marți, 16 ianuarie 2018

Cum poti afla online daca angajatorul ti-a declarat contributiile sociale?

Contribuabilii care vor sa fie la curent cu propria situatie fiscala au la dispozitie, de la sfarsitul anului 2014, Spatiul privat virtual. Acesta este un instrument online care permite persoanelor fizice sa afle, printre altele, situatia contributiilor sociale declarate de catre angajatori. Astazi, AvocatNet.ro va prezinta un scurt ghid referitor la obtinerea acestui document prin intermediul Spatiului privat virtual.

Din decembrie 2014, Fiscul permite tuturor persoanelor fizice sa-si verifice online propria situatie fiscala. In acest sens, contribuabilii pot sa se inregistreze in Spatiul privat virtual(SPV), fiind necesara inclusiv o aprobare electronica (verificarea numarului de inregistrare a unei decizii anuale de impunere) sau o aprobare la un ghiseu al Fiscului.

Unul dintre documentele ce pot fi obtinute prin SPV este situatia contributiilor sociale declarate (sanatate, pensii, somaj) de catre angajatori. Acest act poate fi procurat rapid prin urmarea unor pasi simpli.

Nota: In cadrul acestui ghid sunt oferite informatii pentru persoanele care se autentifica in SPV cu nume de utilizator si parola. Mai multe informatii despre cum pot persoanele fizice sa obtina acces la acest serviciu al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) gasiti in acest articol.

Continuarea pe AvocatNet.ro

PS Poți afla online dacă firma la care lucrezi ți-a declarat corect contribuțiile la pensii, sănătate sau șomaj. Vezi VIDEO AvocatNet.ro 

Niciun comentariu: