viataverdeviu.ro

vineri, 16 martie 2018

Tu cum stai cu somnul?

Pentru a nu avea nopti albe acasa sau in delegatii le-am recomandat celor care se implica asiduu in activitatea de disturbare a subsemnatului, mai exact in ale sforaitului sistematic, sa-si achizitioneze acest clips impotriva sforaitului. Pentru ca este o veste buna pentru cei care dorm impreuna cu o persoana care sforaie. Prindeti-i acest clestisor din plastic de nara si suferinta Dvs. va lua sfarsit. Dupa cateva minute, nici nu il va mai simti. Cei doi magneti existenti in clips, stimuleaza senzorii nervosi de la nivelul nasului, deblocand astfel calea respiratorie si usurand respiratia din timpul somnului. In acest mod, se elimina una din cauzele sforaitului. Clipsul impotriva sforaitului este igienic, lavabil, rezistent si transparent. Setul contine si o cutie pentru pastrarea clipsului.

Sindromul apneei în somn este o afecţiune care se încadrează în categoria problemelor de sănătate publică deoarece afectează un număr foarte mare de adulţi. Unul din cinci bărbaţi şi respectiv una din nouă femei peste vârsta de 40 de ani suferă de apnee în somn.

Ce Este Sindromul de Apnee in Somn?
Apneea de somn este o afecţiune des întălnită care afectează respiraţia şi funcţionalitatea organismului. Persoanele care suferă de apnee în somn se opresc din respirat în mod repetat în timpul somnului, pentru intervale cuprinse între câteva secunde şi un minut sau chiar mai mult.

Alte simptome frecvente ale apneei în somn sunt:
● Depresie
● Lipsa de concentrare
● Uscăciune a gâtului la trezire
● Iritabilitate
● Tulburări de memorie
● Tulburări de atenţie
● Schimbări de dispoziţie
● Sforăit care poate fi zgomotos şi persistent, de obicei mai evident în apneea obstructivă
● Treziri bruşte însoţite de scurtarea respiraţiei, care indică mai curând apnee centrală decât obstructivă
● Insomnie (dificultăţi de menţinere a somnului)

Apneea de somn poate fi asociată cu:
● Hipertensiune arterială
● Infarct miocardic (atacuri de cord)
● Isuficienţă cardiacă
● Bătăi neregulate ale inimii (aritmii)
● Accidente vasculare cerebrale
● Somnolenţă pe parcursul zilei
● Risc crescut de accidente rutiere

Inainte de a trece la masuri drastice impotriva sforaitului, incercati cateva remedii usor de pus in practica.

Schimbati-va pozitia de dormit
Faptul ca dormiti pe spate face ca baza limbii si valul palatin sa obstructioneze caile aeriene cauzand vibratii si acel sunet specific din timpul somnului. Dormitul pe lateral ar putea sa rezolve macar partial acest fenomen iar sforaitul sa se diminueze. Apoi intreaba-ti partenera/ul.

Slabiti
Scaderea in greutate poate sa ajute in unele cazuri, dar nu exista garantii in acest sens. Si oamenii slabi sforaie. Grasimea depusa in jurul gatului ingusteaza diametrul gatului, ingreunand respiratia, mai ales pe timpul noptii, cauzand astfel sforaitul. Dar daca sforaitul coincide cu faptul v-ati ingrasat iar inainte nu sforaiati, incercati sa slabiti, exista sanse mari ca aceasta sa fie solutia la problema dumneavoastra cu sforaitul. Faceti sport sau mergeti intr-o super tabara de detox. Oricum, cand arcurile cedeaza, dragostea celuilalt te apropie. Sau inlocuiti salteaua sau chiar patul.

Evitati consumul de alcool
Alcoolul si sedativele reduc tonusul de repaus al muschilor din gura si gat, crescand astfel sansele de a sforai. Consumul de alcool cu 4 sau 5 ore inainte de culcare agraveaza sforaitul. Adesea, oameni care altfel nu sforaiau, dezvolta aceasta problema dupa ce consuma alcool. Pentru preventie, exista alcooltest-uri in piata din RO.

Igiena somnului
Somnul odihnitor este si rezultatul unor obiceiuri sanatoase inainte de culcare, iar o conduita necorespunzatoare in acest sens poate duce la probleme cu somnul si chiar la sforait. Lucrul pana la ore tarzii sau dormitul insuficient, de obicei inseamna ca persoana in cauza se va culca foarte obosita si va dormi profund si adanc, ceea ce face ca muschii din zona limbii si a gatului sa devina flasci, cauzand astfel sforaitul. Din acest motiv, poti canta in masina, la dus, la karaoke sau intr-un cor. Sau exersati precum Luciano Rosso, in fata oglinzii, taman bine si pentru eliminarea naturala a ridurilor, daca nu apelati la metode naturiste. Iata cateva exerciţii eficiente pentru gât, împotriva sforăitului, exerciţii ce trebuie efectuate timp de 30 de minute pe zi:
- repetaţi fiecare vocală cu voce tare timp de trei minute în fiecare zi.
- plasaţi vârful limbii în spatele dinţilor de sus din faţă şi îndoiţi limba în spate timp de trei minute, zilnic.
- cu gura deschisă, mişcaţi falca spre dreapta şi menţineţi 30 de secunde. Repetaţi şi pe partea stângă
- cu gura deschisă, contractaţi muşchiul din spate al gâtului timp de 30 de secunde.

Deschideti caile nazale
In cazul in care sforaitul incepe din nas, pastrarea cailor aeriene deschise poate fi un remediu util la problema sforaitului. Daca nasul este infundat total sau partial, din cauza racelii sau din alte motive, respiratia aceasta chinuita este foarte probabil sa se transforme in sforait. Un dus fierbinte inainte de somn, asezonat cu geluri de dus pentru o piele catifelata, poate deschide caile aeriene, usurand astfel respiratia si reducand sforaitul.

Aparat antisforait
O alta alternativa la problema somnului este clatirea cailor nazale cu apa sarata. Sau folosirea unui aparat de aerosoli cu compresor si irigator.

Schimbati pernele
Alergenii din dormitor, din perne pot fi si ei o cauza a sforaitului. Acarienii cauzeaza reactii alergice, inflamand caile aerine, ceea ce duce de multe ori la sforait. Pentru a va sustine capul in timpul somnului, folositi mai multe perne puse una peste alta, o perna tare, de buna calitate, sau perna modulara, cu mai multe intrebuintari. Dormitul cu gura deschisa favorizeaza sforaitul, asa ca asigurati-va ca perna pe care dormiti nu va impinge gatul in sus si, in acelasi timp, va face sa lasati capul in jos. Iar daca este canicula, apelati cu incredere la perna racoritoare cu gel.

Inlocuiti cearceafurile
Stiti momentele in care mergi cu partenera/ul la un hotel sau o pensiune, te arunci in pat si vezi ca asternutul este apretat, de parca vrea sa va exfolieze vergeturile de pe soldurile tale viguroase si ale ei voluptoase? Si astfel ca dormiti precaut pentru a nu va provoca rani superficiale la nivelul epidermei. Astfel ca recomand cu toata caldura asternuturile din satin, pentru o noapte orgasmica si un binemeritat somn profund. Si spre norocul vostru, exista si pijamale satinate. Sau daca esti tanara, cheama-ti prietenele la o pijama party.

Hidratati-va
Beti suficiente lichide. Secretiile nazale devin vascoase atunci cand sunteti deshidratati, iar acest lucru poate favoriza sforaitul. Vorba unui prieten, Vrei sa te mariti/insori? Bea apa! Vrei sa dormi? Bea apa!

Se mai poate bea:
- o cană dimineaţa şi una seara dintr-o infuzie de busuioc, fructe de măceş şi coji de portocală uscate - în părţi egale. Peste o linguriţă de amestec se pune o cană de apă clocotită şi se lasă la infuzat 10 minute.
- infuzie din măghiran, salvie şi hamei - în părţi egale. Se ia o linguriţă de amestec peste care adăugăm 250 de ml apă clocotită. Se lasă la infuzat 8 minute. Se recomandă o cană seară înainte de masă pe o perioadă de trei luni.
- laptele călduţ, îndulcit cu miere, băut înainte de culcare.

Asadar, beti câteva picături de ulei de măsline, înainte de a merge la somn, se va reduce substanţial sforăitul, iar în timp, ar purtea fi vindecat complet.

Faceti gargara, înainte de culcare, cu ceai de salvie.

Se pot face inhalaţii cu ceai de muşeţel, muguri de pin, pentru a uşura respiraţia.

Menţineţi aerul din dormitor umed, cu ajutorul unui umidificator. Aerul uscat poate irita membranele nasului şi gâtului.

In cazul in care suferiti de alergii, inchideti ferestrele dormitorului si incercati sa filtrati aerul. Stergeti praful din camera cu pamatufuri sau lavete care atrag praful si nu ii permit sa se ridice in aer. De asemenea, aspirati covorul, draperiile si toate suprafetele acoperite cu material textil, locuri unde se depune praful.

Sau acorda-ti clipe de rasfat cu produse naturale pentru relaxare pe care le gasesti intr-o gama variata: de la sare, uleiuri si lapte de baie, pana la betisoare parfumate, uleiuri esentiale pentru aromaterapie, uleiuri de masaj sau candele din cristale de sare. Aceste produse naturale pentru relaxare te vor ajuta sa-ti recapeti echilibrul interior, alungand stresul, oboseala si grijile de peste zi.

Niciun comentariu:

floria.ro

Etichete

(Re)Descoperim RO 5G abonare accesorii accidentare accounting aerobic affairs Afiliat ajutor de bucatar amenda animal anticelulitic antiinflamator antrenor antreprenor anvelope aparat apicol Apple Pay aranjament argan asigurare audiobook auto autodezvoltare automatizare bebe bestseller bijuterii bila bilet bio Bloggeri: Intrebari si Raspunsuri BMW booking brad bratara BT Pay buchete. Craciunite Bucuresti burnout bursa business cadastru cadouri calatorie call calmant camera campanie canapele cancer card carduri carte carte identittate cash cazier judiciar ceai cel mai - cea mai - cei mai - cele mai celulita cilindru de spuma clienti clipuri coach coafura colectie color coltar comunicare concediu concurs contabil contactless coplata coronite Craciun creativ creative credit creier crud culturale cumparaturi curatare curs d'ale gurii dacia de testat diabet dictionar dieta din ciclul "Atzatza spiritele" Din ciclul D'ale vietii dispozitiv diuretic diurna donatie drept. Drogurile drumetie economie electric EMS engleza esarfa esential excavator facebook fara reteta fashion ficat finante Fitbit Pay fizica flexibilitate floral flori foam roller fond formator fotbal fotolii gadget galaxy note Garmin Pay GDPR germana global gps gratuit grup gym hairstylist hemoragii hot news HR Huawei ID IHTIS ilegal Ilfov imagine imbracaminte imobiliare impozit impozite imprumut incaltaminte infoSTB insuficienta cardiaca internship intima inventions n gadgets jobs joc kit la baie laptisor de matca lenjerie Lenovo magazin online management manuka mar marketing masca matase de porumb mecenat medicamente Medicina Pentru Toti mediu menopauza menstruatii miere mobilier mobilitate model momente motion mouse multigroom multimedia music natural nerambursabil neuroplasticitate newsletter ocazie ochi odihna off-road ONG online Orange par parcare Parking pastura pat permis conducere persoana PFA PFI philips piele pietre la rinichi pilates plan de afacere plata platforma pneuri polen popcorn porumb postari postura premii primul privata pro produs program prostata psoriazis radio - TV raliu rapid RCA records redirectionare reducere registrul relaxare reparare restituire resursa retur ride-sharing ridicare rochie rola romania romantice rovinieta rulou S.P.A.M. - Stire Potrivita Actiune Memorabila salariu sales saltele sampon samsung sanatate sarbatori sare scaune scoala scubadiving Seinfeld servicii set slabit smartphone smartwatch SMS Social alert social media sociale software somn spa spatiul privat virtual speciale sponsorizare sponsorizari sport spring SPV start-up nation STB supravietuire tableta talent tapiterii taxa taxe teatru tehnica tensiune terapeut tichete tombola tonic Trafic alert trainer personal trans fat tratament trekking tren tuns ulei umanitar united useful vara vedere veterinar video webinar weekend wella workshop zahar zbor zilier
pictorulfericit.ro