duminică, 26 aprilie 2015

Codul fiscal actualizat 2015, publicat de ANAF.

ANAF a publicat pe pagina sa de internet cea mai recenta varianta a Codului fiscal, cu actualizarile valabile anul acesta. Noul document cuprinde, printre altele, prevederile referitoare la reducerea taxei pe valoarea adaugata la alimente.

Puteti consulta Codul fiscal actualizat 2015 in fisierul atasat acestui articol sau direct pe site-ul ANAF.

Fiscul precizeaza ca textul este actualizat prin mijloace informatice si nu reprezinta o republicare.

Documentul actualizat recent de ANAF cuprinde noutatile introduse prin OUG nr. 6/2015, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 250 din 14 aprilie 2015 si care va intra in vigoare la 1 iunie 2015.

Printre principalele noutati incluse in Codul fiscal actualizat se numara reducerea TVA la 9% la alimente. Mai exact, din 1 iunie TVA de 9% se va aplica asupra urmatoarelor livrari de bunuri si prestari de servicii:
  • alimente,
  • inclusiv bauturi, cu exceptia bauturilor alcoolice, destinate consumului uman si animal,
  • animale si pasari vii din specii domestice,
  • seminte, plante si ingrediente utilizate in prepararea alimentelor,
  • produse utilizate pentru a completa sau inlocui alimentele,
  • serviciilor de restaurant si de catering, cu exceptia bauturilor alcoolice.
In prezent, Codul fiscal prevede ca TVA de 9% se calculeaza la produsele de paine si de panificatie (cornuri, chifle, batoane, covrigi, minibaghete, franzelute), la faina alba de grau, faina semialba de grau, faina neagra de grau si faina de secara.

De asemenea, OUG nr. 6/2015 prevede si cateva noutati referitoare la persoanele care obtin venituri din chirii, care se vor aplica tot din 1 iunie.

Tot din 1 iunie, regulile de plata a impozitului pentru veniturile din transferul proprietatilor imobiliare se va modifica.

Mai multe detalii pe AvocatNet.

Niciun comentariu: