sâmbătă, 28 iunie 2014

info despre proteina vegetala ..

Pentru cei ce doresc sa excluda din alimentatie proteina animala, va ofer cateva informatii legate de proteina vegetala si unde o putem gasi:

1. Quinoa - proteina - 8g/ceasca ( contine fibre, fier, magneziu, mangan)

2. Hrisca - proteina - 6g/ceasca 

3. Seminte de canepa - 10g/lingura (conțin cantități semnificative din aminoacizii esențiali, precum și magneziu, zinc, fier, calciu. Sunt, de asemenea, o sursă vegan rară de acizi grași esențiali, cum ar fi omega-3, care pot contribui la combaterea depresiei.)

4. Chia - proteine: 4 grame/2 linguri (semintel de chia sunt cea mai mare sursa de acizi grasi omega-3, și conțin mai multe fibre decât semințele de in sau nuci. Au continut ridicat de fier, calciu, zinc si antioxidanti.)

5. Soia - porteina : 10g/1/2 ceasca - este singura proteina vegetala completa.

6. Orez si fasole - proteina 7g/ceasca ( boabele de fasole au un continut scăzut in metionină (Aminoacid indispensabil vieții omului și animalelor, conținând mari cantități de sulf, folosit și ca medicament în tratamentul afecțiunilor hepatice) și ridica în lizină (Aminoacid indispensabil creșterii. Substanță organică având proprietatea de a dizolva globulele roșii, bacteriile și celulele țesuturilor), în timp ce orezul are un continut scazut in lizină și ridicat în metionină. Pune-le împreună si vei avea ce-ti trebuie la o masa)

8. Seitan:- proteine: 21 grame pe 1/3 ceasca de servire 

9. Hummus: - Proteine: 7 grame /2 linguri de hummus 

10. Spirulina cu cereale sau nuci: - proteine: 4 grame/1 lingura

11. Unt de arahide: - proteine: 15 grame/2 linguri de unt de arahide

sursa: http://greatist.com via Iuliana Chiorpec

Niciun comentariu: