp. Sînt prea multe de descoperit ca să se limiteze prea mult timp la numai una sau două prietenii. Nu rezolvi nimic cu rugăminţile patetice, căci acest om e prea impersonal dar, dacă reuşeşti să ajungi la inima unui Vărsător, de obicei acesta va coborî de pe bicicleta lui ca să vadă dacă nu cumva i-a scăpat ceva.
Uranianul e înconjurat de un fel de izolare ciudată şi deseori e înţeles greşit de ceilalţi. Asta pentru că ceilalţi încă sînt cu un pas în urma Vărsătorului. Purtătorul apei trăieşte în viitor, întorcîndu-se în prezent numai pentru perioade foarte scurte de timp, aşa că oamenii mai realişti îl consideră pur şi simplu sărit de pe fix. El simte acest lucru şi sentimentul lui de izolare se accentuează. Dar, după părerea lui, faptul că cei din jur nu reuşesc să ţină pasul cu el nu e un motiv să meargă înapoi. Aşa că rătăceşte singur printre norii lui, în timp ce noi, simplii muritori, ne întrebăm ce naiba caută tocmai acolo, atît de departe. Astrologii spun că ceea ce gîndesc Vărsătorii va gîndi toată lumea peste cincizeci de ani. Asta o fi adevărat, dar prăpastia dintre ei şi noi ceilalţi rămîne la fel de adîncă. Acest semn e cunoscut ca fiind semnul geniului şi aşa şi este, căci mai mult de jumătate dintre cei mai celebri oameni ai lumii sînt născuţi în Vărsător sau au ascendent în Vărsător. Pe de altă parte, un procentaj la fel de mare dintre cei închişi în sanatorii de boli nervoase sau dintre cei care au şedinţe frecvente la psihoterapeut sînt tot uranieni. Se spune că graniţa dintre geniu şi nebunie e foarte subţire, iar prietenii tăi Vărsători te pot face uneori să te întrebi de care parte a graniţei se află ei. Mare parte din confuzie e provocată de faptul că omul a avut întotdeauna tendinţa să-şi hulească profeţii.
Uranienii sînt un bizar amestec de pragmatism rece şi instabilitate excentrică şi par să aibă o înţelegere instinctivă pentru cei bolnavi psihic. E ciudat, dar aproape orice nativ poate reduce substanţial agitaţia nebunilor doar vorbindu-le încetişor. Are un talent minunat de a calma persoanele isterice şi de a linişti copiii înspăimîntaţi. Să fie oare din cauză că propriul lui sistem nervos e atît de sensibil şi de slab protejat?
Mintea Vărsătorului e atît de deschisă încît e o raritate să găseşti unul care are prejudecăţi, cu condiţia să nu aibă grave influenţe negative în harta stelară natală. Chiar şi atunci va fi foarte şocat cînd îi vei scoate în evidenţă aceste prejudecăţi. Instinctul fratern e atît de puternic la el, încît atunci cînd un Vărsător se face vinovat de intoleranţă, nu numai că el nu-şi dă seama de asta, dar detestă eticheta respectivă. În mod obişnuit, toţi îi sînt fraţi sau surori. Va umbla prin înalta societate ca şi prin cele mai mizere mahalale cu ulciorul lui simbolic, adunînd cunoştinţe şi vărsîndu-le din nou. Chiar şi perioadele lui de hibernare sînt scurte, aşa că nu apuci să-i duci dorul, că el şi apare din nou, prezent peste tot. Nu încerca să-i întrerupi solitudinea. Cînd vrea să fie singur, vrea să fie singur, însă nu s-a retras permanent din lume, chiar dacă i-a venit brusc să-şi treacă numărul de telefon la secret. Adresa nu i s-a schimbat, şi nici el. Nu poate renunţa prea mult timp la compania oamenilor.
De obicei e greu să convingi un Vărsător să fixeze o întîlnire la o anumită oră. Preferă să lase o marjă de siguranţă mai mare, pentru că nu-i place să se simtă legat de anumite îndatoriri sau obligaţii la anumite ore. Preferă ceva de genul "Ne mai vedem... poate marţi". Şi uneori se referă la marţea de peste două săptămîni. Însă trebuie spus că, o dată ce l-ai prins la înghesuială şi şi-a dat cuvîntul că vă veţi întîlni la o anumită oră, va respecta cu sfinţenie ora cu pricina. Poţi să fii sigur de asta şi ai face bine să nu întîrzii. El va fi acolo, cu condiţia să nu fie răpit în drum spre întîlnire (ceea ce, fiind Vărsător, e posibil. Acestor oameni li se poate întîmpla orice, oricînd. Absolut orice!)
Îşi va expune deschis opiniile, dar nu va avea pretenţia să-ţi dicteze cum ar trebui să gîndeşti sau să-ţi trăieşti viaţa. Nici el nu are de gînd să-ţi permită să-i dictezi lui lucrurile astea. Spre deosebire de Berbec, Leu sau Gemeni, nu doreşte să-i convingă pe ceilalţi cu orice preţ să-i adopte ideile. Filosofia uraniană e că fiecare are nevoile lui proprii, dansează după propria muzică şi individualitatea ar trebui respectată.
Rareori ai să vezi un Vărsător luptînd feroce pentru o cauză. Ei trăiesc după propriul sistem de valori şi consideră că asta e suficient. Lasă-i pe Berbec, Leu, Scorpion şi Săgetător să apuce sabia şi să lupte glorios pentru a-i elibera pe nedreptăţiţi. Uranianul e prea ocupat să descopere cauzele revoluţiei, să asculte necazurile oamenilor şi să împartă compasiune înţelegătoare. Nativul crede în schimbările violente, dar lasă violenţa în seama altora. Nu e un laş, dar pur şi simplu nu are echipamentul necesar pentru bătălie. Cînd un scandal îl ia prin surprindere, fie va ataca orbeşte, derutat, fie va fi de acord cu adversarul ca să pună capăt disputei. Reacţia lui e imprevizibilă, dar un lucru e sigur. A doua zi opinia lui va fi la fel de fermă ca înainte. Oricine are pregătire şi talent la dezbateri îl poate învinge de obicei, căci atenţia lui poate să rătăcească foarte uşor spre abstract într-o confruntare a inteligenţelor. Vărsătorul luptă cel mai bine cu pălăria. Şi-o pune pe cap şi pleacă. Însă mintea lui plină de respect pentru adevăr nu se va clinti nici un milimetru cînd e ferm convins de ceva, în ciuda faptului că nu-i plac disputele neplăcute. Toate ţipetele şi presiunile emoţionale din lume nu-l vor face să se abată de la calea ideilor lui independente.
Un alt motiv pentru care Vărsătorul se confruntă deseori cu critici ostile e faptul că e mereu plin de surprize. Te poate conduce spre vest, ca apoi să se întoarcă şi să mărşăluiască spre est fără să te prevină. El are o anume încăpăţînare în hotărîrea lui de a nu te anunţa ce pune la cale.
Uranianului nu-i vine foarte uşor să aibă încredere în oameni. Mai întîi trebuie să-ţi întoarcă pe toate feţele motivele posibile şi chiar sufletul, dacă se poate. S-ar putea să ai senzaţia că fiecare cuvînt al tău şi fiecare gest sînt catalogate şi puse la păstrare în mintea lui intuitivă pentru a putea apela mai tîrziu la aceste date. Aşa şi e. Poate că ţi se pare din cînd în cînd pierdut în vise, dar să nu te laşi înşelat. Probabil că ţi-ar putea spune şi cîte gene ai. Să nu te aştepţi niciodată ca un uranian să te accepte la prima vedere. El vrea să ştie ce se ascunde dincolo de chipul tău şi va pune întrebări foarte jenante ca să afle. Dar trebuie să ştii că o dată ce ai fost acceptat îţi va fi loial şi prietenia lui nu va fi zdruncinată de bîrfe răuvoitoare. Nu va crede şoaptele răutăcioase ale inamicilor tăi, dar le va asculta cu siguranţă din pură curiozitate. Fii însă sigur că analiza finală şi decizia îi vor aparţine în totalitate.
Maladiile uraniene au de obicei legătură cu sistemul circulator. Nativii tremură de frig iarna şi suferă de cald vara. La bătrîneţe sînt predispuşi la varice şi îngroşarea arterelor, dacă emoţiile lor sînt orientate în direcţii negative, şi au tendinţa să sufere accidente la picioare, mai ales la gambe şi glezne. Oasele gleznei sînt deseori fragile şi s-ar putea ca nativii să se plîngă de dureri în picioare din caza proastei circulaţii. Alte probleme de sănătate ar fi durerile dese în gît şi uneori palpitaţii, dar aceste nu sînt grave. Uranienii au nevoie de foarte mult aer curat, somn şi exerciţiu fizic, dar rareori se folosesc de aceste remedii naturale. Nu au parte de prea mult aer curat pentru că de obicei închid ferestrele, se înfofolesc în pături şi tot se plîng că le e frig. Tensiunea nervoasă tipică nativilor îi împiedică deseori să se odihnească sufient, şi deseori somnul le e tulburat de vise stranii. Cît despre exerciţiu fizic, dacă n-a fost învăţat de mic să iubească sporturile e greu să-l îmboldeşti pe uranian şi să meargă mai repede, darămite să alerge. Adevăratele probleme de sănătate ale uranienilor nu încep decît la maturitate, cînd încăpăţînarea lor creşte. Aceşti oameni sînt extrem de uşor de hipnotizat. Mulţi simt intuitiv acest lucru şi se feresc să se expună dar, făcută de un specialist, hipnoza le-ar putea vindeca unele dintre numeroasele lor fobii.
Vărsătorii nu au memorii grozave, dar nici nu au nevoie să memoreze prea multe, din moment ce par să prindă cunoştinţe din aer. De ce şi-ar îmbîcsi mintea cu lucruri de care s-ar putea să nu aibă nevoie niciodată, cînd pot să-şi întindă antenele invizibile şi să prindă tot ce le trebuie? Probabil că aceşti oameni vor veni acasă de la cumpărături fără să fi cumpărat nici măcar un articol de pe listă. Nativul tipic este întruchiparea legendarului profesor distrat. E în stare să treacă pe lîngă soţia lui pe stradă fără să o salute dacă e adîncit în conversaţie cu un prieten.
Puterea de concentrare a Vărsătorului poate fi uluitoare. Totuşi, e în stare să prindă lucruri care se petrec în spatele lui, dacă vrea, ca un radar. Nativii pot purta o conversaţie complicată fără să piardă nici o mişcare din ceea ce se întîmplă în cealaltă parte a camerei, dacă se hotărăsc că îi interesează. Uneori ai putea să juri că n-a auzit nici un cuvînt din ce ai spus, ca a doua zi el să-ţi repete totul, cuvînt cu cuvînt, ca un casetofon. Nu subestima niciodată puterea unui uranian de a se îmbiba cu informaţii în timp ce pare complet absent, chiar dacă uneori se poate pierde în concentrare.
Capacitatea extraordinară a nativului de a plonja în necunoscut şi de a absorbi secrete mistice fără măcar să încerce duce spre o stranie intuiţie, o putere premonitorie uluitoare. Cunosc un Vărsător care răspunde la telefon înainte ca acesta să sune şi, mai mult, ştie dinainte cine e la celălalt capăt al firului. Aproape fiecare uranian are o sensibilitate unică, ce îl ajută să-ţi cunoască cele mai ascunse dorinţe. Fără cuvinte, el înţelege o nevoie îngropată atît de adînc în sufletul tău încît nici tu nu eşti prea conştient de prezenţa ei. Prin acelaşi proces bizar, el poate să-ţi transmită sentimente şi gînduri, chiar dacă e cu spatele la tine. Unii dintre ei nu au nevoie de serviciile poştale ca să trimită o telegramă. Totuşi, gîndirea lor nu are nimic superstiţios. Că e mecanic auto sau muzician, Vărsătorul e un adevărat om de ştiinţă şi nu se va grăbi să tragă o concluzie pînă cînd nu a întors totul pe toate părţile. Însă cînd ajunge la o concluzie, aceasta va rămîne bine înfiptă în creierul lui. Cînd e vorba de progresul omenirii, mintea lui e mai deschisă ca a oricui, dar se închide ermetic cînd e vorba de propriul lui comportament, care poate fi neaşteptat de conservator.
Vărsătorii detestă minciuna şi înşelătoria. Îţi vor da bani în dar, dar nu le cere un împrumut, căci urăsc să împrumute sau să ceară împrumuturi. Dacă totuşi amicul tău uranian îţi împrumută bani, ai grijă să-i dai înapoi exact cînd ai spus. O promisiune încălcată poate provoca o fisură adîncă în prietenia voastră. Aceşti nativi se ţin de cuvînt şi-şi plătesc facturile şi au aceeaşi pretenţie de la tine. Însă toată această dragoste de adevăr poate fi distorsionată într-un comportament dubios, căci poate răspunde la întrebări atît de inteligent, încît creează impresii greşite. Dar îşi va exprima liber indignarea dacă va prinde pe altcineva folosind această delicată nuanţă de minciună. Rareori va minţi de-a dreptul, dar te poate păcăli în moduri extrem de subtile. Permanenta goană după adevăr şi dorinţa de a-şi ascunde propriile motive sînt trăsături incompatibile şi Vărsătorii trebuie ca la un moment dat să privească în faţă această problemă dacă vor să afle adevărul adevărat despre sine.

luni, 19 noiembrie 2012

Oameni. Cetățeni. Autorități. Concurs de jurnalism.

Oameni. Cetăţeni. Autorităţi este un concurs de proiecte jurnalistice pe teme socio-economice şi politice cu potenţialul de a ilustra modul în care jurnalismul responsabil, de profunzime poate contribui la stimularea aplicării principiilor participării cetăţenilor la un proces decizional transparent al autorităţilor, prin îmbunătăţirea comunicării între oameni şi instituţiile care le reprezintă interesele într-o democraţie funcţională.
Proiectele pot aborda (fără a se limita la acestea) aspecte cum sunt: lipsa de implicare a cetăţenilor în procesul democratic, deficienţele de comunicare instituţională, percepţia publicului privind eficienţa/ineficienţa performanţei instituţionale, implicarea civică şi politică a tinerilor, prin noile media, voluntariat, protest, prezenţa la vot etc.
Dintre proiectele jurnalistice înscrise, vor fi selectate maxim cinci proiecte:
  • pentru care vor fi rambursate cheltuielile de documentare – cazare şi transport, în limita sumei de 3.000 Lei, plătibilă după transmiterea documentelor justificative.
  • în funcţie de potenţialul impact socio-economic şi politic al acestora, dar şi de capacitatea autorului de a transforma subiecte importante în poveşti captivante care să contribuie la creşterea gradului de conştientizare a cititorilor privind importanţa implicării fiecărui individ în viaţa comunităţii.

Juriul concursului este format din:
  • Mădălina Mocan (director executiv, Centrul Raţiu pentru Democraţie)
  • Teodor Tiţă (jurnalist)
  • Gabriel Dobre (editor fondator, Decât o Revistă)
Jurnaliştii interesaţi (angajaţi la o instituţie media, colaboratori sau liber profesionişti) pot trimite o singură propunere de proiect jurnalistic, până pe data de 26 noiembrie 2012, la adresa: jurnalismcivic@decatorevista.ro
Aplicaţia completă va conţine:
- Formularul completat (descarcă-l de aici)
- CV
- Portofoliu (numai dacă nu există link-uri pe care le puteţi trece direct în fomular)
Pentru mai multe detalii, citiţi regulamentul concursului sau contactaţi-ne la jurnalismcivic@decatorevista.ro sau la 0728.001.711 (persoană de contact: Ramona Cherciu).
Acest concurs este parte integrantă a proiectului “Jurnalismul responsabil – cale spre participarea civică”, derulat de Asociaţia Media DoR/Decât o Revistă în perioada octombrie 2012-iunie 2013, realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.

Noile prevederi privind factura electronica, aplicabile din 2013.

In Romania exista o lege a facturii electronice, care se aplica de la 1 ianuarie 2013.

Totusi, autoritatile au reglementat aceasta modalitate de facturare si prin intermediul Codului fiscal si al normelor sale de aplicare, eliminand cateva dintre ambiguitati.

De exemplu, noile reguli precizeaza ca facturile create pe suport hartie care sunt scanate, trimise si primite in format electronic sunt considerate facturi electronice. In schimb, facturile create in format electronic prin intermediul unui program informatic de contabilitate sau a unui program de prelucrare a textelor, trimise si primite pe suport hartie nu sunt considerate facturi electronice.

Noile prevederi privind factura electronica intra in vigoare tot de la inceputul anului viitor.

Citeste detalii in articolul doamnei Roxana Neagu - AvocatNet.

20 - 25 nov. Bucharest International Experimental Film Festival (BIEFF) ..

este primul si singurul festival competitional din Romania dedicat filmului experimental.

Pentru ca BIEFF revine anul acesta imbogatit cu parteneriate culturale unice in Romania si cu sprijinul direct al unuia dintre autorii care au scris istorie in cinema-ul contemporan. Invitat special al editiilor anterioare BIEFF, cineastul britanic Peter Greenaway sustine misiunea educationala a BIEFF si este, incepand cu acest an, Presedinte Onorific al festivalului.

Avand o puternica orientare educationala, BIEFF are ca principal centru de interes EXPERIMENTUL in cinema si arta vizuala, scopul sau fiind sustinerea creatiilor inovatoare, promovarea unor artisti cu viziuni profund personale asupra realitatii contemporane si care in acelasi timp exploreaza cu indrazneala limitele limbajului cinematografic.

Timp de sase zile, la Cinema Scala si Elvira Popescu, publicul va avea ocazia unica de a viziona cateva dintre cele mai indraznete filme ale anului, titluri din selectia celor mai importante festivaluri internationale de profil, precum Berlin, Cannes, Venetia sau Locarno.

Intrare libera la toate proiectiile, in limita locurilor disponibile.

sâmbătă, 17 noiembrie 2012

toate caracterele alfanumerice de care ai nevoie ..

le regasesti usor pe copypastecharacter.com/ si anume:

  • in ordine alfabetica
  • clasice
  • numerice
  • forme grafice
  • de punctuatie
  • simboluri
  • s.a.m.d.

Caracterul este copiat in clipboard imediat ce este atins. Asadar, poti lansa cu usurinta aplicatia, atinge caracterul dorit, apoi iesi din aplicatie si inserezi clipboardul oriunde vrei tu.

De asemenea, aplicatia citeste orice text in clipboard, astfel incat daca copiezi ceva dintr-o alta aplicatie si deschizi CopyPasteCharacter, atunci textul va fi adaugat in clipboard, usurandu-ti modalitatea de adaugare a altor simboluri in textul respectiv.

Aplicatia este disponibila si pentru Twitter.

Mai mult, ai posibilitatea de a te inregistra si de a-ti crea propriul tau set de caractere.

copypastecharacter.com/

vineri, 16 noiembrie 2012

TimeBank Romania, prima platforma online din Romania care faciliteaza schimbul de cunostinte, abilitati si timp, va fi lansata pe 21 noiembrie ..

la The HUB Bucharest (Strada Halelor nr.5, etajul 3), de la 10:30.

TimeBank Romania are ca scop sa readuca bucuria in educatie . Acest lucru va fi realizat printr-o platforma online unde utilizatorii pot face schimb de abilitati si cunostinte platind cu o moneda alternativa, mai precis ore. TimeBank creaza legatura intre “invatator” si “invatacel” care apoi fac schimb de roluri.

Viziunea proiectului: sa creeze un sistem de invatare complementar celui clasic modelat dupa nevoile fiecarui individ in parte si comunitati bazate pe invatare si pasiuni comune.

Proiectul a fost marele castigator in luna mai la concursul Restartedu, obtinand finantare de la Fundatia Romano-Americana.

Invitati care vor vorbi la aceasta conferinta:
  • Radu Motoc | Director Executiv Techsoup
  • Chris Worman | Director of Communications and Special Projects Techsoup Europe
  • Roxana Vitan | Director Executiv Fundatia Romano-Americana
  • Traian Bruma | presedinte CROS
  • George Pristavu | Developer and Platform Evangelist Microsoft - to be confirmed.
Va rugam sa confirmati participarea prin e-mail la pr@timebank.ro

Armina Stepan

Despre mediere, din perspectiva unui avocat. Vezi inregistrarea emisiunii AvocatNet.ro

AvocatNet.ro a discutat in aceasta saptamana cu Cosmin Vasile, partener la Zamfirescu Racoti Predoiu, despre procedura de mediere din perspectiva unui avocat.

Am aflat:
.. cand se poate aplica aceasta procedura,
.. care sunt avantajele si dezavantajele
.. si ce costuri sunt asociate.

Pentru mai multe info, va invit sa urmariti inregistrarea emisiunii AvocatNet.

De ce îi judecăm pe ceilalţi?

Ne trezim uneori că îi judecăm pe ceilalţi. Alteori, ne trezim că suntem judecaţi şi nu ne place asta. Totuşi, de ce o facem?
1. Judecarea celorlalţi porneşte de cele mai multe ori de la o serie de presupuneri, în special cea că celălalt este exact ca noi. Presupunerile ne fac să greşim. De fiecare dată.
Vă provoc chiar să luaţi orice acţiune făcută în ultimele trei zile şi să o analizaţi succint. Veţi vedea că ea poate fi rezumată la o presupunere. Aţi presupus ceva fals, aţi presupus că cineva a înţeles, aţi presupus că cineva s-a gândit la, aţi presupus că cuiva îi va păsa, aţi presupus că sunteţi mai pregătiţi decât eraţi de fapt. Alternativa presupunerilor este să fim pregătiţi să analizăm doar faptele. Şi să ne întrebăm constant dacă nu cumva, din nou, pentru a mia oară, există în raţionamentul nostru o presupunere pe care ar trebui să o challenge-uim.
2. Alteori, judecarea celorlalţi porneşte de la o nevoie de a cataloga lucrurile. De a ne da iluzia că le controlăm. Le împărţim în lucruri bune şi lucruri rele, în corecte sau incorecte. Atunci când încercăm în mod conştient şi consecvent să nu judecăm, înţelegem însă că lucrurile nu sunt niciodată rele sau bune, ci noi alegem să le vedem ca fiind bune sau rele.
Această perspectivă schimbă totul. Nu mai presupunem că ştim, nu mai deţinem un adevăr absolut, ci suntem deschişi să acceptăm faptul că noi, oamenii, avem dreptul la propria viziune asupra lumii. Învăţăm „să fim de acord că nu suntem de acord” asupra unor lucruri şi să îi acceptăm pe ceilalţi aşa cum sunt, unici şi, deci, diferiţi de noi.
3. De cele mai multe ori însă, atunci când judecăm, nu este vorba nici de faptul că presupunem lucruri, nici de dorinţa (nevoia?) de a le cataloga, ci de o reacţie emoţională la ceea ce auzim de la celălalt. Devenim emoţionali, uneori defensivi, fiindcă în acel moment conversaţia pe care o aveam ne-a atins. Vedem în celălalt o parte din noi pe care refuzăm să o acceptăm.

joi, 15 noiembrie 2012

Ziua Creativitatii la Zilele Biz.

Cea de-a 11-a editie a conferintei Zilele Biz se va incheia maine, 16 noiembrie, cu Ziua Creativitatii, prin lansarea a doua studii exclusive.







Ziua are patru sesiuni de conferinta. Programul complet se gaseste aici.

Zilele Biz este cel mai mare eveniment de afaceri din Romania, la care participa sute de manageri si antreprenori pe parcursul a cinci zile. Zilele Biz reprezinta un eveniment unic de invatare si networking, care explica trendurile in cinci domenii cheie de business: Antreprenoriat, Inovatie, Management, CSR si Media & Marketing.

Evenimentul are loc intre 12 - 16 nov., la Hotel Howard Johnson Bucuresti, fiind organizat de revista Biz.

Wallet Buzz, prima platforma de mobile marketing din RO ce foloseste geolocatia.

Aplicatia gratuita Wallet Buzz a fost gandita ca un instrument extrem de util posesorilor de terminale mobile cu sisteme de operare Android si iOS, cat si ca o solutie excelenta de promovare si marketing pentru comercianti.

Cum functioneaza?

Utilizatorii pot naviga prin cele sase categorii ale aplicatiei (Restaurants & Bars, Health & Beauty, Fashion, Electronics & Retail, Auto, Financial & Business), gasind brandurile favorite si cat de aproape sunt locatiile pe care le frecventeaza, sau pot fi instiintati de ofertele acestora in momentul in care trec prin zona unui comerciant (mesaj de tip push). In acelasi timp, utilizatorii pot beneficia de un voucher, rapid si comod, acesta fiind generat automat.

Avand aplicatia Wallet Buzz instalata, utilizatorul nu trebuie sa tipareasca codul promotional, trebuie doar sa aiba telefonul asupra sa in momentul in care doreste sa beneficieze de oferta aleasa. In plus, prin aplicatia Wallet Buzz, nu vor fi niciodata nevoiti sa plateasca pentru a beneficia de un voucher.

Comerciantii inscrisi in platforma Wallet Buzz au posibilitatea de a isi lansa ofertele direct in buzunarul potentialilor clienti - ofertele pot fi vizualizate si accesate instant, indiferent de locatie, de pe smartphone-ul utilizatorului.

Folosirea geolocatiei si a mesajelor de tip push constituie un alt mare avantaj, atat pentru comercianti, cat si pentru utilizatori. Ca utilizator, vei fi mereu la curent cu ofertele din jurul tau si vei fi notificat de cele din categoriile tale preferate. Astfel, comerciantii isi maresc virtual suprafata magazinului si rata de raspuns a clientilor.

Te invit sa descarci aplicatia din App Store si Google Play si s-o folosesti cu spor!

Vino la Health & Beauty sa-ti iei voucher-ul gratuit la Fit Curves Fitness!

Cu invitatia gratuita primita in cadrul evenimentului beneficiezi de o saptamana de antrenament si de evaluarea conditiei fizice. FitCurves se adreseaza exclusiv femeilor ocupate care doresc sa slabeasca, sa se tonifieze sau pur si simplu sa se mentina in forma. Exersand doar 30 de minute pe zi in circuit, timp de 3 ori pe saptamana vei atinge obiectivele stabilite alaturi de un antrenor personal.

Ajuns la cea de-a treia editie, Health & Beauty expo reprezinta evenimentul int'l organizat in perioada 16 - 18 Nov. la Sala Palatului din Bucuresti.

La expozitie vei regasi produse cosmetice, produse pentru slabit, produse anti aging, articole de ingrijire personala, vitamine, suplimente nutritive, terapii. Plus ca vei beneficia de numeroase reduceri, oferte speciale, bonusuri si tombole. Si la workshop-uri vor fi dezbatute teme de actualitate precum: Strategii pentru succes si fericire, Cum poti face fata stresului cotidian, Vindecare holistica. In cadrul demonstratiilor sportive te poti antrena alaturi de instructor de renume executand zumba, pilates, dans sportiv, tae bo, tai chi, capoeira samd. Si in cadrul demonstratiilor de frumusete iti vei incanta privirea cu: pictura pe unghii, manichiura caviar si catifea, coafuri pentru evenimente speciale, coafuri lejere si naturale, machiaj casual. Special: prezentare de moda “Mister si fantezie”.

Intrarea este libera.

Design cu generozita​te: cadouri dintr-un atelier social

Cadouri cu un design special
Cu Atelierul de pânză, îți poți înmulți generozitatea de sărbători: oferă un cadou într-un obiect care este el în sine un cadou- o sacoșă, un săculeț de cadouri, o față de pernă. Ce am pregătit nou, puteți vedea aici.

Produse din unitate protejată
A fost și este o toamnă plină pentru lucrul în unitatea noastră protejată. Dacă alegeți să oferiți cadouri personalizate din pânză, nu uitați că le puteți achiziționa fără nici un cost suplimentar pentru firma dvs, prin contract pe unitate protejată. Cadoul este și pentru noi, căci este un mod direct de a susține munca persoanelor cu handicap. Produse realizate.

Ateliere de pictură
Puneți culoare pe sacoșe în cadrul atelierelor de pictură și veți avea o sacoșă personalizată cu propriul mesaj. Organizăm astfel de ateliere pentru grupuri diverse (cu elevi în școli, pentru angajații companiilor). Citiți mai mult.

Căutăm voluntari
Avem costum de voluntar pentru oricine dorește să se implice într-un proiect de mediu și social. Punem la dispoziție activități diverse, evenimente, know-how și o echipă prietenoasă. Contactați-ne.

via Andreea Pandelescu

miercuri, 14 noiembrie 2012

Biblioteca Naţională la Nocturna bibliotecilor.


Sub deviza Cărţile şi Noaptea – incursiuni în nocturnul urban, Biblioteca Naţională a României participă, sâmbătă, 17 noiembrie 2012, în intervalul 18.00-23.00, la evenimentul Nocturna Bibliotecilor.

Acest proiect este iniţiat de Asociaţia Naţională a Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) şi în care sunt implicate multe dintre bibliotecile importante din Bucureşti şi din ţară.

Programul va include, pe lângă posibilitatea de acces la Informaţii, Înscrieri, Zona Cataloagelor şi săli de lectură, o serie de expoziţii, spectacole şi ateliere.

Accesul în clădire va fi prin intrarea dinspre B-dul Mircea Vodă (Parcare) si prin intrarea dinspre Tribunalul Bucureşti.

Sursa: Adriana Elena Boruna

neConferinţa RestartEdu | 23-25 Noiembrie

23-25 Noiembrie | HUB Bucharest | despre inovaţia în educaţie
Context
Restart în educație este un proiect dedicat inovaţiei în educaţie rezultat printr-un parteneriat între Romanian-American Foundation, TechSoup România și CROS. A început cu 4 “Conferinţe” Imaginarium care au atras peste 300 de participanţi interesaţi de educaţie, antreprenoriat şi tehnologie.
83Ei au generat 650 de idei de platforme online care pot îmbunătăţi sau transforma educaţia. În urma mai multor etape de selecţie, trei dintre ele - StudioLex, Comoara din Muzeu şi TimeBank au primit o finanţare de 5000$.
Dincolo de a fi o competiţie, Restart în Educaţie este şi un experiment.
Am vrut să vedem care este potenţialul pentru inovaţie în afara sistemului şi în afara cutiei. Noi credem că avem nevoie să regândim învăţarea şi dezvoltarea oamenilor dincolo de cadrul modelului industrial de educaţie. Dincolo de cutia desenată de “învăţarea = predare” şi “educaţia = şcoală” există o lume a posibilităţilor care aşteaptă să fie explorată. Ne-am întrebat cine vor fi exploratorii acestei lumi, unde sunt acum, ce idei au şi ce le trebuie pentru a reuşi.
Unde suntem acum?
Restart în Educaţie se apropie de finalul primului său capitol. Ne dorim să împărtăşim experienţa competiţiei şi să o raportăm la contextul mai larg al eforturilor de îmbunătăţire sau de transformare a educaţiei. Vrem să continuăm conversaţia despre inovaţia în educaţie şi să încercăm să răspundem la următoarele întrebări:
  • Care este peisajul actual al inovaţiei în educaţie? Cine şi ce face în acest spaţiu?
  • Cum stimulăm inovaţia în educaţie?
  • Cum atragem mai mulţi tineri în joc?
  • Cum atragem mai multe resurse?
  • Cum ne coordonăm?
  • Cum întărim comunitatea inovatorilor în educaţie?
  • Care sunt “războaiele ce merită purtate”?
  • Ce putem învăţa din experienţele de până acum?
  • Ce putem face împreună, mai departe?
Care este invitaţia noastră?
În timp ce “restarterii în educaţie” meşteresc în continuare la proiectele lor şi fiecare dintre noi meşterim la proiectele noastre, vă invităm să luăm cu toţii un răgaz de 2 zile pentru un “zoom out”. Să ne uităm împreună la imaginea de ansamblu şi să ne întrebăm: Cum (mai) stăm cu inovaţia în educaţie?
Pentru asta, am pregătit o neConferinţă - adică un spaţiu deschis care să reunească comunitatea oamenilor interesaţi de educaţie şi inovaţie.
Când şi unde?
Pe 23-25 Noiembrie la The HUB Bucharest.
Pe cine aşteptăm?
Actuali sau viitori inovatori în educaţie sau potenţiali susţinători ai acestora.
Mai exact: antreprenori, lideri de organizaţii în educaţie, formatori de tineret, lucrători de tineret, profesori, directori de şcoli, reprezentanţi ai companiilor care susţin inovaţia în educaţie, studenţi sau elevi atraşi de domeniu … şi lista ar putea continua.
Ce facem acolo?
  • reunim comunitatea actualilor şi viitorilor inovatori în educaţie;
  • ne facem cunoscute proiectele/ideile şi aflăm despre proiectele/ideile altora; conturăm împreună o hartă a proiectelor de inovaţie în educaţie;
  • creăm conexiuni, legături şi parteneriate; găsim resurse pentru ideile şi proiectele noastre;
  • dezbatem şi învăţăm unii de la alţii; găsim inspiraţie în ceilalţi;
  • creionăm o viziune pentru viitor;
  • stabilim lucruri concrete de făcut mai departe.
Cum?
Cuvântul care va defini procesul este “deschis”. Va fi un spaţiu deschis în care oricine poate propune teme de discuţii, oricine îşi poate prezenta ideile şi proiectele. Vom folosi un design inspirat din tehnologia Open-Space pentru a ne asigura că ies la suprafaţă cele mai semnificative întrebări şi că fiecare participant are şansa de a-şi prezenta ideile şi proiectele şi în acelaşi timp de a-şi alege conversaţiile la care participă.
Surse: Cora & Radu Motoc
floria.ro

Etichete

(Re)Descoperim RO 5G abonare accesorii accidentare accounting aerobic affairs Afiliat ajutor de bucatar amenda animal anticelulitic antiinflamator antrenor antreprenor anvelope aparat apicol Apple Pay aranjament argan asigurare audiobook auto autodezvoltare automatizare bebe bestseller bijuterii bila bilet bio Bloggeri: Intrebari si Raspunsuri BMW booking brad bratara BT Pay buchete. Craciunite Bucuresti burnout bursa business cadastru cadouri calatorie call calmant camera campanie canapele cancer card carduri carte carte identittate cash cazier judiciar ceai cel mai - cea mai - cei mai - cele mai celulita cilindru de spuma clienti clipuri coach coafura colectie color coltar comunicare concediu concurs contabil contactless coplata coronite Craciun creativ creative credit creier crud culturale cumparaturi curatare curs d'ale gurii dacia de testat diabet dictionar dieta din ciclul "Atzatza spiritele" Din ciclul D'ale vietii dispozitiv diuretic diurna donatie drept. Drogurile drumetie economie electric EMS engleza esarfa esential excavator facebook fara reteta fashion ficat finante Fitbit Pay fizica flexibilitate floral flori foam roller fond formator fotbal fotolii gadget galaxy note Garmin Pay GDPR germana global gps gratuit grup gym hairstylist hemoragii hot news HR Huawei ID IHTIS ilegal Ilfov imagine imbracaminte imobiliare impozit impozite imprumut incaltaminte infoSTB insuficienta cardiaca internship intima inventions n gadgets jobs joc kit la baie laptisor de matca lenjerie Lenovo magazin online management manuka mar marketing masca matase de porumb mecenat medicamente Medicina Pentru Toti mediu menopauza menstruatii miere mobilier mobilitate model momente motion mouse multigroom multimedia music natural nerambursabil neuroplasticitate newsletter ocazie ochi odihna off-road ONG online Orange par parcare Parking pastura pat permis conducere persoana PFA PFI philips piele pietre la rinichi pilates plan de afacere plata platforma pneuri polen popcorn porumb postari postura premii primul privata pro produs program prostata psoriazis radio - TV raliu rapid RCA records redirectionare reducere registrul relaxare reparare restituire resursa retur ride-sharing ridicare rochie rola romania romantice rovinieta rulou S.P.A.M. - Stire Potrivita Actiune Memorabila salariu sales saltele sampon samsung sanatate sarbatori sare scaune scoala scubadiving Seinfeld servicii set slabit smartphone smartwatch SMS Social alert social media sociale software somn spa spatiul privat virtual speciale sponsorizare sponsorizari sport spring SPV start-up nation STB supravietuire tableta talent tapiterii taxa taxe teatru tehnica tensiune terapeut tichete tombola tonic Trafic alert trainer personal trans fat tratament trekking tren tuns ulei umanitar united useful vara vedere veterinar video webinar weekend wella workshop zahar zbor zilier
pictorulfericit.ro