viataverdeviu.ro

marți, 19 martie 2013

Expo “The Human Body” vine in premiera in Romania!

Expozitia include peste 200 de exponate - corpuri umane reale, care, prin disectiile la nivelul organelor si tesuturilor ofera o perspectiva unica, tridimensionala, fidela, asupra a ceea ce se afla sub piele, asupra miracolului corpului omenesc si a modului in care acesta functioneaza. Este similara atlasului anatomic 3D lansat de Google.

Perioada: 22 martie - 30 iunie 2013.
Orar: de marti pana duminica inclusiv, intre orele 10.00 – 20.00.
La Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”

Expozitia ”The Human Body” isi propune sa schimbe modul in care vizitatorii percep corpul uman, oferind romanilor, in premiera, o sansa unica de a-si privi organismul prin ochii unui chirurg si de a „experimenta” o incursiune vizuala in interiorul sau. Nu in ultimul rand, scopul expunerii este si acela de a-i determina pe vizitatori sa-si respecte si sa-si ingrijeasca organismul, acordand atentie felului in care aleg sa traiasca.

Expozitia ”The Human Body” isi poarta vizitatorii intr-o calatorie uluitoare prin noua galerii ce prezinta componentele esentiale ale anatomiei umane. „De ce stranutam?.. De ce sunt soldurile femeii mai mari decat cele ale barbatului?.. Unde se afla cele mai mici oase in corpul nostru? Care sunt efectele fumatului pasiv asupra fertilitatii? Care muschi sunt mai puternici, cei ai femeii sau ai barbatului? Care este rolul placentei? Unde se gaseste vertebra Atlas in corpul nostru? Dar tendonul lui Ahile? Ce este o scanare TC? De cate ori respiram, in medie, pe minut? Colesterolul, bun sau rau?” sunt doar cateva din intrebarile la care veti afla raspuns vizitand expozitia ”The Human Body”. Vizitatorii vor putea vedea efectele fumatului (vor avea ocazia sa compare un plaman sanatos cu un plaman grav afectat de fumat), ale obezitatii si ale altor afectiuni cauzate de neglijarea organismului.

Corpurile umane prezentate in cadrul expozitiei „The Human Body” au fost donate, in conformitate cu legislatia chineza, catre Dalian Hoffen Bio-technique Laboratory; sunt nerevendicate, iar moartea lor a survenit din cauze naturale. Institutul cerceteaza si dezvolta tehnica plastinatiei pentru conservarea corpurilor umane, furnizand exponate scolilor de medicina, dar si vizitatorilor muzeelor, in scop educational. Prin plastinatie, tesutul uman este conservat definitiv prin tratarea cu cauciuc siliconic lichid. Rezultatul final este un organ sau un organism uman cauciucat, perfect conservat pana la nivel celular, si in mod definitiv. Aceasta tehnica permite prezentarea corpului uman in toata complexitatea sa de sisteme: osos, muscular, nervos, circulator, digestiv, etc. Procesul de transformare a unui intreg organism uman intr-un exponat plastinat poate dura mai mult de un an. Toate exponatele sunt tratate cu maxima grija si respect.

Copiii cu varste mai mici de 7 ani beneficiaza de acces gratuit.

Bilete se gasesc AICI.

Sursa: Ruxandra Duran, distribuitor independent Herbalife

Niciun comentariu:

farmec.ro
floria.ro
libris.ro