joi, 22 martie 2018

Cand politistul te amendeaza pe nedrept.

Unui prieten i s-a intamplat de curand sa fie oprit de un echipaj de politie aflat dupa intersectia de la Gara de Nord pentru neacordarea de prioritate unui pieton angajat in traversarea drumului.

A fost total surprins, pentru ca a crezut ca este oprit pentru un control de rutina (verificare actelor, a trusei sanitare si a extinctorului,, etc), avand o superba masina sport de firma.

Si pentru ca s-a jurat ca nu exista vreun pieton pe trecerea respectiva, de buna credinta, a contestat in instanta procesul verbal si a solicitat dovada video din partea politiei romane.

Din nou, a fost surprins a doua oara cand i s-a cerut prietenului sa aduca un martor sau un video. Martor nu a existat pentru ca era singur in masina, iar la momentul respectiv nu detinea o camera video.

Ce am aflat cand am plecat de la Viva Sport Club spre casa?
La sfarsitul lunii trebuie sa predea permisul de conducere pentru 30 de zile, sa plateasca amenda si cheltuielile de judecata. In plus, trebuie sa gaseasca alternative pentru a se deplasa la biroul care se afla in celalalt capat al Bucurestiului.

Spre linistea tuturor soferilor, am aflat din Adevarul din 20 martie urmatorul fapt si anume Curtea Supremă obligă poliţiştii să scrie clar, în procesul verbal, motivele legale pentru care suspendă un permis auto.

Deoarece evoMAG are o oferta cu reduceri de pana la 50% in perioada 13 - 25 martie, am inceput sa ma uit dupa camere video.

Evrika! Am gasit una interesantaEste o camera auto ce permite filmarea la o rezolutie reala Full HD, inregistrand atat traseul parcurs, cat si viteza de deplasare a autovehiculului dumneavoastra, calitatea filmarilor realizate fiind net superioare fata de alte camere auto cu rezolutii interpolate full hd.

Aceasta camera vine in pachet cu un cablu la care se poate conecta o a doua camera, care poate fi amplasata in spatele autoturismului, iar in momentul in care se introduce maneta schimbatorului in marsarier pe ecran va aparea camera de spate, fara ca aceasta sa inregistreze imaginile pe card.

Functii principale:
 1. Inregistrare audio-video la o rezolutie hd de 1920x1080 Full HD
 2. Unghi de filmare 140 grade
 3. Lentila Sharp 6G
 4. Display 4.3 inch
 5. Inregistreaza traseul parcurs, cat si viteza de deplasare, cu ajutorul GPS-ul incorporat
 6. Senzor G tridimensional care salveaza automat filmarea in caz de accident
 7. WDR, filmarile pe timp de noapte sunt de cea mai buna calitate
 8. SOS: protejeaza stergerea automata a fisierelor printr-o simpla apasare de buton
 9. Alerta depasire Viteza, in functie de viteza setata
 10. Functie parola

Mod de utilizare? Simplu ca buna ziua!
 • Pentru a porni/opri camera trebuie sa apasati butonul On/Off.
 • Pentru a inregistra audio-video trebuie sa apasati pe butonul "Rec/Ok".
 • Daca doriti sa modificati caracteristicile filmarii, puteti intra in Meniul camerei auto apasand pe butonul "Menu".
 • Alimentarea se face la bricheta masinii, are baterie care ajuta in cazul deconectarii de la sursa de curent. 3.7V 320mAh.
Acum pot pleca linistit la drum cu un asemenea “companion”. Ready, steady, GO!

Sau daca aveti deja camere video, folositi-le cu incredere!

Niciun comentariu: