Alimente esentiale pentru o nutritie sanatoasa, ouale trebuie preparate doar in anumite feluri pentru a beneficia de calitatile lor.
Va prezentam cateva dintre secretele oualor, asa cum ne-au fost dezvaluite de prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul general al Institutului de Cercetari Alimentare din Bucuresti.
Ouale fierte in apa (ochiuri romanesti) si ouale fierte in coaja, moi, “cleioase”, sint retetele cele mai sanatoase pentru organism, sustine dr. Mencinicopschi.
“Daca oul este fiert “tare”, scade biodisponibilitatea (capacitatea substantelor nutritive de a fi absorbite de organism - n.r.), iar efortul metabolic pentru a-l digera este mai mare decit energia pe care o elibereaza in organism”, explica specialistul roman.
Pe de alta parte, ouale fierte “tare” nu ingrasa, motiv pentru care sint recomandate in curele de slabire, mai explica dr. Mencinicopschi, iar copiilor trebuie sa li se dea oua fierte “tare” pentru a-i feri de alergii.
In special albusul oualor este alergen. De aceea, printr-o fierbere mai indelungata, proteina din albus se denatureaza, iar capacitatea de a provoca alergii scade.
Stiti ca exista un dispozitiv pentru oua patrate?
Pe de alta parte, ouale fierte “tare” nu ingrasa, motiv pentru care sint recomandate in curele de slabire, mai explica dr. Mencinicopschi, iar copiilor trebuie sa li se dea oua fierte “tare” pentru a-i feri de alergii.
In special albusul oualor este alergen. De aceea, printr-o fierbere mai indelungata, proteina din albus se denatureaza, iar capacitatea de a provoca alergii scade.
Stiti ca exista un dispozitiv pentru oua patrate?
Cum asa? Simplu!
Introduceti oul decojit si cald in dispozitiv, si apasati nu prea tare; puneti la racit aprox. o ora in frigider si oul este gata: acesta va fi patrat, perfect pentru feliere!
Din material rezistent.
Dimensiuni (L x H x P): 6,5 x 9 x 6,5 cm.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu