luni, 28 aprilie 2014

Mai tare ca fierul si mai dura ca otelul si mai usoara ca apa....Oamenii de stiinta de la Institutul de Tehnologie din Karlsruher, Germania au realizat o structura minune, care este mai usoara decat apa, dar mai puternica decat otelul. Micro-structura a fost creata cu ajutorul tehnologiei cu laser 3D.

Jens Bauer si echipa sa de cercetatori au manipulat materialele la nivel atomic pentru a crea noi substante, potrivit Mirror.

Compusul, care a fost dezvoltat in cadrul institutului german, poate transporta o sarcina grea in ciuda faptului ca nu are o greutate prea mare.

"Aceasta este prima dovada experimentala ca asemenea materiale pot exista", a spus Bauer.

Bauer a apelat la o companie numita Nanoscribe, specializata in tehnologia cu laser 3D, pentru a-si pune in practica inventia.

Structurile puternice realizate pot fi utilizate in viata reala prin crearea unor noi tehnologii care vor fi dezvoltate, deoarece in prezent compusul a fost creat la nivelul unor zeci de microni.

"Unul dintre noile lor dispozitive poate crea astfel de materiale in gama de lucru la dimensiunea milimetrilor", a declarat Bauer.

Niciun comentariu: