Exista atat de multe articole si foarte multa informatie care te invata cum sa te imbraci in functie deforma corpului pe care o ai, insa foarte putine care sa-ti explice si cum iti dai seama care este forma corpului tau.
Daca nu eram consultant de imagine, probabil as fi bajbait si eu prin revistele de moda sau pe internet si m-as fi lasat “ametita” de abundenta de informatii si de sfaturile cele mai bune pentru a alege hainele perfecte. Important este, de fapt, sa stii ce forma are corpul tau – dar si de ce.
Fetelor, doamnelor, domnisoarelor, femeilor! Forma corpului nu are legatura (numai cu) greutatea. Da, e ideal sa ai o silueta zvelta, sa nu ai kilograme in plus si sa ai o piele tonifiata, fara imperfectiuni. Dar nu asta determina forma corpului tau!
Probabil ai observat ca, indiferent cate kilograme ai, partea mai mare a corpului tau ramane mereu mai mare, chiar daca slabesti. Asta se intampla pentru ca forma corpului nostru este data de structura osoasa si masa musculara. Altfel spus, conformatia fiecaruia.
Dimensiunile perfecte sunt departe de a fi reale pentru majoritata femeilor, mai ales daca luam in calcul faptul ca statura noastra are si ea un rol foarte important! Pai daca ai 1,5 m si 90-60-90 chiar nu conteaza ca ai dimensiunile ideale, pentru ca nu arati ca un fotomodel!
Deci pana acum avem trei factori: structura osoasa, masa musculara si statura.
Acum adaugam si tipurile somatice, adica avem patru factori principali.
Mai intai, sa vorbim despre tipurile somatice. In functie de tipul somatic, poti avea un corp ectomorf, mezomorf sau endomorf.
Corpul Ectomorf are urmatoarele caracteristici: structura osoasa mica (incheieturi si oase subtiri); brate si picioare lungi si subitiri; umeri ingusti; solduri inguste, grasime corporala scazuta; nu e predispus nici la crestere in masa musculara nici la depozitarea de grasime – ideal pentru o cariera de fotomodel.
Corpul Mezomorf are o structura osoasa medie; trunchi puternic; umeri lati; solduri inguste; nivele mici de grasime corporala si este predispus la cresterea in masa musculara dar nu si la depozitarea de grasime
Corpul Endomorf are o structura osoasa mare (incheieturi si oase groase); solduri late; multa grasime coporala si este si predisus la depozitarea de grasime.
Cu siguranta te regasesti usor intr-una dintre aceste categorii, doar privindu-te in oglinda. Daca nu stii inca ce tip de structura osoasa ai, exista un test prin care sa descoperi:
– Prinde-ti incheietura unei maini cu cealalta mana, inconjurand-o cu degetul mare si cel mijlociu al celeilalte maini.
Rezultat: Daca degetul mare si cel mijlociu:
– nu se ating: ai o structura osoasa mare, Endomorf
– deabia se ating: ai o structura osoasa medie, Mezomorf
– se suprapun: ai o structura osoasa mica, Ectomorf
Evident, pot exista si staturi mixte, dar acelea sunt exceptiile.
Si pentru ca am stabilit deja ca vom face activitati academice de cercetare, folosind exemplele cele mai evidente, astazi o sa va exemplific nu femei, ci barbati.
Ca sa fie foarte clare diferentele, voi face o comparatie pe cat de naturala, pe atat de evidenta.
Citeste mai mult pe marianaromanica.ro.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu