joi, 19 martie 2015

PFA trebuie sa isi achite impozitul pe venit si contributiile sociale pana pe 25 martie. Ce risca cele care depasesc termenul?

Plata anticipata a impozitului pe venit aferenta trimestrului I 2015 trebuie efectuata de persoanele fizice organizate ca intreprinderi individuale, intreprinderi familiale, persoane fizice autorizate, care realizeaza venituri din activitati independente (comerciale, prestari servicii), profesii libere, cedarea folosintei bunurilor.

In plus, contribuabilii care desfasoara activitati independente sau profesii libere trebuie sa plateasca si contributiile de asigurari sociale, reprezentand platile anticipate aferente primului trimestru din acest an, respectiv:
  • contributia de asigurari sociale (CAS) in cota de 26,3%;
  • contributia de asigurari sociale de sanatate (CASS) in cota de 5,5%.
Mai multe informatii despre contributiile sociale pe care trebuie sa le plateasca PFA puteti citi in acest articol.

Atentie! PFA trebuie sa achite impozitul pe venit si contributiile sociale pana cel tarziu pe25 martie 2015.

Cei care nu respecta acest termen si nu isi indeplinesc obligatiile la stat sunt sanctionati de Fisc in conformitate cu Codul de procedura fiscala.

Mai exact, actul normativ prevede ca pentru neachitarea la termenul de scadenta de catre debitor a obligatiilor de plata, se datoreaza dupa acest termen dobanzi si penalitati de intarziere.

Astfel, pentru obligatiile fiscale neachitate la termenul de plata, reprezentand impozitul pe venit, se datoreaza dobanzi dupa cum urmeaza:

Citeste mai mult pe AvocatNet

Niciun comentariu: