Cele mai bune ceaiuri pentru sanatatea dintilor si a oaselor
O modalitate usoara de a intarii dintii si oasele, ceaiurile de plante pline de nutrienti, sunt adesea trecute cu vederea. Cand sunt utilizate in tandem cu o dieta sanatoasa, problemele oaselor pot fi corectate sau complet evitate. Multi specialisti recomanda consumarea plantelor ca infuzii puternice pentru a extrage maximum de continut mineral. Pentru preparare, masurati 30 g de plante uscate intr-un recipient de sticla putin mai mare de 1 l. Umpleti cu apa calda, acoperiti si infuzati cel putin 4 ore. Strecurati si bucurati-va de cateva cesti pe zi.
Aruncati o privire la urmatoarele ceaiuri deosebite pentru sanatatea oaselor:
Coada calului – abundent in siliciu si magneziu, este o planta de elita pentru reintarirea tesuturilor conjunctive, dintilor si oaselor. Utilizata ca ceai de doua ori pe zi, planta de coada calului ajuta la inversarea cursului bolii in cazul pierderii de materie osoasa periodontala, simultan cu incurajarea refacerii rapide a fracturilor. Mai faciliteaza absorbtia de calciu. Utilizati doar plantele culese primavara, intrucat varietatile mature pot irita rinichii.
Urzica – bogata in calciu, magneziu, sulf si proteine, impreuna cu vitaminele C, D si K, urzica este o puternica alegere pentru sanatatea oaselor. O cana de infuzie cu urzici contine intre 300-500 mg de calciu.
Paie de ovaz – o exceptionala sursa de calciu, ca si de saponine, flavonoizi, alcaloizi, steroizi, lizina si metionina, paiele de ovaz ajuta la stimularea cresterii celulelor osoase, potrivit Centrului Medical al Universitatii din Maryland. Aceasta este o veste buna pentru cei carora le-ar placea sa evite oasele fragile sau sufera de osteoporoza.
In plus tulsi (cunoscut ca busuiocul sfant) a fost aratat de catre cercetatorii de la Universitatea din Rajastan ca inlatura fluorul din apa de baut, acest element chimic facand ravagii asupra smaltului dentar si oaselor. Andrew Puhanic relateaza in Activist Post:
“A fost efectuat un experiment in satul Yellareddyguda din Narketpally Mandal. Cercetatorii au inmuiat 75 mg de frunze de busuioc sfant in 100 ml de apa continand 7,4 parti per milion de fluor in apa.
Dupa inmuierea doar pentru opt ore a frunzelor de busuioc, s-a descoperit ca nivelul fluorului in apa a fost redus de la 7,4 ppm (parti per milion) la doar 1,1 ppm”.
Sursa: Viata Verde Viu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu