sâmbătă, 28 iunie 2014

Din 1 iulie, scolile auto trebuie sa inregistreze toti cursantii intr-un Registru National.

Incepand de saptamana viitoare, scolile de conducatori auto trebuie sa tina evidenta mult mai clara a cursantilor, precum si a orelor de pregatire teoretica sau practica realizate de instructorii auto.

Aceasta intrucat de la 1 iulie se implementeaza Registrul National de Evidenta a Cursantilor, o aplicatie informatica gestionata de Autoritatea Rutiera Romana, ce contine date privind scolile de conducatori auto, instructorii auto, profesorii de legislatie rutiera, cursantii, precum si vehiculele utilizate la pregatirea practica.

Ordinul MT nr. 75/2014 privind reglementarea activitatii de pregatire a persoanelor in vederea obtinerii permisului de conducere, in vigoare din 12 februarie 2014, a introdus o serie de noutati privind activitatea scolilor auto.

Astfel, conform reglementarilor instituite atunci, scolile de conducatori auto nu mai pot fi infiintate de persoane fizice autorizate, intreprinderi familiare si intreprinderi individuale. Mai exact, scolile pot fi organizate ca societati comerciale sau in cadrul regiilor autonome.

De asemenea, acestea pot fi organizate la nivelul Ministerului Educatiei sau organizate de institutii de invatamant particular acreditate conform legii care scolarizeaza numai elevii sau studentii inmatriculati in sistemul propriu de invatamant pentru profilul auto, precum si organizate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne sau Ministerului Apararii care scolarizeaza cursantii pentru nevoile proprii.

In plus, ordinul citat stabileste si conditiile in care trebuie sa functioneze o scoala auto, lucru care nu era specificat in vechile dispozitii. Astfel, scoala trebuie sa functioneze intr-o locatie unica care sa cuprinda sala/sali de pregatire teoretica, sala pentru secretariat si arhiva, grup sanitar.

Niciun comentariu: